banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 15:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Slusalice SteelSeries
PostPoslato: 23 Jun 2009, 11:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2004, 18:04
Interesuje me misljenje o ovoj marki slusalica. Evo nekih od modela koji mi se svidjaju :
Model 4h ( cena mu je oko 5000din) i modela Siberia( oko 9000din) -Specifications for SteelSeries Siberia Full-size Headset:
Headphone
- Frequency response: 18 - 28.000 Hz
- Impedance: 40 Ohm
- SPL@1kHz, 1V rms: 99 - 104 dB
- Cable length: 1,0 m + 1,8 m = 2,8 m / 9,2 ft.
- Jack: 3,5 mm (6,3 mm converter included)
Microphone
- Frequency response: 80 - 15.000 Hz
- Impedance: 2K Ohm
- Pick-up pattern: Uni-directional
- Sensitivity (1V/P@1 kHz): -38 dB
Slusalice bih koristila uz Ipod.

Prikačeni fajlovi:
4h_1.jpg
4h_1.jpg [ 8.12 KiB | Pogledano 911 puta ]
Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 11:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

[attachment=0]siberia slusalice1.jpg[/attachment]

Prikačeni fajlovi:
siberia slusalice1.jpg
siberia slusalice1.jpg [ 79.76 KiB | Pogledano 908 puta ]
Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 16:30 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ovo je headset, koliko vidim gamerski. 1. ima mikrofon (treba li ti?); 2. gamerske, obično nisu prijatne za sušanje muzike. A i specifikacija je pomalo "nabudžena" (da ne kažem da lažu :D ). Ako hoćeš kvalitetne slušalice za slušanje muzike, pogledaj Sennheiser ili AKG. Poskupe, malo teže nabaviti kod nas, ali vrijede svake uložene marke.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 17:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Mikrofon mi ne treba, mada na ovim modelima postoji mogucnost da se mikrofon posebno koristi , odnosno da se odvoji od slusalica.Ovaj siberia model preporucuju i za mp3/mp4 plejere. Znam da te Sennheiser hvale na mnogim it sajtovima. Npr. jel mogu negde u BL da se nadju Sennheiser slusalice? Cini mi se i da se na nasem trzistu nalaze malo teze.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 17:22 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Hvale ih sa razlogom, vjeruj mi. Kod nas ih nisam viđao, možda bi se moglo naručiti u Artistu... Ja sam svoje nabavljao u Njemačkoj i Sloveniji; takođe ih ima uzeti i u Hrvatskoj (vidio sam dobar izbor u Vemil-u).

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 17:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ebay? Amazon? Ja sam na svoje cekao 10-12 dana, a porucio sam ih iz UK.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2009, 10:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
krofnice, dosta su skuplje nego sto kostaju vani. Poslusaj ljude i kupu senheiser na net-u, usi ce ti biti zahvalne.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2009, 12:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Danas sam krenula u razgledanje slusalica i u jednoj specijalizovanoj prodavnici muzickih instrumenata i audio opreme imaju AKG slusalice. Pitala sam i za Sennheiser, ostao im je samo jedan model (koji kosta oko 250e!), a kazu da u zadnje vreme ova marka slabije stize na nase trziste. Malo sam pretrazivala po netu, vidim da imaju i neke polu-otvorene i zatvorene slusalice. Nisam neki strucnjak po tom pitanju, pa sta je bolje za slusanje muzike? Gledala sam jedan model AKG K-77 Stereo Headphones – closed back, circumaural, dynamic, 32ohm rated impedance, 200mW maximum input power, frequency range: 18Hz-20kHz, 115dB/V sensitivity, 2.5m cable with 3.5mm stereo mini-jack, includes mini-jack to 1/4" gold plated adapter. Weight: 190g (without cable). Cena mu je 2900din, garancija 1 god. Sta mislite jel ovo valja? Deluju vrlo kvalitetno. Inace, kad budem kupovala slusalice, nosim sa sobom Ipod da odmah isprobam kako zvuce.

Prikačeni fajlovi:
3826.jpg
3826.jpg [ 60.16 KiB | Pogledano 812 puta ]
Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2009, 14:50 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Postoje open i closed; otvorene su "otvorene" prema vanjskom svijetu, tj. kabinet ima otvore (ne izoliraju vanjsku buku); zatvorene nemaju. Takođe postoje supra-aural (naliježu na uši) i circumaural (idu oko ušiju).
Ove gore djeluju OK. U svakom slučaju ponesi iPod, poslušaj kako zvuče (bez equalizera, naravno); ako ti se sviđa - kupi :D

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2009, 07:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Krofnice... ako ideš po prodavnicama pro opreme dobro povedi računa prilikom izbora slušalica... jer moraš u startu razlikovati studijske slušalice (za stvaranje muzike) i HiFi slušalice (za slušanje muzike). U prodavnicama pro opreme ćeš uglavnom naći ove prve i može ti se desiti da te na prvo slušanje zaintrigiraju svojom jasnoćom i detaljnošću, ali... takve slušalice se u praksi koriste maksimalno pola sata na glavi jer užasno smaraju i nakon sat-dva slušanja može opasno da te zaboli glava od njih.
S druge strane... prodavnica HiFi slušalica u ovom gradu nema, a slušalice koje možeš naći su uglavnom gamerska fancy sranjca kojima je jedina prednost dobra cijena!

Izbor in-ear slušalica je puno bolji, ali...

U svakom slučaju... izbor je tvoj, ali moj savjet je... bježite od slušalica kada god možete.

Slika

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2009, 08:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://cgi.ebay.co.uk/SENNHEISER-HD485- ... 1|294%3A30

ove nisu lose, a nisu ni skupe.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2009, 20:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ponovila se danas, uzela sam Sennheiser HD 205, 5200din., dvogodisnja garancija...

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2009, 07:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Uz slusalice sam dobio i onaj 'produzni kabl' (3.5mm ulaz sa jedne, 3.5mm dzek sa druge strane) i naravno, uspio ga pokvariti u rekordnom roku :lol: Gdje ga mogu kupiti u BL?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2009, 11:45 
Bilo je u tempu tamo gdje su kablovi.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2009, 13:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Uz slusalice sam dobio i onaj 'produzni kabl' (3.5mm ulaz sa jedne, 3.5mm dzek sa druge strane) i naravno, uspio ga pokvariti u rekordnom roku :lol: Gdje ga mogu kupiti u BL?

probaj i komision max, preko puta trefa.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2009, 21:49 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Sep 2005, 01:00
probaj i u prodavnici audio opreme preko puta parka "Mladen Stojanovic", mislim da je 4,5KM...

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2009, 21:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hvala

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]