banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 12:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Jul 2009, 22:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2004, 13:21
POzdrav narode, imam saaba 900 turbo , i taj turbo mi je samo donio probleme , kod majstora je skoro 8 mjeseci i nikako da se rijesi problem! auto vuce, sve pet , ali dimi , pogotovo dok radi u leru , u voznji samo na nizim obrtajima, e sad moj "majstor" garantuje da je turbina u redu jer je "navodno" bila u servisu u uzicama 3 puta i ljudi kazu da je u redu , medjutim promjenio sam i gumice ventila i dihtung glave motora,i opet isti dim(bijel i i ponekad plavkast)!E sad meni kaze da treba da radim karike i klipove ,ajde uradio bih ja i to ali auto kad nema turba ne dimi , znaci turbo je poslednjih mjesec bio izvadjen i auto nije dimilo! e sada da ne duzim sta meni treba: JEdan majstor u bl koji moze da utvrdi da li je kvar u turbu a da nije martinovic ili kako se vec zove ??? please help gubim zivce na prokletom autu :confused2:

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 23:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Reci mi, koje godište ta 900-tka... Ima ih raznih, zato pitam... Koji je to motor?

Drugo, nema baš logike da bude do turbine, ako je plavkast dim, znači da "jede" ulje, i može svašta biti... Uglavom se takve motore ne isplati raditi... Ali, može biti da je napukao klip/blok, karike mogu da ne budu u redu...

Koliko vrijedi auto? Mislim, da vidimo koliko si uložio, te koliko se isplati dalje raditi na njemu...

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 23:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Jun 2009, 22:46
uzvinjavam se na oftopiku. al bas sam neki dan vidjeo jedan saab koji bas fino cadinja, kod nikole tesle semafor, afroman ako sti ono ti, imas superiska auto bas :)

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 00:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2004, 18:48
AfroMan je napisao:
POzdrav narode, imam saaba 900 turbo , i taj turbo mi je samo donio probleme , kod majstora je skoro 8 mjeseci i nikako da se rijesi problem! auto vuce, sve pet , ali dimi , pogotovo dok radi u leru , u voznji samo na nizim obrtajima, e sad moj "majstor" garantuje da je turbina u redu jer je "navodno" bila u servisu u uzicama 3 puta i ljudi kazu da je u redu , medjutim promjenio sam i gumice ventila i dihtung glave motora,i opet isti dim(bijel i i ponekad plavkast)!E sad meni kaze da treba da radim karike i klipove ,ajde uradio bih ja i to ali auto kad nema turba ne dimi , znaci turbo je poslednjih mjesec bio izvadjen i auto nije dimilo! e sada da ne duzim sta meni treba: JEdan majstor u bl koji moze da utvrdi da li je kvar u turbu a da nije martinovic ili kako se vec zove ??? please help gubim zivce na prokletom autu :confused2:

Nemoj gubiti živce...sad cu ja doći..i prebiti te k'o mačku! Baš k'o za 1. maj 8)

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 01:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A, wtf?

Ozbiljo, afro, sećam se da je pre nekog vremena bila tvoja tema nešto na ovaj fol... znam da je isti auto bio u pitanju...
Za koliko bi ga dao, mislim da znam nekoga ko bi te rešio muke...

?

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 11:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

motor je 2.0 175 konja! A sto se tice prodaje ni sam ne znam ne bi ga dao ispod 5-6000KM , jer sam mu stavio i plin, btw auto je 88. godiste sa klimom i grijacima siceva heheh! ... Ulje jede i izbacuje na izduv , sto nije problem kada je turbina izvadjena, i ja idem nekim logickim putem jer kad nema turba ne pusi , sto znaci da je on uzrok! Turbinu je radio turbo mehanik servis u uzicu i oni garantuju da je turbina ok! u dilemi sam ne znam sta da radim...

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 11:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

apokaptus je napisao:
uzvinjavam se na oftopiku. al bas sam neki dan vidjeo jedan saab koji bas fino cadinja, kod nikole tesle semafor, afroman ako sti ono ti, imas superiska auto bas :)

Ako je sivi sa 4voro vrataonda sam ja ... ali mislim da nije cadinjao jer nije imao turbo ... :(

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 11:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jesi probao uštekati drugu turbinu? Ili svoju na drugi motor... Jeste "malo" posla, ali bar ćemo znati na čemu smo...

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 11:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Euroth je napisao:
Jesi probao uštekati drugu turbinu? Ili svoju na drugi motor... Jeste "malo" posla, ali bar ćemo znati na čemu smo...

Nisam , ne znam majstora koji moze to ta uradi u bl ...

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 11:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znao sam par ljudi, raspitaću se pa ti javim...

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 11:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Jun 2009, 22:46
AfroMan je napisao:
apokaptus je napisao:

Ako je sivi sa 4voro vrataonda sam ja ... ali mislim da nije cadinjao jer nije imao turbo ... :(

kes vala ti si garant 4 vrata
fini branici na autu pravo :)

Cadinja cadinja samo ti nisi skonto :lol:

sretno s opravkom, super autic je to :)

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 13:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
dim iz auspuha je ili do goriva ili do motora koji przi ulje. A przenje ulja ne moze nikako biti vezano sa turbinom. Savijet? Mijenjaj karike pod hitno.
Kladim se u 10 km da karike ne valjaju :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 13:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
Ljudi ne lupajte gluposti.

Mashine mogu biti B204/B235 Na tom autu moze biti Garrett T25 ili GT17 u zavisnosti od godishta. To znam jer sam radio za SAAB. Ako je promijenio dihtung glave onda je sigurno turbina. I to su otishli ''seals'' Posto je taj turbo hladjen vodom i uljem. I naravno da ima logike da bude plavkast dim jer ulje prolazi kroz dihtung za ulje na turbu i ulazi direktno u prostor za sagorijevanje kroz intejk na mashini i zbog tog plavkast dim.

To i nije veliki posao za promijeniti ako imas sve sto ti treba. Znachi novi turbo, novi dihtung izmedju turba i ispusne grane, nove banjo sarafe i podloshke. I naravno alat :) Ja sam mjenjao to par puta na raznim autima.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 14:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

e turbina hladjena uljem vec ima mnogo smisla.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 14:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://photo.platonoff.com/Auto/2005100 ... o_Rebuild/
mozda pomogne

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 16:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Danas bio kod Martinovica, momak pregledao turbinu kaze nema lufta da je ok! u pitanju je turbo garret T3! medjutim kad je on to sve raskopao do turbine i kad smo upalili auto vidio je da pusta ulje na "odusku motora"i kaze fino vidi ti jesu li karike ili glava motora!I sad ja njega pitam kako ne dimi kad nema turba , i odgovor jednostavan , pritisak , kad se stavi turbina veci pritisak na nesto XD i to nesto gura ulje u izduv jer su karike slabe ili sta vec! Tako da me i tu garant ceka uvala sa parama! pihhaj ga :angry3:

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 16:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

apokaptus je napisao:
AfroMan je napisao:
apokaptus je napisao:

kes vala ti si garant 4 vrata
fini branici na autu pravo :)

Cadinja cadinja samo ti nisi skonto :lol:

sretno s opravkom, super autic je to :)

ako ako :) , hvala

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 20:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

AfroMan je napisao:
Danas bio kod Martinovica, momak pregledao turbinu kaze nema lufta da je ok! u pitanju je turbo garret T3! medjutim kad je on to sve raskopao do turbine i kad smo upalili auto vidio je da pusta ulje na "odusku motora"i kaze fino vidi ti jesu li karike ili glava motora!I sad ja njega pitam kako ne dimi kad nema turba , i odgovor jednostavan , pritisak , kad se stavi turbina veci pritisak na nesto XD i to nesto gura ulje u izduv jer su karike slabe ili sta vec! Tako da me i tu garant ceka uvala sa parama! pihhaj ga :angry3:

Otkud T3??

Elem... Martinović je dobar, meni je radio na nekim autima i busevima, poslušaj ga...

Dalje... Plavi dim = karike ne valjaju. Znači, mjenjaj ih. Odmah!
Druga stvar, taj "Bjeli" dim koji pomenu, to znači da ne valja smjesa... Nemam pojma kako izgleda taj SAAB-ov motor, reci koja je glava, karburator, Einspritzung, šta već ima??

De, reci, koji je to motor? Kubikaža, "konjaža", gorivo, način ubrizgavanja...

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 20:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Euroth je napisao:
AfroMan je napisao:

Otkud T3??

Elem... Martinović je dobar, meni je radio na nekim autima i busevima, poslušaj ga...

Dalje... Plavi dim = karike ne valjaju. Znači, mjenjaj ih. Odmah!
Druga stvar, taj "Bjeli" dim koji pomenu, to znači da ne valja smjesa... Nemam pojma kako izgleda taj SAAB-ov motor, reci koja je glava, karburator, Einspritzung, šta već ima??

De, reci, koji je to motor? Kubikaža, "konjaža", gorivo, način ubrizgavanja...

Naveo sam gore , motor je 2000kubika , benzin 16 ventila , 175 konja , karburatora nema :D (radjena glava motora i dihtung glave motora , kao i gumice ventila). p.s. u tom dimu se osjeti i gorivo onako kao da je zivo ...

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 21:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Koje mu je ubrizgavanje?

Ako se osjeti gorivo onako kao da je živo, biće da je smjesa prebogata, iliti da ima previše benzina, koji ne sagori sav... Otiđi kod majstora da ti naštela ubrizgavanje, to bi trebalo da rješi bijeli dim.
A karike plavi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]