milic_alex je napisao:

Definitivno ne znas dobro!
Blic je zadnji uveo flet pakete!
Najbolje je da ja ne znam kao radnik BLIC-a jos iz tog vremena. Dakle, BLIC.NET je prvi imao flat pakete. Dakle, na pogresnu osobu ste naletjeli.
milic_alex je napisao:
POstojalo ali kave su cjene (astronomske) ko je mogao tada da priusti flet samo neke firme.Blic je zadnji spustio cjene i pustio flet posle adsl-a blw i elte.Cak je zona mislim prva imala flet pakete sa normalnom cjenom o kvalitetu iste necu da raspravljam to je drugi par opanaka.
I ovo sa spustanjem cijena ocigledno ne poznajete dobro. I tu je blic uvjek bio prvi. Na samom pocetku, blic je prvi imao flat pakete i cijene i jesu bile visoke u odnosu na ove sada (tada smo bili i jedini). Posto ovo ne razumijete (ili zbog struke ili zbog godina) objasnicu. Tada su cijene opreme bile astronomske (kako korisnickih uredjaja, tako i uredjaja na strani ISP-a). Podici jedan AP je tada bilo izuzetno skupa investicija, cijena linka je bila puno veca itd. itd. Blic.net je firma koja se prva odlucila za ovako nesto.
Kada su cijene u pitanju. Od tog vremena do momenta kada su ostale firme uopste uvele broadband, blic.net je nekoliko puta snizavao cijene paketa, pravio nove itd. I kada je odnos cijena/brzina u pitanju, prosurfajte malo pa napravite poredjenje i danas.
Svi pravimo greske, to je za ljude, ali me nervira kada se sire oavako gnusne neistine a da se pojma nema o cemu se prica. Skoro je neko ovdje govorio kako se blic.net selio 5 puta od osnivanja, kako ovo kako ono. Nema potrebe za tim. Provjerite nesto prije nego sto napisete, pogotovo kada se radi o nekom drugom (covjeku, firmi, ustanovi, nije bitno).