banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 22:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 84 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Jul 2009, 13:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
socialbug je napisao:
EiLeen mislim da nisi baš iskrena, ali to je tvoj problem... Dobrodošla si im jer pomažeš ih sa 1000e+ mjesečno, tako da sa ovom mjesečnom potrošnjom dobrodošla si u bilo koju zemlju svijeta, samo da navedem podatak da u zemljama evropske unije četveročlana porodica da bi živjela potrebno je izdvojiti 2500-3000e mjesečno... Svako zna šta je za njega najbolje...

A čovjeka... Pa ako ti je plata 2000€, a živiš s četvoročlanom platom za 3000€ znači da ti svaki mjesec ostaje još 1000€ s kojima možeš da platiš kredit za auto i sl. Pomažem im sa nekom cifrom mjesečno kao i svaki student i tako sam i tretirana. Da radim ovdje, isto bih trošila te pare - zarađene ovdje. Razlika je što se može više zaraditi i više potrošiti. Al se može mnogo više dobiti. Stvari su kvalitetnije, ima više izbora, živi se bolje. Šta drugo da ti kažem? U prošlom postu osvrnula sam se većinom na obrazovanje. A eto, ima i više poslova i radnih mjesta. Ja kad diplomiram, brzo ću se zaposliti. U Bl beš štele i nije tako lako, pogotovo u mom sektoru....
socialbug je napisao:
Error, ako ti je duša ispunjena, zašto posjećuješ forume, internet stranice koje su ispisane Srpsko-hrvatskim jezikom? Život ti nije vezan za ove prostore... Nisam nigdje pomenuo hljeb sa 7 kora, već prazninu duše, a meni se čini da je tvoja prilično prazna, možda i gnjevna jer teško je bilo za izdržati tu nesreću...

Kakva bolan praznina duše? O čemu ti pričaš? Rođena sam u Bl, znam puno ljudi, gledam šta se dešava, dođem ljeti.. Vezana sam za ovaj grad, kakva je ovo glupa konstatacija?! Znači svi koji pišu iz inostranstva su nostalgičari? Ljudi koji odu pređu preko nostalgije prvih par mjeseci, poslije im je novi grad kao njihov. Al pošto ti nisi probao, misliš da svi patimo za Bl. Da patim, vratila bih se. Imala sam sve uslove da živim odlično i opet sam razgulila...
socialbug je napisao:
Mi možda nemamo mogućnost da pijemo u Španiji i kupujemo povratne karte za 20e (ali doćiće i to vrijeme) ali imamo mogućnost da slobodno i bez straha gradimo ovaj grad, koji više ne liči na mahalu, dobio je obrise modernog grada, svaki dan ljudi dolaze i ostaju, nije Banjaluka mala, naprotiv, rijetko ćeš sresti na ulici nekog slučajno, susrete moraš dogovarati... Kažu da je kulturna ponuda prilično siromašna i sam sam bio tog mišljenja ali, evo mogu Vam reći da ima dosta dešavanja, za svakog po nešto se nadje, glupo je porediti kulturnu ponudu megalopolisa i BL... Znam da ovaj grad će biti mnogo bolji ako sami se potrudimo, ako ne bacamo smeće po ulicama, ako se cice sagnu pa pokupe govna svojih ljubimaca, ako pomogneš starcu da lakše predje cestu... Tako malo treba da bude bolje a, još manje da bude gore...

A ovdje ne postoji mogućnost da učestvuješ u dešavanjima? Da pomažeš gradu? Da učestvuješ u stud. protestima? (to se u Bl nikad neće desiti jer su kod nas ljudi pomireni sa sudbinom...)
Bl je mali grad, ja srećem ljude od moje kuće do sdk (10min) bez dogovora. Znači sretnem bar 10 ljudi dok dođem do sdk.
Kulturna ponuda jeste siromašna. Trebaš vidjet šta je prava kulturna ponuda.
socialbug je napisao:
Kao što vidite ljudi poput Vas nisu uopšte potrebni ovom gradu (BL živi i bez Vas), a dobrodošli ste da vidite kako se sve mijenja, izgradjuje, da potrošite novac, da se opustite ako hoćeš da ostaneš ostani za sve ljude ima mjesta ali mora se znati ovo ovdje je SRPSKA a to Vam je najveći trn u oku!!!

Zašto bi mi Srpska bila trn u oku? I Bl? Rođena sam u Bl, živjela u istoj 22 godine i Srpkinja sam. E sad ti meni objasni svoju konstataciju. Lol :lol:
ERROR je napisao:
Ok,da se vratimo na temu.... Moje je misljenje da oni sto zele ici ,zele to iz zelje za licnim prosperitetom,napretkom i stvaranjem perspektive sebi i svojima.Ovdje ne govorim o snovima za nekim bogataskim zivotom,vec normalnom standardu. Ne kazem da se tu ne moze zivjeti,moze,ali mislim da najbolje znaju oni koji nisu u stanju da kupe sebi ili djeci kompjuter,placaju internet,te da caskaju po ovom forumu,vec se svakodnevno bore da sastave kraj s krajem.Budimo realni,koliko vas koji tipkaju iz Bl,smatra da je pripadnik srednje klase,koja u normalnim zemljama predstavlja vecinu?Takodje,narod boli i ubi nepravda,korupcija ,veze i vezice,kao i pravna nezasticenost pojedinca ,ako nije "neko i nesto"... Vecina onih sto i ne pomisljaju na odlazak je ili uhljebljena,svojom ili tudjom zaslugom ili ravnodusna na zivot i svijet oko sebe... Takodje,ne znam zasto se sve stavlja u neki vjecni kontekst,spominju se unuci i praunuci,kao da ovi sto odu nemaju nikad vise mogucnost i pravo na povratak?
Price o patriotizmu,tipa americkih plakata;"ne pitaj sta zemlja radi za tebe ,vec sta si ti uradio za zemlju" i sl je za budale,jer oni koji su najvise dali za "cjelovitu BiH" ili republiku "Srpsku",znaju najbolje sta su dali i uradili,a evo vec 14 godina im se vraca,znamo kako,nazalost...

Error, prijatelju, častim kavom kad dođemo u julu na odmor :D Priključi se u grupu na fb Rođeni u Banjaluci :iconbiggrin:
A najbolji su mi ovi što pričaju/pišu, a ništa nisu uradili za ovu zemlju. Socialbug, kako ti doprinosiš napretku? Samo ističeš to srpstvo, a to nije tema.
Error je napisao da ljudi samo žele lični, te prosperitet svojoj djeci. E pa ja želim da si priuštim auto koji hoću, da idem na odmor gdje hoću i da radim posao koji volim. U Bl to nije moguće - počevši da nema mog smijera na faksu. A koliko si ljudi može priuštiti perfect vacation? Malo.
Ja glasam za odlazak. :thumbup:

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 13:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
EiLeen je napisao:
Zašto bi mi Srpska bila trn u oku? I Bl? Rođena sam u Bl, živjela u istoj 22 godine i Srpkinja sam. E sad ti meni objasni svoju konstataciju. Lol

Do juče si bila Bosanka a danas najednom Srpkinja :lol:

Svako malo može uticati na svoju sudbinu, mnogi od nas nisu u mogućnosti da odu, da plate 1000e+ troškove života i šta bi trebali poubijati se, kukati kako je loše ne kažem da je sjajno ovdje ali kada nemaš gdje otići moraš sebi život organizovati u sredini u kojoj živiš... Tako da Vi ste izabrali svoj put držite se njega i srećno Vam!

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Poslednji put menjao socialbug dana 04 Jul 2009, 14:00, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 13:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
spavac je napisao:

FYI..nema pasteta u inostranstvu..

Prichas gluposti :)...naravno da ima i to jebu kevu kako su dobre!!! :)

Zasto otici: Jer se uvijek mozes vratiti. Jer treba proshiriti horizonte, upoznati razlichite ljude, nove nachine shvatanja, nove kulture, nachin zivota, nauchiti jezik, imati prijatelja sa svih strana svijeta, finansijska sigurnost...ima tu josh mnogo toga.

Zasto ostati: Zbog porodice i prijatelja. Zbog raskoraka u kojem se ljudi mogu naci ako se ne priviknu u inostranstvu a shvate nashe nedostatke. Zbog 4 godishnja doba. Zbog parkica i ispijanja kafa po citav dan, Zbog malog broja debelih zena. etc etc

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 13:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

socialbug je napisao:
EiLeen je napisao:
Zašto bi mi Srpska bila trn u oku? I Bl? Rođena sam u Bl, živjela u istoj 22 godine i Srpkinja sam. E sad ti meni objasni svoju konstataciju. Lol

Do juče si bila Bosanka a danas najednom Srpkinja :lol:

Pa država se zove Bosna i Hercegovina, Bosanka sam i Banjalučanka, po nacionalnosti Srpkinja. Nejasno? I mislila sam :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 13:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Gazdaaaaa! Kod mene isto nema paštete! :o :o :o :o
A nema ni debelih žena! Ja sam izabrala dobru državu, lijepi ljudi i 4 godišnja doba... Ko ti je kriv što sjediš na 'ladnom betonu :D

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 14:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

EiLeen je napisao:
Pa država se zove Bosna i Hercegovina, Bosanka sam i Banjalučanka, po nacionalnosti Srpkinja. Nejasno? I mislila sam :lol:

Aha... Očito nedostatak identiteta...

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 14:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dobro je da ti imaš identitet. Izgleda ti je jedino to ostalo.. Slika

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 14:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ne brini se ti za mene, već za sebe...

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 14:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
alo vas dvoje ne prepucavajte se tu..nemoj d aja ulazim u matrix i shamare djelim :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 14:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2005, 17:55
Sta je sa onim ljudima koji ovde "zivotare" i onda dobiju ponudu za posao koji je recimo u Kanadi? Sta, treba da ostane ovde jer je "nacionalista"?

Jedna interesantna pricica, vezana za ovo:

Citiraj:
I’m an Indian. Now, let’s suppose that I’m a prisoner of war in Pakistan, and they say to me,
“Well, today we’re going to take you to the frontier, and you’re going to take a look at
your country.” So they bring me to the frontier, and I look across the border, and I think,
“Oh, my country, my beautiful country. I see villages and trees and hills. This is my own,
my native land!” After a while one of the guards says, “Excuse me, we’ve made a
mistake here. We have to move up another ten miles.” What was I reacting to? Nothing. I
kept focusing on a word, India. But trees are not India; trees are trees. In fact, there are no
frontiers or boundaries. They were put there by the human mind; generally by stupid,
avaricious politicians. My country was one country once upon a time; it’s four now. If we
don’t watch out it might be six.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 14:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Najviše mrzim likove kada uzmu porediti zemlje koje nisu bile okupirane i koje nisu imale ovoliki broj ratova koliko ih je bilo kod nas! Lako je bilo bogatiti se na sirotinji (kolonije) decenijama, koga smo mi to porazili, potom popljačkali (Italija je Libiju pljačkala, Britanija - Indiju, Španija - Latinska Amerika) pa da smo bili u mogućnosti razviti palače, univerzitete i sl.? Uvijek se branimo i iz pepela dižemo, mislite da je to lako? Trebalo je izdržati to sve, ali razvijamo se polako, žao mi je što nemamo istinskog vodju koji će staviti u prvi plan interes naroda i zemlje a ne svoj džep! Lako je laprdati po inostranstvu kada imaš 15000+e evra godišnje na raspolaganju...

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 14:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2009, 02:35
Zasto ostati?...Ne vidim ni jedan jaci razlog, a svakodnevno samo uvidjam nove razloge za odlazak.Za drzavom i ovim entitetom me zaboli uvo i ne bih zalio niti sekunde da sve ovo napustim.Ona je vec odavno zaboravila na ljude koji su ginuli i bili ranjavani zbog nje.Moj otac je ranjen u borbi da dobijemo ovu RS,a sta sad ima od toga?Da je znao kako ce sve izgledati sada vjerovatno bi i on gledao da pobjegne.Mi mladji koji sada trebamo da se otisnemo u zivot nemamo cemu da se nadamo ukoliko nam roditelji nisu clanovi neke stranke ili direktori firme.Dobro, uvijek se moras gurati i truditi jer ti ni svabo u svojoj zemlji nece staviti sve na tanjir, ali kako planirati neku buducnost sa platom od 400-500 maraka?...Planirati porodicu,dom,ljetovanje,zimovanje...
Tamo barem mozes da dobijes onoliko koliko vrijedis,pa je sve do tebe...Istina, sigurno da je na pocetku tesko i da ne treba ocekivati da te stranci docekaju rasirenih ruku, ali kad smo vec naucili da se snalazimo ovde,medju svakojakom gamadi koja nas okruzuje, kako bismo se tek onda snalazili u mnogo civilizovanijoj i kulturnijoj zemlji...A,kako vec neko rece,ovo je podrucje uvijek bilo pogodno za ratove,pa zasto biti ovde, praviti potomke i cekati da i njih zadesi takvo sranje.
Dobro,ovde sam rodjen,stekao sam prijatelje,ali to mi i ne predstavlja neku kocnicu...Ovaj grad mi se ionako svakim danom sve manje svidja jer ga upropastavaju ljudi koji ili nisu rodjeni ovde ili jednostavno nisu naucili da ga vole i cijene.A, ako si imalo normalan, nove prijatelje uvijek mozes naci, a sa starima ostati u kontaktu. A, svog identiteta i porijekla jednostavno se ne treba stidjeti u tom novom svijetu i ne treba ga zaboraviti.Zaboli nekog svedjanina ili svabu qrac sto se ti prezivas Jovic ili Peric i sto si sa Balkana ako si ti voljan da radis.
I,nemojte me pogresno shvatiti.Ja bih volio da svi mozemo voditi normalan zivot ovde i da ne moramo razmisljati o odlasku,vec da neki englez ili francuz razmisljaju o tome da dodju kod nas u potrazi za boljim zivotom, ali jbg.Tu smo gdje smo, a bijeg odavde nekako izgleda kao jedini nacin da se iscupamo sa ovog ukletog Balkana.

- Pjevaj kao da te niko ne cuje.
- Zivi kao da je Raj na Zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=YXdAIJK6 ... re=related

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 14:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa onda ti uzmi stvari i trbuhom za kruhom, idi tamo budi evropljanin, svi te čekaju raširenih ruku i samo čekaju da im dodjete, šta mislite što su Srbija, BiH morale potpisati ugovore (zakone) o prihvatu gradjana (izbjeglica) iz evrope? Nažalost evropa je prepuna turskih, bosanskih, albanskih, afričkih, rumunskih, bugarskih, kineskih imigranata, nema posla, novca za svoje gradjane a ne da prihvati još ljudi... Nikad mi neće biti jasno, zašto je našim ljudima uvijek je draže biti sluganjara drugom nego raditi za sebe?

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 14:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
socialbug je napisao:
Najviše mrzim likove kada uzmu porediti zemlje koje nisu bile okupirane i koje nisu imale ovoliki broj ratova koliko ih je bilo kod nas! Lako je bilo bogatiti se na sirotinji (kolonije) decenijama, koga smo mi to porazili, potom popljačkali (Italija je Libiju pljačkala, Britanija - Indiju, Španija - Latinska Amerika) pa da smo bili u mogućnosti razviti palače, univerzitete i sl.? Uvijek se branimo i iz pepela dižemo, mislite da je to lako? Trebalo je izdržati to sve, ali razvijamo se polako, žao mi je što nemamo istinskog vodju koji će staviti u prvi plan interes naroda i zemlje a ne svoj džep! Lako je laprdati po inostranstvu kada imaš 15000+e evra godišnje na raspolaganju...

Bas tako,lako je i zbog toga smatram da ko moze,neka ide...

@Romeo- Ono sto napisa u vezi nasih ljudi i snalazljivosti je 100% u "sridu",jer fakat stoji. U vezi ove sad recesije,sranja s ekonomijom,ima jedna sto nasa raja cesto zna reci:"J.. mi se,prezivio se rat,a i ovo ce,a dok do nas stigne Svedi ce pokrepati ":lol: :lol: :lol: , To je ziva istina,jer mi ,kad se uzme s kojim hendikepom,tako reci,dosli s kesama,danas vecinom zivimo kao srednja(mnogi i visa) klasa,a sve za nekih 15-tak godina.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 15:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

A ljudi kao treba da ostanu ovde, rade za neku crkavicu, a pritom gledaju ratne profitere i njihovu djecu kako se vozaju okolo u skupim automobilima i zive od tudje nesrece?...I od te svoje crkavice da planiraju porodicu i opstanak ovde?...Sta ti hoces reci, da su ljudi koji su otisli pogrijesili sto nisu ostali ovdje da gledaju ovu pljacku i otimacinu i da im srce jos bude puno ponosa?...Ma daj...
Ja mislim to sto mislim i to sam rekao i ti si rekao svoje...Sta pokusavas, da preobratis nas koji kontamo da je zivot ovde sranje?...

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 15:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

socialbug je napisao:
Pa onda ti uzmi stvari i trbuhom za kruhom, idi tamo budi evropljanin, svi te čekaju raširenih ruku i samo čekaju da im dodjete, šta mislite što su Srbija, BiH morale potpisati ugovore (zakone) o prihvatu gradjana (izbjeglica) iz evrope? Nažalost evropa je prepuna turskih, bosanskih, albanskih, afričkih, rumunskih, bugarskih, kineskih imigranata, nema posla, novca za svoje gradjane a ne da prihvati još ljudi... Nikad mi neće biti jasno, zašto je našim ljudima uvijek je draže biti sluganjara drugom nego raditi za sebe?

A po cemu sam to ja sto radim u inostranstvu za 2000 Eura mjesecno,sluganjara,dok moj kolega ,iz Bl radi slican posao za 5-600,a vlasnik firme nam stranac obojici? Zbog PDV-a?? :lol: :lol:

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 15:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Romeo88 je napisao:
A ljudi kao treba da ostanu ovde, rade za neku crkavicu, a pritom gledaju ratne profitere i njihovu djecu kako se vozaju okolo u skupim automobilima i zive od tudje nesrece?...I od te svoje crkavice da planiraju porodicu i opstanak ovde?...Sta ti hoces reci, da su ljudi koji su otisli pogrijesili sto nisu ostali ovdje da gledaju ovu pljacku i otimacinu i da im srce jos bude puno ponosa?...Ma daj...
Ja mislim to sto mislim i to sam rekao i ti si rekao svoje...Sta pokusavas, da preobratis nas koji kontamo da je zivot ovde sranje?...

Ja imam rješenje, ali nema mudonja da stanu uz mene, oteti pare svim ratnim profiterima, liderima i vratiti ih u državnu kasu, to je tako jednostavno...
Nemam ja namjeru da odvraćam ljude, čak šta više biće više mjesta nas koji ostajemo a, Vi idite tamo i tresite se hoćete li dobiti boravak ili nećete, počnite život iz početka i svi sretni ;)

Error, šta da ti kažem, ajde ponesi te cigle malter čeka :D

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 15:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ma ovde samo fali jedna dobra revolucija...

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 15:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
ERROR je napisao:
Zbog PDV-a?? :lol: :lol:

:P Upravo tako error, zbog pdv-a koji ionako lopovima ode u dzep za njihov luksuz u rs. Koja je korist sto nasi placaju pdv kad sve ode na lusuz vladajuce klase. 8)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 15:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Error, šta da ti kažem, ajde ponesi te cigle malter čeka

Hajde prvo odbrani svoju tezu o slugarama !

E moj socijala,jel to hrana dusi da smo ovamo svi baustelci i cistaci?
Sve i da jesam,posteno nasao sve i jedan posao koji sam radio,ni drzava ni roditelji me ne hrane od 18-te.
A ti?
SNSD,tata?Nema trece

Kako god,socijala je u pravu sto se tice toga da danas nije lako doci na zapad,naci ok posao,ali kakve su prilike za mlade dole,sve je vrijedno pokusaja,vise nego stagnacija i cekanje da Socijala digne ustanak

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 84 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]