ajkula je napisao:
breskvica je napisao:
j dobrovoljno protiv rota virusa (u 2x) ali je bila besplatna i rekli su da to skoro svako sada radi jer rota virus nije za zezanje i veoma cesto se desava
Slagali su te

Niti se svako vakcinise niti je RV cest. Nego je lako prenosiv pa se desava da se sva djeca ( i pokoji roditelj) iz "okruga" zaraze. Sto je i logicno. A RV nije nista opasniji od bilo koje druge zarazne bolesti.
Ponovicu jos jednom: Ne zakljucujte na osnovu cula-kazala i ono sto vam doktor kaze ne mora biti 1/1. Ponekad je dobro cuti vise misljenja a i sam se raspitati ( resasirati

)
u pravu si da (neki) dr puno pricaju, ali s obzirom da je ta vakcina bila besplatna nisam sumnjala na to " da se sto vise zaradi ..a kada je prva beba tu i neiskustvo vjeruje se dosta doktorima. Ali ja znam tu doktoricu i znam da joj je zdravlje djecice jako bitno i da ne prica samo bajke
Da si dalje citala, procitala bi da nije samo kroz "cula kazala" moje misljenje nego znam 3 djece iz naseg okruzenja koja su imala taj RV a jedno od njih je bilo na zivim mukama, opasna dehidracija i skoro 2 nedelje u bolnici
I kada znas za takvo iskustvo ne pada toliko tesko odluka o vakcinaciji
A naravno da treba dobro razmisliti, informisati se i odluciti a ne samo slijepo vjerovati nekim pricama i dr.
Npr. pneumokkoken smo odbili a isto je nudila (iako uopste nije forisrala samo me informisala sto je njena duznost ali uopste nije rekla da se mora itd..)
I svaki roditelj treba da raditi po svom osjecanju tj. kako misli da je najbolje
A sada kako je stvarno najbolje, ne vjerujem da neko od nas moze znati 100%