Rodjak je napisao:
Što se tiče količine memorije to si u pravu alli ja vjerujem da samo 2 grafičke ispaljuju više frejmova od radeona 4870x2. A to je radeon 4890x2 i neki geForce gtx 285 ili tako nešto al se ne kužim u nvidie. S druge strane višak memorije ne može da obori frame rate. Izuzev ako imate npr: 8600gt sa 256mb ddr3 ili 8600gt sa 512mbddr2. Tad je brža ova verzija sa ddr3 memorijom. Ako je memorija ista onda je brža grafička koja ima više memorije. Ali 4870x2 ima 2gb ddr5 memorije i u jednom trenutku je bila najbrža grafička na svijetu.
Licno nisam nista eksperimentisao jer nemam vremena, ali sam citao u Bugu da su uzimali 2 iste graficke karte samo sa duplo vise vrama(isti ddr) i ova sa manje je imala vise framea.
Istina je da 4870x2 ima vise fps nego 2 uparena u crossfire 4870 fps...dugo za objasniti zasto ali tu si upravu xD.
Evo i moja neka ljestvica top 10

1) CoD4 - razlog : nije mi nesto posebno igra, ali igram ju za pare, i prestiz i uz nju provodim vecinu slobodnog vremena, pa eto nek se nadje
2) CoD2 - razlog : isto ko i gore, samo sto njega vise ne igram

3) GTA IV - razlog : sve to stoji da gta 4 steka, da je neigrivo i sve to, ali uz malo jaci PC i malo tweekanja same igre i postavki u biosu dovodi se na kojih 25-30 fps (na 4000+ OC, 2 gb rama ddr2 i 9600 GT 1 gb super clocked).I zaista igra moze pruziti sate i sate zabave, cak i kada prodjete cjelu igru, tu je MP, a i bez MP opet mozete raditi sr***a po gradu i zabavljati se

4) FIFA 2001 - razlog : najbolja fifa ikada, pruzila mi je zaista sate i sate zabave na PS1

5) GT4 - razlog : najbolja simulacija trka na PS2 ikada.
6) NBA 2008 i 2k9 - razlog : 08 sam najvise igrao i uzivao u playoffu

, a i 2k9 mi se svidja
7) PoyPoy 2 - razlog : najbolja igra na PS1 po mom licnom misljenju, i sigurno najzabavnija

Crash Team Racing - razlog : najzabavnija trka auta na PS1
9) Guitar Hero 3 - razlog : volim gitare, a ova igra je zaista odlicna
10) Tekken Serial - neznam koju bi izvdovio od njih, sve sam igrao i sve su mi zaista odlicne, Tekken 3 i Tekken 5 su mi se najvise svidjele nekako
I naravno van svake konkurencije Super Mario na segama

Igrao sam ja jos punoo igara, sto na Sega, sto na Super Nintendo pa preko PS1, PS2, PSP i PC-a.Ali ove su ostavile najjaci utisak na meni

cheers