banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 17:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 252 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Maj 2009, 20:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Не могу вјеровати да још увијек не постоји тема о овом догађају. Знам да је то спорт који добар дио људи не познаје, али рафтинг задњих година све више заживљава у БЛ...

Дакле, утисци, значај, спортски коментари...

http://www.2009wrc.com/

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2009, 20:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Ako vam trebaju neke informacije pitajte :)

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2009, 21:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Је ли рафтинг олимпијски спорт? Ако није, зашто није?

Како присуствовати тркама? Данас мурија на "Ништици" преусмјеравала саобраћај преко Мањаче... Хоће ли се моћи доћи аутом близу Карановца? Хоће ли бити неке трибине, сједала? Наплаћиваће се карте?

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2009, 21:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vise sam mislio na informacije oko SP :) Ne bih znao zasto rafting nije olimpijski sport, a znam da nije :) Sto se tice SP, bice tribine, tj vec su montirane, ali naravno to nije nista ogromno, posto nema se prostora da se naprave neke vece tribine. Ocekuje se da vecina ljudi gleda sa ulice trke, a karte se nece naplacivati, potrebno je samo da upadnes na vrijeme :) I bice organizovan prevoz svaki dan iz BL i za BL, svakih 15-20 minuta busevi ce ici na lokacije na kojima ce se odrzavati trke :)

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2009, 21:21 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 17 Maj 2009, 21:15
KOJI JE PROGRAM TRKA JESTE LI UPOZNATI

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2009, 21:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Имаш у првом посту линк за сајт овог првенства. Ту имаш и програм трка. Минус је што је све на енглеском...

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2009, 21:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sutra tj 18.05 ce biti samo Trening sto se tice trka, onda 19.05. ce biti Sprint i H2H. 20.05. se ide u Focu i bice taj dan trening spusta, a 21.05. ce biti vozen spust. 22.05. je slobodan dan, uz treninge ko hoce naravno. 23.05. se voze obe trke Slaloma, i 24.05. je promotivna regata od Krupe do Banja Luke :)

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2009, 21:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A i imas po gradu "Chapy-e" uz dosta bandera ili objekata sa programom SP-a, naravno ako oni dzepovi nisu potrgani i programi razbacani znajuci nase ljude :)

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2009, 21:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Sve 5, svaka cast kako se Banjaluka u Juznoj Koreji izborila za svjetsko prvenstvo. Mada bilo mi je malo cudno jer sam se tuda spustao prosle i pretprosle godine citav jul i avgust i znam da Vrbas nije neki izazov, a to rece i onaj momak iz Cilea danas, medjutim to i nije toliko bitno za rafting, ali opet idu i na Taru, tamo je vec druga situacija, sve u svemu ice se gledati.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2009, 21:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

zerocool, пошто видим да си у организацији СП...
Отварање је одрађено сасвим ОК, ватромет и Балканика и све остало.Интересује ме представљање и излазак екипа на ону малу бину на Тргу... Они шизови су били спонтани? Свакој екипи сте рекли да морају да ћагају мало на бини или је то спонтано кренуло?

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2009, 21:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To je spontano bilo, nikome nista nije receno sto se toga tice :) A pola njih se ovde u Karanovcu(RK Kanjon) zeza tako po citav dan, pogotovo Brazilci, ljudi plesu po citav dan, kraljevi :)

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2009, 23:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Daj formuskim kolegama neke akreditacije :D :D :D
Inace ovo veceras na trgu je bilo odlicno, sad sam dosao kuci :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 00:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Рафтинг није олимпијски спорт. Његовом актуелном експанзијом (са спортског и такмичарског аспекта) у посљедње вријеме, створили су се предуслови да то постане. Ових дана (мислим чак сутра) је засједање кровне организације рафтинга, на којој ће то бити најважнија тема, а упућени тврде да би могао постати олимпијски спорт до сљедеће олимпијаде (послије Лондона).

Е сад, ја сам прилично имресиониран овим отварањем, а чуо сам да се екипе готиве и уживају у граду и ријеци. Чуо сам једну супер реченицу коју је рекао неки странац, ваљда битан лик, као:"Све је одличноорганизовано, али оно што је намене оставило посебан утисак је то да нигдје до сада нисмо срели да је такимчарски дио ријеке свега 10 минута од центра града... " 8)

П.С. - Предлажем да се организујемо, па да екипа са форума (посебно са "спорт"-а) заједно оде и уз пиво одгледа трке. Макар један дан. Ако овакав спортски догађај у граду и држави не будемо одгледали, "на 10 минута од центра", немамо образа причати о спорту, уопште. Идеална прилика да се окупимо, а и ово је највећи спортски догађај, послије олимпијаде, бар за сад. Шта мислите?

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 00:30 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Mar 2008, 20:09
Rafting "world champs" po meni:

- pretjerana rastrosnost u organizaciji (npr. cijena balkanike je 30.000 KM + ko zna koliko za NS/Exit ozvucenje)
- vatromet? daleko je nova godina.....smijesno
- prenebitan sport, jer
a) nije olimpijski (niti treba biti)
b) kao sto Cileanac rece, BL-Vrbas nije zahtjevan, tesko da ima tu neke buducnosti
- ekonomski isplativo? malo sutra.....
- zanimljivo? samo na momente

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 01:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
spotting scope1 je napisao:

- pretjerana rastrosnost u organizaciji (npr. cijena balkanike je 30.000 KM + ko zna koliko za NS/Exit ozvucenje)
- vatromet? daleko je nova godina.....smijesno
- prenebitan sport, jer
b) kao sto Cileanac rece, BL-Vrbas nije zahtjevan, tesko da ima tu neke buducnosti

Nisi nikako u pravu,ovo je velika stav za prezentciju naseg grada u Evropi i Svetu.Ne znam zasto ti smeta vatromet,zar nije velika stvar otvaranje Svetskog Prvenstva?Takodje nema nikakve veze sto ovo nije olimpijski sport,a ako tebi ovo nije zanimljiv sport,mozda nekome jeste.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 01:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Da li je ijedna Norvežanka slobodna, sve su mi se svidjele u njihovoj narodnoj nošnji i gdje se mogu nabaviti one klompe što su nosili Holanđani na otvaranju?

A joj majko moja Argentinke metar i žilet, a Japanci su strašni, smiju se kao u filmovima. :lol:

Kostarika i Venecuela imaju dobre takmičarke, a ja nikad nisam probao čokoladu.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 01:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

- vatromet? daleko je nova godina.....smijesno[/b]
- prenebitan sport, jer

Ватромет само за нову годину... :roll:
Небитан је зато што није олимпијски? Карате? :roll:
Не треба бити зато што је незанимљив, док је боћање на леду узбудљиво... у три ... :roll:
Оваква такмичења се не организују ради профита, већ из других разлога, ако то не схваташ, промашио си подфорум.
Нема будућности зато што Врбас није захтјеван.... :roll:
Најбитнији спортски догађај у земљи послије олимпијаде, 35 репрезентација, промоција спорта, града, земље, људи. Препун трг, блага еуфорија, а он прича о неком озвучењу прескупом... Не вјерујем каквих пљувача има! :angry4:

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 01:22 
Početnik
Početnik

Ne, ovo nije nikakva stvar, a pogotovo ne velika stvar za prezentaciju grada, jer je ovaj 'sport' "nidje veze" sto se tice medijske zastupljenosti u svijetu, negledljiv i neinteresantan osim onima koji se u njega razumiju ili su na neki nacin u tome. Samim tim za grad je promotivno nebitan.
Uostalom, sta i da jeste? Da nece mozda odjednom ovde turisti nahrupiti i poceti ljetovati na Vrbasu?

Svaka cast sto su oni koji su organizatori dobili gostovanje svjetskog prvenstva, ali sve je previse rastrosno i nepotrebno. Evo gledam Eurosport, ni v od vijesti iz Banjaluke... Osim RTRS-a i BL-medija, ima li i jedan iole relevantan medij koji ovo pokriva, pa makar kroz 5-minutne reportaze?

Ma da bigman, daj vatrometa svaki dan, kad vec incel ne radi da zagadjuje, moramo to nekako nadoknaditi.
- Karate? Pa tu je 1000ama godina i jos nije olimpijski sport, pa mu opet nista ne fali.

Kod:
Оваква такмичења се не организују ради профита, већ из других разлога

Ahahaha, na ovo se samo blago treba nasmijati......

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 01:24 
Početnik
Početnik

bigman je napisao:
Најбитнији спортски догађај у земљи послије олимпијаде, 35 репрезентација, промоција спорта, града, земље, људи.

Kad nam je to najbitniji sportski dogadjaj u zemlji, onda se stvarno trebamo zapitati sta je sa ostalim sportovima...... :roll:

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 01:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa tu je 1000ama godina i jos nije olimpijski sport, pa mu opet nista ne fali.

Па шта онда фали рафтингу???
И шта си ти очекивао, СП у фудбалу? Кошарци? У каквом ти свијету живиш? Реалан није сигурно.
И како би се тек тада причало о расипништву? Кад једна дворана или стадион кошта колико 20 (ДВАДЕСЕТ) оваквих догађаја. Наравно да није ОГРОМНА ствар, али овде је био рат. Нас поиствјећују са Талибанима, немамо визе, имиџ је у к...!?!?! Овакве ствари и догађаји поправљају слику о нама, макар мало. Па довољно је да ових 35 репрезенатција оде у своје земље и пренесу своје утиске (надам се добре) макар само својим фамилијама. И то је огроман успјех, с обзиром да само могу мислити шта ти људи мисле о нама ако само слушају (а слушају) CNN, BBC и слично...
Спорт је гледљив и гледљивији од много спортова било да су олимпијски или не. Макар због природе и њене љепоте. Ако људи могу гледати риболовце како лове по недођијама Сибира, ово ће им доћи ко адреналински шок.

кad vec incel ne radi da zagadjuje, moramo to nekako nadoknaditi.

Свако вече прије спавања, клекнем на кољена и помолим се богу да нас Инцел поново почне загађивати, и при том поново запосли 10000 радника и додатно нахрани, у просјеку најмање 30000 људи...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 252 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]