banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 15:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 144 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Jul 2009, 20:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Sto se tice gladi u Africi, problem nije u tome sto ljudi vole da imaju mnogo djece, jer je to oduvijek smatrano blagoslovom
(UN je podijelio milijarde kondoma u poslednjih dvadesetak godina po Africi, ali ljudi vole djecu),
problem Afrike jesu bijeli globalisti koji tamo izazivaju ratove da bi krali njihove resurse kojima je Afrika prebogata.
Da ljudi imaju svoje resurse na raspolaganju bili bi daleko bogatiji i od naftaskih zemalja, (a cak i nafte ima u Africi).

Siromastvo (kao i ova "recesija") realno ne postoji, zasto:
Kada podijelite sav kes trenutno u opticaju na planeti dobijete oko 8 miliona dolara po glavi stanovnika...
Mislite o tome...

Vim, poenta sve moje price na ovu temu upravo i jeste sto se stavlja znak jednakosti izmedju kontracepcije i abortusa.

Po milioniti put pitam> da li je lakse koristiti kondom/spiralu/pilulu/... ili praviti bebicu pa je posle ubiti?
(svaki seks bez kontracepcije se zove pravim imenom - pravljenje beba, od kad je svijeta i vijeka)

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 20:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I da, ne interesuju me stavovi Vatikana po ovom pitanju,
ali znam da kod nas Crkva ne brani abortus u slucaju da je zivot majke ugrozen, da je plod mrtav, da je plod deformisan itd....

Ono sto kritikuje svaki normalan covjek (pa i Pravoslavna Crkva) jeste da budes seksualno i ljudski primitivan>
da napravis iz divljanja i neodgovornosti novi zivot, pa onda ga lagano, bez griznje savjesti ubijes,
jer se to kod nas svodi na vid kontracepcije. Abortus nije kontracepcija, vec ubijanje malog zivog stvorenja.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 21:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Naravno, slazem se da je najbolje koristiti kontracepciju. Ali vjerovatno oni koji vrse abortus da su znali sta ce biti koristili bi. Problem je sto je tad vec kasno. A da vole djecu u Africi, nebi se slozio. Jer da ih vole nebi ih proizvodili u nenormalnim kolicinama da ih gledaju kako umiru od gladi. A i poznat mi je taj africki mentalitet posto sam radio s afrikancima i jos uvijek radim. Slican mentalitet kao cigani kod nas.

Filozofija...

Poslednji put menjao jellyfish dana 08 Jul 2009, 21:06, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 21:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Jamesdin Kurtovic je napisao:
I da, ne interesuju me stavovi Vatikana po ovom pitanju,
ali znam da kod nas Crkva ne brani abortus u slucaju da je zivot majke ugrozen, da je plod mrtav, da je plod deformisan itd....

Ono sto kritikuje svaki normalan covjek (pa i Pravoslavna Crkva) jeste da budes seksualno i ljudski primitivan>
da napravis iz divljanja i neodgovornosti novi zivot, pa onda ga lagano, bez griznje savjesti ubijes,
jer se to kod nas svodi na vid kontracepcije. Abortus nije kontracepcija, vec ubijanje malog zivog stvorenja.

a bola, cuj treba blagoslov crkve da se pobaci dijete.
ko ce ti ga dati?
homo humanus isto ko i ti. i onda ti kanda sve oprosteno.
ne vjerujem ja u to.
imas ti i ima bog, ne treba ti posrednik.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 21:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Avg 2008, 07:15
Kontracepcija je u rangu sa abortusom zato nemojte da se šalite po ovom pitanju.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 21:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mastermind je napisao:
Kontracepcija je u rangu sa abortusom zato nemojte da se šalite po ovom pitanju.

Pa kako ce ljudi onda zadovoljavati prirodne seksualne nagone jer oni treba da budu zadovoljeni kao i nagoni za hranom? :P

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 21:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

vim je napisao:
mastermind je napisao:

Pa kako ce ljudi onda zadovoljavati prirodne seksualne nagone jer oni treba da budu zadovoljeni kao i nagoni za hranom? :P

ko to kaze?
evo ja jedem i to obilato.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 21:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

vim je napisao:
mastermind je napisao:

Ako ti je seksualni nagon u rangu sa nagonom za hranu onda se bojim da si u teškim problemima

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 21:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bioloski i naucno to je u istom rangu. Sad to sto kaludjeri to ne rade to je njihov problem, ali oni zive o hljebu i vodi cesto. Ne mozemo sad svi biti kaludjeri i casne sestre. A poznato je da zbog nasilnog suzbijanja tih nagona ovi sto se trude da budu presveti kasnije budu uhvaceni u najizopacenijim neprirodnim radnjama, jer nije dobro kad se prirodni nagon suzbija na silu.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 21:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Maj 2008, 17:38
Talija je napisao:
Veoma delikatno pitanje. Nerođena beba je ipak jedan život!
S druge strane svaka odrasla osoba ima pravo izbora i slobodu da radi sa svojim tijelom šta želi.
U tome se sukobe mišljenja onih koji su ZA i onih koji su PROTIV.

Po mom mišljenju abortus ima pozitivnu stranu jedino kada se izvrši u slučaju deformacije ploda.

Da, sa svojim tijelom svakako. To unutra je ipak drugo biće.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 21:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

vim je napisao:
Bioloski i naucno to je u istom rangu. Sad to sto kaludjeri to ne rade to je njihov problem, ali oni zive o hljebu i vodi cesto. Ne mozemo sad svi biti kaludjeri i casne sestre. A poznato je da zbog nasilnog suzbijanja tih nagona ovi sto se trude da budu presveti kasnije budu uhvaceni u najizopacenijim neprirodnim radnjama, jer nije dobro kad se prirodni nagon suzbija na silu.

a nabijem te na sisarku, sta ja sad trebam, da se ubijem?
nisam kaludjer niti casna sestra. niti neki isposnik. desi se zatisje. pred buru.

Poslednji put menjao cicak dana 08 Jul 2009, 22:06, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 22:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

vim je napisao:
Bioloski i naucno to je u istom rangu.

Ovisi koju nauku izučavaš.

Citiraj:
Sad to sto kaludjeri to ne rade to je njihov problem, ali oni zive o hljebu i vodi cesto. Ne mozemo sad svi biti kaludjeri i casne sestre. A poznato je da zbog nasilnog suzbijanja tih nagona ovi sto se trude da budu presveti kasnije budu uhvaceni u najizopacenijim neprirodnim radnjama, jer nije dobro kad se prirodni nagon suzbija na silu.

Slažem se da je celibat uzrok raznih perverzija (pedofilija, homoseksualizam). Npr. apostol Petar je bio oženjen, dok apostol Pavle nije. Čovjeku treba ostaviti to na izbor ženidbu ili udaju. Mi ovdje govorimo o bludnosti i ubijanju, a ti pročitaj u Božjim zapovijedima da li je to u istm rangu ili nije. Stvari su jednostavne, tako da ne treba tu previše filozofije.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 22:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

cicak je napisao:
vim je napisao:

a nabijem te na sisarku, sta ja sad trebam, da se ubijem?

Ne razumijem, otkud ti to da je to prirodni nagon. Ako mislis da je prirodni nagon to sto imas zelju za ubistvaom onda si se prevario. Ovde se govori o osnovnim bioloskim prirodnim nagonima. Jedan je za opstankom(hrana) i drugi za produzenjem vrste(sex).

Citiraj:
Slažem se da je celibat uzrok raznih perverzija (pedofilija, homoseksualizam). Npr. apostol Petar je bio oženjen, dok apostol Pavle nije. Čovjeku treba ostaviti to na izbor ženidbu ili udaju. Mi ovdje govorimo o bludnosti i ubijanju, a ti pročitaj u Božjim zapovijedima da li je to u istm rangu ili nije. Stvari su jednostavne, tako da ne treba tu previše filozofije

Da "mastermind", ali kako ce covjek ako je ozenjen onda imati seksualne odnose sa zenom ako ne koristi kontracepciju, a nece da mu se rodi dijete? Kako ce zadovoljiti svoje bioloske potrebe ako nema sex?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 22:13 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Jul 2009, 20:41
Talija je napisao:
Veoma delikatno pitanje. Nerođena beba je ipak jedan život!
S druge strane svaka odrasla osoba ima pravo izbora i slobodu da radi sa svojim tijelom šta želi.
U tome se sukobe mišljenja onih koji su ZA i onih koji su PROTIV.

Po mom mišljenju abortus ima pozitivnu stranu jedino kada se izvrši u slučaju deformacije ploda.

APSOLUTNO SE SLAŽEM!

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 22:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vim je napisao:
Da "mastermind", ali kako ce covjek ako je ozenjen onda imati seksualne odnose sa zenom ako ne koristi kontracepciju,
a nece da mu se rodi dijete? Kako ce zadovoljiti svoje bioloske potrebe ako nema sex?

И ту долазимо до дефиниције проблема: хоћу да скочим са зграде без падобрана, али да се не ударим!
То исто говори и онај ко улази у секс без контрацепције, а не жели прозивод - дјетенце.

mastermind je napisao:
apostol Petar je bio oženjen, dok apostol Pavle nije.
Čovjeku treba ostaviti to na izbor ženidbu ili udaju.
Mi ovdje govorimo o bludnosti i ubijanju, a ti pročitaj u Božjim zapovijedima da li je to u istm rangu ili nije.
Stvari su jednostavne, tako da ne treba tu previše filozofije.

Управо тако.

Talija je napisao:
svaka odrasla osoba ima pravo izbora i slobodu da radi sa svojim tijelom šta želi.

Зачето дјетешце није своја мајка, него нови човјек:
стога и мајка има право да ради само са својим тијелом шта жели,
али не и са тијелом новонасталог дјетенцета у стомаку.

Жена дакле има слободу да рађа или да користи контрацепцију.
Слобода да се убија? То је ново и правилно постављено питање?
Да ли нам је свијест још на нивоу: "ја сам те родио, ја ћу ти и пресудити"?

Poslednji put menjao Jim Walsh dana 08 Jul 2009, 22:20, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 22:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

vim je napisao:
Da "mastermind", ali kako ce covjek ako je ozenjen onda imati seksualne odnose sa zenom ako ne koristi kontracepciju, a nece da mu se rodi dijete? Kako ce zadovoljiti svoje bioloske potrebe ako nema sex?

Žena je plodna ako ima normalan ciklus od 28 dana negdje 7 dana otprilike, pa ako se već ne želi dijete onda se ljudi mogu suzdržat ovih par dana. Muž i žena smiju da imaju ljubavni odnos kad god hoće ako su u braku. Ja mislim da je vrhunac te ljubavi kada oboje žele stvoriti novog čovjeka.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 22:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mastermind je napisao:
Žena je plodna ako ima normalan ciklus od 28 dana negdje 7 dana otprilike,
pa ako se već ne želi dijete onda se ljudi mogu suzdržat ovih par dana.
Muž i žena smiju da imaju ljubavni odnos kad god hoće ako su u braku.
Ja mislim da je vrhunac te ljubavi kada oboje žele stvoriti novog čovjeka.

Лијепо речено, само што су очигледно људи на нашим просторима васпитани да имају схватање
да је абортус "нешто најнормалније, као кад идеш код зубара",
а на таквим начелима и иде пропаганда да абортус није слика нашег примитивизма и дивљаштва,
него нешто што је ствар "личне слободе", при том заборављајући да слободу нису дефинисали кроулијеви
сатанисти ("чини што ти је воља") него неко Други - "слободa = одговорност за своје поступке".

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 22:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mastermind je napisao:
Žena je plodna ako ima normalan ciklus od 28 dana negdje 7 dana otprilike, pa ako se već ne želi dijete onda se ljudi mogu suzdržat ovih par dana.

Pa upravo se ovakvom nesmotrenoscu i desavaju abortusi. Jer ciklus najcesce nije redovan i postoje mnoge zabune oko proracuna, a nisam bas ni siguran da je bas samo 7 dana i da je "apsolutno nemoguce" ostalih. To zene znaju bolje objasniti.
Iako ne vidim nikakvu razliku izmedju imanja odnosa u toku neplodnosti ili koristenja kontracepcije ili prezervativa jer jaja i spermatozoidi ce ionako propasti ako se ne koriste, tako da to nije isto sto abortus jer kod abortusa su jaja i spermatozoidi vec iskoristeni i pojavio se zivot u ljudskom obliku, dakle sa 46 hromozoma, dok jaje i spermatozoid imaju 23 i nema aktivnog zivota jer fali pola informacija i gena pa nema ni ljudskog bica. Drugo, ako se koristi prezervativ, jajetu nece nista biti, a sperma ce propasti isto kao sto bi propala ako se izbaci u snu, tako da nema nikakve osnove ni naucne ni religijske protiv ove vrste kontracepcije.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 22:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
mastermind je napisao:
vim je napisao:

Žena je plodna ako ima normalan ciklus od 28 dana negdje 7 dana otprilike, pa ako se već ne želi dijete onda se ljudi mogu suzdržat ovih par dana. Muž i žena smiju da imaju ljubavni odnos kad god hoće ako su u braku. Ja mislim da je vrhunac te ljubavi kada oboje žele stvoriti novog čovjeka.

Nije to baš tako jednostavno utvrditi niti je pouzdano 100%
Stopostotna kontracepcija je celibat.

Žena je plodna samo jedan dan. Da bi se ustanovio dan ovulacije postoji metoda mjerenja bazalne temperature, ali pod uslovom da žena tada ne pije nikakve tablete protiv temperature, protiv bolova i sl. Na dan ovulacije tjelesna temperatura je malo povećana.
To može biti samo dopuna, a nikako precizno određivanje.

Zašto je rečeno 7 dana? Iz razloga što i nekoliko dana nakon odnosa ako nastupi ovulacija može doći do oplodnje.
Najpametnije je posavjetovati se sa ginekologom.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 22:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Jamesdin Kurtovic je napisao:
mastermind je napisao:
Žena je plodna ako ima normalan ciklus od 28 dana negdje 7 dana otprilike,
pa ako se već ne želi dijete onda se ljudi mogu suzdržat ovih par dana.
Muž i žena smiju da imaju ljubavni odnos kad god hoće ako su u braku.
Ja mislim da je vrhunac te ljubavi kada oboje žele stvoriti novog čovjeka.

Лијепо речено, само што су очигледно људи на нашим просторима васпитани да имају схватање
да је абортус "нешто најнормалније, као кад идеш код зубара",
а на таквим начелима и иде пропаганда да абортус није слика нашег примитивизма и дивљаштва,
него нешто што је ствар "личне слободе", при том заборављајући да слободу нису дефинисали кроулијеви
сатанисти ("чини што ти је воља") него неко Други - "слободa = одговорност за своје поступке".

Nažalost danas se pod krinkom "sloboda" uvode najteži oblici sotonizma u društvo. Kada se ljude svakodnevno bombardira s nečim oni to prihvate kao normalu, a u stvari se od njih pravi duhovne invalide koji više nisu u stanju da raspoznaju što je dobro, a što ne.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 144 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]