banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 00:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2657 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 133  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: vrli svijet
PostPoslato: 20 Dec 2008, 18:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2008, 15:01
Ženka Jetija zavodi muškarce
Stanovnici grada Elbrus kažu kako mnogi od njih pamte nekoliko susreta s Jetijem...
20.12.2008. 01:22

Stanovnici sjevernog Kavkaza tvrde da je ženka Jetija odavno stupila u kontakt s ljudima te stekla simpatiju i pokušala voditi ljubav s lokalnim muškarcem.

Stanovnici grada Elbrus kažu kako mnogi od njih pamte nekoliko susreta s Jetijem.

- Ovdje je mnogo divljih područja i šuma, ljudi su više puta vidjeli Jetija kako ide prema gradu - rekao je Adelgerij Tilov (Adelgery), stanovnik tog područja.

Navodi da je svaki stanovnik Elbrusa barem jednom u životu vidio Jetija. Tvrdi kako jedna njegova poznanica zna muškarca koji je komunicirao sa ženkom Jetija.

- Ženka Jetija izgleda kao gorila, no može začarati muškarca. Navodno muškarac kojeg ženka Jetija pokušava zavesti ne vidi veliko dlakavo stvorenje, nego prekrasnu ženu kakvu želi. Riječ je o nekoj vrsti hipnoze - ispričao je Adelgerij.

Upravo zbog toga lokalni muškarci izbjegavaju susret sa ženkom Jetija i tradicionalno ispred kuće nakon večere ostavljaju hranu i piće kako bi nahranili divlje stvorenje.

U snu siluje ženu i trga joj rublje

Amanda kaže da se "napadi" ponavljaju gotovo svaki drugi dan, a jednom sedmično Tim postane stvarno nasilan...
18.12.2008. 01:28

Dok je budan, 33-godišnji Kanađanin Tim Drejper (Draper) dobar je i uzoran suprug. No čim zaspi, u njemu se budi zvijer.

Godinu starijoj supruzi Amandi u snu počne trgati odjeću i želi seks s njom. Kada se probudi, ne sjeća se ničega.

Tim pati od oblika mjesečarenja nazvanog seksomnija. Amanda kaže da se "napadi" ponavljaju gotovo svaki drugi dan, a jednom sedmično Tim postane stvarno nasilan. Zbog toga Amanda često usred noći bježi iz kreveta u drugu sobu.

Kaže da su joj sve spavaćice rastrgane, a donje rublje puno rupa. Ipak, suprugu zamjera jedino što se ne može dobro naspavati. Ljekari Timu ne mogu pomoći jer im nije jasno šta uzrokuje seksomniju.

identičan slučaj imali smo nedavno na ovom forumu...skubo javi se :evil3:

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2008, 22:02 
Citiraj:
identičan slučaj imali smo nedavno na ovom forumu...skubo javi se :evil3:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2008, 19:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2008, 15:01
Otpalu glavu pričvrstili mu za kičmu
Ljekar Roberts spojio je vratnu kičmu s lobanjom metalnom pločom, vijcima i šipkom od titana...
24.12.2008. 14:42

Džordanu Tejloru (Jordan Taylor), devetogodišnjaku iz Oregona u SAD, u saobraćajnoj nesreći odvojila se lobanja od vratnih pršljenova. Medicinskim rječnikom, dječak je ortopedski dekapitiran, te su mu ljekari davali tek jedan posto šansi za preživljavanje.

Ipak, tri mjeseca nakon što se smetljarski kamion zabio u automobil Džordanove majke, dječak izlazi iz bolnice potpuno sposoban i pokretan.

Ljekar dječije bolnice "Cook" Ričard Roberts (Richard) objasnio je kako je dječakova lobanja bila potpuno odvojena od njegovog vrata.

- To je čudo, čudo od Boga. Poslije nesreće glava mu je visila - kaže majka Stejsi Perez (Stacy), koja je sina vidjela nekoliko trenutaka nakon što je kamion projurio kroz crveno svjetlo na semaforu.

I dječak se sjeća sudara i kako mu je glava visila, ali se nije mogao pomaknuti. Tkivo koje spaja lobanju i kičmu potpuno mu je uništeno. Ljekar Roberts spojio je vratnu kičmu s lobanjom metalnom pločom, vijcima i šipkom od titana.

- Iznad svih naših očekivanja odlično napreduje - kaže ljekar. Nakon Božića, Džordan se vraća u školu. Već sa ljekarima igra stoni hokej i hoda, ali će još neko vrijeme morati nositi ovratnik.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2009, 13:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ubio dječaka jer se htio pomokriti u njegovom dvorištu
Sedmogodišnje dijete je ubio par koji je na svom posjedu objavio znak na kojem je stajalo: Svi koji ometaju posjed će biti upucani. Preživjele će se ponovno upucati!
Donald Coffey Jr. upucan je u lice sačmaricom dok je sjedio na stražnjem sjedištu očevog auta prilikom obiteljskog izleta. Dječak se vraćao sa izleta i plivanja u ruralnom dijelu Texasa sa svojim ocem i grupom prijatelja. Policija je objavila da su Sheila Muhs i njezin suprug Gale otvorili paljbu iz puške s dvije cijevi, vjerujući da skupina ometa njihov posjed, a obitelj je stala samo kako bi se poslužila toaletom u Daytonu, 45 milja od Houstona. U ovoj pucnjavi je ranjenjo još četvero ljudi, uključujući još jedno dijete.

Skupina je bila na oputu kući kada su se zaustavili u blizini posjeda para Muhs. Šerif Ken DeFoor je rekao da je prvo opalila Sheila Muhs, koja je zatim i svom suprugu dala da opali jednom. Sheila je zatim nazvala 911 i operateru rekla:'Ovdje vani su trgali listove, pa sam ih upucala'. Policija je kasnije istragom utvrdila da da su žrtve bile na javnom putu, a ne na privatnom posjedu.

Žrtvina petogodišnja sestra i otac Donald Coffey Sr. (36), su bili upucani, ali su sada već otpušteni iz bolnice. Četvrta žrtva je obiteljski prijatelj Patrick Cammack (30) kojemu doktori iz glave ne mogu izvaditi sva zrna.

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/amerik ... ristu.html

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2009, 14:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Sad sam se ismijao. Izbila negdje tuča medju djevojkama u nekoj školi, prvo se dvije djevojke potukle i onda se 8 daljnjih umiješalo, dok je 20 učenika gledao sa strane i snimalo tuču na telefon. I sad, novinari komentarišu kako je neshvatljivo da 20 učenika nisu imali gradjanske hrabrosti da rastave djevojke, na šta će jedan čovjek: "Ali zato su onih 8 imali gradjansku hrabrost da se umiješaju u tuču" :lol: :lol: :lol:

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2009, 15:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Vader je napisao:
Policija je kasnije istragom utvrdila da da su žrtve bile na javnom putu, a ne na privatnom posjedu.

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/amerik ... ristu.html

Da li to znaci ako je neko na posjedu da po zakonu ima pravo biti upucan? :roll:

Hristov je napisao:
:lol: :lol: :lol:

:( :( :(

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2009, 16:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Šta je bilo?

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2009, 16:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Šta je bilo?

Ma nista Hristov, ali tuca mi bas nije najsmjesnija. :P Iako sad nadjoh nesto o tuci djece u crkvama(crkvenim skolama), pa je mislim prikladna tema za "vrli svijet" :cry: : > http://news.bbc.co.uk/1/hi/northern_ireland/8059973.stm

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2009, 16:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisam se smijao tuči a nisam je ni vidio, nego se smijem komentaru tog čovjeka. Kad razmisliš, društvena ironija, svi nešto govore o civilnoj kuraži kad treba pomoći nekome u nevolji a kad se treba pobiti svi su spremni, zato sam komentar ostavio baš u ovoj temi, "vrli svijet". Ovo kažem samo zbog toga da me kasnije ne uzimaš u usta kad budeš pričao o licemjerju vjernika, do neba!

Šta bi ti uradio da si bio prisutan?

Poslednji put menjao Hristov dana 20 Maj 2009, 17:18, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2009, 16:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:

Smijao se.

(Nadam se da je sad u redu. :cat: )

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2009, 17:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Barem si iskren, nisi ko ostali vjernici.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2009, 17:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Barem si iskren, nisi ko ostali vjernici.

Bio sam ranije kao i ostali, sad ili sam bolji ili gori, ne znam :P
Ma hajde Hristov, ne uzimaj sve ozbiljno :cat:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2009, 17:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jesi doćero post, da odgovorim? :D

Znam da si htio biti ironičan ali rekoh da malo zamijenimo uloge :D

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2009, 18:05 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Hristov je napisao:
Kad razmisliš, društvena ironija, svi nešto govore o civilnoj kuraži kad treba pomoći nekome u nevolji a kad se treba pobiti svi su spremni,
Gledaj,kada ulaziš u tuču da bi je prekinuo možeš samo dobiti batine.Ako se priključiš da bi se tukao imaš veće šanse da prođeš neozljeđen.

Hristov je napisao:

Zavisi.Ako su neki anonimusi,stajao bi i gledao,mada zavisi dokle bi tuča išla.Ako mi je prijatelj umješan stao bi na njegovu stranu.Pod uslovom da mu treba pomoć.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2009, 19:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Koliko sam shvatila poenta je u komentaru novinara, a ne da li je smiješna tuča ili ne.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2009, 19:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

U ovom slucaju se radilo o skolarcima, nista ozbiljno, nije bilo povreda, cak ni iskljucenja iz skole, znaci kao kad se djevojke na forumu podžapaju a mi muški posmatramo i kladimo se sa strane ko će pobjediti :D :)
Zoka, mislim da se u masovnim tucama fakticki ne moze nista uciniti, jer ako se umijesas da prekines tucu, svi misle da si se umijesao da se tuces tako da na kraju i mi dobijemo po trubi. Sve zavisi od mogucnosti. Najgora opcija je naravno da stojis sa strane i snimas.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2009, 19:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Citiraj:
Najgora opcija je naravno da stojis sa strane i snimas.

Da, kao i u onom video klipu koji smo gledali, majka izvela klinca iz auta na gazeli, a u pozadini slike čovjek hoće da skoči sa mosta...

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2009, 20:23 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Britanka u zatvoru u Laosu zatrudnjela da izbjegne smrtnu kaznu pa dobila doživotni zatvor

TRUDNA Britanka iz južnog Londona Samantha Orobator osuđena je na doživotni zatvor u Laosu zbog krijumčarenja 680 grama heroina u tu zemlju.

U pritvoru je bila od kolovoza prošle godine kada je uhvaćena s drogom u glavnom gradu Laosa Vientianeu. Velika Britanija potpisala je ugovor s Laosom koji bi toj 20-godišnjoj trudnici trebao omogućiti služenje kazne u Engleskoj.

Nitko ne zna kako je zatrudnjela

Suđenje je nekoliko puta bilo odgađano zbog toga što su vlasti u Laosu pokušavale otkriti kako je Samantha zatrudnjela u ženskom zatoru. Kako javljaju britanski mediji, a to je informacija iz izvještaja koje je objavljeno jučer, ona je zatrudnjela sa drugim zatvorenikom u zamjenu za izbjegavanje smrtne kazne, no nije razjašnjeno kako je to Samantha mogla na taj način začeti dijete s obzirom na ustanovu u koju je smještena.

Zakoni u Laosu zabranjuju izricanje smrtne kazne u slučaju da je osumnjičenica trudna. Još nije poznato tko je otac njezinog djeteta, a njezina je majka ovog tjedna izjavila da Samantha nije silovana te da otac nije niti službenik u zatvoru u Laosu.

Trudnoća ju spasila od sigurne smrti

U jednom trenutku istraga je krenula i prema dokazivanju da je ona sama u zatvoru obavila umjetnu oplodnju, jer je među njezinim stvarima pronađena šprica. Još uvijek nije potpuno razjašnjeno kako je ona zatrudnjela, no ono što je sigurno je da ju je to spasilo od gotovo sigurne smrtne kazne.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2009, 22:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pogledajte kako razna praznovjerja jos postoje>

http://www.reuters.com/article/oddlyEno ... G020090723

PATNA, India (Reuters) - Farmers in an eastern Indian state have asked their unmarried daughters to plow parched fields naked in a bid to embarrass the weather gods to bring some badly needed monsoon rain, officials said on Thursday.

Witnesses said the naked girls in Bihar state plowed the fields and chanted ancient hymns after sunset to invoke the gods. They said elderly village women helped the girls drag the plows.

"They (villagers) believe their acts would get the weather gods badly embarrassed, who in turn would ensure bumper crops by sending rains," ( :lol: ) Upendra Kumar, a village council official, said from Bihar's remote Banke Bazaar town.

"This is the most trusted social custom in the area and the villagers have vowed to continue this practice until it rains very heavily."

India this year suffered its worst start to the vital monsoon rains in eight decades, causing drought in some states.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 12:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ovo bi vise odgovaralo nekoj drugoj temi pa ako se neko sjeti gdje postoji tema poput "Nevjerovatno ali istinito" , da se prebaci post.

Citiraj:
Juznokoreanka polozila pismeni ispit za vozacku iz 950. pokusaja

U 950. pokusaju je jedna zena iz Juzne Koreje konacno polozila pismeni ispit za vozacku dozvolu. 68-godisnja .... je nedavno postigla potrebnih 60% bodova ...
Zena je od poceta aprila 2005 skoro svakodnevno izlazila na ispit. ... kostalo ju je 2.800 eura. "Stidim se da sam toliko puta pala ali jednostavno nisam mogla odustati", rekla je. Njezina djeca su bila presrecna kad je polozila.
Sada joj predstoji slijedeca prepreka: "Moram apsolvirati i prakticni dio, ali mislim da ce to lakse biti od pismenog".
Vozacku treba zbog posla kojim se bavi - trgovina povrcem

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2657 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 133  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]