banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 15:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 75 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Vakcinacija
PostPoslato: 16 Maj 2009, 13:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
A ne .. ta koju stipam .. i dan danas kuka da malo stipam :lol: Te sto su me htjele izbaciti, htjele su da me izbace jer sam usao preko reda :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2009, 14:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Kao poznati borac za zenska prava, ja sam na njenoj strani :D Uradi nesto po tom pitanju :angry1:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2009, 16:27 
ne znam kako je vani, ali ovde je katastrofa u 90 % slucajeva... drugarica mi dodje iz engleske, ode gore kod sirana, zaboravila sam kako se zove klinika, intermedic, ili slicno, da joj izvade krv.. da provjeri krvnu sliku, jer kod njih to nije moguce tek tako, samo ako si ozbiljno bolestan i lezis u bolnici..
i tamo neki klinjo ko na praksi, izbode je zivu, ne moze naci venu, imala je bijele hlace, dosla je sva krvava odozgo... istraumirala se... i sutradan, krvna slika, rezultati toliko losi, da je cura tako reci vec gotova, znaci jedva na zivotu.. nastao opsti uzas, svi sludjeni, ona ode opet gore da ponovi nalaze, kad sve ok, izvinjavaju se oni, prosli put joj zamijenili nalaze sa nekim drugim bolesnikom.. :confused2: znaci da ne povjerujes.. i to kao kontas platis, kod privatnika ce sve biti koliko toliko urednije.. veeezzeee...... :roll:

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2009, 21:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Maj 2009, 12:39
"Te, probaj da piješ toplu vodu, probaj vodu, jesi pila vodu... kaže - vi odakle dolazite, vaši ljekari davaju za svaku glupost antibiotike.
Njen sin kada je otišao u Dansku nije podnosio klimu i često je obolijevao od upale grla (gnojne angine). Njemu su preporučili hladnu vodu i spavanje bez jorgana.."

Jel gnojna angina to dijagnoza lekara ili tvoja?Konstantno koriscenje antibiotika je veelika greska,jer tada organizam postaje imuni na antibiotik...

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2009, 22:08 
Početnik
Početnik

Moja cerka,koja sada ima 8 meseci,primila BCG,i jedan DTP i dve doze Infanrixa.Posle prve vakcinacije DTP ,nakon neka dva sata,cerka je plaka skoro tri sata...{edijatra preptostavila alergiju na zivu vakcinu DTP i preporucila Infanrix hexa/penta ili Pentaxim...Lupili smo Infanrix,nikakve reakcije posle nije bilo...Rotarixom nismo vakcinisali cerku,razmisljam nad Prevenarom /pneumokoke/,a kad bude u pubertetu-vakcinom protiv HPV.
Nisam sigurna da li treba d aprimi MMR vakcinu,isto sam se plasila ozloglasenog Euvaxa...

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2009, 23:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Pentaxim je odlicna za bebe nema bockanja 3 puta, sve u jendom.

Def. smatram da kalendar vakkcinacija mora da se ispostuje . Zasto-zato ...
Druga stvar, ono sto je jako bitno je da dijete mora da bude 100% zdravo prije vakcine. Dosta tih rekacija koje se srecu nakkn vakcinacije jeste usljed cinjenice da je organizam senzibilisan vec nekim virusom, i da reagujem imunoloski,a kada mu se da vakc. imuni sistem reaguje jos burnije...

A cinjenica da su dr vani takvi kako opisujete ... ne znam sta d akazem, ali slusam to cesto. Vecinom su to bolnice "drzavne" da kazem, koje pokriva standardno osiguranje. Mislim da je po priv. klinikama drugacija prica...gdje se tretiraju pacijenti kao VIP.
Znam da je iznad svega humanost, ali to nam donosi zapad ..kapitalizam ..interes... blah..
Stoga mi jos uvijek mozemod a budemo zadovoljni jer ipak mislimda je kod nas situacija znatno bolja!!! Nije sjajna, ali je ipak realna i humanija.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2009, 23:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
vitalia je napisao:
"Te, probaj da piješ toplu vodu, probaj vodu, jesi pila vodu... kaže - vi odakle dolazite, vaši ljekari davaju za svaku glupost antibiotike.
Njen sin kada je otišao u Dansku nije podnosio klimu i često je obolijevao od upale grla (gnojne angine). Njemu su preporučili hladnu vodu i spavanje bez jorgana.."

Jel gnojna angina to dijagnoza lekara ili tvoja?Konstantno koriscenje antibiotika je veelika greska,jer tada organizam postaje imuni na antibiotik...

Otkud moja dijagnoza kad je klinac bio u inostranstvu?
Valjda su vidjeli da ima gnojne čepove... najgore je ne raditi ništa i pustiti da samo prođe, pogotovo ako je neka bakterija u pitanju.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 10:37 
Početnik
Početnik

[quote="simplicity"]Pentaxim je odlicna za bebe nema bockanja 3 puta, sve u jendom.

Def. smatram da kalendar vakkcinacija mora da se ispostuje . Zasto-zato ...
Druga stvar, ono sto je jako bitno je da dijete mora da bude 100% zdravo prije vakcine. Dosta tih rekacija koje se srecu nakkn vakcinacije jeste usljed cinjenice da je organizam senzibilisan vec nekim virusom, i da reagujem imunoloski,a kada mu se da vakc. imuni sistem reaguje jos burnije...

A cinjenica da su dr vani takvi kako opisujete ... ne znam sta d akazem, ali slusam to cesto. Vecinom su to bolnice "drzavne" da kazem, koje pokriva standardno osiguranje. Mislim da je po priv. klinikama drugacija prica...gdje se tretiraju pacijenti kao VIP.
Znam da je iznad svega humanost, ali to nam donosi zapad ..kapitalizam ..interes... blah..
Stoga mi jos uvijek mozemod a budemo zadovoljni jer ipak mislimda je kod nas situacija znatno bolja!!! Nije sjajna, ali je ipak realna i humanija.[/quote]

Moja cerka je bas imala alergijsku rekaciju,bila je zdrava pre vakcinacije,jer pre svake vakcinacije idemo pedijatri...
Sto se drugog dela tvog posta tice:
Mi idemo privatno kod pedijatra,kod dr Milisic. Odusevljena sam...Nikad nema guzve,doktorica ima uvek puno vremena da odgovori cak i na najglupija potanja...I mislim da 20-30KM nije puno za zdravlje bebe.
Moje iskustvo sa drazvnom bolnicom:
Mlada,sa 3 meseca,imala je zacepljen nos i otezano disanje ...Pozvana doktorica prepurucila je da odemu u Hitnu...Otisli samo,nakon inhalacije uputili su nas na Deciju kliniku....Tamo-uzas!Mlada doktorica drsko je komentarisala to sto ne idemo u Polikliniku sto nju zajebavamo zapusenim nosom,sto nisam bebi izmerila u guzi tepmeraturu nego u uhu...Moja Mala je moja prva beba koju sam dobila nakon 4 godine neuspesnog cekanja /2 izgubljene trudnoce/...kao majka nemam obaveze biti pedijatar i ocekujem da je lekar taj koje mi kaze sta i kako...Nakon svega dobili smo inhalacije 4 puta na dan i srecom,nasa pedijatra daje inhaltor kuci tako da nema cimanja po noci u Hitnu pomoc...Kako sam bila odusevljena banjaluckim porodlisistom,tako sam razocarana pedijatrijskom zastitom dece...

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2009, 19:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2009, 18:27
Moja beba ima 4,5 mjeseca i jos mu nije zarasla ranica od BCG vakcine, stalno se obnavlja.

Je li imao neko slicno iskustvo s bebicom?

Sto se tice vakcinisanja, oba moja djecaka primila su sve obavezne vakcine i nisu im izazvale ni povisenu temepraturu...

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2009, 20:36 
Početnik
Početnik

Ako rana od BCG se otvara,krvari,to sigurno nije mormalno.Ako je oziljak-OK.
Svao dete je drugacije,a ako mozemo,umesto klasicnih vakcina,koristiti vakcine tipa 5u1-sto da ne?tako barem stitimo bebu od nepotrebnih bockanja i eventualne alergijske reakcije.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2009, 20:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
simplicity je napisao:
. Vecinom su to bolnice "drzavne" da kazem, koje pokriva standardno osiguranje. Mislim da je po priv. klinikama drugacija prica...gdje se tretiraju pacijenti kao VIP.

Nema vise drzavnih bolnica. Sve su privatizovane.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 22:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Ma koliko god te vakcine bile dobre toliko su i lose (stetne)

"Oni koji umeju da govore, govore kratko"

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2009, 23:18 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 29 Maj 2009, 23:10
Intervju koji slijedi važan je ne samo zbog intimne upućenosti dr. Randalla u opasnosti od vakcina, nego i zbog njegovog svjedočenja o unutarnjem radu i zataškavanjima vlade i industrije vakcina – dvaju izvora koji nastoje uvjeriti Amerikance da im se može vjerovati. Ovaj veliki izvadak možda je najbolji samostalan pisani sažetak dokaza koji potkrepljuju slučaj protiv imunizacije.

http://www.ivantic.net/Ostale_knjiige/Z ... akcine.htm

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2009, 06:15 
Početnik
Početnik

Ako vakcine su toliko zlo,zbog cega onda u Prijedoru izbila epidemija rubeole???Oboljeja generacija koja i ratu nije bila vakcinisana...Sta je stetno u vakcini protiv rotavirusa ili streptokoka i polio???

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009, 20:23 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 29 Maj 2009, 23:10
ja isto propitkujem ovu temu. Možda su i korisne, a imaju i puno više loših strana. Evo forum udruge RODA u HR: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic ... sc&start=0

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009, 23:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
ljudi ja ne mogu da se odlucilm dal da vakcinisem malu protiv pneumokokken i meningokoka ..jel mi moze neko bas pojasniti ovo? ja sam nekako protiv..ali evo danas sam cula da je u BG beba od 16 mj. umrla od bakterijskog meningitisa :cry: Sta ciniti??

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 07:20 
Početnik
Početnik

Na tvome mjestu vakcinisala bih bebu od pneumo-i meningokoka.One vakcine stitie,izmedju ostalog,od sepse,meningitisa ili bakterijske upale pluca.Najbolje pitaj pedijatru kakve su eventualne nuspojave vakcine...

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 11:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Medicinske sestre ne žele vakcinu
Dve trećine medicinskih sestara u Velikoj Britaniji odbija da primi vakcinu protiv novog, meksičkog gripa, pišu britanski mediji.
Kada bude spremna u oktobru, vakcinu bi najpre trebalo da prime lekari i drugo medicinsko osoblje, kao i ljudi sa ozbiljnim zdravstvenim tegobama i trudnice. Ali, kako prenosi Bi-Bi.Si, anketa u kojoj je učestvovalo 1.500 medicinskih sestara pokazala je da bi tek trećina pristala da bude vakcinisana.
Ostale strahuju od mogućih posledica, pošto vakcina nije dovoljno ispitana, a mnoge veruju da je vladina propaganda naduvala opasnost od svinjskog gripa, piše Dejli telegraf.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 11:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Talija je napisao:
Sjećam se i ovoga; prije osnovne škole sam prebolovala svaku dječiju "bolest" tipa pljuskavice, zauške i ne znam ni ja šta još, tako da imam antitjela protiv tih dosadnih "bolestiju".
Gledala sam roditelje kako sa djecom boluju i mnogo teže podnose u starijoj dobi nego djeca.

Pogotovo te zauške (parotitis epidemica, upala limfnih žlijezda) su nezgodne za mušku djecu ako ih ne preboluju do puberteta jer u kasnijoj dobi mogu da izazovu sterilitet.

Čest je slučaj da roditelji namjerno dovode djecu u neposrednu sredinu drugog zaraženog djeteta iz razloga što je bolje da preboluje tu dječiju bolest kao mali nego u kasnijoj dobi.

ja imao pljuskavice prije 3 godine...
nista od djecijih bolovao nisam.
to mii je bila prva sa 30 i kusur ljeta... dijete u razvoju :D

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2009, 22:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Nakon cijepljenja može hodati samo unatrag
Desiree Jennings, 25-godišnja Amerikanka, ubrzo nakon cijepljenja protiv nove gripe dobila je napadaje grčeva mišića te joj je dijagnosticirana distonija.

Desiree Jennings tvrdi da zbog cjepiva protiv nove gripe pati od neurološkog poremećaja. Prije nego se cijepila, Jennings je bila navijačica, zdrava i aktivna mlada žena, piše examiner.com. Deset dana nakon što je primila cjepivo, kako sama tvrdi, počeli su njezini problemi. Bila je hospitalizirana zbog napadaja dva puta, a kasnije joj je dijagnosticirana distonija, bolest za koju nema lijeka.

To je rijedak neurološki poremećaj koji uzrokuje grčenje mišića. Osim toga, djevojka ima problema s hodanjem. Naime, sada može bezbolno trčati unaprijed, ali hodati samo unatrag. Iako bolove osjeća i dok hoda unatrag, kaže da manje problema s bolovima ima dok trči. Njezin je liječnik potvrdio da ima distoniju, ali ne i da može dokazati poveznicu između poremećaja i cjepiva koje je primila protiv nove gripe. 'Imala sam simptome gripe, pa sam se cijepila', rekla je Jennings te dodala kako joj je ovo sada potpuno uništilo život.

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/video- ... atrag.html

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 75 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]