muT@_6€kpuJ@ je napisao:
mirella je napisao:
rade kao PR savjetnici i menadzeri, imaju svoje firme, neki su na postdiplomskim... itd. No, ne drzim im svijecu.
Ako su studirali privatni "graf. dizajn" da bi poslije bili PR menadžeri, onda je to promašena investicija.
Mogli su završiti i neki "jeftiniji" državni faks
mirella je napisao:
Grafick dizajn je primijenjena umjetnost pomocu koje se oblikuju poruke u javnosti od slika i rijeci (ili, kako moj profesor rece, "(s)likovno oblikovanje poruka"). Drugim rijecima, Grafički dizajn je "vrsta primijenjene umjetnosti koja najčešće uključuje tipografiju ilustraciju, fotografiju i štampu, kako bi se vizuelno prenijela neka ideja ili poruka u javnom komuciranju (itd)"
http://hr.wikipedia.org/wiki/Grafi%C4%8Dki_dizajn...
Taj link sa Winkipedije je nedovršeni "članak". To je mogao sastaviti svako.
littledevil je napisao:
a davno su ljudi rekli da kvalitet ima i cenu...zato ovaj fax i jeste skuplji od ostalih :wink:
Kvalitetno je skupo?
Znači sad neki privatni fax "pukne" školarinu milion KM i onda je automatski najkvalitetniji...
To se čak u marketingu zove "strategija obmane" ili narodski rečeno "šišanje ovaca".
Dakle, nije samo bitna školarina, bitni su i predavači, oprema...
Ako to KF ima, onda mogu da nabijaju cijenu.
Ako nemaju dobre predavače , opremu itd., onda je "šišanje ovaca".
da, kvalitetno jeste skupo! pod ovim ne mislim da prozivam nase nam drage Kineze, Bog ih poziveo
KF ima predavace za graficki dizajn, a i ja sam imala taj predmet tako da tacno znam o cemu govorim...Btw, osoba koja je postavila temu je zainteresovana za graficki dizajn a ne za grafiku, ili mozda ni sama ne zna sta je zanima?!?

mozda je najbolje da upise negde napolju i da je resimo muka
Istina je da Wiki nije priznata i da vazi kao "slobodna" eniklopedija ali ono sto je Mirella napisala kao objasnjenje je ispravno iz prostog razloga sto ta definicija stoji i u udzbenicima, samo se neko dosetio da je prepise i okaci na Wiki

p.s. ako ti nesto znaci ja cu "sisati ovce" kako ti kazes stoga znam sve moguce teorije obmane

a ovde dobronamerno pokusavam nekome da pomognem...