banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 11:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 196 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sledeća

Jeste li probali marihuanu?
Jesam 52%  52%  [ 44 ]
Nisam 48%  48%  [ 41 ]
Ukupno glasova : 85
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Maj 2009, 02:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2005, 05:36
Nisam odavno vidjeo vishe neinformisanih postova.

Da ne seremo, pogledajte statistike jedine dvije zemlje koje su je u potpunosti dekriminalizovale.

Brojevi govore za sebe, jer su uzorci vishegodishnji.

Propagandu( i s jedne i s druge strane) pricajte djeci.

Let teachers and priests and philosophers brood over questions of reality and illusion. I know this: if life is an illusion, then I am no less an illusion, and being thus, the illusion is real to me. I live, I burn with life,I love,I slay, and am content.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 06:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Japanese_rose je napisao:

Postoji dokazana veza izmedju sizofrenije i pusenja cannabisa. Sto je osoba mladja, to je opasnost veca. Opasnost je dodatno povecana ako se pusi skunk, koji izaziva zvucne halucinacije kod vecine korisnika. [/i]

Ovo boldovano - ovo sam čula od specijaliste jednom prilikom... a i imala prilike i sama laički primjetiti na osobi koja je dugo vremena uživala kanabis.

Odgovor na pitanje: Niti sam probala, niti bih.

Ko voli nek izvoli. 8)

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 06:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ljudna je napisao:
Nisam odavno vidjeo vishe neinformisanih postova.

Da ne seremo, pogledajte statistike jedine dvije zemlje koje su je u potpunosti dekriminalizovale.

Brojevi govore za sebe, jer su uzorci vishegodishnji.

Propagandu( i s jedne i s druge strane) pricajte djeci.

A ti si,onako,nepristrasan,a?

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 06:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
socialbug je napisao:
I zbog toga trebamo odmah odbaciti mogucnosti primjene LSD-a? Samo sam stava prvo nesto istrazi pa onda donesi zakljucak, negiranje i zabrane su dovele do PORASTA broja zavisnika!!! Ocigledno - NEEFIKASNE metode borbe protiv droge!!! Droga je svakodnevi nas problem, koji nece nestati vec samo ce se povecati, moramo nauciti zivjeti sa tim problemom!!!

Droga je vrlo jednostavno iako vrlo tesko rjesiv problem. On se NIKADA nece rijesiti na nacin na koji se rjesava sada: na silu.
Takav korov treba sjeci u korijenu/uzroku a ne potkresivati tu i tamo koji listic (ko se bavio povrtlarstvom zna da svakoj biljci kada otkidas "zaperke" u stvari samo stimulises njen dalji rast u visinu).
Dakle, travi treba sjeci u korijenu (naravno ne onu na kojoj se lijepo mozes izvrnuti i odmoriti kako je duhovito rekao Rakun_Slavko).
Rakun_Slavko je napisao:
Sto jeste jeste, ne moze se porediti kada legnes na beton i na travu. Ufff, a pogotovo ako si umoran, sunce pici i jos neki vjetric duvne, a ti se opustas na travi, ijaoooo!

Dakle, ljudi posezu i posezace za drogom, pogotovo mladi ljudi, isto kao sto je i opsterasirena zloupotreba sopstvenih tjela u seksu (pa se ubise viagrisanjem itd. a da ne pricam o izopacenostima tipa cackanja homoseksulanosti i drugih perverzija koje su sada normalne), sve tragajuci za nekim "posebnim fenomenalnim nesvakidasnjima iskustvima"...
Sve je to posljedica toga jer ljudi nisu u stanju da posebna iskustva postignu u normalnim zivotnim aktivnostima, a trebalo bi da mogu i sigurno mogu ali nema nikog ko je u stanju da ih tome nauci!
Za drogama, karijerama, promiskuitetom, prekomjernim alkoholom, pa i nasiljem ratnim igrama i drugim plagijatima "zivota punim plucima" posezu oni cije su duse prazne i ocajnicki zele da ih necim napune. Drugi zele da pobjegnu od mracne stvarnosti, ne videci koliko svom sopstvenom komadu te stvarnosti u stvari sami doprinose, i eto...
A u stvari time samo srljaju u bolest i u propast, jer covjek dozivljava sva iskustva spontano, kada je za njih spreman, ili isforsirano (na bilo koji nacin) ali po vrlo skupu cijenu fizickog i/ili mentalnog zdravlja.
Kada naucimo da zivimo drugacije droga nikom nece biti potrebna, ali dokle god se zivi ovako nenormalno kao danas, droge ce biti sve vise, i vise i vise....i to niko ne moze nikakvom silom da zaustavi, pogotovo dokle vlada potrosacko-trzisni mentalitet pa droga biva mnogima direktni i indirektni izvor lagodnog zivota...na tud racun.
Klasicni parazitizam koji je u stvari u osnovi moderne "trzisne globalne ekonomije".
Dakle, dzabe se raspravljate o "legalnosti" droge, jer covjecanstvo dokle god podrzava sadasnji nacin funkcionisanja ljudske civilizacije (trgovacko-marketinsko-potrosacki) dotle daje legalitet i drogama i ratovima i korupciji i svim drustvenim zlima.
Tome treba reci NE i poci od sebe samih. To je jedini efikasan vid borbe.
A ako je bitno izjasnjenje dali da se legalizuje ili ne, to je u sadasnjoj situaciji maltene pa svejedno i nece unijeti nikakvu ozbiljniju razliku u stvarni zivot. Ipak mislim da bi sa aspekta države i njenog vođenja, takva odluka bila vrlo opasna.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 08:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2005, 05:36
_zoka je napisao:
A ti si,onako,nepristrasan,a?

Ne gledaj mi avatar mrko,

medo medenjak za srbiju se tuk'o :lol: :lol: :lol:

Kakve veze ima kojeg sam ja mishljenja?

Da li to ja na neki nacin uticem na naucnike, doktore, policajce i psihijatre?

Imaju knjige, ima net.

Ljudi nek' se sami edukuju, nisu ovce

Jedino shto itekako ima veze sa mnom je shto po 52597-ti put citam isto rekla-kazala. Smor, buraz :(

Let teachers and priests and philosophers brood over questions of reality and illusion. I know this: if life is an illusion, then I am no less an illusion, and being thus, the illusion is real to me. I live, I burn with life,I love,I slay, and am content.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 10:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
socialbug rspct :D
Citiraj:
Alkohol
Broj korisnika - 40 000 000
Smrtnost - 40 000
:confused2:

Sve receno

Da se ne bavis mozda psihonautikom ? :)

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 15:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2009, 02:35
Od marihuane ne mozes da se predoziras...

- Pjevaj kao da te niko ne cuje.
- Zivi kao da je Raj na Zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=YXdAIJK6 ... re=related

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2009, 05:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Maj 2009, 10:00
Mislim da u Holandiji nisu blesavi i za takav vid liberalizacije glasam. Milioni turista bi umjesto u Holandiju stizali u Bosnu i trošili svoj novac.
Odvajkada od davnina ljudi koriste duhovno bilje.
Pošto nisam kanabis probao 10 godina volio bih da mi netko omogući da dođem do manje količine iste kako bih sada sagledao stvar.- javiti se na privatne poruke ili mail.

U Holandiji 1-5 stabljika se smije gajiti, ali ako to smeta susjedima – lako ih možete izgubiti.
Problem je tu porodice.
Protivim se sotonizovanju Božjeg stvorenja, a Bog je stvorio Kanabis, Mak i Koku, a čovjek je prirodno učinio neprirodnim sintetizujući i stvarajući sintetičke droge protiv kojim sam, a li ono što je Bog stvorio – stajati će vječno.

Naravno da duhovno zrelim i kompletnim osobama droga ne treba, ni alkohol, ni cigare, ali eto covjek bi u životu sve da proba, pa se vrati na pravu liniju. Droge daju drugacije viđenje sadašnjice iz bovog ugla. Nisam stručan za mak i opijum, ali jesam za konoplju, mislim da mi sada ne bi dobro došla kao nekoć, ali opet rad sam probati. Eto šejtan je u vinu, pa znam da ću u dobrom društvu opet popiti čašu, dve, tri, tako i cigaru, pa tako zašto ne i đoint. To je historija čovječanstva. Ne treba biti rob ničemu, ali Bog je stvorio sve čovjeku da se posluži. I mlijeka ako previše popijete bude muka, tako je sa svim, ali to svako zna najbolje sam za sebe.

Ja sam Narkoman.-Bog je moja droga. Kad god cinim sto nije Njemu po volji, odaljavam se i dusa moja pati za rukom njegovom. Bez te ruke, kao da sam u paklu.

Važno je znati i sledeće:
Za konoplju je poznato da se uživa pušenjem.
Koka se žvaće i to list, i to su koristile čak i Inke i i današnji narodi Anda, jer pri žvakanju se povečava izdržljivost npr. Pri nošenju tereta na duge razdaljine. Protivnik sam sintetizovanja koke u kokain drogu koja se ušmrkava jer tako se gube Bogom dana prirodna svojsta, i dolazi do trovanja, a ne kurative.

Također mak, odnosno opijum iz maka se prije proizvodio u Makedonaca kao pogača koja je bila kao zlato danas. Makove pogače su davane kao miraz, ili robna zamjena. Ne znam kako se upotreljavala, valjda pušenjem, ali protivnik sam toga da se iz opijuma ekstraktuje i time sintetizira novo jedinjenje – Heroin ili Morfij i sačuvaj Bože da se to iglama ubacuje u vene – to je neprirodno i to je velika patnja i tome se ne smje robovati.
Protiv sam laboratorijskih sintetika jer samo što je u bilju je prirodno na prirodan način i nikako drugačije,

To su zemaljske tri duhovne biljke, a možda ih ima i još, međutim ove su odigrale važnu ulogu u starim civilizacijama.

Sumnjam da gljive treba uopšte jesti, a kamoli u njima tražiti prirodan ublaživač bolova. Gljiva razgrađuje organsko.

http://www.ivonazivkovic.net/marihuana.htm

Poslednji put menjao Zeo dana 10 Jul 2009, 04:34, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 07:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
ma ja sam za da........... :cat:

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 17:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
zeovuc je napisao:
Dodatak: U Holandiji 1-5 stabljika se smije gajiti, ali ako to smeta susjedima – lako ih možete izgubiti.
Problem je tu porodice.
Protivim se sotonizovanju Božjeg stvorenja, a Bog je stvorio Kanabis, Mak i Koku, a čovjek je prirodno učinio neprirodnim sintetizujući i stvarajući sintetičke droge protiv kojim sam, a li ono što je Bog stvorio – stajati će vječno.

"Bog" je stvorio i zelenu pupavku, pa nit' je jedes, nit' je pusis.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 17:59 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 17 Jun 2009, 17:20
Hristov je napisao:
Pretpostavljam da je razlog tog postepenog prelaska sa laksih na teze droge na prvom mjestu ekonomski. Statistike kazu da onaj ko do 25-e godine nije probao drogu sa veoma velikom vjerovatnocom nece nikada konzumirati drogu, a do 25-e godine si, uslovno receno, malo ko moze priustiti heroin ili kokain/crack. A po partijima obicno kruze marihuana, cannabis, LCD i tablete, znaci lakse droge.

ne bih da puno pametujem...ali brate alo, znaš li ti išta o drogama... lcd??? hmm...mislim da si mislio na lsd a to ti je sve, samo ne laka droga... vutra 4ever

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 19:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Ja sam protiv svake droge,pa tako i protiv trave. Mislim da se legalizacijom nista ne bi postiglo, kao sto se nije postiglo ni ogranicavanje kupnje cigareta i alkohola osobama mladjim od 16 godina - onaj ko bas hoce, taj ce i nabaviti. Neki dan u mom naselju (BL)oko 10 navece sjedi par klinaca 13-14 godina- puse i piju pivo iz dvolitri - nije im dozvoljeno da kupe, a opet imaju i ne skrivaju se da to rade. Ne znam kako bi reagovala policija u tom slucaju, jer nisam siguran da postoji dobna granica dozvole KONZUMACIJE istih.
Isto tako me iznenadilo koliko ljudi je probalo i ili redovno ili povremeno pusi travu, vecina koje poznajem. Kad sve zbrojim, izgleda da sam ja iznimka i nenormalan, jer po nekoj logici(koja cesto nije ispravna) , normalno je ono sto radi vecina.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2009, 14:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mogu sve da probam, ali bilo šta što bi promijenilo makar imalo moje stanje svijesti i poimanja okoline - ne hvala!

Inače, mrzim svaki upliv na moju svijet i razlučivanje.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2009, 14:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
Probao sam maru još sa 17 godina......... I pušio sam je do neke 20-e godine.... Nikada nisam probao ni LSD, ni heroin, ni ostala govna......... Sve to zavisi od čovjeka..... Neko se može zadržati samo na marihuani a neko želi nešto jače a to jače ga na kraju i sjebe nažalost.....

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2009, 20:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Легализовати марихуану искључиво, али искључиво зими!!!

Да се могу ноге угријати...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7GEiDEoiD9s[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2009, 20:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ma sve je do covjeka... Ne moze tebe niko natjerati da uradis nesto sto ne zelis... I ja sam isto tako rano krenuo konzumirati travu, pa nisam zbog toga postao narkoman... Uostalom, vecu zavisnost su mi stvorile cigarete ili alkohol, jer sam se puno lakse odviknuo od duvanja nego od ovih poroka...Bitno je samo da covjek ima neki drugi cilj u zivotu osim da cijeli dan provodi napusen...Onda trava dodje samo kao vrsta relaksacije,zabave ili provoda...E, sad, nekima je to malo teze objasniti...

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2009, 22:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Talija je napisao:
Mogu sve da probam, ali bilo šta što bi promijenilo makar imalo moje stanje svijesti i poimanja okoline - ne hvala!

Jbg, onda nemoj ni čitati mudre knjige ni slusati lijepu muziku, sve to može promijeniti stanje svijesti i poimanje okoline 8)

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2009, 22:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
Talija je napisao:

Jbg, onda nemoj ni čitati mudre knjige ni slusati lijepu muziku, sve to može promijeniti stanje svijesti i poimanje okoline 8)

He he, znaš ti odlično na šta sam mislila, a sada ispada da su svi veliki pisci i muzičari bili narkomani? :D

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2009, 22:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa, cuo sam da Sekspir nije mogao pisati ako se ne napusi, Frojd je konzumirao kokain, a o popularnim pjevacima i glumcima da ne govorim...Ima tu necega :D

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2009, 23:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma da :D teško li je naći opravdanje... :lol:

Ispada da je narkotik izvor inteligencije, nadahnuće. :-?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 196 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]