banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 21:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Jul 2009, 19:59 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Kao što rekoh u naslovu...

Na osnovu pritužbe vlasnika sajtova poduzeta je akcija u saradnji sa SIPA-om i ostalim nadležnim tijelima a doprinos u svemu ovome su dali i pojedini članovi ovog foruma.

http://www.sarajevo-x.com/clanak/090709040

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 20:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Cuo sam za ovo skoro, jednog su uhvatili jer je trazio od ovih sa posao.ba da mu western unionom posalju novac koji im pokusava iznuditi, i dao svoje podatke o primaocu... Dubokoumno, nema sta.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 20:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Krenuo sam u srednju kada sam čuo za ovo "DDoS napada" , evo pri kraju fakulteta ponovo čujem ali nikada se nisam bliže upoznao sa tim.

1991. godište, šta reći nego impresivno.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2009, 13:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2007, 19:36
I mene je iznenadilo 1991 godiste??
Stvarno sam vidio da pola domacih sajtova je bilo napadano tim DDoS napadima....
Ali sam mislio da se radi o malo "starijim" i "ozbiljnijim" "hackerima".

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2009, 15:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
filozof sa vrbasa je napisao:
Krenuo sam u srednju kada sam čuo za ovo "DDoS napada" , evo pri kraju fakulteta ponovo čujem ali nikada se nisam bliže upoznao sa tim.

1991. godište, šta reći nego impresivno.

Ma nikakav sofisticiran napad nije u pitanju, ali su likovi koji su u tome ucestvovali totalni lamer-i, koji su vjerovatno posteno namucili ljude koji odrzavaju i koji su odgovorni za te sajtove.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2009, 15:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ko su žrtve DDoS napada?

Najveće žrtve su napadnuti sajtovi, koji zbog prestanka rada od nekoliko sati do nekoliko dana trpe veliku materijalnu štetu, ali ništa manje žrtve nisu ni vlasnici inficiranih računara, koji ni krivi ni dužni predstavljaju oruđe za nečije prljave ciljeve, kao ni obični posetioci sajtova koji zbog napada ne mogu da pristupe željenom sadržaju. Za sada je jedini cilj DDoS napada izbacivanje pojedinih sajtova iz sistema, i nije poznato da je bilo ikakve novčane satisfakcije za napadače, ali bi se moglo desiti da u budućnosti ovakvi napadi na neki način omoguće krađu vrednih informacija, poput onih o brojevima kreditnih kartica. Procenjuje se da je dosadašnja šteta od DDoS napada u Americi oko 1,2 milijarde dolara, što je dovelo do uključivanja FBI-ja u čitavu stvar i određivanja kazne za počinioce u iznosu od 250 000 dolara i 5 do 10 godina zatvora.

Zajednički zaključak stručnjaka za mrežnu sigurnost jeste da od DDoS napada nema zaštite i da je jedino moguće raditi na ispravljanju sigurnosnih propusta na računarima priključenim na Mrežu. Da bi se Internet učinio imunim na ovakve napade treba mu potpuno promeniti koncepciju i strukturu, što za sada ne dolazi u obzir. Preostaje, dakle, jedino delanje u skladu sa narodnom poslovicom: „Bolje sprečiti nego lečiti”.

http://www.sk.co.yu/2001/12/skin06.html

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2009, 17:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
U'apsise nam Simensa jebote! :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2009, 17:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
Jamesdin Kurtovic je napisao:
U'apsise nam Simensa jebote! :D :D :D

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2009, 08:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
hahahahah ova bi dobra :)
btw weeboo je u pravu, to su klinci lameri koji se loze na price o hakerima, od kojih vecina nadje gotove win programe za "napade"
sad bi bila furka dati im jedno 6 ~ 12 mjeseci kopanja, da vidim kako bi se poslije sjetili da rade takve gluposti

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2009, 10:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
I sam sam bio zrtva visestrukih napada "ekipe" iz gradiske, bl i prijedora. Za 10 minuta sam nasao imena, prezimena itd, cak sam to sve bio spremio za nadlezne, i onda odustanem, ipak su to momci koji nemaju pojma kako je "dobit iza usiju".
DDoS napada ima puno vrsta, a to da se moze sa neta skinuti neki program je bullshit, za "kvalitetan" DDoS napad vam treba minimalno 100 masina na razlicitim IP adresama i razlicitim opsezima. Pa cak ni 100 masina nije neki belaj, i to se da rijesiti za 20 minuta.

Imao sam priliku pogledati custom made trojan server - dakle - trojan, njegov server, i remote admin. E to je vec mnogo strasno, jer obicno takav trojan trpaju u neki zanimljiv sw, i broj zarazenih konstantno raste.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2009, 16:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Nov 2008, 23:09
@BSE
Kopanje?haha dobra ! Pa ti svi "klinci" su ustvari 200 kilasi koji cjelo svoje vrijeme provode za kompom pokusavajuci "uhaovati" se nekome u komp i slicno...Da im daju da kopaju pa za 3 dana bi krepali :lol :lol:
To treba iza usiju, roditelje u zatvor pa da vidis kako se to rijesava :P.Inace to sto kazes da si ih zamisljao starijima...pa 91 godiste i nije to tako mlado...sada ce tu 18 godina, nek je poceo bavit se kompovima sa 12-13 godina do sada je mogo nauciti mnogo mnogo toga.
Ljubav i hackovanje ne pozaju dobne granice (haahahah).

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2009, 00:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
hakerima treba biti zahvalan,a ne osudjivati ih.Upravo nam oni ukazuju na propuste u sigurnosti sistema,a lik koji je postavio ovaj post o tzv.zakonu = cracker.

"Oni koji umeju da govore, govore kratko"

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2009, 08:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
[quote="smOOti"]@BSE
Kopanje?haha dobra ! Pa ti svi "klinci" su ustvari 200 kilasi koji cjelo svoje vrijeme provode za kompom pokusavajuci "uhaovati" se nekome u komp i slicno...Da im daju da kopaju pa za 3 dana bi krepali :lol :lol:
[quote]
:D
sta je alternativa? da ih posalju u zatvor da budu necija bitch? :P

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2009, 11:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
jannet je napisao:
hakerima treba biti zahvalan,a ne osudjivati ih.Upravo nam oni ukazuju na propuste u sigurnosti sistema,a lik koji je postavio ovaj post o tzv.zakonu = cracker.

Не ради се ту ни о каквим пропустима, ту се ради о преоптерећењу. То је као да цијели свијет пошаље по писмо на локацију коју покрива пошта 78000. Наравно да ће доћи до вишемјесечног загушења и свеопште блокаде поште, и ту нема никаквог пропуста.
Не ради се ни о неком племенитом знању и вјештини, јер иоле просјечан корисник може релативно брзо да пронађе праве алате и кориснике са јаким конекцијама, и да одради напад.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2009, 01:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Nov 2008, 23:09
ddos napadi su stvarno lame... svaka budala ih moze napraviti... i jos budal trazile 3000 E hahahahaha koja djeca pa to nisu istine xD.
Hmm...druge solucije...pa...zasto ih ne poslati u serviere/prodavnice racunara sirom nase ljepe zemlje :D ionako fali kadra koji nesto zna ...
Pa kad odem u radnju pitati koje graficke kartice imate i pokaze mi maticne ploce dodje mi da ih posaljem u ..........

Ali eto sta je tu je =)

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2009, 11:07 
Citiraj:
Pa kad odem u radnju pitati koje graficke kartice imate i pokaze mi maticne ploce dodje mi da ih posaljem u ..........

Ista situacija. :)

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2009, 12:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 22:48
Ah, pa nemojte zamjeriti tetama i čikama! Na kraju, svi ti kvadratići, bojlerčići i te proklete zelene ploče sa milion linijica su slični...

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2009, 12:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
tensSa je napisao:
Citiraj:

Ista situacija. :)

Jeste li to bili u Eurospletu? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2009, 15:46 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
smOOti je napisao:

Do nedavno sam objašnjavao tim nezainteresovanim ljudima, ali kad sam doživio njihovu glupost bilo da pitaš nešto oko zamrzivača, ili televozora, ili WC šolje ... odustao sam.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2009, 23:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Internet piraterija se ne isplati. :)

Citiraj:
Džoel Tenenbaum (25), student Bostonskog univerziteta, dobio je sudski nalog da plati 675.000 dolara diskografskim kućama zato što je protivzakonito skinuo sa interneta 30 muzičkih numera u njihovom vlasništvu.

On je na suđenju priznao da je skinuo i poslao prijateljima na stotine pesama „Nirvane”, „Grin deja”, „Smešing pampkins” i drugih bendova.

Međutim, diskografska industrija ga tuži za samo 30 pesama i to je druga takva tužba u SAD protiv pojedinca.

Prvi slučaj kršenja zakona o autorskim pravima dospeo je na sud u saveznoj državi Minesoti kada je doneta presuda da neimenovana žena mora da plati 1,92 miliona dolara zato što je ilegalno skinula sa interneta 24 pesme. (agencije)

http://www3.serbiancafe.com/lat/vesti/10/64023?action=shownews&id=10&topicid=64023

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]