UciteljicaPD je napisao:
Pa recite da nije tako..imam primjer 3 drugarice koje su automatski dobile posao a krenule samnom(al su se prebacile na privatni)......stavrno mislim da je tako sto se cele situaciije tice..

majlili i NiZ, slažem se u potpunosti sa vama!
Učiteljski studij je "najlakši" odsjek na filozofskom i jedan od najlakših studija na cijelom univerzitetu (ako ne i najlakši)!
Znam nekoliko djevojaka koje su završile ili završavaju ovaj studij i stvarno je prelagan (gradivo uglavnom manjeg obima, kriteriji niski, dosta upisanih)
Eh sad, namam ništa protiv toga da prolaznost bude visoka, ali ako pojednici (pojedinke) završe taj studij i ne znaju neke osnovne stvari i pokazuju nepoštovanje prema smjeru kojeg studiraju (i budućoj profesiji), e onda stvarno se čovjek treba zapitati ko će predavati djeci...
Ako "Uciteljica" razmišlja o prelasku na privatni učiteljski sa državnog, onda bi trebala razmisliti da li uopšte treba studirati...
majlili je napisao:
nemojte mi zamjeriti ali ne mogu ne primjetiti, pa da upitam uciteljicu zasto mijesa ekavicu i ijekavicu u postovima, i zasto u prvom rodu pise bi a ne bih... bar je to osnova neka...meni se cini da ti moras jos puno uciti uciteljice..
I još ima nick "Uciteljica"
Bar bi one trebale biti pismene!
Jadna djeca pored ovakvih "učiteljica"