banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 18:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 60 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Rim 2009
PostPoslato: 31 Jul 2009, 22:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2008, 22:54
drug je napisao:

Sutra jos dvije medalje, ako Bog da zlatne... 8)

Iskreno se nadamo kolega :occasion5:

Nećkala se lopta nećkala...

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2009, 12:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Citiraj:
Svetska prvakinja Nađa Higl: Čudila sam se što me kamera zumira!

Naša svetska prvakinjam Nađa Higl, ni sama nije mogla da poveruje posle trke na 200 metara prsno da je prva dotakla ivicu bazena i da je zlatna medalja njena. Zbunjena i veoma srećna pojavila se na konferenciji za medije.

- Ovo je san. U ovom trenutku živim svoj san - rekla je Higl, a onda i prokomentarisala finale: - Cilj u Rimu bio je pre svega da uđem u polufinale. Kada sam to uradila naredna stanica bilo je finale i tu sam prebacila sva očekivanja. O medalji, a kamoli zlatnoj, nisam ni razmišljala. Išla sam u svom tempu, nisam se mnogo obazirala na rivalke. Videla sam samo Mirnu Jukić ispred sebe i pokušala sam da je stignem. Kada sam ušla u cilj i pogledala svoje ime na semaforu bila sam šokirana. Gledala sam prvo u semafor, pa u ekran, kamera me je stalno zumirala, a meni nije bilo jasno zbog čega. Sada znam da je zbog toga što sam prvakinja sveta.

Srpska plivačica privukla je veliku pažnju stranih novinara na konferenciji za medije. Domaće novinare zanimalo je kako je uspela da za kratko vreme od Peskare, preko Beograda stigne do zlata na Svetskom prvenstvu.

- Tako se dogodilo, ali nije to slučajnost. Godine rada su iza mene, mislim da su se sada jednostavno sklopile sve kockice na ovom predivnom takmičenju.

Predstavnike sedme sile iz SAD-a je intersovala Nađina reakcija na Čavićevu izjavu, kako je inspirisala njega i Lenđera na vrhunsko ostvarenje u polufinalu na 100 metara delfin stilom.

- Pre svega Milorad je veliki čovek i vrhunski sportista. Ukoliko sam mu bila inspiracija za svetski rekord, onda sam veoma ponosna. Ako treba skočiću i večeras u bazen pre njegove trke samo da mu pomognem da uzme zlato.

Hrvatske novinare su interesovali planovi za budućnost svetske prvakinje.

- Posvetiću se pripremama za Evropsko prvenstvo u malim bazenima, ali kruna je sledeće sezone na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. Nadam se da će se ponoviti ova predivna rimska priča.

Italijani su malo skrenuli sa teme, pa su se začudili odakle crvenokosa Srpkinja, kad oni za takve ne znaju...

- To morate da pitate mog oca, on je glavni krivac - posle toga Nađa je zbog doping kontrole napustila konferenciju, a od brojnih novinara u prolazu moglo se čuti...

- Ovi Srbi nisu normalni!

:lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2009, 12:37 
Citiraj:
- Ovi Srbi nisu normalni!

Stalno to govore... :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2009, 14:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
U 18.00 pocinje plivanje, a Cavic pliva u cetvrtoj trci

Citiraj:
9.00 / 11.40 WATER POLO MEN FI NAL 7th and 5th Place (2 Games) Stadio della Pallanuoto
9.00 / 12.30 SWIMMING 50m Free W
50m Breast W
50m Back M
4x100m Medley W
1.500m Free M Stadio del Nuoto
16.00 / 18.00 WATER POLO MEN FINAL BRONZE Stadio della Pallanuoto
18.00 / 20.30 SWIMMING 50m Fly W
50m Free M
200m Back W
50m Breast W Semi-Final
100m Fly M
50m Free W Semi-Final
50m Back M Semi-Final
800m Free W
4x100 Medley W Stadio del Nuoto
21.00 / 22.00 WATER POLO MEN FINAL GOLD Stadio della Pallanuoto

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2009, 15:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2008, 22:54
Milion puta da se pogleda ovaj uspjeh,malo je.....plus komentatori a meni srce ko kanister...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BvVzlOwBio0[/youtube]

Nećkala se lopta nećkala...

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2009, 18:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Nek je nafurani izgubio od Phelpsa... Sledeci pud neka pozdravi Vuka i mene kad nas sretne pa mu mozda pokazemo par trikova u plivanju :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2009, 18:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Mar 2008, 09:38
jebiga

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2009, 18:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Hertzog je napisao:
Nek je nafurani izgubio od Phelpsa... Sledeci pud neka pozdravi Vuka i mene kad nas sretne pa mu mozda pokazemo par trikova u plivanju :lol: :lol: :lol:

To uopšte nije smiješno, a ja ću ga u guzicu poljubiti ako mu to pomogne da osvoji zlato na sljedećem prvenstvu.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2009, 18:50 
Hertzog je napisao:

A jebem vas, i ja coeka zamrzi zbog vas dvojice... :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2009, 18:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Браво Чавићу, спустио се испод 50сек! Фелпс је доказао да је најбољи, треба признати ипак да је човјек највећи пливач свих врменена.

И да не заборавим, Фелпс је ружан за златну медаљу, па нека му је.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2009, 19:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Nadja me bas iznenadila, ok, uvijek je bila u vrhu srpskog plivanja, jos od pionirskih dana, ali ovo je bas iznenadjenje. Od prosle godine je skinula 9 sekundi do finala, a onda jos 2 sekunde - kako, neobjasnjivo, tako nesto se ne dogadadja u seniorskoj konkurenciji.
A Cavicu svaka cast,ispod 50 sekundi, ludilo, to sto ga je Felps dobio, nije velika tragedija, jednostavno je prebrzo otplivao prvih 50,plivao je skoro brzo kao samu trku na 50 m, tako danije cudo sto je drugih 50 pukao.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2009, 20:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Nije najsjajnija ali ipak sjaji jos jedna Caviceva medalja...a izjava nakon trke krajnje korektna i fer:

Citiraj:

Čavić: Pritisak je učinio svoje
Najbolji srpski plivač Milorad Čavić izjavio je posle finalne trke na 100 metara delfin na prvenstvu sveta u Rimu, da je pritisak učinio svoje i da je zbog toga osvojio "samo" srebrnu medalju, izgubivši duel sa Amerikancem Majklom Felpsom

"Bio sam pod velikim pritiskom. Čak sam i tokom trke otežano disao", izjavio je Čavić

Najuspešniji plivač Srbije svih vremena odao je priznanje Felpsu, nazvavši ga "velikim plivačem".

"Bio je mnogo brz. U drugom delu trke Felps je naglo pojačao tempo, a ja nisam uspeo da odgovorim na pravi način.. Rekao sam mu posle trke da ga smatram najvećim plivačem današnjice", rekao je Čavić.

Dosadašnji svetski rekorder je priznao da se sada, kada je trka završena, oseća kao da je skinuo veliki teret sa pleća.

"Pritisak uoči trke je bio toliko veliki, da sada osećam pravo olakšanje", rekao je Čavić.

Naš sjajni plivač u ponedeljak je osvojio zlatnu medalju na upola kraćoj stazi rezultatom 22,67 sekundi.

Uspešan nastup reprezentativaca Srbije u Rimu krunisan je juče senzacionalnim trijumfom Nađe Higl na 200 metara prsnim stilom.

http://www.pressonline.rs/page/stories/ ... riesId=142

Naravno, nikako ne treba zaboraviti ovo: "Naš sjajni plivač u ponedeljak je osvojio zlatnu medalju na upola kraćoj stazi rezultatom 22,67 sekundi." i odati mu veliko priznanje za sve sto je uradio u Rimu...a to zaista nije malo...jos jednom nas je, po nebrojeno koji put, obradovao!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=I_0fmJoC4bE[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2009, 13:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Citiraj:
Pančevo dodelilo stan Nađi Higl
Gradsko veće Pančeva odlučilo je da svetskoj prvakinji u plivanju Nađi Higl dodeli stan u tom gradu.

Gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović saopštila je na vanrednoj konferenciji za novinare da će Pančevo Higlovoj, zbog osvajanja medalja na Svetskom prvenstvu u Rimu i na nedavno održanoj Univerzijadi u Beogradu, dodeliti dvosoban stan.

Izvršno veće Vojvodine će obezbediti sredstva da se stan kompletno opremi, a Nađa će u narednih nekoliko dana sama odabrati jedan od četiri raspoloživa stana.

"Dodela stana je najmanje što Pančevo može da učini za Nađu Higl", istakla je gradonačelnica Pančeva i dodala da je "sada prioritet stvaranje snažnog pula koji može da u potpunosti podrži program rada i treninga svetske prvakinje u plivanju".

Dragan Higl, otac zlatne plivačice, istakao je da se nada da će nakon ovih uspeha doći do poboljšanja uslova za treniranje i sportski razvoj njegove ćerke, ali i drugih plivača u Pančevu.

Vesna Martinović i porodica Higl zajednički su apelovali na republičke i pokrajinske organe da se pokrene pitanje proširenja postojećeg kompleksa bazena u Pančevu i obezbede uslovi za ponavljanje i dalje proširenje velikih sportskih uspeha.

Higl je na Svetskom prvenstvu u Rimu osvojila zlatnu medalju u trci na 200 metara prsnim stilom.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2009, 17:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
A jes' se Cavke sprdao sa Felpsom prije trke na 100 metara..u svakom slucaju sve cestitke nasem plivacu! :)

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2009, 21:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
Svaka im cast. nadam se da je ovo pocetak srpskog plivanja tj da ce mo se duze zadrzati u svetskom vrhu

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2009, 22:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Sad sam gledao prenos doceka ispred skupstine..fenomenalno!!!Da mi je bilo biti tamo :(

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2009, 23:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Daće joj stan i zaslužila ga je. :wink:
http://www3.serbiancafe.com/lat/vesti/6/64027?action=shownews&id=6&topicid=64027

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2009, 13:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Nije valjda da se pocelo misliti o nasim sportistima
Prvo Nada pa sad i Cavic

Citiraj:
Čaviću uručeni ključevi stana

FoNetPlivaču Miloradu Čaviću u organizaciji Fonda B92 uručeni su ključevi stana na Bežanijskoj kosi koji je obezbeđen sredstvima donatora.

Fond B92 je decembra prošle godine pokrenuo akciju "Čavića za komšiju" u kojoj je, uz pomoć donatora, nabavljen stan veličine 84m² na Bežanijskoj kosi. Predsednik UO Fonda B92 Veran Matić objasnio je želju Fonda da pomogne svima koji bi "želeli da omoguće mladiću koji je došao iz svoje rodne zemlje u svoju domovinu, da u domovini dobije pristojne uslove za život i rad i da dobije dom".

Milorad Čavić je prvu medalju za Srbiju osvojio 2003. godine na Evropskom prvenstvu na 25-metarskim bazenima, održanom u Helsinkiju. Čavić je tada osvojio zlatnu medalju na 100m delfin stilom, postavivši novi svetski rekord. Čavić je na istom takmičenju osvojio i srebro na 50m slobodnim stilom, a titulu prvaka uspešno je branio 2006. u Helsinkiju, 2007. u Debrecenu i 2008. u Rijeci.

Prošle godine na EP u Ajndhovenu osvojio je zlatnu medalju uz novi evropski rekord. Na Olimpijskim Igrama u Pekingu osvojio je srebrnu medalju na 100m delfin u nezaboravnoj trci. Konačno, na Svetskom prvenstvu u Rimu, Čavić je osvojio zlatnu medalju na 50m delfin i srebrnu na 100m u istoj disciplini.

Matić je podsetio da B92 ima dosta uspeha kada je potrebno spojiti sve dobronamerne i one koji mogu i ovog puta je pokrenuta kampanja “Čavića za komšiju“.

Prema njegovim rečima, napravljen je i spot “Čavića za komšiju”.

“Kada sam ga poslao Čaviću, on je samo rekao ‘’Uh j.....’’ Emitovali smo ga samo nekoliko puta u decembru 2008. Vrlo brzo, došli smo do donatora koji su nam omogućili da ovaj stan od 84 kvadratna metra, koji je izgrađen pre pet godina, predamo Čaviću na doživotno korišćenje”, objasnio je Matić.

Bilo je potrebno nekoliko meseci za renoviranje stana da bi Čavić mogao odmah da se useli, pošto je iz prethodnog stana morao da se iseli u petak, 31. jula, tačnije pre tri dana.

Akciju je, kako je naveo Matić, svojim autoritetom pomogao i predsednik Srbije Boris Tadić.

Prvi čovek Upravnog odbora Fonda B92 zahvalio se donatorima koji su učestvovali u ovom projektu: Simpu, Građevinskoj direkciji Srbije, Keramici Mladenovac, Keramici Espana, kompanijama Polymit, Minotti i Sika, kao i Eglo rasveti.

“Važno je da postoji međusobna inspiracija. I sam Milorad je rekao da ga je za svetski rekord inspirisala Nađa Higl, sigurno su svi zajedno inspirisali vaterpoliste, vaterpolisti košarkaše...Važno je da širimo ovu pozitivnu zarazu. Nadam se da ćemo ovim gestom nastaviti sa širenjem te zaraze uspeha i pozitivnih gestova, a i da ćemo uspeti da stvorimo institucionalne uslove za razvoj talenata, profesionalaca i amatera, ali i da ćemo stvoriti infrastrukturu da rezultati ne budu iznenađenja”, istakao je Matić.

Matić je podsetio da su svi spremni da uživaju u pobedama, da se sa njima identifikujemo, alil da se kada su rezultati lošiji, vrlo lako zaboravljaju uspesi sa kojima smo se identifikovali.

“Iako se identifikujemo sa trijumfom, mislimo da neko drugi treba da im se revanšira, da ih nagradi. Mi smo želeli da bez ikakve kalkulacije učestvujemo u pružanju pozitivne poruke da se rad isplati, a da bi se unapređivala izuzetnost, potrebni su bar elementarni uslovi za život i rad. Pokušali smo, svi zajedno, da uzvratimo bar malo izuzetnoj ličnosti Milorada Čavića i nagradimo njegove izuzetne rezultate” dodao je Matić.

Urednik sportske redakcije B92 Zoran Panjković podsetio je da smo “imali i Đurđu Bjedov, Boruta Petriča, Atinu Bojadži i Veljka Rogošića”.

“Međutim, nikada nismo jednu trku gledali kao onu u kojoj je on. Ne trepćemo, dok on gleda pod vodom, znoje nam se ruke, dok su njegove u vodi, navijamo kao da ih je 11 na terenu, a on je u bazenu samo jedan” rekao je Panjković.

Panjković je rekao da smo za Čavića čuli dok smo pratili Sakramento Kingse, da postoji neki klinac u Berkliju, koji opasno dobro pliva.

Panjković se prisetio da su reporteri B92 prvu izjavu od Čavića uzeli na Svetskom prvenstvu u Barseloni.

“Od tada smo uvek nekako tu iza njega, ali dovoljno daleko da može na miru iza sebe da ostavi rivale i dovoljno blizu da zna da smo tu, kao navijači, kao podrška, kao prijatelji” rekao je Panjković.

“Od Dablina, kada si počeo da posećuješ pobednička postolja, preko Helsinkija, Debrecina i Ajndhovena, do Pekinga, Rijeke i Rima... I kada si u vodi i kada si u majici na postolju, i kada ti fale stotinke i kada te previše usporavaju usporeni snimci i kada Srbiji dokazuješ da nije nemoguće biti prvi, i kada svetu pokazuješ lepšu stranu Srbije, mi smo tu... 92 stotinke iza tebe. Želimo da ovi ključevi budu samo tvoji mnogo duže nego ovaj svetski rekord i da bar malo pomognu Felpsu da što pre nauči ‘Bože pravde” poručio je urednik sportske redakcije B92

Fond B92 je za u poslednja tri meseca predao troje ključeva: ključeve pokretnog mamografa Institutu za onkologiju za čiju kupovinu je prikupljeno 600 hiljada evra, ključeve Sigurne kuće u Zrenjaninu vredne 150 hiljada evra, koja je predata Centru za socijalni rad i ključeve stana Miloradu Čaviću.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2009, 14:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I to B92, :)

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2009, 14:20 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
Живо ме занима какав ће коментар на ово имати говна из Отачаственог покрета Образ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 60 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]