Nek' mi oprosti FOAL, ali rasprava, koja se razvukla na dvije stranice, krenula je od moje konstatacije da je Kleo prešao u manji klub
Ponosan sam na sebe, što sam u tako malo riječi, ubo džekpot
Haj ljudi opustite se, kao što rekoše, tema je Crvena Zvezda, pa ja nastavljam sa rezimiranjem rada nov uprave, a ako štogod propustim, popravite me...
Dakle, konkretni potezi nove uprave, u stvari su imenovanje novih ljudi na bitne funkcije u klubu. Promijenjen je predsjednik (Lukić), sportski direktor (Adžić), trener (Pižon), pomoćnik sportskog direktora (Krupniković) i gensek (Kleut). Najžalosnije od svega je to što od svih njih, povjerenje najviše uliva Pižon kao trener, a da je Kleut, iako neadekvatno obrazovan za mjesto na koje je postavljen, čovjek sa najvećim radnim isksutvom u oblasti sporta, pošto se gurao u sve moguće organizacione odbore, a bio je neki klinac i u KK, ali u vrijeme Žikine i Žeželjeve vladavine, što mu baš i nije neka preporuka. Doduše, kad se podvuče crta, ima najviše iskustva...
Problem za novu upravu jeste Ilija Ivić. Nisam ni očekivao da su sposobni da riješe kompleksne probleme, ali pristup kojim su pokušali da sporazumno raskinu ugovor sa njim, sugeriše kakvi su nesposobnjakovići u pitanju. Igrali su na kartu Ivićevog morala, zvjezdaštva i džukački mu pokušali sniziti cifru, koju mora da dobije kao obeštećenje. Dakle, sljedeći potez je blaćenje Ilije preko novina, zbgo toga što nema njihove visoke moralne vrijednosti i neće džaba da odstupi sa mjesta SD. Da Ivić nije uradio ništa, poput njegovih prethodnika, pa da čovjek nešto i kaže, ali je u pitanju SD, koji je prvi put, nakon dugo vremena, odradio prelazni rok maksimalno, dovodeći kvalitetne igrače, koje je lično posmatrao i pratio i uz to obavljajući sav posao na vrijeme. Ja jesam bio skeptičan oko njegove plate, kad je tek došao, ali je pokazao a zna posao... Sad što neko pokušava da sugeriše da je i on doveo polovnjake sumnjivog kvaliteta, stvar je subjektivnog mišljenja i pokušaj, kao i svaki put, da se što više diskredituje rad prethodnika, kako bi se stvorila iluzija, da sadašnja uprava bolje radi...
Lukić je dosad već uveliko trebao da dovuče bar nekog od pompezno najavljenih sponzora, a ja dosad vidim samo najavu neodlaska na pripreme, zapošljavanje novih lica u menadžementu i zasad, meni nejasno, još uvijek ne korišćenje Ratomira Dujkovića na nekoj odgovornoj funkciji. Blagi užas...
Onaj grešnik iz Zemuna će biti novo pojačanje definitivno, a preporuka mu je 26 golova u trećoj ligi, grupa Beograd. Strašno pojačanje... Purović je izgleda blizu dolaska na pozajmicu, a moguće stvarno i da dođe Basta. Bez obzira što su u pitanju dobri igrači, već vidim da će biti nosioci igre u narednoj sezoni, a tu mogu da kažem samo tri riječim odnosno jednu riječ tri puta - greška, greška, greška. Ako je cilj neki dugororčan plan, onda nosioci igre NE SMIJU biti igrači koji ostaju samo jednu sezonu, plus što su u pitanju igrači, kojima je većina navijača u srećnija vremena, jedva čekala da vidi leđa. Od njih, osim njihove lične promocije i povratka u neku formu, nema dugoročnije koristi, a najava oporavka, bili su upravo dugorčni planovi, koji već na startu, nisu ispoštovani...
Olako je dopušten odlazak nekih igrača, a sve sa infantilnim, dječijim i naivnim stavom, da treba da igraju Zvezdina djeca, da im stranci ne bi uzimali mjesto. Kad se tako postave stvari, već vidim da će Savić i kompanija, u tim da poguraju djecu svojih pajtosa i drugara, pa ćemo, pored poplave mediokriteta i u Gumu Bogdanovića, da gledamo kao u Boga.
Što je najgore, taj princip rada, sa klincima, već se pokazao kao neuspješan i to dok je na čelu kuba bio daleko sposobniji Džaja, pa ne znam odakle Lukiću ideja, da ga u vrijeme najveće krize u istoriji kluba, može uspješno primjeniti. Uostalom, čak i da se isfabrikuje gomila talentovanih klinaca, niko ne računa na sindrom poprilično poznat među ovdašnjim talentima, a to je odlazak za parama čim se ukaže prilika.
Da se razumijemo, ne sumnjam u Lukićeve namjere, još jednom, ali iskreno sumnjam u njegovu sposobnost da nešto uradi. Od njegovog dolaska, tim je u stanju opšteg haosa, jer više niko ne zna ko je još igrač Zvezde, ko nije. Ko je slobodan, ko ide, ko ostaje, ko dolazi... Sve u svemu haos. A bio je to perspektivan tim, koji je uz par pojačanja, mogao iduće sezone da konkuriše Partizanu. Umjesto da su se pobrinuli da obezbjede opstanak tog igračkog kadra, da bi se rad sa omladincima mogao odvijati bez straha za rezultate naredne sezone, tim je istumban i već je najavljeno da se naredne sezone, ne očekuje ništa...
Inače za sve one koji se plaše propasti Zvezde i za one koji se tome nadaju, samo da napomenem da je predsjednik Valensije danas odstupio sa pozicije i objavio da se Valensija nalazi u deficitu od 450 miliona evra, ali tamo propadanje i katance, niko i ne spominje. Dakle stanje nije katastrofalno, da se ne može popraviti...