Lijepo je ovo vidjeti i doživjeti, kako da ne, ali treba se malo spustiti i na zemlju... Onako subjketivno, svakako da je veliki rezultat vratiti se poslije onakvog zaostatka i onakva dva pacerska gola, ali treba i pogledati istini u oči i reći da je Dinamo iz Tbilisija, ekipa u rangu recimo Čukaričkog ili Napretka iz Kruševca, otprilike, pa kroz tu prizmu treba pogledati i Zvezdin rezultat. ne zbog toga da se omalovaži pobjeda ili prolazak, već zbog toga da se realno sagleda kvlaitet tima, a ne da se na osnovu ove pobjede, kao što je to bio slućaj protiv Rudara, potpuno suvjektivno procijeni vrijednost tima, a onda dođe do grubog otrježnjenja...
Objektivno Zvezda je prošla na voljni momenat, požrtvovanost i nošena navijačima. Kvalitet su pokazalo 5 - 6 igrača, dok je ostatak i dalje ispod renomea Zvezde. Ninkov je bek reprezentativngo formata i za mene uz Perovića defintivno igrač utakmice. Lekić mi je, i pored tri gola, velika enigma, jer njegov kvalitet se i dalje ne može objektivno procijeniti. U prethodnim utakmicama je uglavnom pravio više štete nego koristi, ali možda od njega stvarno nešto bude. Uz pomenutu dvojicu, valja istaći i standardnog Isaha, djelimično dobrog Blažića (dok je imao snage) i standardnog Lazetića. Ostalo je sve i dalje krajnje upitnog kvaliteta... Odbrana je porozna i spora. Savić se sinoć prilično dobro snašao, ali i dalje će nedostajati kvalitetan štoper, koji neć biti kikser ili glupan poput Đorđevića. Iako me radovao njegov povratak, moram reći da me sinoć prilično razočarao ponašanjem. Nadam se da će zbog onoga da dobije dobru pouku, da kao jedan od najiskusnijih, ne smije da reaguje onako i ostavi tim na cjedilu. Lijevog beka i dalje nema, a štoper će izgleda ostati problem, koji će se morati rješavati molitvama... Tutorić je spor, Đorđević igra previše rizično, Savić i Vranješ neiskusni i moraće da prođu kroz period prilagođavanja, kada će greške biti neminovne. U takvoj situaciji, prečesto će se dolaziti do situacija kao što ih je bezbroj bilo i sinoć da konfuziju u odbrani, mora da rješava Ninkov, koji je povremeno u intervencijama, stizao i do lijeve strane. Cijenim ja da on puca od snage, ali neće moći baš uvijek da igra u odbrani, visi u napadu i koriguje greške štopera... Inače kad već pomenuh Đorđevića, moram reći da me je onim potezom razočarao i Pižon. Ako on ima takav stav, onda nije ni čudo da jedan od najiskusnijih igrača zaradi crveni karton u odsudnim trenucima i to zbog prigovora, a ne zbog prekršaja (koji je uz sve to bio nepotrebno oštar). Alo momci, ovo je Zvezda, ima da se gubi i pobjeđuje dostojanstveno. Dosta je bilo primitivaca u vidu Koromana, Jestrovića i sličnih. Od koga inače da mladi igrači nauče nešto...
Uglavnom, cijenim da ćemo se nagledati još sličnih utakmica i izdanja od sjaja do očaja. Kao što rekoh ranije, za nas koji pamtimo i ljepše i veće stvari, dosta razočaravajuće, da se moramo veseliti visokim rezultatima protiv ekipa, koje su se do juče, protiv Zvezde mogle samo da očekuju što manje golova u sopstvenoj mreži, a o prolasku ili pobjedi, mogle su samo da sanjaju..
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|