dardimardi je napisao:
pozdrav...
evo ja isto namjeravam vaditi srbijansko drzavljanstvo i PROCITAO SAM sve linkove
, ali bih radije da pitam 2 stvari koje mi nisu jasne...mada ce mozda pitanja biti suvisna
1. pise da od dokumenata izmedju ostalih dostavim i vjencani list - sta cu kad ga nemam, jel to znaci da ne mogu podnijeti zahtjev za drzavljanstvo ako nisam ozenjen srbijankom???
To se odnosi na one koji su u braku sa Srbijankom (lakše će doći do državljanstva i manje su šanse da ih odbiju) ili na one koji su u braku i zajedno podnose zahtjev za državljanstvo...
Možeš podnijeti zahtjev (osim ako nešto nisu promijenili!).
dardimardi je napisao:
2. pise da uslovno receno djeca, tj. ja bih prije rekao lica mladja od 26 godina koja podnose zahtjev SA RODITELjIMA treba da vade potvrdu o studiranju...itd...pa mene zanima ovo - ja sam student i mogu dobiti tu potvrdu, ali moji roditelji NE MISLE vaditi drzavljanstvo Srbije ni bilo ko iz moje porodice osim mene - pa hoce li mi trebati njihova saglasnost, potpis, jer ja sam ipak punoljetan...ili je nemoguce da ja sam vadim drzavljanstvo ako ga oni nece???
Unaprijed hvala na odgovorima!
Mislim da se u BiH možeš tretirati kao student dok ne napuniš 26 godina. Poslije se moraš prijaviti na Biro kako bi imao zdravstveno osiguranje.
Dakle, za državu si klinac
Vjerovatno je o tome riječ.
Stavi na papir za i protiv i vidi...
I, da, uvijek ti mogu odbiti zahtjev (a uzeti lovu
), mada nisam čuo da se to nekom desilo.
Za dodatna objašnjenja posjeti konzulat Srbije u Banjaluci ili u gradu u kojem živiš!tensSa je napisao:
Vecina ljudi zeli to zbog pasosa, puno vece sanse ima Srbijanski pasos nego BiH da dobije sengen..
Jesil' siguran?
Nekad je lakše dobiti vizu sa BiH pasošem.
(manji redovi za vizu, kraći period izdavanja...)
irenalang je napisao:
joj, ljudi , šta će vam drž.srbije....košta , a ništa ne pruža...čak i ako mislite da dižete startup kredite i počinjete biznis u srbiji,ne treba vam državljanstvo za to...jedino docnije,zbog poreza...pozzzz
Bolje na vrijeme nego docnije
A pasoši?
Ljudi se vode logikom: "Uzeću dva pasoša pa ću koristiti onaj koji brvi bude na 'bijeloj' Šengen listi"
Samo, morate razmisliti i o državljanstvu Crne Gore!
Manje ih je... neće da rade
pa neće da ugroze tržište rada u EU
Još samo da BiH potpiše sa CG sporazum o dvojnom državljanstvu i...
(možda već jesu)!