Evo danas se Lukić pohvalio javno, da su isplaćene plate zaposlenima u Crvenoj Zvezdi, nakon šest mjeseci, da je potpisan novi sponzorski ugovor sa JAT-om i da je dug Zvezde srezan za oko 2 miliona evra, za ovih mjesec dana. Ako nastavi ovako, Lukić ima da Zvezdu dovede u plus, za manje od šest mjeseci

Pitam se samo, da li je umanjenje duga posljedica uspostavljanja dobre poslovne politike preko noći ili to ima neke veze sa prodajom Tomovića i Milijaša, za čije će transfere pristići oko 5 miliona evra... Inače dobro pa Tomovića prodaše prije ovog EP za mlade inače ga sad ne bi uzeli ni turski drugoligaši. Još jedan plus za Iliju. Kao što sam onomad rekao da ćemo jednog dana praviti Piksija od blata, tako sad tvrdim i za Iliju.
Posljednja pojačanja Crvene Zvezde su Kadu i Savio. Inače momci se potpuno uklapaju u najave sadašnjeg rukovodstva. Mladi su igrači, bivša Zvezdina djeca i nisu stranci. Pogotovo ne skupi stranci, sumnjivog kvaliteta... Šalu na stranu, Kadu valjda nešto i vrijedi, ali Savio je klasični balvan, koji je izgleda bio utrapljen pod moranje, kao onomad Raškinjo uz Trajkovića. Tako to ide kad se od Raje Božovića kupuju igrači. I pored loših iskustava sa Zetom, opet se pojačanja traže tamo. Čemu to, nije mi baš najjasnij?
Uglavnom, nek' je Bog na pomoći Zvezdi. Opet je dovučena sila igrača u prelaznom roku, ako računamo i povratak pozuajmljenih igrača iz prošle sezone, ukupno je tu osam novajlija. Parker je po svemu sudeći bivši igrač, pogotovo što je vraćen Burzanović, a dovučen i ovaj Kadu, koji igraju na toj poziciji polušpica. Abubakar se vratio, a trebao bi i Isah.
Na gol će ponovo Stamenković, mada je dobio dobru konkurenciju u vidu Bojana Pavlovića, bivšeg Zvezdinog omladinca. Stameni je dobar golman, ali još ima luđačke ispade u vidu neobjašnjivih istrčavanja u šumu ljudi. Meni se čini da sa njim mora da se mnogo radi individualno.
Odbrana me jezivo plaši i samo se uzdam u Pižona, da će je makar uigrati na vrijeme. Ako je suditi po dosadašnjim pojačanjima, to bi trebalo da bude linija Ninkov, Tutora, Vranješ (Savić, možda Vilotić ako dođe), Ignjatijević. U ovoj postavci oslonac odbrane postaje Tutorić i sa tim možemo samo da se nadamo da će Isah odigrati za 50 odsto bolje nego proteklu polusezonu i da će gro defanzivne igre moći da počiva na njemu. Osim ako se Vranješ i Savić od talenata, za jedne pripreme ne transformišu u vrhunske igrače, crno se piše odbrani. Ninkov i dalje nema konkurenciju i u tom slučaju, moći će opet da se zaj...va do mile volje. Ima mnog dobre predispozicije i da hoće više da radi, mogao bi da izraste u beka reprezentativnog formata. Ignjatijević mi je teško sumnjiva roba, ali 'ajde. Mišljenja sam i dalje, da je Gvozdenović morao biit zadržan. Nema šanse da je Ignajtijević bolji od njega...
Vezni red će vjerovatno igrati u sastavu Lazetić Burzanović, Isah, Obrić. Ko će tu gdje da zaigra pitanje je sad... Lazetić je siguran na jednom boku, a Isah pozadi. Ova dvojica mogu da se kombinuju, ali mi nijedan ne uliva previše povjerenja. Kad bi se dogodilo svjetsko čudo i nekako se privukao Ergić, ali to je već fantazija. Mogla bi tu neka kombinacija u stilu romba, pošto su polivalentni sva trojica, osim Isaha, ali to valjda Pižon zna bolje od mene.
Napad mi je totalna enigma... Oumaru se vratio, Lekić stigao, tu su još i Some i Tričkovski, pa par omladinaca i Lazović. I opet, pomozi Bože. Nijedan klasan napadač, već sve neki polufabrikati. Nahvaljeni i podvaljeni Makedonac, trećeligaški topdžija, prebrzi Kamerunac sa slabom završnicom i sirovi Kongoanac životinjske snage i brzine. To izgleda toliko jadno, da čovjek mora da se zabrine, ali... Ja sam, začuđujuće, i dalje optimista. Ne znam kako i zašto, ali tako je...
edit:
Korekcija za odbranu... Zaboravio sam Đorđevića, pa stvari malo bolje izgledaju, ali i on je ipak dušu dao za back up nekom pouzdanom štoperu jačeg kalibra. Ipak da je bolji od Tutore, nema sumnje.