Elvis Presley je napisao:
E sad za Witchera...sad ce me ljudi jos vise zamrziti ali to je moje misljenje.Ono sto ne volim kod nekih RPG-ova,npr kod Morrowinda je velika slodoba kretanja i mogucnost da se ide po ogromnoj mapi i istrazuje kao u Sacredu.Mislim ljudi to vide kao nesto pozitivno u igri dok je meni to bezveze i nepotrebno.Npr mogucnost da u Morrowindu uzmes ne znam,kamen i stavis ga u inventar,ili casu itd.Mislim cemu to?
U Witcheru nemas potpunu slobodu kretanja, vec imas nekoliko glavnih oblasti koje su vece i u njima se nalaze pecine, taverne, kuce itd. I te vece oblasti su ogranicene tako da nema mnogo bespotrebnog lutanja. Te glavne oblasti se mijenjaju tokom igre, npr. u prologu ti je onaj njihov dvorac, u prvom chapteru je okolina grada, u trecem je jedan dio grada i u vecini slucajeva, kako ide prica, nemozes da se vracas u predjene oblasti. Tako da cim malo obidjes okolinu lako naucis gdje se sta nalazi. Mozda po pitanju slobode kretanja najvise slici na NWN a ne Morrowind. A sto se tice kupljenja itema, ovde ne mozes da pokupis kamen, case i ostalo vec samo stvari od kojih mozes da imas koristi, a ubacili su takodje grindanje creepova i kupljenje sastojaka od biljaka za razne potione i ulja cija je upotreba veoma dobro napravljena. (npr. ne mozes uzimati beskonacno potiona jer svaki ima odredjeni nivo toksicnosti, a neki koji sluze za buff i veoma velik, pa onda tokom bitke ne mozes da koristis healing potion itd.)
Elvis Presley je napisao:
I jos nesto sto me nervira u Witcheru.Prodjes jednom regijom,pobijes sve moguce idiote koji te napadnu.Udjes u pecinu,izadjes i krenes istim putem i opet te cekaju isti creepovi koje moras ubijati.Smor.
Potpuno netacno... Ovo je slucaj samo u prvom chapteru i to dok ne rijesis odredjeni quest. Kasnije u igri nakon ciscenja oblasti neki creep se respawn-uje u odredjenim dijelovima, i njega ubijes za 5sec.
Vader je napisao:
Kad smo kod toga nisam se nikako snašao sa borbom za ono malo vremena što sam igrao, na početku neki dolaze u zamak, napadaju, a ja i još neki kao branimo, ali borbu nikako nisam skontao, šta se klika i kako ide
Borba je super odradjena, jer trazi da ti ucestvujes u potezima, ali opet ne previse da bi sad morao da se fercis 100 godina. Poenta je samo da kada jednom kliknes da udari neprijatelja, da bi nastavio combo trebas opet da kliknes i to tacno u odredjenom trenutku (kad ti se kursor misa pretvori u mac koji gori). A stil koji ces koristiti zavisi od toga kakav je neprijatelj, ako udaras brze vece su ti sanse za udarac, ali pravis manje damage-a, a ako koristis jaki udarac onda je suprotno. Takodje imas still da udara vise likova, ali to je efikasno samo ako su te okruzila 3 ili vise neprijatelja, ali je ta borba najzabavnija
Dzontra Volta je napisao:
Koliko sam ja pričao s raznim likovima svi vole witcher samo zato što moš povaliti sve što hoda.
Tacno donekle, ali mnogo je zabavnije kada ti dodje par halfova pa te napiju i onda banu likovi koje trebas tuci, a ti jedva na nogama hodas...