banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 13:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Elta Kabel
PostPoslato: 02 Jul 2009, 14:11 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Jun 2009, 08:21
a šole, TV redovno gasim, za razliku od tebe čini mi se, čim vjerovatno pratiš i rusiju danas i bezvezurije koje se serviraju na tv-u.
život je suviše prekratak da bi ga spiskao uz tv, i DVD mi je ponekad dovoljan, da nije sporta ne bih ni imao kablovsku

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 14:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
onda me razumi, kao i ostale forumase, da ne pricamo ovdje protiv (ne)kvaliteta Eltine CATV zato sto imamo neodoljivu potrebu da se praznimo na forumu, vec zato sto ne valja, a oni to ne rjesavaju (bar ne u dogledno vrijeme)
ako cak i to stavimo na stranu, pozovimo se na njihova obecanja i najave kojih je do sad bilo, koliko je njih ispunjeno do sad?
ako cemo ici logikom koju si naveo i praviti paralele sa Vodovodom, Elektrodistribucijom i ne znam kime jos, zamisli da se desi slican fazon k`o sa Eltom
znaci, tebi struja cas nestaje, cas dolazi, pa varira i ti nazoves ED i oni ti kazu "to nije moguce, kod nas je sve ok"
ili scena sa vodom, nestaje ti, dolazi, pa umjesto bezbojne tekucine ti dobijes tekucinu smedje boje sa visokim sastavom pijeska, zemlje i po mogucnosti jos koje materije koja ne lezi tvom organizmu. Nazoves Vodovod i oni ti kazu "jbg kod nas je sve ok, to sto pricate su gnusne neistine i lazi"
a sad iskreno reci da li se tako nesto desilo?? Nije. Znas zasto? Mogli bi oni da kazu da ih boli q (neki su pokusali), ali postoji tijelo iznad njih koje kontrolise mogucnost takvih ispada. S druge strane Elta ne shvata svoje korisnike ozbiljno i trebalo bi poraditi na podizanju svijesti potrosaca da ili se bune za nekvalitet usluga koje placaju ili im objasniti da postoji alternativa

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2009, 09:55 
Početnik
Početnik

uuuuuuuuuuuuu BSE, sad ga prećera, ne govori kad nisi upućen.
da ti kažem, ja sam do prije 2 godine živio u Kuljanima, i malo-malo nestajalo je struje (ruku na srce, sad znatno rijeđe nego kao nekad).
ja kad sam ih lično zvao, ne da sam dobijao odgovor :"jbg kod nas je sve ok, to sto pricate su gnusne neistine i lazi"
nego su bili malo-je-reći nekulturni do bola, a u par navrata su i psovali, ma bezobrazluk totalni. Na informacijama jedne takve firmetine je takav baja da je to neopisivo, katastrofa.
lako je tebi iz centra banjaluke nešto izmišljati, udarati mak na konac, idi u neki rubni dio BL ili gdje god u RS pa ćeš vidjeti kakve su te službe. to što je tebi u boriku sve ok apsolutno ništ ne znači.
ali, opet, nema to veze sa eltom. elta se mora popravljati, to apsolutno stoji, ali nemoj me ... u mozak da je elektrodistribucija neki primjer poslovnosti, zlo mi je odmah.
mogli su bar nekog pristojnog pr-a zaposliti, malo se urediti, a ne i dalje živjeti po komunističkom modusu. i pazi, to je još firmetina koja postoji na ovim prostorima skoro 100 godina (ok, pretjerujem, ali bar 10 puta više vremena postoje nego elta npr).
i da, nemoj porediti eltu sa takvim firmama (mtel, elektro i sl), poredi je sa netkomom, valjda je to smislenije jbg

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2009, 10:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
rebenga je napisao:
da ti kažem, ja sam do prije 2 godine živio u Kuljanima, i malo-malo nestajalo je struje (ruku na srce, sad znatno rijeđe nego kao nekad).
ja kad sam ih lično zvao, ne da sam dobijao odgovor :"jbg kod nas je sve ok, to sto pricate su gnusne neistine i lazi"

Malo cu skrenuti sa teme.
Kad se u Kuljanima prodavao najskuplji kvadrat zemlje niko nije razmisljao o novom trafou vec kako da digne cijenu placa pa kad se napravilo preko 200 kuca i mali trafo za do tad 20 kuca nije mogao izdrzati udri po El. distribuciji.
Koliko ste para odvojili za novi trafu u naselju?

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2009, 11:07 
Početnik
Početnik

najbolje još da smo ga mi kupili i montirali. valjda je to njihov posao, ili bar da održe neki sastanak sa lokalcima i skupe pare.
gore su sve izbjeglice, on gleda samo kako da krov nad glavom svije, a ne da kupuje trafo elekro distribuciji. ali dobro, ti si vjerovatno električnog pa tako pričaš. uostalom, brkaš kruške i jabuke, kakve veze ima to što se u kuljanima prodavao najskuplji kvadratni metar u BL svojevremeno od lokalnih bogatuna, sa ljudima koji su jedva odvojili od svoje crkavice da bi kupili te placeve. uopšte te ne kontam.
a u kuljanima se inače obračunava samo struja po skupljoj tarifi i tako je oduvijek.
ali to baš nikakve veze sa ovom temom nema

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2009, 12:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Ima li neko problema sa internetom??? Kod mene dnevno veza pukne bar 20 puta, izgubi se na 5-6min i onda opet sve normalno. Strašno frustrira kod skidanja sa rapidsharea jer mozzila ne može da nastavi download kad se veza prekine... Ista stvar sa torrentima... Odem vani, ostavim cijeli dan da skida, dođem kući, a tamo ni 2% završeno jer je pukla veza i nema je taman toliko da prođe onaj automatski redial period... Bezveze mi radi komp cijeli dan... Tako je već jedno 2 mjeseca, ja mislio da je kod svih tako, ali drug mi reče da on nema nikakvih problema. Istina živi u drugom naselju pa me zanima jel ima neko iz centra da ima problema sa njihovim internetom???

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2009, 12:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Sondri, има посебна тема о ЕЛТА кабловском интернету!

viewtopic.php?f=13&t=26527

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2009, 13:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

rebenga je napisao:
ali to baš nikakve veze sa ovom temom nema

Naravno da nema i napisao sam da cu skrenuti sa teme, ti si prvi poceo porediti struju u Kuljanima sa ostalim dijelovima grada pa sam te samo napisao razlog :wink:

Inace nastavimo o uspjesnosti Elte

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 07:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Hm par stvari nedefinisanih...ttx na RTS 1 i B92, nema...pa Kanal D mora hitno na novu frekvenciju, na ovoj je losa slika...puna snijega...mogao bi i RTS 1 i RTS 2 na nove frekvencije jer je kvalitet slike bitno popravljen na B92 otkako je na "cistijoj" frekvenciji...Sport klub ide dosta tiho...

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 09:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

... Sustanje na RTLu pa ruku na srce taj problem postoji 3-4 mjeseca mozda i vise

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 11:20 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
Ovo sto se do programa nudi, ne vrijedi vise od 5km mjesecno. I jedna dobra stvar u ovoj krizi ekonomskoj, narod slavinu zategne prvo na nekim bezvrijednim ili nedovoljno vrijednim stvarima... uglavnom, zato su poceli i vremenski da vezuju ljude, jer vremenom ljudi budu sve manje glupi... i tako... da skratim:

1) analogna televizija - slabije od onoga sto se besplatno na satelitu/internetu moze gledati
2) digitalna televizija - ???
3) internet - jako los, samo sto ljudi uglavnom samo surfuju (http) pa onda i ne primjete bas nesto, koliko je to golo govno u stvari... svaki imalo tehnicki pismen co'jek se uzasava od onog sto oni rade.

E sve to i ne bi bio problem, da se ne prodaje po cijenama po kojim covjek i ocekuje nekakav minimum usluge i ozbiljnosti.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 19:02 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Apr 2009, 18:12
Hmm, ja sam korisnik usluga Elta-kabela, smatram se tehnički pismenim,nisam neki veliki stručnjak,ali se snalazim.Nisam pretjerano oduševljen uslugama,ali isto tako nisam ni previše razočaran.Poznajem neke ljude koji rade tamo i znam da su se ljudi nekoliko godina borili samo da dobiju dozvolu za stvari za koje su ljudi u Bl expresno dobijali iste.Građevinske dozvole za iskope i polagnje podzemnih vodova( a složićete se da je podzemna infrastruktura preduslov kvalitetnih servisa-)su dobijene sredinom prošle godine i radovi su uveliko u toku, za očekivati je kvalitetnije usluge kad se broj metara optike i nodova poveća.Isto tako vidim da neki ljudi imaju nezajažljivu potrebu blaćenja i satanizovanja, a iskreno bi volio znati njihovo radno mjesto pa da malo vidimo nivo usluga i odnosa prema korisnicima koji oni imaju....Toliko od mene.

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 12:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
@rebenga - prvi si napravio paralele sa ED, Vodoovdom i ostalima, pa sam ti samo predocio pravo stanje
ne znam kakve si ti probleme imao sa ED, ali cinjenica je da tamo bar znas da ima visa instanca kojoj se mozes obratiti kad se nekoj shugi digne

@ziggy - mozes li biti ljubazan i objasniti za sta ti koristis internet kad nisi sa njim zadovoljan ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 15:10 
Početnik
Početnik

BSE - donekle se slažem, mada je i tu baš nemaš neke više instance

ali ovaj genije - Vuk_samotnjak - me je oduševio svojom logikom, još ljudima prepričavam onu izvalu iz njegovog prošlog posta

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 15:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
Malo nevrijeme i nestadose skoro svi kanali.Pa pritegnite vise te antene da ih vjetar ne okrece i stavite vece parabole.

EDIT: Opali grom i nesta i ovo malo kanala sto je radilo. :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 16:24 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
Ne koristim vise. :iconbiggrin:
Sta je problem? Znaci, jitter je uzasan, pa voip bilo kakve vrste ne dolazi u obzir, osim u kasnim nocnim satima. Cak ni najobicniji audio streaming preko last.fm ne radi u 19:00 navece. Latencija i brzine skacu gore dole i ima ispustenih paketa kao da je wireless u pitanju. Telnet konekcija pukne, nema sanse da radi duze malo. Agregacija je ogromna. Mislim daleko bilo da nekog nagovaram na bilo sta, ali eto, neka znaju ljudi sa ce uzeti ako se odluce njihovi korisnici da postanu. Nekom mozda to nista ne znaci, tako da... super. Svakom svoje. Cisto informativno.

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 18:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
ziggy je napisao:
Ne koristim vise. :iconbiggrin:
Sta je problem? Znaci, jitter je uzasan, pa voip bilo kakve vrste ne dolazi u obzir, osim u kasnim nocnim satima. Cak ni najobicniji audio streaming preko last.fm ne radi u 19:00 navece. Latencija i brzine skacu gore dole i ima ispustenih paketa kao da je wireless u pitanju. Telnet konekcija pukne, nema sanse da radi duze malo. Agregacija je ogromna. Mislim daleko bilo da nekog nagovaram na bilo sta, ali eto, neka znaju ljudi sa ce uzeti ako se odluce njihovi korisnici da postanu. Nekom mozda to nista ne znaci, tako da... super. Svakom svoje. Cisto informativno.

ziggy,imas temu o Eltinom kablovskom internetu...
pa pisi tamo ili kopiraj svoje postove iz ove teme
http://forum.banjaluka.com/viewtopic.php?f=13&t=26527

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 18:43 
Veteran
Veteran

Sad sam na brzinu prelistao kanale i evo liste kanala kojima slika bas i nije OK(ppovremeno saltam par dana).
Na ovim kanalima kod mene imaju smetnje ili slika nije cista:
1. travel
2. FOX Crime
3. History
4. Kanal D
5. Bel
6. BHT
7. RTL-de(linije idu gore-dole-totalno negledljiv)
8. Discovery
9. Cartoon network/TCM (sad je OK,ali ponekad slika nije cista-ne moze se gledati)
10. CNN

Ova prva dva(travel i FOX Crime)su negledljiva... a za Bel i BHT kao da nisu"nastimali"antene

Cak se desi da se povremeno ukljuci sinhronizacija na Ruskom na kanalima Discovery i Explorer(Explorera sada nema)!

B92 kristalno cist,ali nema teletekst...RTS1 pretih,a Pink BH preglasan.

Ostali kanali su OK.

Forumasi,kakvo je stanje kod vas?
Sta je reci?Sta ce Elta da uradi?

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 18:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Sta ce da uradi? Pa nista!

Danas je bio pogrom kanala, pogotovo ovih iz Srbije.

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 19:04 
Veteran
Veteran

vb87 je napisao:
Sta ce da uradi? Pa nista!

Ja pratim vec par dana i stvarno mi nije jasno da pojedin kanali tj.slika na njima variraju iz sata u sat.Ko da nas neko zaj...

Kada se sve zbroji to nije malo.To je puno kanala kojima slika nije onakva kakva treba da bude,a pretplata ista.

vb87 je napisao:
Danas je bio pogrom kanala, pogotovo ovih iz Srbije.

I velika reklama za totalTV.Na koji god srbijanski kanal da prebacim stoji znak Totala.

Forumasi,kakva je vama slika na kanalima koje sam nabrojao u prethodnom postu?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]