banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 23:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Maj 2009, 10:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
DERVENTA - Nesuglasice, koje već dugo traju, prerasle su u fizički obračun derventskog imama Alimira Kusura i glavnog imama iz Broda Adnana Jusića. Tuča je izbila nakon jedne u nizu svađa ova dva verska službenika u selu Kolibe nedaleko od Broda, gde boravi imam Jusić.

http://www.blic.rs/repsrpska.php?id=92071

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2009, 10:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Nista novo,,,ekipa koja su povezana za islamskom zajednicom BL,,,su pokrali sve sto se moglo pokrasti,,,i nastavljaju sa time,,,

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2009, 20:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Cudo jedno,a kamo puste srece da je to samo u Bl,tako je svukud,bez da se iko uvrijedi,uvijek vazi ona stara:Hodze i popovi najveci lopovi. Sa nekim malobrojnim izuzecima,nase vjerske zajednice su postale kao privatne firme,gdje se tali i naveliko,trguje se glasovima,moci,donacijama,tako da smo po ovom pitanju u srednjem vijeku. Dragi Tito,da hoce ustati...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2009, 21:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...popovi se ne marisu medjusobno...i otkud da su lopovi...ne bave se politikom, nemaju firme, ne dobijaju donacije od arapa...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2009, 04:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dobro,posto se ipak neko vrijedja,a stavio sam ih samo radi izreke,povlacim rijec. Popovi su fini,posteni (iako znam i za drukcije) i nisu tema. Hodze ne valjaju,i bez arapskih donacija vecinom su gramzivci i interesdzije,vecinom se ne marisu,al kamo puste srce da im je to jedini porok.Ok?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2009, 05:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
žaoka je napisao:
...popovi se ne marisu medjusobno...i otkud da su lopovi...ne bave se politikom, nemaju firme, ne dobijaju donacije od arapa...

Zaoka, na zalost s popovima je jos gore. Oni ne kradu novac od Arapa vec od svog naroda!!!!
Dovoljan je primjer vladike Kacavende, da ti se sve zgadi.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2009, 16:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Uf, samo kad se sjetim Glorije...

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2009, 17:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Sinny je napisao:

Zaoka, na zalost s popovima je jos gore. Oni ne kradu novac od Arapa vec od svog naroda!!!!

Navedi mi jedan primjer.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2009, 18:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Sinny je napisao:

Navedi mi jedan primjer.

Ja sam vec naveo bajnog vladiku koji je uveo cjenovnik u svojoj eparhiji.
Ja sam 1996. godine popu platio 200DEM!!!!!!!!!!!! za sahranu svoje bake, dok znam da su recimo ljudi na Palama u to vrijeme davali maksimalno 20DEM. Kada smo platili popu, trazili smo da sahranu vodi na njemackom kad tako voli njihovu valutu, tada nam je rekao za taj cjenovnik, odnosno da se zna cifra koju oni salju vladiki za svaki "posao" koji obave.

Vladicin dom u Bijeljini, Tuzli i nezavrseni u Doboju.
Ni ovi predsjednici nemaju toliko dvorova.

Cak je i Ivanic jednom spomenuo u jednoj emisiji na RTRS u vrijeme dok je bio premijer da postoje crkveni duznoznici koji su iznad zakona. Naravno nije jos dugo ostao na toj funkciji.

Ko vjeruje nek vjeruje, ko ne vjeruje nek ne vjeruje.

Samo kad se sjetim svih onih automobila kojima se voze svestenici po RS, a putevi koji vode do crkve su uglavnom stari propali makadamski.

Ma no comment!

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2009, 20:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Bolje da se tuku nego da se drogiraju :lol:

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2009, 20:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

SIJUKS je napisao:
Bolje da se tuku nego da se drogiraju :lol:

:lol: :lol: :lol:

E jebo te konj,jesam se ismijo. Da ti nisi Micko,a´samo glumis indijanca?

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2009, 21:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sinny je napisao:

Ja sam 1996. godine popu platio 200DEM!!!!!!!!!!!! za sahranu svoje bake, dok znam da su recimo ljudi na Palama u to vrijeme davali maksimalno 20DEM. Kada smo platili popu, trazili smo da sahranu vodi na njemackom kad tako voli njihovu valutu, tada nam je rekao za taj cjenovnik, odnosno da se zna cifra koju oni salju vladiki za svaki "posao" koji obave.

Vladicin dom u Bijeljini, Tuzli i nezavrseni u Doboju.
Ni ovi predsjednici nemaju toliko dvorova.

Cak je i Ivanic jednom spomenuo u jednoj emisiji na RTRS u vrijeme dok je bio premijer da postoje crkveni duznoznici koji su iznad zakona. Naravno nije jos dugo ostao na toj funkciji.

Ko vjeruje nek vjeruje, ko ne vjeruje nek ne vjeruje.

Samo kad se sjetim svih onih automobila kojima se voze svestenici po RS, a putevi koji vode do crkve su uglavnom stari propali makadamski.

Ma no comment!

I na osnovu svog primjera i još nekoliko izveo si zaključak da su svi sveštenici lopovi, voze se u Merdžama posljednje klase dok crkve propadaju, a vladike od dobrovoljnih priloga vjernog svijeta grade sebi rezidencije.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2009, 03:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I na osnovu svog primjera i još nekoliko izveo si zaključak da su svi sveštenici lopovi, voze se u Merdžama posljednje klase dok crkve propadaju, a vladike od dobrovoljnih priloga vjernog svijeta grade sebi rezidencije.

Znaci tebi treba ovdje navesti nekoliko hiljada ili miliona primjera da bi se ubjedio????
Ne filozofe.
Ti si u pravu.
Svestenici SPC su predivni ljudi, koji rade za crkavicu, sastavljaju kraj s krajem, svi se strogo drze kanona i pravila, sve svetac do sveca.

Jos samo na kraju ako mozes da mi objasnis zasto ja kao lice koje je krsteno u SPC i zena koja je krstena u RPC ne mozemo da krstimo nase dijete u toj predivnoj Zvornicko-tuzlanskoj eparhiji (za druge nisam siguran, dok ne provjerim)???

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2009, 03:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sinny je napisao:

Znaci tebi treba ovdje navesti nekoliko hiljada ili miliona primjera da bi se ubjedio????
Ne filozofe.
Ti si u pravu.
Svestenici SPC su predivni ljudi, koji rade za crkavicu, sastavljaju kraj s krajem, svi se strogo drze kanona i pravila, sve svetac do sveca.

Jos samo na kraju ako mozes da mi objasnis zasto ja kao lice koje je krsteno u SPC i zena koja je krstena u RPC ne mozemo da krstimo nase dijete u toj predivnoj Zvornicko-tuzlanskoj eparhiji (za druge nisam siguran, dok ne provjerim)???

Lično meni su se smučila ta ogovaranja, ovaj sveštenik lopov, onaj voli djecu , onaj voli žene. Postoji svjetovni , postoji crkveni sud ako misliš da si oštećen izvoli pa tuži.

Zvorničko-tuzlanska eparhija je širok pojam, ja jednostavno ne mogu da vjerujem da si obišao sve crkve od Doboja preko Tuzle i Bijeljine do Zvornika i Srebrenice. I da su te svi odbili.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2009, 05:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

E,vas dvojica,ne spamujte! Nisu tema popovi,vec hodze,a ja mislim da je reis najjaci zasad.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2009, 06:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ja mislim da su popovi fini ljudi koji se drže Biblije:"Šesti dan Bog stvori crni Audi A8 sa zatamnjenim staklima......."kaže se u izvornom tekstu.Kasnijom zavjerom CIA-e i Vatikana taj dio je uklonjen.

Btw,zar postoji razlog zbog kojega se nekome treba uskratiti krštenje..................i zar treba obići sve i jednu crkvu.

I da,kada kažem popovi,mislim i na hodže i katoličke svećenike.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2009, 07:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Btw,zar postoji razlog zbog kojega se nekome treba uskratiti krštenje..................

Postoji kod sirotinje zato sto je krstenje djeteta 100KM a svi znamo da sirotinja ima najvise dijece i onda pitaju zasto se ljudi udaljuju od crkve.

Ja kad sam se zenio morao sam donijeti krstenice od Kumova i zene moja nije trebala jer sam krsten u istoj crkvi. Znaci par dana ganja krstenice zena iz Rebrovacke kum iz Ramicke a Kuma jadna 1000 puta zovnula Zagrebacku da nam profaksaju krstenicu da nebi slucajno ispalo da neko od nas laze da je krsten :roll:. i na kraju kad sam sve to skupio pitam popa koliko se placa Vjencanje on kaze nista dobra volja koliko darujete Krst i na vjencanju ja i kum darujemo Krsta a neki dripac me vata za rame i kaze taxa 150KM ja poceo galamiti a zena i kum kao pusti kraju sramota naroda nije mjesto za galamu.... i nakraju platim taxu.
A koliko ima naroda koji nema tih jebenih 150KM za vjencanje ili krstenje djeteta pa posuduju ili uopste se ne vjencaju u crkvi ili ne krste dijete.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2009, 10:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
Sinny je napisao:
Sinny je napisao:

Ja sam 1996. godine popu platio 200DEM!!!!!!!!!!!! za sahranu svoje bake, dok znam da su recimo ljudi na Palama u to vrijeme davali maksimalno 20DEM. Kada smo platili popu, trazili smo da sahranu vodi na njemackom kad tako voli njihovu valutu,

:lol:

Kralj.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2009, 11:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja mislim da problem leži i u vjernicima većim djelom. Mnogi se crkve sjete baš kada su ti događaji u pitanju (krštenje, vjenčanje, smrt drage osobe...)

Ja sam u osnovnoj školi imao 5 iz vjeronauke, išao redovno u crkvu, radio razne sitne fizičke poslove i sveštenik me je upamtio. Znao je za moju eknomsku situaciju i nikada nije tražio ili ucjenjivao me sa nečim.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2009, 11:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ja mislim da problem leži i u vjernicima većim djelom. Mnogi se crkve sjete baš kada su ti događaji u pitanju (krštenje, vjenčanje, smrt drage osobe...)

Problem lezi u cijenovniku a znamo da su najveci vjernici sirotinja i ljudi sa sela slabe novcane moci a najveci Srbi bogatasi kojima popovi citaju slave za 100KM.

Kad budes imao priliku otidi na dvije slave kod nekog ko je slavi od 2000te i nekog ko je slavi sa koljena na koljeno pogledaj trpezu i pogledaj ko cita slavu i za koliko.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]