banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 08:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Avg 2009, 16:51 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Jan 2009, 00:24
Kuca je izgradjena 70-tih, dio sa kupatilima pred rat ili nakon njega. Grijanje je uvedeno prosle godine.
Garsonjera je ranije bila podrum, a posto kuca ima ocajne prozore i 0% izolacije, svi plafoni imaju oljusten krec,
a garsonjera i unistene zidove. Malter na pojedinim dijelovima zida otpada, i na tim mjestima se runi, kao...pjesak je,
imam osjecaj da mogu ga svog skinuti spahtlom.

Do sada su mi bili jedan vodoinstalater i jedan covjek koji ima firmu koja se izmedju ostalog bavi i renoviranjem.
Ovaj sa firmom ce doci ponovo sa svojim vodoinstalaterom i elektricarom, pa cemi onda dati tacnu ponudu.

Ipak najvise bih voljela da uzmem ponude nekoliko vodoinstalatera, elektricara, zidara i keramicara,
tako da mogu da uporedim, jer gdje god da uspijem ustediti, mocu drugdje da dodam.

A na sve to svaki majstor kaze nesto novo, tako da je manja sansa da me neko zezne.

To je onako sladak prostor, sa uzasno niskim stropom, ali cu prvi put u zivotu imati nesto sto je samo moje
i gdje mogu naci svoj mir i tisinu.

Za sada sigurno je da cu morati sve zidne plocice u kupatilu zamijeniti, ali da se nece morati skidati malter sa svih zidova
u glavnoj sobi, vec samo sa dijelova koji su najgore prosli, a sve se treba preci novim slojem maltera.

AKO ZNATE BROJ NEKOG DOBROG MAJSTORA POSALJITE NA PP. Takodje ako znate gdje ima dobrih a jeftinih plocica,
unaprijed zahvaljujem.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2009, 17:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Znas sta rade gazde firmi koje sklope dogovor sa tobom da "oni sve urade" - unajme takve majstore da urade posao i na njihovu cijenu jos i sebe "ugrade" Meni su za jedne stepenice trazili 2200KM, a isti taj majstor kaze da bi ih on odradio za 800KM bez posrednika. Imaj i to na umu, pa ako imas zivaca za traziti majstore jeftinije ces proci. I jos jedna stvar, mada zvuci glupo, ali cuva zivce: ono sto dogovoris da se uradi zapisi negdje i fino potpises i ti i majstor, da ne bude poslije "nisam tako rekao ili obecao". Ne mora to biti zanicni ugovor, nego samo zabiljezis u notes sta je dogovoreno. Vidjeces zasto kazem ovo.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2009, 17:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
I osiguraj se da tačno utvrdiš sa majstorima šta hoćeš, da ne bude poslije.. Ja sam imala okršaj sa stolarom - uradio čovjek sve po svom "ukusu", koji je baš "estetski", a onda htio da naplati prepravke. :lol:

Srećno!

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 11:08 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Jan 2009, 00:24
Ma znam i ja da firme unajljuju majstore i onda se ugradjuju u cijenu.
Ali...imala ja zivaca za to ili ne :D , mislim da mi je najbolji nacin da za svaku
posao pozovem po nekoliko majstora, pa da uporedim.

Za sada sam nasla vodoinstalatera, a mozda i keramicara, tako da mi ostaju elektricar i zidar.

Najgluplje mi je to sto ti ljudi nisu medjusobom povezani, npr. ako mi se vodoinstalater ucini
OK, a isti ne zna ljepiti plocice, zasto on ne bi imao za preporuciti nekoga koga on zna.

Ovako jedini izbor mi je da zovem redom telefone koje nadjem u malim oglasima.

Sreca pa mi je momak sledecih par dana kod mene, tako da njemu utrpam svo to pricanje,
prepucavanje, dokazivanje i cjenkanje. Ja znam koliko novaca imam, a mrzim se cjenkati,
i nemam ni trun strpljenja za kretene koji me ocigledno driblaju. :roll:

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 13:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Skoro sam prosao kroz sve to. Uglavnom, pazi kod placanja daj najvise 10%-15% avans, nikad vise. U protivnom ce te zajebavati dok ne poludis. To sto se tice medjusobnog uvezivanja ni meni nije bilo jasno, zar nije pametno da se uvezu, pa ako jedan majstor donese drugom posao onda dobije npr. 5%-10% od drugog majstora jer mu je donio novi posao. nije bas molekularna biologija. :D

Btw moj ti je prijedlog da obavezno provjeris kolike su cijene materijala na dva tri mjesta kako bi bila sigurna da te tu ne zavrnu, a od njih uvijek trazi da ti posebno u "predracunu" odvoje materijal i ruke. Naravno uvijek imas i opciju da im kazes da materijal kupe u prodavnici gdje si ti odlucila, ako oni krenu da kenjaju, onda reci da ima drugih majstora koji ce biti vise nego srecni da preuzmu posao. Naime meni se dogodila situacija da je majstor rekao kako on uvijek kupuje na istom mjestu da je to deal, ja sam debil rekao da nije frka, a na kraju sam sigurno pao 50-ak maraka. Nije to neka lova, ali ako te tako svi premuntaju onda si spiskala dovoljno love da kupis nesto drugo.

Btw nikad ali NIKAD ne ugovaraj posao sa ljudima koji su prijatelji tvojim roditeljima, bratu, sestri, momku, babi, askundjelu ili bilo kome koga znas. NIKAD NIKAD NIKAD (vjeruj mi kad je ovo u pitanju, jer me je moja greska kostala dobrih zivaca). (isto vazi i za pravilo da ti nikad ne radi niko koga znas)

Srecno :D

btw sto se tice brojeva, meni niko nije radio parcijalno, tako da ti ne mogu pomoci

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2010, 13:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Da ne otvaram novu temu, da li neko moze preporuciti dobrog majstora za postavljanje rigipsa?

I znate li koliko uzimaju po kvadratu, orjentaciono?

Hvala

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]