banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 05:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Jun 2009, 20:02 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
Pozdrav dobri ljudi :)
Evo, upravo sam jeo pileca prsa iz obelixa. Zanima me da li neko zna kako oni mariniraju pileca prsa da ne izgube sok tj da ne budu suva?
Ishrana mi se sastoji iz pilecih prsa vecinom pa bilo bi veoma korisno a i ukusno ako bi znao kako da pripremim.
Ne mora samo iz obelixa vec me zanima globalno iz rostiljnica kako prave pileca prsa da budu tako ukusna.
Poz

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 20:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
najjednostavnija marinada je ulje,so,limunov sok,a sad zacini po ukusu,ja volim zacine pa eksperimentisem,npr ,nije jak a daje finu aromu je mediteranski mix(imas u svakom marketu,one teglice,maestro cini mi se)e fora je da to meso prenoci barem u marinadi jer bude ukusnije

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 20:47 
Majstor
Majstor

azdajica-ny je napisao:
najjednostavnija marinada je ulje,so,limunov sok,a sad zacini po ukusu,ja volim zacine pa eksperimentisem,npr ,nije jak a daje finu aromu je mediteranski mix(imas u svakom marketu,one teglice,maestro cini mi se)e fora je da to meso prenoci barem u marinadi jer bude ukusnije

Hvala :)
Napravio sam neki buckuris pa cu vidjeti ujutru kako to sve ide. Nestalo mi je tog mediteranskog mixa(izgleda da mama taj bas i koristi puno pa sam improvizovao).

A da li bi ista varijanta mogla ici i za junetinu? Ili nesto drugo ide?

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 20:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

pa zacine po ukusu stavljas,ali ugl citrusno voce omeksa meso...e sad sto se junetine tice..to slabo volim pa slabije i spremam a uglavnom kupim one gotove sosove (npr Worcestershire ,soya sauce...)pa miksam sa ostalim zacinima,npr senf,limun,biber,ulje..pa naravno opet u frizider preko noci pa na teflon tavu ili rostilj :wink:

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 21:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Moze li ta marinada ikako bez limuna :( nisam bas ljubitelj limuna

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 21:21 
Majstor
Majstor

Vuk_samotnjak je napisao:
Moze li ta marinada ikako bez limuna :( nisam bas ljubitelj limuna

Mislim da se limun i ne osjeti na kraju.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 21:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mozes staviti limun,limetu,narandzu...svejedno,sluzi samo da omeksa meso,a ukus limuna se i ne osjeti od zacina

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 22:07 
ja cesto pravim piletinu, i stavljam u pajc, ulje, crvenu papriku, bijeli biber, zacin za piletinu kotany, mjesavinu zacina mislim da je isto mediteranska kotany, mrvicu soli s bijelim lukom u granulama. citrusno voce ne.. i bude fnio bas, bar smo se tako navikli, a ponekad senf... sve ovo naravno po ukusu, ali ja svega po malo stavim, ne pretjerujem.. eto moj recept.... :D

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 22:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

e da,ima i ona vegeta za piletinu namjenski,to je isto dobro,a b.luk,pa ja vise volim sirov nasjeckati :) a ovih dana sam koristila dosta i tzatziki mix(b,luk,kopar,persun,biber,so..)

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 22:16 
azdajica-ny je napisao:
e da,ima i ona vegeta za piletinu namjenski,to je isto dobro,a b.luk,pa ja vise volim sirov nasjeckati :) a ovih dana sam koristila dosta i tzatziki mix(b,luk,kopar,persun,biber,so..)

e nije to vegeta za piletinu, nego bas zacin za pecenu piletinu kotany, crvenkaste boje, izgleda kao paprika ali nije, bas daje dobar ukus...

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 22:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Citiraj:
A da li bi ista varijanta mogla ici i za junetinu? Ili nesto drugo ide?

Junetinu možeš premazati sa senfom, pa da prenoći, bude mnogo mekša, a piletinu pojede skroz, pa ne valja. To za ljubitelje senfa :D

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 22:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

majlili je napisao:
azdajica-ny je napisao:

e nije to vegeta za piletinu, nego bas zacin za pecenu piletinu kotany, crvenkaste boje, izgleda kao paprika ali nije, bas daje dobar ukus...

znam i za taj zacin,ali mi pade na pamet ta vegeta,ja je bas i ne koristim ali moj brat redovno kupuje i na fazon je tog zacina

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 22:39 
Majstor
Majstor

E i taj konaty kao pecena piletina sam ubacio. Uglavnom, probacu vise varijanti. Posto piletina ima najvecu kolicinu proteina a ujedno i najmanje masti, najlakse mi je to da jedem samo ne mogu vise onako suvu. Moram probavati neke varijante :))

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 22:51 
samo nemoj tog kotanyja previse, jer postane prejako.. meni bar bude muka, dovoljno je malo staviti..

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 22:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

LaMpiR je napisao:
E i taj konaty kao pecena piletina sam ubacio. Uglavnom, probacu vise varijanti. Posto piletina ima najvecu kolicinu proteina a ujedno i najmanje masti, najlakse mi je to da jedem samo ne mogu vise onako suvu. Moram probavati neke varijante :))

jos jedan gym freak :)

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 22:56 
Majstor
Majstor

azdajica-ny je napisao:
LaMpiR je napisao:

jos jedan gym freak :)

:) :) :) :)

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 23:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
LaMpiR je napisao:
Posto piletina ima najvecu kolicinu proteina a ujedno i najmanje masti, najlakse mi je to da jedem samo ne mogu vise onako suvu.

Najvecu kolicinu proteina ima jagnjeca dzigerica, ali pretpostavljam da si mislio na ove lakse dostupne (i jestivije) vrste mesa.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 23:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ma kupis teglu whey proteina i end of the story :)

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2009, 11:51 
Majstor
Majstor

azdajica-ny je napisao:
ma kupis teglu whey proteina i end of the story :)

Pa na kraju se svodi na to. Jer dajem puno love na piletinu, isto mi dodje da kupim 5kg wheya mjesecno :)

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2009, 12:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

znam,a ima i vise efekta,osim toga dosadi jesti piletinu:)bjelanjak jajeta je odlican,a nema ni masti :)npr mozes za dorucak kajganu od bjelanjaka s neki povrcem,npr brokoli i neki nemasni sir 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]