banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 00:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Maj 2009, 20:41 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 03 Jan 2006, 14:27
Planiram da upišem stomatologiju OR medicinu, pa me interesuje sta je od pomagala dozvoljeno na prijemnom (digitron, periodni sistem) ??? I da li da na pitanja odgovaram onako kako su uradjena u skriptama, dakle ako je u skripti greska, da li i ja da zaokruzim gresku ??? :confused2: POzz

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2009, 15:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Mar 2008, 09:38
nista ne smijes koristit samo olovku a radis tacno onako kako je u skritpama

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2009, 10:06 
Pripravnik
Pripravnik

Dobar vic :D :D :D :D :D :D :D

Hemiju raditi bez digitrona ??? Sreca da sam se raspitao poslije ovog prvog posta, inace bih ti i povjerovao :D

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2009, 13:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
digitron iz hemije? KOliko znam u hemiji vezano za brojeve imas samo stehiometriju. A tu ti brojevi nisu veci od 64 i ne djeli se sa vise od 2 :lol:
doduse imas i one proporcije, gdje je svaki drugi broj 100 :lol:
koliko si upitnika stavio covjek bi pomislio da polazes numericku matematiku za prijemni (ide se na 5+ decimala) a ne hemiju!

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2009, 10:15 
Pripravnik
Pripravnik

Ocigledno nikada nisi uradio vise od 5 zadataka iz hemije :roll:
90% neorganske hemije su zadaci (u skriptama),korjenovanje, stepenovanje, logaritmi, i brojevi idu do 30 decimala :D Tako da bi u racunanju negdje sigurno pogrijesio ! I bas tako kao sto kazes, to nije matematika pa da se boduje racun, zbog toga je digitron dozvoljen. Pozz :wink:

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2009, 10:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Nauci rezultate napamet i ne treba ti digitron, mnogo je lakse i brze ide, a ako sve naucis napamet polazes prijemni 100% i jos upadas na budzet, eto besplatan savet :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 13:32 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 21 Jun 2009, 22:04
[quote="Hertzog"]Nauci rezultate napamet i ne treba ti digitron, mnogo je lakse i brze ide, a ako sve naucis napamet polazes prijemni 100% i jos upadas na budzet, eto besplatan savet :D :D

E a odakle da ucim napamet, imaju neke skripte da se kupe ili...? I ako imaju gdje da nabavim te skripte?

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 13:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
U jednoj ustanovi koja se zove Medicinski fakultet, ne znam da li si čula za istu!!?? :roll:

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 13:41 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 21 Jun 2009, 22:04
U jednoj ustanovi koja se zove Medicinski fakultet, ne znam da li si čula za istu!!??

hehe.... pa je li da trazim kod njih u studenskoj sluzbi... ?kod nas toga nema, ucis sve pa sta ti se posreci ....

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 13:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Kod kojih Vas??? :-?

Dođeš na fakultet i pitaš bilo koga za skripte, svi će ti vrlo ljubazno objasniti i mislim da ih ima u našoj skriptarnici na staroj lokaciji(psihijatrijska klinika) :D

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 16:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Mar 2008, 09:38
darko13 je napisao:
Dobar vic :D :D :D :D :D :D :D

Hemiju raditi bez digitrona ??? Sreca da sam se raspitao poslije ovog prvog posta, inace bih ti i povjerovao :D

Hemija i digitron!!!!
Ja kad sam upisivao elektrotehniku prosle godine radio sam matematiku mozes misliti bez digitrona :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 17:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jul 2009, 16:42
Hertzog je napisao:
Nauci rezultate napamet i ne treba ti digitron, mnogo je lakse i brze ide, a ako sve naucis napamet polazes prijemni 100% i jos upadas na budzet, eto besplatan savet :D :D :D

potpuno se slazem...hehehehehe
ponekad nije potrebno samo strebanje, treba biti uporan, mudar i snalazljiv :king:

Slika

Pogledaj ako smijes

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 15:25 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Jun 2008, 20:34
ja sam ove godine polagala prijemni na medicini i nije nam bilo dozvoljeno koristenje digitrona (iako je bilo dosta zadataka, a rezultati brojevi sa decimalama), ali smo smjeli koristiti periodni sistem.
biologija je bila lagana (naravno za one koji su ucili), hemija je bila malčice zeznuta, ali se ipak dalo uraditi....

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 16:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jul 2009, 16:42
soadrock je napisao:
ja sam ove godine polagala prijemni na medicini i nije nam bilo dozvoljeno koristenje digitrona (iako je bilo dosta zadataka, a rezultati brojevi sa decimalama), ali smo smjeli koristiti periodni sistem.
biologija je bila lagana (naravno za one koji su ucili), hemija je bila malčice zeznuta, ali se ipak dalo uraditi....

Ja koliko se sjecam mi smo morali odloziti i periodni i digitron...bar je tako bilo u onoj grupi na Pravnom, ali nema veze vazno je da je sve gotovo i da su rezultati zadovoljavajuci :hello1:

Slika

Pogledaj ako smijes

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 17:11 
Pripravnik
Pripravnik

Citiraj:
biologija je bila lagana (naravno za one koji su ucili), hemija je bila malčice zeznuta, ali se ipak dalo uraditi.

Ja stičem utisak da se vi šprdate :roll:
I ja sam na stomatologiji imao identican prijemni, kao i vi sa medicine, a provjereno znam da su farmaceuti smjeli da koriste digitron i periodni takodje. Imao sam peridoni sistem u boji i onaj digitron sa logaritmima i ne znam vise sa cim. I sve je proslo OK !

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 00:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2008, 00:31
Увек рачунај на то да није ништа дозвољено али понеси све и понашај се у складу са правилима које си пре тога утврдио тј. мувај све то испод стола колико се може и биће ОК. 8)

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 18:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Mr. 47 je napisao:
Увек рачунај на то да није ништа дозвољено али понеси све и понашај се у складу са правилима које си пре тога утврдио тј. мувај све то испод стола колико се може и биће ОК. 8)

Da, to je siguran recept da se na prijemnom - okine :roll:

A ti digitroni su inače čista smrt. Prosječnom studentu danas oduzmeš digitron i više ne zna ni da sabere dva dvocifrena broja, a kamo li nešto komplikovanije.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 19:18 
Pripravnik
Pripravnik

Citiraj:
A ti digitroni su inače čista smrt. Prosječnom studentu danas oduzmeš digitron i više ne zna ni da sabere dva dvocifrena broja, a kamo li nešto komplikovanije.

Slazem se, i ja sam jedan od tih ! Ali idemo valjda u korak s vremenom, tako da nema potrebe da racunamo bez digitrona.
Tesko da danas imas bilo koju spravicu da nema ugradjen digitron ;)

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 00:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
darko13 je napisao:
Citiraj:

Slazem se, i ja sam jedan od tih ! Ali idemo valjda u korak s vremenom, tako da nema potrebe da racunamo bez digitrona.
Tesko da danas imas bilo koju spravicu da nema ugradjen digitron ;)

Pa gledaj, naravno, neka računanja je nemoguće izvoditi bez digitrona, tj. kompjutera (to su ona gdje se računa približna vrijednost nečega na veliki broj decimala i tome slično), ali budalasto je koristiti digitron u matematici (osim naravno u numerici i statistici, ali to već nije na prijemnom :wink: ).
Evo npr. baš na ovom prijemnom je bio zadatak da se riješi neka vrlo prosta linearna nejednačina. I šta jedan lik radi? Pomoću digitrona isprovjerava za nekoliko vrijednosti X da li zadovoljavaju jednačinu i igrom slučaja dođe do rješenja. A onda napiše neki potpuno besmislen postupak kojim je kao "došao" do tog rješenja. Pa se onda još čudi što mu nije priznat zadatak.
Ozbiljno, mislim da previše digitronisanja zaglupljuje ljude.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 13:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2008, 00:31
Harvester je napisao:
Da, to je siguran recept da se na prijemnom - okine :roll:

Наравно, ја сам први који на испиту знањем убије потребу за папирићима и осталим забрањеним помагалима, то је свакако најбољи лек.

А имам једно занимљиво питање: Да ли рачунање напамет повећава интелигенцију? :scratch:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]