banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 11:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Maj 2009, 22:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
kakav nesretni dial-up,to bi ga kostalo vise nego da zove inostranstvo svaki dan,a o mogucnostima istog..no comment...
koliko ja znam,na lausu blicnet i adsl mtel-ov su jedine opcije,to i sto ima kablovske ne znam pokriva li taj dio...

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2009, 17:54 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Maj 2009, 15:40
Bio u BL i vratio se, a u medjuvremenu ustanovio da mi wifi ne radi jer mi je kuci laptop na kablu, nemam potrebu za wifi, a to mi usput i nije glavna masina, tako da sam se malo nasao zatecen.
Mislim da cu se zadrzati za kingsu, mada bi mi bio dobar i neki wifi jer sama ranije hvatao signal u mom stanu na lausu.
Vidjecu jos hvala na infu.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 13:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Sve zavisi na kojoj si strani lausa,tu inace ordiniraju dvije kablovske mreze,a wi-fija tamo na lausu imas na izvoz...

"Oni koji umeju da govore, govore kratko"

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2009, 03:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Maj 2009, 10:00
Ja sam na teol dial up-u koji dopunjavam preko mobilnog, nemam vecu potrebu za internetom i s tim sam zadovoljan, ako bih odabirao između provajdera sa boljom vezom odabrao bih početni mtel-ov paket jer neograničeno mogu surfati,a to BLIC ne nudi.

Jednom prilikom sam pisao ovdje a i na blicovom forumu da trebaju uvesti plačanje wirellesa i kabelskog interneta kao što je na dial-upu, dakle koliko sati potreošim odnosno megabajta da mi toliko i zaračunaju, a oni nikako da se skinu sa tih 20 km , što je meni previše. I kako sam ja pisao o tome oni su me zbrisali s foruma,a na blicovom forumu je prvo bio muk administratora da bi potom obrisao moj post. Hoću reći da nisu uslužni i da ne idu na ruku korisnicima, već samo sebi, ne znam možda im je lakše zbrajati desetke nego jednoznamenkastu valutu.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 15:59 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2006, 18:18
zeovuc je napisao:
Ja sam na teol dial up-u koji dopunjavam preko mobilnog, nemam vecu potrebu za internetom i s tim sam zadovoljan, ako bih odabirao između provajdera sa boljom vezom odabrao bih početni mtel-ov paket jer neograničeno mogu surfati,a to BLIC ne nudi.

O cemu ti pricas. Na blicu su svi paketi flat vec duze vrijeme i koliko ja znam medju prvima.

zeovuc je napisao:
Jednom prilikom sam pisao ovdje a i na blicovom forumu da trebaju uvesti plačanje wirellesa i kabelskog interneta kao što je na dial-upu, dakle koliko sati potreošim odnosno megabajta da mi toliko i zaračunaju, a oni nikako da se skinu sa tih 20 km , što je meni previše. I kako sam ja pisao o tome oni su me zbrisali s foruma,a na blicovom forumu je prvo bio muk administratora da bi potom obrisao moj post. Hoću reći da nisu uslužni i da ne idu na ruku korisnicima, već samo sebi, ne znam možda im je lakše zbrajati desetke nego jednoznamenkastu valutu.

Post moze biti obrisan samo zbog neprimjerenih konstatacija, rijecnika i sl. (svaki forum ima tacno definisana pravila ponasanja). Drugo, kada je bilo koji provajder na broadband internetu imao korisnicke pa kete na principu dialup-a (da platite koliko potrosite). Svaki ISP je imao pakete na principu mjesecne pretplate. neki su bili sa ogranicenjem (i vremenom postajali flat), ali za svaki se placao neki obavezan iznos. Ovo je vazilo za sve provajdere. To sto Vi imate nesto protiv Aneks-a (blic) to je druga tema.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 16:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
navajo je napisao:
zeovuc je napisao:

O cemu ti pricas. Na blicu su svi paketi flat vec duze vrijeme i koliko ja znam medju prvima.

:lol: :lol: Definitivno ne znas dobro!
Blic je zadnji uveo flet pakete!

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 18:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 18:04
milic_alex je napisao:
navajo je napisao:
zeovuc je napisao:

Hmmmm.... mislim da navajo ipak bolje poznaje blic i pakete... ja ću samo reći da su flat paketi na wireless-u postojali davne 2005. godine, a bilo je i flat paketa na dial-up-u (100KM za godinu dana odnosno 20KM mjesečno).

Sve u svemu, za svaku uslugu, BLIC je imao flat pakete :) ne znam Miliću odakle ti to da je zadnji uveo :)

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 19:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
POstojalo ali kave su cjene (astronomske) ko je mogao tada da priusti flet samo neke firme.Blic je zadnji spustio cjene i pustio flet posle adsl-a blw i elte.Cak je zona mislim prva imala flet pakete sa normalnom cjenom o kvalitetu iste necu da raspravljam to je drugi par opanaka.

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Poslednji put menjao AlexM dana 23 Jun 2009, 19:40, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 19:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
:lol: :lol: :lol: prvi flat paketi na blicu su bili tamo nekih davnih devedesetih :lol: :lol: :lol:

"Oni koji umeju da govore, govore kratko"

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2009, 15:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2006, 18:18
milic_alex je napisao:

Najbolje je da ja ne znam kao radnik BLIC-a jos iz tog vremena. Dakle, BLIC.NET je prvi imao flat pakete. Dakle, na pogresnu osobu ste naletjeli.

milic_alex je napisao:
POstojalo ali kave su cjene (astronomske) ko je mogao tada da priusti flet samo neke firme.Blic je zadnji spustio cjene i pustio flet posle adsl-a blw i elte.Cak je zona mislim prva imala flet pakete sa normalnom cjenom o kvalitetu iste necu da raspravljam to je drugi par opanaka.

I ovo sa spustanjem cijena ocigledno ne poznajete dobro. I tu je blic uvjek bio prvi. Na samom pocetku, blic je prvi imao flat pakete i cijene i jesu bile visoke u odnosu na ove sada (tada smo bili i jedini). Posto ovo ne razumijete (ili zbog struke ili zbog godina) objasnicu. Tada su cijene opreme bile astronomske (kako korisnickih uredjaja, tako i uredjaja na strani ISP-a). Podici jedan AP je tada bilo izuzetno skupa investicija, cijena linka je bila puno veca itd. itd. Blic.net je firma koja se prva odlucila za ovako nesto.
Kada su cijene u pitanju. Od tog vremena do momenta kada su ostale firme uopste uvele broadband, blic.net je nekoliko puta snizavao cijene paketa, pravio nove itd. I kada je odnos cijena/brzina u pitanju, prosurfajte malo pa napravite poredjenje i danas.

Svi pravimo greske, to je za ljude, ali me nervira kada se sire oavako gnusne neistine a da se pojma nema o cemu se prica. Skoro je neko ovdje govorio kako se blic.net selio 5 puta od osnivanja, kako ovo kako ono. Nema potrebe za tim. Provjerite nesto prije nego sto napisete, pogotovo kada se radi o nekom drugom (covjeku, firmi, ustanovi, nije bitno).

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]