banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 21:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1090 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 55  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2005, 13:01 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Da se ne zavlacim u bezvezne rasprave - pogresno tumacis napisano, i u clanku i u mojim postovima.
A o tvom vidjenju stanja u "razvijenim zemljama" .... NO COMMENT.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2005, 13:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
jao Vader, al mislim stvarno, nemam namjeru da ulazim sa tobom u diskusiju jer sve svoje argumente vadis iz jevandjelja...al necu sad o tome...

drugo samo nesto. Kazes u EU 58 000 samoubistava kao posljedica depresije, Ok u porastu je, kazes za 27 % ,ali znas koliki je to broj stanovnika, i na kojoj je to polulaciji uradjena statistika...

Hoces reci da ne treba teziti EU jer su ljudi koji u tim zemljava vec zive, depresivci, sa sucisnim idejama??! mA daj molim te!

U BL regiji procenat samoubistava u prvoj polovini ove godine se utrostrucio (zaboravila sam tacne podatke, ali bilo je skoro u medijima), ali tacno da je podatak frapantan u smislu toliko samoubistava na tako malu populaciju ?! :-?

I josh nesto-Cavic i bazen sa morskom vodom... :lol:
Tacno da je vlast-lopovluk..ali pobogu...imati bazen a ne smatram tako nekom velikom privilegijom..a dovuci morsku vodu jeste malo veci trosak nego pustiti cesmu gradskog vodova ... ali to je cistooo pomodarstvo i zao mi ga je..jer morsa voda u bazenu je bljak! :lol:
teza za odrzavanje, i nepotreba skroz!
ako to stvarno dovlaci cisternama...onda zaista nemam rijeci, pa de lux hoteli na plazi imaju slatku vodu ja ne znamd a je ijedan hot. bazen na plazi sa slanom vodom ..a josh ima 3 ili 4* minimum..i josh su u deficitu sa pitkom vodom.....
ali eto to je potvrda snoibizma i seljastva..neukusa....cuj ima bazen sa slanom vodom....hahhahah :lol: hahhahaha :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2005, 13:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
I ja mislim Vader da ti sve ovo pogresno tumacis i sto je najgore - cini mi se da vidis i neku radost u svemu tome (mislim kad EU i razvijenom svijetu lose ide, mozda grijesim, ali..). Depresija se javlja zbog raznih faktora, kako Ezan rece - neko je depresivan sto dolazi zima, sto pada kisa, sto ih partneri varaju i sta ja znam sta vec - sto nema veze sa ekonomskom situacijom.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2009, 21:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Milsim da je sazrelo vrijeme da se ova tema ponovo podigne.
Iako je veoma obimna, i na njoj ima koječega, ipak strpljiviji čitalac će moći da razdvoji žito od kukolja i naći će mnogo toga što je ukazivalo na zbivanja koja se upravo odvijaju pred našim očima.
Dakle, Zapad (oličen u evro-atlantskim integracijama) NE, NE i NE, a sad se vidi i zašto: sada mnogi argumenti koje sam iznosio ranije dobijaju svoju punu potvrdu.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2009, 17:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Хвала Богу Додик jе патриот и прави Србин и није играчка за Запад, као политичари у неким земљама!

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2009, 21:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Рус je napisao:
Хвала Богу Додик jе патриот и прави Србин и није играчка за Запад, као политичари у неким земљама!

On nije igracka za zapad ali zato smo mi njegove igracke :-?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2009, 15:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vim, не разумем шта желиш рећи... На западу се рећи да он подупире националистичке осјећаје Срба. За оне који знају како западна пропаганда раде, то значи да је РС на правом путу :lol:
У међувремену, видимо дискриминацију над Србима у БиХ, шта пружа правну основу српског национализма. Читам о томе како Додик се бори за РС - прави Србин!

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2009, 16:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Рус je napisao:
Vim, не разумем шта желиш рећи... У међувремену, видимо дискриминацију над Србима у БиХ, шта пружа правну основу српског национализма. Читам о томе како Додик се бори за РС - прави Србин!

A ja ti hocu reci da se on bori samo za sebe. A kako se bori za RS mozes vidjeti ako kliknes na donji link u mome potpisu. A uveo je poreze i namete Srbima da ni jedan zapadni porez nije mu ravan koliko guli jadni narod i Srbe i ostale i dok Srbi hodaju gladni ulicama Banjaluke on se voza u autu od stotine hiljada i pravi zgradu od stotine miliona.
Ali ako i dalje hoces zivjeti u zabludi i vjerujes svemu sto pisu ""nezavisne"" i "fokus" sta ti ja mogu.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2009, 16:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Не знам шта да кажем ... Сада тврде живети свуда. У Русији Путин такође има фантастичан рачун и велику шталу, али он jе вратио нам Русију, иако он је такође имао своје циљеви. Можда Додик такође ће вратити РС у Србиjy.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2009, 16:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Nisam za ulazak u EU.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2009, 17:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ти си у праву! ЕУ ће прогутати све сокови и неће развити реални сектор привреде. У Хрватској у 90е Немци су купили много фабрике, jер после тога затворити их - елиминација конкурента.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2009, 20:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Rus,jel ti imas kristalnu kuglu? :lol:

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2009, 14:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma da, trebalo bi da udjemo u uniju s Rusima, a Rusi i sami bjeze u EU kojima se god ukaze prilika, otislo ih milione od 1990, toliko o tome koliko je Rusija bolja. Pa zasto nasi prodaju sve Rusima, pa zato sto u Rusiji vladaju mafijasi kao i kod nas pa se udruzuju. 8)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2009, 16:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ти знаш што се догодило у Источној Европи након чланства у ЕУ. Било је доста лак новац, али реални сектор је претрпел (њихов понос - бродоградилиште у Пољској итд). Летонија је имала 100% повећање плате, сада она шетње и каже: "Купите ме!". Овај раст је била илузија!

Шта зло Руси вам су чинили?

Мафија је свуда, у свакој земљи има корупције. То jе неизбежно зло, чита Макиавелли...

С обзиром на 90е година - то је била највећи трагична страница Руске историје и имиграција Руса jе била најмање трагични део од jе. Сада ЕУ је потребно нам само као трговински партнер и они неће добити што желе.

Мораш сложити се да су судбине Руса и Срба врло слични! Као близанци. Верујем да РС очекује светла будућност као део уједињене Велике Србије!

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2009, 17:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
bojim se da nas to totalno ne unisti...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2009, 17:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ко?

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2009, 17:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Рус je napisao:
Ти знаш што се догодило у Источној Европи након чланства у ЕУ. Било је доста лак новац, али реални сектор је претрпел (њихов понос - бродоградилиште у Пољској итд). Летонија је имала 100% повећање плате, сада она шетње и каже: "Купите ме!". Овај раст је била илузија!

С обзиром на 90е година - то је била највећи трагична страница Руске историје и имиграција Руса jе била најмање трагични део од jе.

Па чињеница је да су сви који су били са Русима изабрали да се одвоје од њих као Пољаци, Мађари, Летонци, Литванци, Чеси, Словаци, Украјинци, Молдавци, Румуни, Бугари итд. сад да не помињем Чечене, Џорџијанце и остале. Што значи да нису нашли у савезу с Русијом пуно користи чим су једва чекали да се одвоје од Русије и прикључе ЕУ.

Citiraj:
Шта зло Руси вам су чинили?

Нисам ја рекао да су Руси зло нама чинили него да у вријеме комунизма и касније је било зла и у Русији и у земљама које је контролисала Русија, источни блок, сјетимо се шта је било у Мађарској, Чешкој, Румунији итд.

Citiraj:
Мафија је свуда, у свакој земљи има корупције.

Да то је тачно, али сложићеш се да код Срба и Руса има мало више него код осталих. Ево видиш рецимо шта код нас ради Додик, а раније шта су радили Крајишник и Караџић. Слично је и у Русији. Мали број људи посједује милијарде као Роман Абрамовић, док већина других нема ни за хљеб. Слично тако је и код нас. У томе смо на жалост слични.
Док на западу исто мали број људи има милијарде, али зато и просјечан човјек има основне ствари и већина људи може приуштити своје потребе. Е у томе је разлика између Руса и Запада, а то је велика неједнакост међу људима, што узрокује велика мафија и лоповлук, слично као и код нас, у томе смо на жалост исти.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 06:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Мислим да траба са свима развијати нормалне односе, али сад да морамо ући у ЕУ под сваку цијену то није нормално. Западњаци су сконтали да им је исплатније заједно у форми ЕУ да искориштавају исток и Словене него да се млате једни против других како су радили кроз историју (бар што се тиче Европског континента).

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 10:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
Slika

Ijaoo, jaoooj.Kakva tema.

Ok, da li iko može da navede iole smislen razlog protiv ulaska u EU?

Zaista, strašno,strašno :lol: bar za mene..ne znam kuda ću prije da otputujem kad dobijem normalan pasoš.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 11:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Pošto su neki učesnici ove teme pominjali premijera Dodika, jedan od učesnika je Rus (a pominjana je i alternativa EU tj. okretanje Rusiji), sve me to podsjetilo na tekst kojim sam prije više od pola godine otvorio temu na drugom podforumu "Otvoreno pismo Miloradu Dodiku", pa vam ovdje stavljam link, koga interesuje da to pročita. Direktno se tiče ove teme, ali i koječega drugog.

viewtopic.php?f=50&t=39373

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1090 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 55  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]