banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 16:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Avg 2009, 08:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
SARAJEVO - Kredit od MMF-a biti će iskorišten da se isplaćuju plate vlastima u BiH, a ne da se ulaže u razvojne programe, zbog čega će se zadužiti naredne generacije, smatra Fuad Kasumović, zamjenik ministra financija i trezora BiH.
Iako se ne slaže s ovim kreditom, Kasumović u intervju za Nezavisne ističe kako bi pristao na aranžman sa MMF-om da je imenovan za premijera FBiH.
Kaže kako ne provodi program svoje stranke, SDA, u Vijeću ministara BiH te da radi u korist svih građana u BiH.
Govoreći o sporazumu s MMF-om Kasumović je rekao:
Na prošloj sjednici Predsjedništva bio sam prisutan ja, jer je ministar Vrankić bio zauzet. Pitao me Komšić da li sam učestvovao na pregovorima sa MMF-om, te da li znam ko je ovlastio pregovarače. Rekao sam da ne znam, ali da je po Zakonu o vanjskom zaduženju Predsjedništvo to koje mora dati odobrenje. Komšić je pred svima rekao da su uputili zahtjev da vide ko ih je ovlastio da pregovaraju, ali to nije u mojoj nadležnosti i ja to ne znam.

Zna li iko ista u ovoj drzavi???

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 10:37 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 11 Jun 2008, 18:37
Pitam se od cega ce isplacivati plate kad potrose taj kredit od mmf-a. Sljedeci korak je povecanje pdv-a na 23 posto, pa na 25 posto, pa na 35 posto, pa na 50 posto..., pa poslije toga uvodjenje poreza na vazduh i vodu i placanje poreza za prolaz ulicom i placanje poreza na vrijeme odnosno na postojanje, odnosno na svaki dan platis marku samo sto postojis u toj zemlji.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 10:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
cicak je napisao:

Zna li iko ista u ovoj drzavi???

Odlicno pitanje cicak i sad cu ti pokusat dati odgovor na njega.......ZNAJU KRASTI NA VELIKO I MALO!!!!!!!!!!!!! :angry4:

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2009, 10:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Avg 2006, 19:54
Važno je da Dodo ima nekretnine u Srbiji i u Grčkoj,važno je da Lepi Hare ima luksuzan stan u Istanbulu,važno je da Branković ima prekrasnu vilu iznad Sarajeva te akcije u bh telecomu,,,!
Sirotinjo,vi gutajte nacionalističku retoriku,mrzite se međusobno i pušite karu!

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2009, 10:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
MILO je napisao:
Važno je da Dodo ima nekretnine u Srbiji i u Grčkoj,važno je da Lepi Hare ima luksuzan stan u Istanbulu,važno je da Branković ima prekrasnu vilu iznad Sarajeva te akcije u bh telecomu,,,!
Sirotinjo,vi gutajte nacionalističku retoriku,mrzite se međusobno i pušite karu!

Od svega sto si rekao samo ovo zadnje najbolje radimo........................nazalost!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]