Frenki je napisao:
Citiraj:
osim toga ovo se i desilo zbog starog metuzalema koji nije gledao nailazi li auto a imao je dijete sa sobom. nemojte mi reci da tamo nikad niste 100 kmh vozili ali kad ste ocijenili da to mozete.
Ok, znaci ti si uvjeren da je deda bio kriv, iako je zena vozila xxx na sat, mjenjala cd i prestizala auto ispred. Ti kao ubogi pjesak, kada prelazis ulicu, da li gledas hoce li jedan auto stati ili cekas da se citava kolona iza njega zaustavi...i druga stvar, djed je pokusao povuci curicu, ali bilo je kasno. I pricas gluposti, ponasajuci se kao djete sa prvim postovima pa se branis na forumsku kulturu, veze.
sta vozis sem "klr kawasakija" da moze zakociti u 50m ?
sa klr kawasakijem sa 100 kmh bez problema prelazim trake, testirano.
javi drotovima tu opasnost. i gazim po trotoaru ko me iznervira, u prvom redu lazni moralisti.
ja sam napisao da je ocigledno zena bila kriva ali da stvari nisu tako jednostavne. kad prelazim ulicu, pratim dobro situaciju na cesti, a iako je auto bio stao dok su ovi prelazili ovaj je morao uociti auto koje je iza islo 80 kmh i preticalo na pjesackom. nije vidio i to ga je kostalo zivota.
inace nebitno koje auto vozim ali su na njemu perforirani diskovi i brembo celjusti tako da vrlo dobro koci, bar kad je suva cesta...i vozim kad god mogu po mojoj slobodnoj procjeni, zavisno od stanja na cesti i vremenskih prilika. i nije mi jasno da li komuniciram sa takodje djedovima ovdje ili ima i mladjih od 50 god. previse ste konzervativni