mladen je napisao:
Bosna i Hercegovina može postojati i funkcionisati samo po mjeri sva tri konstitutivna naroda. BiH neće živjeti kao tamnica naroda... Ukoliko neko misli da spriječi sprovođenje volje naroda prijetnjom barikadama i nemirima - ništa neće napraviti - samo će ubrzati stvari.
Narodima u BiH se treba garantovati pravo na samoopredjeljenje. Na tim zdravim odnosima dobrovoljnosti i istinske ravnopravnosti treba graditi budućnost BiH.
Ово ми апсолутно није јасно!?
На почетку једне реченице кажеш "Narodima u BiH se treba garantovati pravo na samoopredjeljenje" а ја питам којим народима? Да неће можда Бошњаци кренути путем независности и самоопрједјељења? Евидентно је да једино такве жеље имају Срби и Хрвати, а што ће ова могућност да буде у уставу, заборави. То је Бошњачка политика која се никад неће промјенути па не знам шта се десило овдје.
"Na tim zdravim odnosima dobrovoljnosti i istinske ravnopravnosti treba graditi budućnost BiH" Какав црни здрав однос, па јер ти мислиш да људи који имају жељу за суживотом имају склоности да траже у уставу опцију за самоопредјељење? И када би се то десило Срби би имали легалан начин да се културно одвоје од БиХ, то не треба ни спомињати референдум би се расписао у року од пар мјесеци, никаквог окљевања неби било.
И једном за свагда људи треба да забораве на равноправност, да ли ви заиста мислите да након свега шта се десило може постојати равоправност? Србин равноправан у федерацији или Бошњак у Српској? Добро се запитајте па одговорите на ово питање. Равноправност се губи онда када једна нација пређе у већину, a ова карта то и потврђује. Да ли мислите да ће се у будућности тим фамозним повратком становништва нешто промјенити? Стручњаци предвиђају да се повратак очекује до 2015 најкасније а посље тога дефинитивно је формирана етничка слика. Максимално предвиђају повратак само 3 посто предратног становништва!
И неко и даље говори о равноправности!?
Коме и даље није јасно нека погледа слику на овом линку:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... H2006a.png