banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 22:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Jul 2009, 08:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
[Enterprise] je napisao:
BSE je napisao:
zar ima fakulteta koji dopustaju magistarski po starom programu ? mislio sam da su do sad vec svi ukinuli "stari" program

"stari" program se ne moze ukinuti. Ti ako si poceo da studiras po jednom programu, zakonska obaveza fakulteta je da tebi obezbjedi da zavrsis studiranje po tom programu (ako ti ne zelis drugacije). Medjutim, posto je dosta fakulteta shvatilo da bi to moglo da se razvuce na par godina, onda su uveli ove bezuslovne godine. Da se sto prije otarase ljudi po "starom". Ovo se odnosi na diplomski studij. Sta je poslije, nisam siguran ali mislim da na masinstvu mozes jos da upises magistarski (naravno samo pod uslovom da si studirao po starom, bolonjci mogu samo na master)

hm cudno, dok sam bio na masinstvu mene su prebacili na novi program i nabacali mi 5 novih predmeta da polazem, sto znaci da se stari program moze itekako ukinuti

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2009, 10:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
A sad si na nekom privatnom :P Ne znam kako su ti to uspjeli uraditi, kada ti po zakonu imaš pravo da studiraš i završiš po NPP po kom si započeo studije!

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2009, 10:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ne znam ni ja kako su uspjeli, ali moje kolege i mene su samo obavijestili da smo prebaceni na novi program i da trebamo poloziti 5 predmeta razlike :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2009, 13:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
cekaj malo, ti nisi nikako mogao da studiras po novom programu (pod novim podrazumijevam ovu generaciju koja je sada upisala/treba da upise drugu godinu). Izgleda da se nismo razumjeli, pod novim programom ja smatram Bolonju. A ne Sljivicevu Bolonju, siguran sam da me shvatas :wink: . A pod starim, sve ostalo, dakle dipl. ing. mas.
A ta razlika ispita koju si polagao je vjerovatno potekla od gore navedene Sljiviceve Bolonje, kako je mi na masinstvu spominjemo :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 08:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

[Enterprise] je napisao:
cekaj malo, ti nisi nikako mogao da studiras po novom programu (pod novim podrazumijevam ovu generaciju koja je sada upisala/treba da upise drugu godinu). Izgleda da se nismo razumjeli, pod novim programom ja smatram Bolonju. A ne Sljivicevu Bolonju, siguran sam da me shvatas :wink: . A pod starim, sve ostalo, dakle dipl. ing. mas.
A ta razlika ispita koju si polagao je vjerovatno potekla od gore navedene Sljiviceve Bolonje, kako je mi na masinstvu spominjemo :lol:

ah to se tako zove? :)
onda sve ima smisla :)
hvala na objasnjenju!

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2009, 10:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Jun 2009, 12:32
Elem, na Politickim naukama u Sarajevu je objavljen konkurs za II ciklus studiranja u trajanju od 1 godinu (Master) i to samo za studente koji su zavrsili dodiplomske studije u trajanju od 4 godine (po starom). To znaci 4+1= Master (Magistar struke). Koliko se to sada isplati u odnosu na stari sistem 4+2=Magistar? Nakon tih 4+1 je jos 3 godine za PhD. Evo i link:
http://www.fpn.unsa.ba/fpn/index.php?op ... 6&Itemid=1

Sada studenti trebaju ozbiljno razmisliti da li da upisu postdiplomski studij po starom nacinu studiranja i dobiju titulu Magistar, pored ove nove mogucnosti, jer koji ce im djavo zvanje Magistar kada ce svi ubuduce imati zvanje Master ili ti Magistar struke, zar ne?

Poslednji put menjao lukap dana 01 Avg 2009, 10:21, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]