skypostman je napisao:
Imamo dosta pitke vode, oko koje ce se voditi ratovi u buducnosti.
to je sigurno. bit ce zlatna tekucina kao nafta. ako nam je stranci sa svim ovim svojim otpadima ne uniste.
nadomak mostara, na obliznjem brdu postoji SFOR-ovo utvrdjenje, niko ziv ne zna sta oni tamo rade ima debelih 15 godina, pristup ti ej zabranje, cuvaju ga s puskama, cijeli bataljon. odlazili su kamioni i kamionii natovareni ko zna cime, mislim da su prokopali pola brda. a znamo da je hercegovina zivi krs i sve sto padne kise nema sta da je upije nego se slijeva niz kamenjar u Neretvu i manje rjecice, kao i podvodna jezera iz kojih se napaja grad. i svo povrce, voce. i stoka. ne znam je li ikad iko potegnuo bilo kakvu kontrolu sta to oni gore rade. pa covjece, ti ne smijes da pisnes u rodjenoj kuci. odavno je to sve trebalo zatjerati iz ove zemlje, a mi budale pocrkacemo ko zecevi, potrovace nas svim i svacim / i srbe i hrvate i muslimane / dok mi razglabamo ko je koje nacionalnosti. a nema niko da se usprotivi i stane tome na put.
u mostaru sve vise oboljelih od karcinoma debelog crijeva, jetre, dojki...
hoce li se iko od ovih nasih nabiguzica upitati zasto? nece. oni su svoju djecu smjestili u austriju, svicarsku. i oni pokupavali stanove daleko odavde. ii huskaju narod, mi srbi ne smijemo dozvoliti da nam tihic ovo ono.... sve je to prasina u oci za budale koji jos vjeruju u to. a ima ih, previse.
bojim se za nas, sto nemamo mnogo opcija da idemo odavde, nego so ostajemo. mislim da bi mladja raja trebala da preokrene plocu,, dok jos moze. a ove sto nisu nista napravili zadnjih 15 godina nego sve vise zavadjaju narod, prijeniti metodu eliminacije. ukljucujuci i nase vjerke poglavare, koji ne rade svoj posao nikako, nego se tuku i pricaju u interesu vlasti i svoje vlastite guzice. za svoj account i svoj dzep. sram da ih bude.
eto ja sam rekao sta mislim, sad neka me brisu, kao i obicno.