banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 22:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1090 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 55  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Maj 2009, 20:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Nema veze,nek si ti dobra,s tom slikom svaki post nekako umilniji citati.

Nego Rus,jesi ti cuo za ove parusine sto nam je Jevropa sto nas iskoristava,odobrila?
Sta daju braca Rusi,i kolika je kamata?
Give os some love,ali u ciframa,pozaluista,ako moze

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2009, 22:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
zapad, mi ga jos dugo godina necemo vidjeti, mislim u EU necemo uci jos dugo, ili cemo nekako biti ugurani u paketu svi zajedno, Srbija,BiH,HR,CG,MK. bezvizni rezim, pa to ponavljaju vec godinama, sta i kad ga dobijemo, a necemo. putovace oni koji i danas putuju, mozda jos i neko ko danas nije u mogucnosti, i to je to.
mislim da zemlja koja postane clan EU, njeni drzavljani ne mogu da se zaposle u EU u narednih sedam godina. nisam siguran.
tamo imas sve, ali zato radis kao u rudniku.
Citiraj:
Mislim da još nisam pročitala dovoljno jak argument

tvoj najjaci argument je cini mi se bezvizni rezim.
mislim da treba skupiti sve lose i dobre strane ulaska u EU. generalno, ekonomski razlozi nam govore ZA, ali ima i drugih koji govore malo drugacije, kaze da se ne prodamo tako lako.

uglavnom, ono sto smo imali u socijalizmu, necemo nikad, ne samo mi, nego svi koji zive u kapitalizmu, necemo imati.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2009, 22:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
SÄFFLE je napisao:
Nego Rus,jesi ti cuo za ove parusine sto nam je Jevropa sto nas iskoristava,odobrila?
Sta daju braca Rusi,i kolika je kamata?
Give os some love,ali u ciframa,pozaluista,ako moze

Pusti ga Saffle. Moj najveci argument je da kad sam radio u republici Dodikovoj(a u Karinoj je bilo jos i gore) je da mi je plata kasnila i po 3 mjeseca, a cuo sam da neki ljudi nisu nikad ni dobili platu, a na zapadu mi je dolazila plata u sekundu tacno, u ponoc 00.00h na karticu, o velicini da i ne govorimo. Da ne govorimo sto je posao daleko teze jos naci u bih. Pretpostavljam da je isto i u Rusiji kao i kod nas posto je slican mentalitet i mafijasi vladaju na sve strane. Dovoljno je da se vidi sta Rusi rade sa rafinerijom pa da sve bude jasno, ali "patriotizam" zasljepljuje ljude vise nego bilo kakav lopovluk, na zalost, iako su po mom misljenju a i u praksi se to pokazalo da su to sinonimi.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2009, 06:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Evo nas ovde godinama drze kao protektorat, bas ista ta EU, namecu pravila i zakone, pa jel se ista promjenilo. Ono sto oni proklamuju je obicna sila pod plastom demokratije, mozes da je uvijas i skrivas koliko hoces, ali ona je tu, jednostavno se vidi u praksi.

Nama je ovde relevantna praksa, kako se oni ponasaju prema nama, a ne price kako oni na zapadu dobro zive, kako postuju zakon i kako ce nama na kraju kad im se prikljucimo cvjetati ruze. Treba reci otovreno, mi smo ovde mali i nemocni i moramo uci u EU i ucicemo tako i tako jer imamo problem sa SILOM.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2009, 13:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Nećemo.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2009, 15:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Kakav zapad, kakav istok... jug je zakon! 8)

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2009, 19:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Apr 2009, 15:19
Istok i zapad, isti nam kurac dodje zali jedini boze ljudi zali palih glava svi ratuju ovdje kod nas. Najbitnije je da znamo sta mi zelimo: ako zelimo u EU onda im se moramo duboko uvuci u guzu i odreci se RS-a. A ako zelimo da im se najebemo keve onda moramo biti spremni na to da bukvalno postanemo nebeski narod. SMRT ZAPADU!!!

Poslednji put menjao Rodjak dana 11 Maj 2009, 19:42, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2009, 21:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Kamo sreće da se napravi taj korak naprijed, pa da bar dobijemo pasoše... Meni je skoro pa svejedno, nadam se da se neću vraćati, ali mi je žao što niko ne može da me posjeti, a da ne stoji 15 sati u redu. Ostalo da ne nabrajam, čim dospijemo na bijelu listu, ljudi će razgulit, ostaće samo 5 velikih srba da razglabaju o Srbiji do Tokija... Ne uključujući Dodika...

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2009, 21:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Potpisujem.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2009, 22:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
EiLeen je napisao:
Meni je skoro pa svejedno, nadam se da se neću vraćati

Otkud sad to, ne vracas se, da se ne udajes tamo? 8)

Citiraj:
,, čim dospijemo na bijelu listu, ljudi će razgulit, ostaće samo 5 velikih srba da razglabaju o Srbiji do Tokija... Ne uključujući Dodika...

Ote mi rijec iz usta. Ja bih jedino dodao da bijela lista ne znaci puno jer nemas nikakva prava na zaposlenje i ne mozes ostati vise od nekoliko mjeseci. Ali kad udjemo u EU slazem se da ce pola ljudi otici, a "patriote" nek se kolju medjusobno i prosipaju svoju mudrost babama :mad: , i propovijedaju svoje propovijedi pticama

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2009, 22:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
vim je napisao:
EiLeen je napisao:

Citiraj:
,, čim dospijemo na bijelu listu, ljudi će razgulit, ostaće samo 5 velikih srba da razglabaju o Srbiji do Tokija... Ne uključujući Dodika...

word !

i tuga...

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 13:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
vim je napisao:
EiLeen je napisao:

ma kakav, radiću i specijalizaciju ovdje, poslije ću naći posao i bog te veselio.. Želim dobro živjeti, a ne da me ljudi gledaju sa sažaljenjem i govore: "A što će ti akademija? Što si to upisala?"

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 23:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Otkriveni planovi nacista o četvrtom Reichu
Dokument EW-Pa 128 američke tajne službe datira još iz vremena Drugog svjetskog rata i otkriva tajne planove nacista o uspostavi četvrtog Raicha po završetku ratnih stradanja. Dokument je zapravo svojevrstan zapisnik sa sastanka nacističkih oficira i njemačkih industrijalaca koji se održao u ljeto 1944. godine u Strasbourgu na kojem su predstavnici Volkswagena, Kruppa i Messerschmita postavili temelje ekonomskog carstva koje bi gospodarilo svijetom. Adam Lebor, novinar Daily Maila, u svom članku tvrdi kako su se neki od tih planova ostvarili upravo u EU.

Revealed: The secret report that shows how the Nazis planned a Fourth Reich ...in the EU

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... h--EU.html

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2009, 07:05 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Jbg,ja sam davno rekao da se Austro-Ugarska vratila na ove prostore.Gdje god se okreneš,sve austrijsko.Samo,nekad su se ljudi bunili protiv okupacije,danas joj jure u susret.J3bo ti nas ovakve........ :cry:

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2009, 09:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
_zoka je napisao:
Jbg,ja sam davno rekao da se Austro-Ugarska vratila na ove prostore.Gdje god se okreneš,sve austrijsko.Samo,nekad su se ljudi bunili protiv okupacije,danas joj jure u susret.J3bo ti nas ovakve........ :cry:

Ma nemoj tako, zasto se bunis protiv demokratije i progresa, djeca krvnika nase proslosti su mnogo bolja od svojih oceva, vidis kako nas paze i daju nam da pomalo pijemo iz njihove case.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2009, 09:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Vader je napisao:
Otkriveni planovi nacista o četvrtom Reichu
Dokument EW-Pa 128 američke tajne službe datira još iz vremena Drugog svjetskog rata i otkriva tajne planove nacista o uspostavi četvrtog Raicha po završetku ratnih stradanja. Dokument je zapravo svojevrstan zapisnik sa sastanka nacističkih oficira i njemačkih industrijalaca koji se održao u ljeto 1944. godine u Strasbourgu na kojem su predstavnici Volkswagena, Kruppa i Messerschmita postavili temelje ekonomskog carstva koje bi gospodarilo svijetom. Adam Lebor, novinar Daily Maila, u svom članku tvrdi kako su se neki od tih planova ostvarili upravo u EU.

Ne rekoh li ja da se Hitlerov plan ispunjava. Obecavaju oni dosta, i previse, i sve lijepo, dobicete ovo dobicete ono, a sta traze zauzvrat to ce tek reci kad se mis zalijepi za ljepilo pa onda bjez ako mozes.

Citiraj:
ostaće samo 5 velikih srba da razglabaju o Srbiji do Tokija... Ne uključujući Dodika...

A sta je sa onima koji zaista vole svoje parce zemlje bez da su "veliki Srbi" ili nacionalisti? Ili postoje samo oni "koji su pametni i zele dobro zivjeti" i oni koji su "veliki Srbi"?
Vidis, postoje ljudi koji su kad je bila "Velika Juga" i kad se zivjelo bolje nego ikad, opet su neki otisli vani za kruhom iako im je u domovini sve cvjetalo, i iako su im se drugi smijali zbog toga. Medjutim, kad se srusio san "Velike Juge" i kad se sve granice zatvorile, onda su ovi sto su ostali odjednom htjeli vani, ali nisu mogli. Oni sto su otisli na vrijeme sad su gledani sa prezirom jer su eto otisli na vrijeme. Nikad se ne zna sta te ceka u buducnosti. Nekad je dobro i otici kad je najbolje, pa makar i gazio po trnju.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2009, 09:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Ovdje u Austriji kaze jedan radni kolega:"Turci nisu mogli doci do Beca prije 200 godina silom, ali ce u iducih 100 godina postati vecinska nacija i kolonizovace nas..."
Sto nije daleko od istine... Prosjecni par Austrijanaca ima jedno, maksimalno dvoje djece, a Turci 3 i vise... Napominjem - prosjecni! Ima izuzetaka i na jednoj i na drugoj strani. Kad se tako krene racunati prirodni prirastaj (natalitet - mortalitet), lako je zakljuciti da njegova tvrdnja nije nemoguca.

Isto tako nije iskljuceno, da industrijske familije sa afinitetom prema nacizmu (Krupp, Messerschmit, Quandt <- vecinski vlasnici BMW-a, a u 2. svjetskom ratu su imali tvornice oruzja i sl., i mnoge druge), nisu skovale tajni plan ili dugorocni cilj mirnodopskog osvajanja tudje teritorije putem makroekonomskog uticaja na politiku drugih zemalja.

Ogroman novac su jugo-istocne evropske drzave duzne zapadnim zemljama, a taj dug se naziva kao "vanjski dug". Ukoliko bi zapadne zemlje zahtjevale promptnu isplatu tog duga ili ako bi povukli novac ulozen preko svojih banaka, doticne zaduzene zemlje bi bile pred bankrotom...

E, sad - moj stav licno prema zapadu je 70:30 u korist zapada.

Pro:
- Nivo demokratije je veci nego u istocnim zemljama.
- Nepotizam je manji
- Socijalno drustvo je stabilnije (dugo porodiljsko bolovanje, novcana pomoc i besplatno skolovanje za nezaposlene, velika osvjestenost za osobe sa invaliditetom i td.)
- finansijska stabilnost (ovdje se moze nesto i ustedjeti, a ne raditi samo za zivot od prvog do prvog u mjesecu)
- bogata kulturoloska i zabavna ponuda
- razvijena infrastruktura
- zakonska drzava funkcionise bolje nego u istocnim zemljama

Kontra:
- moralno srozavanje drustva
- hladni medjuljudski odnosi
- veliki porast broja razvoda

Ima jos tu dosta stvari, ali to je ukratko to...

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2009, 11:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Sto rece neki dan drug, pricamo o posljednjim hitlerovim danima i kaze, pred sam ulazak Rusa u centar Berlina, na improvizovanoj pisti ispred Rajhskancelarije uzletio je avion. Ali ne zna se ko je bio u njemu. :lol:

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2009, 12:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Digresija je napisao:
Pro:
- Nivo demokratije je veci nego u istocnim zemljama.
- Nepotizam je manji
- Socijalno drustvo je stabilnije (dugo porodiljsko bolovanje, novcana pomoc i besplatno skolovanje za nezaposlene, velika osvjestenost za osobe sa invaliditetom i td.)
- finansijska stabilnost (ovdje se moze nesto i ustedjeti, a ne raditi samo za zivot od prvog do prvog u mjesecu)
- bogata kulturoloska i zabavna ponuda
- razvijena infrastruktura
- zakonska drzava funkcionise bolje nego u istocnim zemljama

Meni se ne sviđa dosta rašireno mišljenje po kojem mi dobre stvari i dobru uređenost u državi i društvu možemo imati samo i jedino ako uđemo u EU ili u savez sa Rusima ili bilo kim. Niko ne razmatra da to ostvarimo sami, bez integracija sa ovima ili onima. Neko će možda reći da sami to ne možemo. Takvo mišljenje da sami ništa ne možemo, i da nam je spas samo i jedino u integracijama, je fabrikovano i ubačeno upravo od strane tih saveza, ali i od strane domaćih političara. Te pogrešne ideje su nametnute kroz "reklamne kampanje" koje ljudima govore da će bez EU propasti, a da će im čim uđu u EU odjednom svi problemi biti riješeni. Dovoljno je vratiti se malo u prošlost pa vidjeti kako se bez jakih saveza, već samo u savezu sa slabašnim nesvrstanima, moglo dobro živjeti, ali je ključ uspjeha bio u oslanajanju na sebe, na uspješnoj organizaciji države, a ne na nekim tamo savezima. Neke stvari koje EU zagovara treba ostvariti, ali se to može i treba ostvariti bez težnje da se uđe u EU već zato bi se ovdje živjelo bolje. Već i samo to što se neke pozitivne promjene sprovde prije svega zato da bi nas EU tapšala po ramenu, a ne (ili tek onda) iz motiva da bi se ovde živjelo bolje - ukazuje da tu nešto nije u redu. To sve govori o tome koliko je narod zajedno sa političarima medijski i reklamno "omađijan" pa radi ono što u normalnom stanju ne bi radio. Svi samo pričaju o što bržem ulasku u EU a niko ne priča da se zapne i radi da bi nam bilo bolje, nevezano za EU i njene neke uslove.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2009, 15:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Vader je napisao:
Već i samo to što se neke pozitivne promjene sprovde prije svega zato da bi nas EU tapšala po ramenu, a ne (ili tek onda) iz motiva da bi se ovde živjelo bolje - ukazuje da tu nešto nije u redu. To sve govori o tome koliko je narod zajedno sa političarima medijski i reklamno "omađijan" pa radi ono što u normalnom stanju ne bi radio. Svi samo pričaju o što bržem ulasku u EU a niko ne priča da se zapne i radi da bi nam bilo bolje, nevezano za EU i njene neke uslove.

Sasvim tačno!
Svakog normalnog čovjeka koji ima tri čiste moralo bi da vrijeđa da se EU standardi postavljaju kao jedina i neprikosnovena referenca za sve sfere života!!! Tačno je da su neki EU standardi (pogotovo kada su invalidi i osobe sa nestandardnim funkcionisanjem npr. u pitanju) izuzetno dobro postavljeni, ali ko kaže da ne može i ne treba i mnogo bolje od toga?!
I veoma mi se ne sviđa da su u istu "klasu" navodne tolerancije ili "nediskriminacije" utrpali i očigledne izopačenosti kao što su homoseksualnost npr. Time, za mene i svi drugi "anti-diskriminativni" standardi gube svoju stvarnu snagu.
Između ostalog ovo je vrlo dobar primjer kako nas se navlači da u paketu sa dobrim i naprednim stvarima zajedno progutamo i mnogo toga drugog!
Pogotovo što je poznata stvar da ti standardi vrijede samo dok se ne sukobe sa ekonomskim ineteresom, a mnogi standardi tim interesom i jesu diktirani, samo su zamotani u neprepoznatljivu formu da se "Vlasi ne bi dosjetili".
Zato je neophodno biti što nezavisniji o BILO KOME i sam izabrati kako živjeti i urediti svoj život PO SVOJOJ MJERI, sarađujući sa svojom okolinom na principima apsolutnog međusobnog poštovanja i uvažavanja (od komšiluka, do kontinenata), na principima NESVRSTANOSTI koji su davno proklamovali vodeći ljudi država nastalih na tri drevna duhovna civilizacijska centra-izvorišta svijeta: Egipta (Naser), Indije (Nehru) i Balkana, odnosno YU (Tito)!
I nije slučajno da je prva konferencija pokreta nesvrstanih bila baš u Beogradu 1961., dakle KOD NAS! Samim tim jasno je koji je od ova tri centra najbitniji i koji je pravi nosilac tih ideja, iako je poznato da je istinsko nadahnuće i entuzijazam za svoj angažman u ovom pokretu Tito dobio baš prilikom svog posjeta Indiji, neposredno prije prve konferencije, odakle se vratio kao preobražen čovjek. Tada je on postao istinski borac za mir u svijetu, i otada je ne bez razloga, postao tako omiljen u svijetu, da su naši ljudi i u najudaljenijim prašumama svijeta sa čarobnom formulom (TITO - JUGOSLAVIJA) mogli da prevaziđu barijere koje su vrijedile za sve ostale bijele ljude!
Preobražaj tog tipa je i nama danas potreban i to je pravi i jedini ključ za boljitak na ovim (i bilo kojim drugim) prostorima, a ne jurcanje za kapitalističkim trulim ali lijepo našinkanim "vrijednostima" koje hrane guzice, ali duša ostaje prazna.
Fuj! Fuj! Fuj!
Još kad vidim bjelosvjetsku gospodu kako nam nude svoja rješenja, u smislu "ne morate vi ništa da razmišljate" mi smo sva pitanja za vas već riješili, vi samo treba da od nas ta gotova rješenja kupite, pa da vas mi onda na duge staze muzemo, u rukavicama...
Fuj! Fuj! Fuj!
Tvrdim da NIŠTA ali ama baš NIŠTA novo nama EU ne nudi, nego samo treba mi da počnemo da radimo malo pametnije i razumnije, da više služimo opštim a manje samo sebičnim interesima (svak na svom mjestu) i ne samo da ćemo i sami doći do rješenja koja oni imaju, nego ćemo ih u mnogo čemu prevazići, ili će bar ta rješenja biti VIŠE PO NAŠOJ MJERI.
Ovako se polomismo da zadovoljimo nečije uslove slijedeći nečija obećanja o prosepritetnoj budućnosti, i onda sva ta jurnjava na kraju postane sama sebi svrha, a svijetla budućnost je sve dalje i dalje...
Neophodno je da sve što nam se nudi, pogotovo kada je pomoć u pitanju, dobro preispitamo, jer je kod država kao i kod mnogih ljudi: pomažu ti da bi te poslije držali u šaci i od tebe višestruko naplatili ono što su ti "dali".
A tek savjeti, pa poznata je stvar da savjetodavci savjetuju tebe da bi ti radio ono što odgovara njima.
Malo je savjetnika koji će ti dati savjet od srca i koji ti žele što i sebi samima, i malo je pomagača koji ti pomažu zato što hoće da te podrže i koji ništa ne traže zauzvrat.
A EU je jedna velika našminkana debela ... koje se treba kloniti da se od nje ne zaraziš.
A način kako se mi svi danas "konsezusno" klanjamo gospodi iz iste, je nedostojan čovjeka i pravo da vam kažem mislim da nas treba biti sramota. Pa taman da je najbolja kakvom se prikazuje ta EU, ne bi trebalo da se tako sluganski i tako bezkičmenjački i uvlakački ponašamo! Kao da ni svog mozga ni ruku ni nogu nemamo, i kao da ne znamo da hodamo, ni kašiku da držimo, nego sve eto neko mora da nas nauči, po EU standardima! Sramota!
Slovenci npr. se nikad tako nisu ponašali kao mi, i neke svoje stvari su istjerali, samo zato jer su pokušali i bili uporni!
Iako tvrdim da će uskoro i oni da bježe iz EU glavom bez obzira, ali eto oni su u EU ušli sa mnogo više integriteta nego što ga pokazujemo mi koji nismo ušli, a i nećemo (pu, pu, pu, gluho i daleko bilo).
Imali iko da razmisli bar o tome ako nije u stanju ili nema snage da preispita robovanje ovoj opšteprihavećnoj dogmi o EU?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1090 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 55  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]