Sinny je napisao:
Banjalucki_Behar je napisao:
Naravno problem je u tome sta ja gledam stvari po geografskoj pripadnosti,,,a ti naravno po nacionalnoj,,,koja za mene nije bitna......
Naravno da u Banjaluci zive Banjalucani,,a za mene je banjalucanin onaj koje roden u Banjaluci,,,,,,mene neinteresuje njihova vjerska pripadnost,,,a ovaj Filozof je roden u Sarajevu,,,zivio je tamo,,,i on Sarajlija.......
Pokusaj izbaciti te vjerske predrasude,,,mozda ti stvari na trenutak postanu malo jasnije.....
Pozdrav.....
Kakva vjerska predrasuda covjece,pa zar ne vidis kakve gluposti govoris. U jedno recenici kazes da je crno i bijelo. Odluci se.
U BL zive banjalucani, a ovaj koji je dosao iz Sarajeva i zivi u BL on nije banjalucanin. Ne moze to behar tako, prosto ne moze.
Ti nama sad ovdje hoces da kazes da si ti rodjeni banjalucanin, i ok.
Sad mi reci koliko ja treba da zivim u BL da bi bio banjalucanin, i ne zaboravi prije nego sto odgovoris da si vec 2 ili 3 puta napisao da u BANJALUCI ZIVE BANJALUCANI. U mena veoma dug staz zivota u BL, pa me interesuje kada ja to po tebi pogu postati banjalucanin. Dok budes razmisljao, isto to vrijedi i za pripadnost jednoj drzavi ili regiji.
Naravano ja shvatam da je tebi tesko izbaciti te predrasude,,jeli se automatski mnogo stvari mjenja....
Ali ako nisi roden u BL,,,znaci da nisi Banjalucanin,,, Eh sada sto trenutno 70% ljudi koji zive u Banjaluci i Sarajevu nisu rodeni tu,,, to je druga prica,,,a ovi ostali su naravno Sarajlije i Banjalucani.... Nadam se da si upalio na guranje,,,ali eto,,,, .....Meni su pardjedovi rodeni u BL,,,i ja za sebe mogu reci da sam banjalucanin,,,..... Ako si roden u Srbiji,,onda si onda si srbijanac itd.......
Pozdrav...