banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 14:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Jul 2009, 14:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
http://www.blic.rs/politika.php?id=100343

Citiraj:
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da bi građani RS voleli da aktivno učestvuju u izborima za Skupštinu Srbije i da u njoj imaju dva-tri poslanika.

Kao прво, грађани РС, да ли би стварно вољели да учествујете на изборима за Народну скупштину Србије? Ако би вољели, зашто?

Као друго, да ли ово чисто контрирање (као, гласају Хрвати из БИХ за парламент Хрватске, па хоћемо и ми) или има нека логика и политичка корист од овога?

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 15:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
shoole je napisao:
http://www.blic.rs/politika.php?id=100343

Citiraj:
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da bi građani RS voleli da aktivno učestvuju u izborima za Skupštinu Srbije i da u njoj imaju dva-tri poslanika.

Kao прво, грађани РС, да ли би стварно вољели да учествујете на изборима за Народну скупштину Србије? Ако би вољели, зашто?

Као друго, да ли ово чисто контрирање (као, гласају Хрвати из БИХ за парламент Хрватске, па хоћемо и ми) или има нека логика и политичка корист од овога?

Наравно да треба да гласају. Србија је наша матица и наша држава!
Треба под хитно договорити са владом Србије да се пасоши за Србе са територије Босне/Херцеговине/Хрватске издају у што могуће краћем року.
РС се у много чему везује и везана је за Србију и логично је да се и Срби о нечему питају тамо односно да се и наша политичка воља поштује.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 17:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2005, 21:29
Mislim da bi trebalo da mozemo i ja sam ZA ka dmogu hrvati zasto i mi ne bi mogli.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 18:49 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
urbana_extravaganca je napisao:
Треба под хитно договорити са владом Србије да се пасоши за Србе са територије Босне/Херцеговине/Хрватске издају у што могуће краћем року.
РС се у много чему везује и везана је за Србију и логично је да се и Срби о нечему питају тамо односно да се и наша политичка воља поштује.

Naravno da ne trebaju.Ne živiš tamo,a krojio bi im kapu.Srbija jeste matica,ali onda bi i Australijanci trebali da glasaju u Britaniji,Kanađani i u Britaniji i Francuskoj,Šiptari sa Kosova u Albaniji........Ne možemo mi sa strane da odlučujemo kako će oni živjeti.Nama se odlučuje sa strane,pa vidi na šta to liči.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 19:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Ja sam protiv ovoga. Podrzavam svaki vid saradnje Srbije i Republike Srpske ali od ovoga nemamo nikakve koristi.

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 20:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
_zoka je napisao:
Naravno da ne trebaju

Ote mi rijec iz usta. Sto kaze vb87 svaka saradnja pozeljna ali cemu?? I ono sto Hrvati iz Hercegovine rade nije u redu i da je SDP pobijedio, to bi i ukinuo sto je i govorio u kampanji. Ali ocigledno socijaldemokrati u RS su veoma specificni. Ako oni hoce da glasaju za moj parlament nek izvole ako hoce.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 21:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
mozda ne bas za poslanike, ali bi sigurno trebali imati neke predstavnike tamo. delegate ili slicno, ali da ta saradnja bude samo privrednog karaktera.
Citiraj:

ovo apsolutno podrzavam, ali dok to ne cujem od nekog zvanicnika, necu ni da se nadam. upravo zbog te sporosti, vecina srba iz BiH se i ne odlucuje da uzme njihovo drzavljanstvo i pasos.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 21:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja sam za to. Jedan poslanik bi bio dovoljan. Drugačije je i kada se srpski glas iz RS i zvanično čuje u NS Srbije.

Ako engleska kraljica može biti na čelu Kanade, Južnoafričke Republike, Australije i UK. Može i jedan poslanik odavde biti u skupštini Srbije.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 21:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
urbana_extravaganca je napisao:

Naravno da ne trebaju.Ne živiš tamo,a krojio bi im kapu.Srbija jeste matica,ali onda bi i Australijanci trebali da glasaju u Britaniji,Kanađani i u Britaniji i Francuskoj,Šiptari sa Kosova u Albaniji........Ne možemo mi sa strane da odlučujemo kako će oni živjeti.Nama se odlučuje sa strane,pa vidi na šta to liči.

Наравно да треба. Сви који добију држављанство Србије имаће право да гласају на изборима који се одржавају у Србији.
Наравно не по овом додиковом моделу, да се овде предложе неки кандидати па да народ бира исте за парламент Србије (циља Миле високо јер зна да овде има апсолутно власт) али ко може да оспори мени или теби да се као члан неке стране из Србије кандидујем за изборе у Србији небитно да ли живим у Београду, Нишу, Бања Луци или Камбери. Ако имаш држављанство имаш право да бираш и да будеш биран! Врло просто.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 21:51 
Administrator
Korisnikov avatar

E,vidiš,moj stari je rođen u Pirotu,upisan je u njihovu knjigu državljana i na osnovu toga može sada izvaditi pasoš,a mogli smo se i mi upisati u knjigu državljana.Ne vidim razlog zbog kojeg bi to uradio.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 21:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Pa dobro zoka nisu svi "normalni" kao ti. :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 21:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
E,vidiš,moj stari je rođen u Pirotu,upisan je u njihovu knjigu državljana i na osnovu toga može sada izvaditi pasoš,a mogli smo se i mi upisati u knjigu državljana.Ne vidim razlog zbog kojeg bi to uradio.

Па добро ти можда не видиш али има људи који хоће да имају српски пасош.
А кад постану држављани имаће и право гласа.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 21:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Покушајте да на ову ствар гледате рационално!

Дакле, ОК, ми смо Република Српска, Србија је наша матица и сви би ми хтјели да Београд буде наш главни град... Али шта конкретно добијамо ми (а шта Србија) ако ми гласамо на парламентарним изборима у Србији?

ОК ми је да добијемо држављанство Србије, ако ни због чега другог онда због тих виза (мада су нама битнији други разлози), али шта ја као држављанин Србије и житељ Бањалуке имам ако изаберем неког човјека да буде посланик у парламенту Србије? Шта са тим?
Можда да додатно нервирамо ове из другог ентитета?
Можда да макар симболично на тај начин утичем на вањску политику Србије?

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 22:02 
Administrator
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:

Hajde ti meni sada navedi tri racionalna razloga zbog kojih bi ja trebao da uzmem državljanstvo Srbije.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 22:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2006, 09:59
_zoka je napisao:

Hajde ti meni sada navedi tri racionalna razloga zbog kojih bi ja trebao da uzmem državljanstvo Srbije.

1. Није пасош БиХ
2. Није пасош БиХ
3. Није пасош БиХ

мени доста..... :D
Србија тренутно може без виза у Русију и Швицу.... А ко год сматра Србију својом, не треба му ништа од ових разлога... :D

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 07:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:

Ne razumijem ovo o "racionalnim razlozima". To sto je za tebe racionalno za drugog nije i obratno jer nisu svi ljudi isti. Ako ti nemas neku korist od tog drzavljanstva neko drugi mozda ima!

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 08:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Mislim da građani RS ne treba da glasaju za ikoga u Srbiji. Ipak je Srbija druga država.
E sad ko ima dvojno državljanstvo, njemu po volji. On može da glasa, Mislim da mu sam Srbijanski pasoš to dozvoljava.

Kao što je i Dodik rekao procedura od preko godinu i po, za dobijanje pasoša je sramota.

Hrvati iz BiH za manje od mjesec dana dobiju HR pasoš.

Zašto Srbijanski pasoš??

Zato što uskoro će svi građani Srbije bez problema u zemlje EU, bez VIZE!!!.

S obzirom da je u BiH preče ''moje selo'' nego EU bezv(e)zni režim....

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 09:50 
Administrator
Korisnikov avatar

vb87 je napisao:
_zoka je napisao:

Ne razumijem ovo o "racionalnim razlozima". To sto je za tebe racionalno za drugog nije i obratno jer nisu svi ljudi isti. Ako ti nemas neku korist od tog drzavljanstva neko drugi mozda ima!

Racionalni razlozi su razlozi od kojih ću ja imati konkretnu korist,a ne nešto temeljeno na emocijama.

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 10:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Slažem se sa Zokom i Goci Masterom.

Ne bi imalo smisla.

Što se državljanstva Srbije (koje nije tema, ali kad svi, da i ja kažem koju... :lol: ) tiče, imam mogućnost da ga dobijem, i uzeću ga ako uvedu Srbiji (a trebali bi, od iduće godine) bezvizni režim. Jer mi treba. Svejedno, ni tad ne bih glasao u Srbiji, jer živim ovdje, i smatram da to nije u redu u tom slučaju.

Isto, da se mene pita, trebalo bi ukinuti glasanje iz inostranstva, i zabraniti glasanje svakome ko nije stalno naseljen u BiH duže od 360 dana. Zašto? Zato što takvi "padobranci" čine veliki procenat glasačkog tjela, što nije u redu, jer moj rođak Jovo iz Kanade pojma nema kakva je ovdje situacija, ali je vidio na RTRS-u veliki crveni plakat i nekog simpatičog "domaćina čovjeka" kako se smiješi sa njega. Znamo šta je dalje bilo...

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 11:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

[/quote]
Racionalni razlozi su razlozi od kojih ću ja imati konkretnu korist,a ne nešto temeljeno na emocijama.[/quote]

A sta sam ja napisao? Neko ce imati korist od tog drzavljanstva a neko ce ga uzeti iz emocionalnih razloga. Uostalom, niko ne treba tebi da navodi "racionalne razloge" jer ovdje nije rijec o nametanju vec o slobodi izbora.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]