banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 17:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Maj 2009, 12:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
DELLBOY je napisao:
Citiraj:
BANjA LUKA - Prvom zamjeniku visokog predstavnika u BiH Rafiju Gregorijanu dostavljeni su dokazi o krivici novinara Federalne televizije Slobodana Vaskovića za utaju poreza 2002. godine u njegovoj nekadašnjoj firmi "Patriot", javlja Srna.

Iz izvještaja Ministarstva finansija RS od 15. aprila ove godine o istrazi koja je provedena u Poreskoj upravi RS, kako se u pismu navodi, nepobitno se može vidjeti da je izvršeno krivično djelo utaje poreza u većem iznosu nego što se pretpostavljalo.

Poreska uprava je u stečajnom postupku prijavila potraživanja u iznosu od 131.239 KM umjesto 162.675 KM. Poreska uprava Banja Luka je tako u postupku stečaja prijavila manja potraživanja u iznosu od 31.435 KM.

U pismu se navodi da je Vasković u vrijeme vladavine SDS-a 2005. godine bio zaštićen u Poreskoj upravi RS, te da je banjalučko tužilaštvo 1. aprila ove godine vratilo Poreskoj upravi RS najveći dio dostavljene dokumentacije o ovom slučaju uz ocjenu da je - nepotreban.

U izvještaju Ministarstva finansija o postupcima koje je u slučaju Vaskovićevog preduzeća "Patriot" provedena u Poreskoj upravi RS dostavljenom uz pismo navodi se da tim za prinudnu naplatu nije postupao po rješenjima zbog usmenog naloga pomoćnika direktora Područnog centra Poreske uprave u Banjoj Luci.
Kontrola

U izvještaju Ministarstva finansija navodi se da Područni centar Banja Luka nije odgovornom licu u pravnom licu "Patriot pres" uručio obavještenje o zaostalim obavezama kako je to propisano Zakonom, te da kontrolu poslovanja ovog poreskog obveznika nije vršio od 13. novembra 2002. do 17. maja 2005. godine.

Samo se pitam da je isao niz dlaku sa Milom da li bi podnjeli prijavu i da li ima utaje u Nezavisnim novinama i slicnim medijima koje podrazvaju rezim. Poznato je da je Dodik prozvao i ATV i sl.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 12:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
BL Boy je napisao:
Samo se pitam da je isao niz dlaku sa Milom da li bi podnjeli prijavu i da li ima utaje u Nezavisnim novinama i slicnim medijima koje podrazvaju rezim. Poznato je da je Dodik prozvao i ATV i sl.

Zato prije nego napadneš nekog za neko krivično djelo, provjeri da nisi slučajno upetljan u slične aktivnosti.

Ako FTV hoće da napada svakog i sve što prestavlja RS, onda nek bude siguran da u svojim redovima nema kriminalaca.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 22:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

DELLBOY je napisao:
BL Boy je napisao:

Zato prije nego napadneš nekog za neko krivično djelo, provjeri da nisi slučajno upetljan u slične aktivnosti.

Ako FTV hoće da napada svakog i sve što prestavlja RS, onda nek bude siguran da u svojim redovima nema kriminalaca.

Da se razumijemo niti napadam niti branim ikog, niti sam upleten u bilo sta. Sve tvrdnje se moraju dokazati na sudu i tek poslije presude suda se za nesto moze reci da li je kriminal ili ne. Samo kazem da postoje tendenciozne tvrdnje prema odredenjom broju medija koji nisu bliski vlasti i nih se proziva za neuredno placanje poreza, dok su drugi kao cisti. Ipak kazem sve treba ostaviti institucijama da rade svoj posao i postovati zakon pa ako se sta utvrdi da je neko nesto ukrao ili zakinuo budzet po nekom osnovu naravno sankcionisati bez obzira o kome se radi, jer to bi trebalo da je pravna drzava za koju se toliko zalazemo.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2009, 11:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Koliko sam ja mogao pročitati iz tvojih stavova, problem su samo mediji u RS.

Nijednom nisi rekao da je problem i FTV koja još uvjek živi u 90-im.
I kojoj su za sve krivi srbi, RS, Milorad Dodik....

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2009, 17:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

DELLBOY je napisao:

Naravno da nisu za sve krivi mediji iz RS, a da su drugi cisti daleko od toga samo skrecem paznju da je RTRS daleko od nezavisnog i nepristrasnog medija. Msilim da nije to tema price bila, ali nema veze. Naravno da ne branim nikog i kao sto smo na jednoj temi vec konstatovali nema nezavisnog medija u BiH koji objektivno izvjestava o svemu, svako drzi neciju stranu i navija za neku politicku opciju to je bar svima jasno. Tako da treba biti prilicno oprezan kada se slusaju vijesti i slicno i dobro vlastitim umom rasudjvati sta je od svega toga prava istina sta nije posto se smisljeno plasiraju informacije koje sluze kao instrument vodjenja dnevne politike odredjenih politickih stranaka, tako da ni jedni ne izvjestavaju apsolutno istinito o svim desavanjima.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 18:02 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Jan 2008, 23:16
BL Boy je napisao:
DELLBOY je napisao:

Naravno da nisu za sve krivi mediji iz RS, a da su drugi cisti daleko od toga samo skrecem paznju da je RTRS daleko od nezavisnog i nepristrasnog medija. Msilim da nije to tema price bila, ali nema veze. Naravno da ne branim nikog i kao sto smo na jednoj temi vec konstatovali nema nezavisnog medija u BiH koji objektivno izvjestava o svemu, svako drzi neciju stranu i navija za neku politicku opciju to je bar svima jasno. Tako da treba biti prilicno oprezan kada se slusaju vijesti i slicno i dobro vlastitim umom rasudjvati sta je od svega toga prava istina sta nije posto se smisljeno plasiraju informacije koje sluze kao instrument vodjenja dnevne politike odredjenih politickih stranaka, tako da ni jedni ne izvjestavaju apsolutno istinito o svim desavanjima.

Decko te bi je vrijeme da selis u Federaciju i da zivis u blagodati sarajevskih medija i uzivas sva ljudska i gradjanska prava sarajevske carsije.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 19:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

doli bel je napisao:
BL Boy je napisao:
DELLBOY je napisao:

Decko te bi je vrijeme da selis u Federaciju i da zivis u blagodati sarajevskih medija i uzivas sva ljudska i gradjanska prava sarajevske carsije.

Sto je li to zato sto sam rekao da ni jedni objektivno ne izvjestavaju i da nema nezavisnih medija vec da svako vrsi uticaj na nekog, a pogotovo na javne medije kakvi su RTRS i FTV. To gdje cu ja ziviti moja je stvar i ako se ne slazem sa politikom vladajuce vrhuske koja glasi "ako nisi s nama protiv nas si", nije razlog da mjenjam sredinu. Imam valjda pravo da iznesem svoje misljenje o trenutnoj situaciji ili je i to pravo uskraceno u ovakoj demokratiji. Problem medija kod nas je sto svako istice svoje zrtve i sl. a one na drugoj strani umanjuje sto se nikako ne moze svesti pod objektivno novinarstvo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]