banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 10:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Maj 2009, 10:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Desio se i taj kongres SDA i Sulejman Tihić je novi-stari presjednik stranke

Citiraj:
Aktuelni predsednik najveće bošnjačke partije u BiH, Stranke demokratske akcije (SDA), Sulejman Tihić, danas je ponovo izabran za predsednika stranke.

Tihić je izabran na petom kongresu SDA u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu.

Za predsednike te stranke kandidovali su se još Bakir Izetbegović, koji je sin osnivača te stranke Alije Izetbegovića, i bivši predsedavajući Veća ministara BiH Adnan Terzić.

Drugi po broju glasova je Izetbegović, dok je najmanje glasova dobio Terzić.

Na kongresu u Olimpijskoj dvorani Zetra učestvuje 767 delegata i oko 1.500 gostiju iz zemlje i inostranstva.

Tihić je nakon proglašenja pobede kazao da je večeras "pobedila bosanskohercegovačka narodna stranka i evropska stranka politickog centra".

"Pobedila je BiH", rekao je Tihić i dodao da se sada "mora nadoknaditi izgubljeno vreme".

"Sigurno je da će SDA sada biti efikasnija stranka, bolje organizovana sa više demokratije", kazao je Tihić i najavio da će u stranci "okupiti sve članove koji žele da rade prema zadatim programskim zadacima i deklaraciji SDA".

Neki najavljuju raspad, a drugi da će sve učiniti da se stranka ne raspadne.

Citiraj:
Kandidat za predsjednika Stranke demokratske akcije Adnan Terzić čestitao je Sulejmanu Tihiću na pobjedi na izborima za stranačkog predsjednika na današnjem kongresu SDA.

- Ja sam došao na Kongres da delegatima ponudim jednu priču, koji oni očigledno nisu prihvatili, izjavio je Terzić novinarima.

Terzić kaže da je njegova politička budućnost u perspektivi vezana za SDA, samo bez ikakvih službenih dužnosti.
Terzić je, međutim, odbacio priče da je bilo razgovora o tome da on nakon kogresa prihvati neku dužnost u vladi.
- Bilo je puno špekulacija oko moje kandidature. Ja sam iz vjere i uvjerenja prihvatio kandidaturu. Nisam govorio protiv drugih, nego o sebi. Na kraju ponosno mogu reći da sam iznio jednu kandidaturu i da sam u kampanji dao nove standarde u BiH, izjavio je Terzić.
Terzić smatra kako će nešto izmijenjeno rukovodstvo SDA na čelu sa Tihićem pravi ispit imati na općim izborima iduće godine.
- Nažalost, kako najavljuje Dragan Čović, oni će se ponovo vratiti u Prud, što nije dobro, kazao je on.
Na kraju je upozorio da će, ako se Tihić bude ponašao po principu "pobjednik nosi sve", kao poslije prošlog kongresa, "sigurno doći do cijepanja stranke".
- Ali, možda je naučio nešto od prošlog kongresa do danas, rekao je Terzić

Citiraj:
Kandidat za predsjednika Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović čestitao je Sulejmanu Tihiću pobjedu na izborima za predsjednika stranke na današnjem Kongresu SDA i poželio mu svaku sreću u vremenu koje dolazi.
On je pozvao članstvo da ostane uz predsjednika i stranku, da se ne pokolebaju.
- Ima tu puno posla i neće biti lako rukovodstvu stranke, rekao je Izetbegović novinarima.
On kaže da ne vjeruje da će biti u rukovodstvu stranke, bez obzira da li će ga pozvati ili ne.
- Neki uticaj sigurno imam, čim sam dobio snažnu podršku u stranci. Ja ću je iskoristiti da držim stranku, da konstruktivno djelujem, rekao je Izetbegović.
Poručio je da će iskoristiti svoj autoritet, a koji je potvrđen sa više od 300 glasova, da ne dođe do bilo kakvog raskola u stranci.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 10:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Citiraj:
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković najavio je večeras, nakon što je postalo jasno da će Sulejman Tihić i u naredne četiri godine biti predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), da će sutra ponuditi ostavku predsjednici Federacije BiH Borjani Krišto i potpredsjednicima Mirsadu Kebi i Spomenki Mićić.
Branković je čestitao Tihiću na izbornoj pobjedi na današnjem, 5. kongresu SDA.
- Što se tiče mene, novi predsjednik imat će da rješava moj zahtjev. Ja ću vjerovatno već sutra uputiti dopis predsjednici i potpredsjednicima Federacije BiH vezano za moju poziciju premijera i Vladu, izjavio je Branković novinarima.
On je naglasio da je vrijeme kada se pregovara o stand-by aranžmanu sa MMF-om, to stvar koju treba završiti u interesu građana Federacije.
Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo izjavio je novinarima da će, kada federalni premijer Nedžad Branković formalno ponudi ostavku, poduzeti ustavom predviđene radnje zajedno s predsjednicom Borjanom Krišto i potpredsjednicom Spomenkom Mičić, javila je Onasa.
- To pretpostavlja procedure koje se moraju ispoštovati u roku od 30 dana, uključujući konsultacije s političkim strankama, kazao je Kebo.
Budući da premijerova ostavka povlači ostavku cijele Vlade FBiH, Kebo naglašava da Brankovićeva odluka dolazi u nezgodno vrijeme.
- Ovdje nema likovanja, ovo je samo nastavak jedne teške bitke za ispunjavanje uvjeta MMF-a, za poboljšanje socijalnog stanja, aktivnosti na poboljšanju ekonomskog ambijenta. Ovo je vrijeme s tisuću izazova i zato mislim da ovog trenutka nema mjesta euforiji. A kao predsjedništvo Federacije morat ćemo poduzeti hitne mjere, naveo je potpredsjednik FBiH.
Kebo je posebno naglasio da je Branković prema njemu postupio veoma korektno, jer on ovu vijest nije čuo od drugih nego osobno od njega.
Ponovo izabrani predsjednik SDA Sulejman Tihić je izjavio da je Brankovićeva ostavka u skladu s njegovim zahtjevom prije kongresa.

Tihić u ovom trenutku nije mogao govoriti o mogućim kandidatima za Brankovićevog nasljednika, osim da to treba biti osoba s političkim i gospodarskim iskustvom.

Počelo je sa ostavkama

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 11:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ima li ko da voli Tihića ili su mu svi dali pare za kartu u jednom smijeru? :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 11:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Gledao sam Izatbegovica pre destak dana na Hajat Televiziji gde je izjavio da siguran u svoju pobedu i gde je obecao da ce se skroz povuci iz politickog zivota ako se slucajno desi da izgubi na pomenutim izborima.Sada Bakir prica potpuno drugu pricu.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 11:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zato je Hare čovjek od riječi. On se stvarno bio povukao, pa se vratio kada je dobio izbore.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 12:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 11 Nov 2002, 14:35
Ovo je najbolje rješenje za sve u BiH. Prudski proces će se nastaviti a podršku predstojećim reformama davaće i SDP BiH.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 20:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
http://www.nezavisne.com/nezavisnistav/ ... 0/SDA.html

Stvarno,iako to mnogi nece da vide,nije Bajden dzaba dolazio.Situacija se lagano smiruje,Tihic nastavlja osnazen ,Micko se uljudio,"izrelaksiro",a Hare ko da je opet spicio za Tursku,ili se sprema... Sve u svemu,a daj boze da ostane,politika prelazi u dosadu,kao u normalnim zemljama...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2009, 09:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

SÄFFLE, vidjećemo ko ga prvi prekrši on je magarac. :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]