banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 00:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jul 2009, 19:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Maj 2009, 10:00
Iz jedne skorije teme citiram
Citiraj:
jedan čovjek - jedno radno mjesto treba da je moto ako želimo smanjiti nezaposlenost.
Komu treba veća plata od prosjeka (800km)?-to je dovoljno.
Ali komu reći? - Da pišem dodiku pa da trpim sankcije?-On je pričao kako jedan profesor može predavati na više fakulteta i tako zaraditi, a ja sam protiv toga.
Uvrštavanjem gornjeg mota u momentu bi se otvorilo 10000 radnih mjesta.

:oops: U Boga mu My mama said pjeva kravitz odoh na prozor

Pa Nastavljam,
Treba nam čovjek tipa mahatme gandija a ne znam je li dodik sposoban za to.
Treba krenuti od glave.
U skupštini RS treba da poslanici rade samo taj posao i da se ''kreću'' među ljudima uočavaju probleme i rješavaju,a ne da zarađuju 2000km na poslu i 2000 u poslaničkoj klupi – tu je izvor koruptivnosti, šta će im toliki novac koji ih samo pokvari?
Isto tako i odornici po skupštinama opština kojih ima u RS preko hiljadu, treba da se kreću i uočavaju i rješavaju probleme,a ne da posle posla sjedaju u klupe i ganjaju vlastiti interes, a za opšte ih nije briga izev onda kada im to ide u prilog.
Treba skresati sve poslove na jedan. Ne da profesor predaje na drugom fakultetu već da se oformi od studenta profesor koji će naukovati.
Mnogi sjede u raznim savjetima, odborima, komisijama, privatno i raznim tipovima organizovanja na dve stolice iz vlastitih novčanih interesa,a to nikome ne donosi dobro, jer novac ne donosi dobro. Novca ima dovoljno,a li kad ga je previše rađa se bolest i takav poslanik ili odbornik nije sposoban nizašta.
Moralno treba izgrađivati društvo i socijalno, stvarati radna mjesta gdje god je to moguće, a među zaposlenima da se razvija duh volonterstva ili dobrovoljstva za unapređenje života svih građana. Tada će se tek rješiti problem nezaposlenosti.
Nezaposleni treba da primaju mjesećne naknade.

Neka netko pošalje Dodiku kabinet@vladars.net ovo kao dobrovoljac, jer ja ne mogu, dvaput sam poradi mišljenja proganjan

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2009, 20:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Zeo je napisao:
Nezaposleni treba da primaju mjesećne naknade.

Da. Od nas traze da placamo poreze, da ispunjavamo najmanje sitnice, cak su propisali i kaznu za banalnost ako ne uzmete racun u prodavnici.
A oni ne ispunjavaju svoje obaveze kao drzava a jedna od tih obaveza je da nezaposleni primaju naknade.
Dakle kad je po nasim ledjima onda se postuju evropska pravila, a kad je po njihovim onda nista ta pravila koja su za njih kao da ne postoje, primjer naknade nezaposlenima je odlican primjer njihovog neispunjavanja osnovnih evropskih zakona, a od nas traze najmanji atom da ispunimo inace kazne do neba.
Reci ce oni, nemamo da dajemo naknade. Pa dobro, a odakle onda narodu da placa njihove nepotrebne troskove i gluposti i kazne za svaku banalnost.
Jer kako mozes traziti da neko ispunjava svoje prema tebi, a ti ne ispunjavas svoje prema njemu, a to je sto oni rade. Narodu bi dusu uzeli, a narodu ne daju nista.
Dzaba si to pisao zeo. Ako si bio proganjan zbog misljenja zar ocekujes da ce biti usvojeno. Drugo to ti je kao da tuzis sudiju sudiji.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2009, 01:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

evo teksta koji sam poslao nezavisnim novinama

Citiraj:
Jedan čovjek – jedno radno mjesto

Udrite u zvona, u muzičke sprave i iz svega grla – ’’JEDAN ČOVJEK – JEDNO RADNO MJESTO’’. To je moto za minimizaranje i rješavanje problema nezaposlenosti. Sprovođenjem datog u RS otvara se ’’10000’’ radnih mjesta, a to je 10% od ukupno nezaposlenih i ovo nije nezanemarivo. Stvarajući ovu dobru volju i pokretanjem ovog volonterizma u društvu doći će se do minimalne stope nezaposlenosti. Ali ima jedan problem, treba poći od sebe.

Ako je prosjećna plata u RS 800KM, pitam kome treba više? Jer više je korupcija. Korupcija je da poslanik ili odbornik radi u firmi i da posle toga dolazi na drugo radno mjesto gdje ubire novac i samo to mu je interes. Komu hiljade KM novca trebaju?-To je bolest i korupcija. Treba dakle stvari mijenjati da bi svima bilo bolje, bez obzira ako i u Evropi nisu ovoliko progresivni u zakonima, mi imamo problem koji se treba rješiti,a i u Evropi to postaje problem, jer su upitne njihove niske stope nezaposlenosti.

Odbornika na teritoriju RS ima oko 1500, to je ekvivalent istog broja radnih mjesta. To je radno mjesto kao i poslanik i oni treba da se kreću među narodom i nalaze rješenja,a ne da ganjaju vlastiti interes i sa jednog posla ulaze u drugi, dok armija nezaposlenih čeka. Postoje razmi oblici organizovanja, kao što su razni odbori, savjeti, komisije....itd, mnogi privatno rade i u državnom. To sve treba izregulisati i u momentu već danas po tom motu, možemo otvoriti 10000 radnih mjesta. Treba reći stop profesorima koji predaju na više fakulteta. Rješavanjem ovog problema smanjiti će se broj nezaposlenih, a dužnost vlasti je da služi građanima na opšte dobro svih, smanjujući korupciju u društvu i davanjem prava jednakih ka svima.

Nama treba Mahatma Gandi koji će živjeti sa narodom, zato vlast treba da se prilagodi, da se ponize, da se uzdrže i priviknu na nepotrošački mehanizam. Bogatstvo je duhovna,a ne materijalna vrednota.

Sistem zapošljavanja treba da je efikasan, da nezaposleni dobivaju novčanu naknadu, kao što je to slučaj u zemljama Evrope.

Zato udrite u zvona, muzičke sprave i iz svega glasa ’’Jedan čovjek – jedno radno mjesto’’ – i širite moto za dobrobit svih.

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2009, 09:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
800km dovoljno ?

Ne, nije, cak ni priblizno, jer sami mjesecni izdaci za troclanu porodicu iznose debelo preko 1000. To sto ti zagovaras je komunizam, zasto se onda skolovati i usavrsavati ako znas da ces na kraju svega toga imati platu kao neki srednjoskolac...Druga stvar, odavno je uveden zakon jedan prof. moze predavati samo na jednom fakultetu

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2009, 11:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Mislim da je dovoljna nagrada akademskim građanima to što ne rade fizički posao, dakle u tom je poenta školovanja – dobiješ lakše radno mjesto, to bi tako trebalo biti

Radnik sa 500km pošteno potroši svoj novac, a direktor razvojno investicione banke koji ima 3500km potroši svoj novac na glupost i đavolje požude

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2009, 13:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Zeo je napisao:
Mislim da je dovoljna nagrada akademskim građanima to što ne rade fizički posao, dakle u tom je poenta školovanja – dobiješ lakše radno mjesto, to bi tako trebalo biti

Radnik sa 500km pošteno potroši svoj novac, a direktor razvojno investicione banke koji ima 3500km potroši svoj novac na glupost i đavolje požude

Taj direktor je dao ostavku, mada obavlja posao dok ne nadju novog a za "divno cudo" niko nece da se prijavi na konkurs, cak ni pri primamljivoj plati od 3500km....

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2009, 14:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Usput pisao sam dodiku vezano za ovu problematiku u okviru jedne molbe i razočarao sam se, čovjek se prepao gubitka vlasti i novc kojim finansiura sina koji nije mogao ovdje studirati wunderkind nego šta troši čačine pare to jest narodne pare, ali nije narod ništa bolji, zato i ima takve voždove

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]