banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 22:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 237 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2003, 10:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
04.03.2003
Ratni brodovi prošli Suec, rat počinje 13. marta
Egipatske lučke vlasti saopštile su danas da su dva broda za snabdevanje, jedan britanski i jedan američki, prošla tokom vikenda kroz Suecki kanal kako bi se pridružili pojačanjima u Zalivu, dok londonski dnevnik "The Sun" tvrdi da rat protiv Iraka počinje za deset dana, 13.marta. Od početka februara najmanje 14 američkih ratnih brodova i 23 britanska su prošla kroz Suec da bi se pridružili već prisutnim pomorskim snagama u Zalivu. Američke snage u regionu Zaliva i šire, do Avganistana, broje već 225.000 vojnika, koji raspolažu avionima, helikopterima, brodovima i tenkovima i kojima će se pridružiti 48.000 britanskih vojnika.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2003, 09:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

11.03.2003
Evropski biznismeni zabrinuti
Evropski biznismeni poslali su pismo upozorenja Evropskoj komisiji u kojem navode svoju zabrinutost zbog stanja ekonomije u Evropskoj uniji. Udruženje industrijalaca i konfederacija poslodavaca tvrde da je krajnji čas da se uvidi problem visoke nezaposlenosti, zatim niske stope rasta, kao i međusobnog nepoverenja potrošača i investitora. Nedavne statistike pokazuju da evropska ekonomija posustaje u odnosu na američku, australijsku i kanadsku, bez obzira što je američka, usled očekivanja rata protiv Iraka, na klimavim nogama. Binismeni EU, kojima su se pridružili oni iz Turske i Norveške, pozivaju vlade Petnaestorice da postave određen rok za oporavak i da preduzmu odgovarajuće mere. U pismu se navode konkretni primeri za svaku od zemalja, opisuju se slabosti i predlažu rešenja koja se tiču preduzetništva i inovacija u oblasti jedinstvenog tržišta i protoka kapitala. (SENSE)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2003, 12:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2002, 11:19
Nije mi jasno Vaderu zasto u zadnje vrijeme ovako ucestalo objavljujes ove vijesti koje prije spadaju na podforum "politika". Da se bar radi o necemu spektakularnom sto se dugo na svijetu nije desilo, ali periodi ekonomske ekspanzije a zatim recesije su nesto sasvim normalno, ne treba ocekivati spektakle zbog toga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2003, 08:35 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Ono što nazivaš normalnim dibidus nije normalno. To i jeste problem što se u današnjem svijetu nenormalne stvari proturaju kao normalne, a normalne ispadaju nenormalne.
Stoga je ovo što se dešava samo (još uvijek blago) upozorenje da je potrebna hitna akcija na velikom spremanju u svijetu prije nego što se sve na Nebu i na Zemlji pubuni protiv čovjeka. Ovako može ići možda još neko vrijeme ali ne još dugo, to je nepobitna činjenica.
Istina malo je vjerovatno da će se neko osvrnuti na ta upozorenja, jer su se u dosadašnjoj svjetskoj istoriji ljudi zaista dokazali kao teško popravljivi (pogotovo "moćnici"), ali doći će vrijeme kada će moćnici biti maknuti (ili bolje rečeno kamen će ih skršiti), i kada će možda baš neki od čitalaca ovih foruma biti u situaciji da o nečemu odlučuju i da grade na novom ispravnom temelju. Zato nije loše ovakvim objavljivanjem skrenuti pažnju ljudima da dobro paze što se oko njih dešava i da ne spavaju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2003, 13:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ne provaljuj se.
Velika ekonomska kriza iz 30-ih godina, pa cak i naftna kriza 70-ih bile su, malo je reci, sto puta teze od sadasnje recesije koju tumacite kao ne znam kakvo upozorenje. Tipicno sektaski metod djelovanja. Od najmanje sitnice praviti apokalipsu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2003, 13:55 
Majstor
Majstor

Govoriš kao da si bio svjedok događaja koje navodiš. Možda i jesi ali ne pod ovim imenom. Pa ipak vidjećemo da li si u pravu. Još jednom, po ko zna koji put kažem: vrijeme će pokazati. Preobražaj čovječanstva je jednako hitan bio i onda kao što je to i sada, a samo Otac zna dokle će to da trpi. Naše je da ovdje i sada gdje god bili i kad god bili i koliko god možemo radimo na dobro a suprotstavljamo se lošem. I da ne damo da nas "mudaraci" uspavljuju. A one koji razmišljaju kao ti izvan svake sumnje je da će ženik zateći na spavanju, bilo to sutra ili za mnogo godina.
I nemoj zaboraviti da takav način razmišljanja izuzetno pogoduje baš onima kojih se i sam groziš. Razmisli malo i nemoj kao Maran Ata samo prenositi tuđe misli.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2003, 10:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Nista se ti ne sekiraj koga ce Hristos zateci na spavanju. Nama je zapovijedjeno da u svakom trenutku budemo spremni za smrt i sud Boziji. Posto znamo da nema reinkarnacije i nismo nesvjesni sljedbenici djavolovi kao neki ovdje, znamo da nemamo drugu sansu i da nam je ovaj sadasnji zivot samo jedna jedina sansa da zasluzimo vjecni. Znamo takodje da nam ni sutrasnji dan zasigurno ne pripada. Zato se pravi pravoslavac ni ne opterecuje pricama o kraju svijeta i kad ce on biti, jer vec danasnji dan moze biti zadnji koji nam je dan za pokajanje, pa makar svijet postojao jos milion godina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2003, 14:01 
Majstor
Majstor

Otkrivenje 16:12-14
12. I šesti anđeo izli čašu svoju na veliku rijeku Eufrat; i presahnu voda njezina, da se pripravi put carevima od istoka sunčanoga.
13. I vidjeh iz usta aždahinijeh, i iz usta zvijerinijeh, i iz usta lažnoga proroka, gdje iziđoše tri nečista duha, kao žabe.
14. Jer su ovo duhovi đavolski koji čine čudesa i izlaze k carevima svega vasionoga svijeta da ih skupe na boj za onaj veliki dan Boga svedržitelja.
Vrlo zanimljive "koincidencije" su da se na ovom mjestu u Otkrivenju pominje geografska odrednica Eufrat (koja je u Iraku) i neka tojica koja se ovih dana ubiše sakupljajući širom svijeta podršku za svoj rat: a ta trojica su učesnici Azorskog sastanka i prve političke ličnosti tri zemlje: SAD, Velike Britanije i Španije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2003, 14:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Apr 2002, 01:00
wow aharon.... ima li jos nesto ovako slicno. Stvarno me interesuje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2003, 14:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Aharon nam svakog dana iznova dokazuje bujnost svoje maste. :D Od onoga kako Banjalucka kotlina lici na matericu, pa nadalje. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2003, 14:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Apr 2002, 01:00
Zasto mislis " bujna masta".
Meni je ono gore stvarno super, vjerujem da postoji neka povezanost.
Samo naprijed, stvarno me zanima postoji li jos kakva koincidencija.
Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2003, 15:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Tokom 2000 godina istorije Crkve, bilo je mnogo pokusaja da se za neke vise ili manje znacajne dogadjaje nadje povezanost u "Otkrivenju". Takvi pokusaji su se redovno pokazivali pogresnim. Naravno, jednog dana cemo doci do toga da ce se prorocanstva koja su tamo zapisana zaista poceti ostvarivati, ali budimo realni pa se zapitajmo da li je to sada slucaj?
Da li je nastupajuci rat u Iraku za istoriju svijeta zaista toliko znacajan da bi se zapisi o njemu nasli u "Otkrivenju"?
Citiraj:
12. I šesti anđeo izli čašu svoju na veliku rijeku Eufrat; i presahnu voda njezina, da se pripravi put carevima od istoka sunčanoga.
Da li je Eufrat presahnuo? Dobro, priznajem, "Otkrivenje" je pisano u alegorijama, ali na sta bi se onda ovo moglo odnositi?
Citiraj:
13. I vidjeh iz usta aždahinijeh, i iz usta zvijerinijeh, i iz usta lažnoga proroka, gdje iziđoše tri nečista duha, kao žabe.
Pretpostavljam da aharon kao tri necista duha predstavlja Busa, Tonija Blera i spanskog premijera Aznadara. Wow, vidim da je Aznadar uspio da nadje sebi mjesto u istoriji. Sve sam mislio kako je on tu pored ove druge dvojice beznacajan posto Spanija nece poslati prakticno nikoga od svojih ljudi u rat, kad, evo Aznadara u "Otkrivenju"! :lol:
Citiraj:
14. Jer su ovo duhovi đavolski koji čine čudesa i izlaze k carevima svega vasionoga svijeta da ih skupe na boj za onaj veliki dan Boga svedržitelja.
E, Sadamu Huseinu bi se veoma svidjelo da procita ovo tumacenje! :lol: Posto je Sadam jos za onaj rat iz '91. rekao da je "majka svih bitaka", mozda ce ovaj rat biti "boj za onaj veliki dan Boga svedržitelja. " :lol: Svaka cast, ne vjerujem ni da bi bin Laden nasao neki povod da prida veci znacaj nastupajucem ratu, koji ce, sve su prilike, trajati ne duze od desetak dana.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2003, 15:56 
Majstor
Majstor

Amila naravno da postoji, i nešto o tome sam već počeo na temi Proroci i proročanstva (koju sam i započeo zato da iznesem neke takve stvari), a takođe postoji čitav niz takvih stvari iznesenih i na temi o 11.septembru i događajima u New Yorku.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2003, 08:14 
Majstor
Majstor

Evo još jedne zanimljive veze između Svetih Spisa i događaja koji se upravo događaju pred našim očima.
Sinoć sam čitajući Kuran (u Čauševićevom prevodu), naišao na vrlo zanimljivo mjesto u 33. suri koja se zove El-Azhab (u prevodu Saveznici). I baš u ovom prevodu, za razliku od drugih, pojedine skupine ajeta (stihova) su grupisane po zaokruženim cjelinama i naslovljene (dakle ti naslovi nisu dio originalnog teksta, nego su djelo prevodioca radi lakšeg snalaženja u tekstu). Sinoć sam "slučajnošću" čitao baš dio koji je vrlo zanimljivog i aktuelnog podnaslova:
Navala saveznika na Medinu !
Naravno riječ je o (uzgredbudirečeno neuspješnom) napadu Kurejšija i njihovih saveznika jevrejskih plemena na Jasrib odnosno Medinu u vremenu kada se Muhammed nalazio tamo, ali je vrlo zanimljivo to da baš ovih dana neki saveznici (coaltition troops - kako ih zovu vojni izvještači) u Iraku imaju okršaj sa jednom od najboljih iračkih vojnih jedinica divizijom "Medina" , i da upravo sa njom imaju najviše problema i trpe najteže gubitke, pa i poraze (ma šta pričali pažljivo odabrani i cenzurisani zvanični vojni izvještaji).
Međutim, ono što je u svemu najzanimljivije jesu prve kuranske rečenice iz tog odjeljka:
"O pravovjerni! Sjetite se Božije blagodati vama, kad vam je došla vojska, pa smo Mi na njih poslali vjetar i vojsku meleka (anđela) koju vi niste vidjeli. Bog vidi ono što vi radite, kad su vam došli iznad vas i ispred vas i kad su vam oči bile zapanjene i srca došla u grkljan od straha, a vi ste mislili o Bogu svakovrsna mišljenja."
Kakve li "koincidencije" da je baš ovih dana napredovanje saveznika pored jakog otpora Iračana, zaustavljeno još nečim a što je u rukama samo Nebeskih Sila, a to je jaka pješčana oluja (koja se ovdje i pominje)! Takođe je zanimljiva koincidencija i to kako se u Kuranu u onoj situaciji opisuje da su neprijatelji došli iznad i ispred što se u potpunosti poklapa sa dva pravca sa kojeg su saveznici napali Irak, jedan je ispred Bagdada (sa jugozapada), a drugi je iznad (sa sjevera) - što se lako može vidjeti na geografskoj karti Iraka.
Dakle, očigledno je da ovaj rat u Iraku nije ni malo beznačajna stvar i da treba dobro otvoriti oči i uši u vezi sa njim, jer je izvan svake sumnje da njegovi pravi razlozi i posljedice daleko prevazilaze ono što je površnom posmatraču i brzopletom zaključiocu vidljivo.

Poslednji put menjao aharon dana 27 Mar 2003, 13:26, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2003, 11:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Svaka čast aharone na ovome

"iznad vas i ispred vas" može značiti i "iz vazduha i kopneno"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2003, 12:04 
Majstor
Majstor

Odlično zapažanje. U potpunosti se slažem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2003, 11:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ovi nemaju namjeru da stanu

Posle Iraka na redu Iran i Severna Koreja
Nakon završetka vojne kampanje protiv Iraka, Amerikanci planiraju da zaustave iranski, kao i severnokorejski nuklearni program, izjavio je pomoćnik američkog državnog sekretara John Bolton. On kaže da će Iran uskoro imati sposobnost da proizvede nuklearno oružje, što je potvrdila i Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA). Zbog toga će za vreme Bushovog mandata iranski nuklearni program dobiti "vrlo visoki prioritet", sa čime se složio i State Department.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2003, 14:31 
Majstor
Majstor

Uvijek sam govorio da će vrijeme sve pokazati.
I tek će da pokaže.
Ako neko želi može maličak da zaviri u polemiku koja se vodila oko rata u Iraku, oko toga ko će tu koga da pobijedi.
Evo sada se vidi koliko su se oni u stvari zaletjeli i koliko će da plate svoju osionost. Možda će da bude još preokreta, možda će malo da se otegne (ali svako otezanje koštaće samo još više dolara i ljudskih glava), ali jasno je kao dan da su USA svoj vrhunac prošle, a nakon svakog vrhunca (pogotovo ovakvog) slijedi... neminovnost za sve što nije utemeljeno na pravom temelju. Jer samo Nepromjenljivi može da izbavi od promjenljivosti. A oni Ga samo sve više izazivaju.
Još nas mnoge peripetije čekaju, ali ishod se zna.
Možeš šta hoćeš, ali ne možeš dokle hoćeš, naša je narodna izreka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Okt 2003, 23:19 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Maj 2003, 17:34
Je'te, pa kako stvari stoje mogli bi ste da počnete da pišete i NOVI ZAVJET 3, tj. u prevodu "APOKALIPSA SADA".
Mislim da bi to bilo od korisi posustalom i okstruisanom SPC (ali i Katoličkom) kleru kojima je potrebna neka nova mogućnost za potvrdu onog što oni pokušavaju da nam poture, pa skoro 2000 godina:
"Posle nas potop!".
Ajte, dobri ljudi!
Pa vaše ideje su na nivou iz "Srednjeg veka"!
Živio Galileo!!!
Živio Dositej!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2003, 13:38 
Majstor
Majstor

Kakav god bio taj kler sačuvao je Sveto Pismo, pa barem ljudi mogu da vide šta je ispravno u onom što oni rade a šta ne.
Nema potrebe da se piše ono što je već napisano (ali ima potrebe da se razumije i iz novog ugla vidi) :D .
Ne prisvajaj Galileja, nije "vaš"...
Dositej mi je već malo "sumnjiv" :D , ali i on (kao i svi uostalom) je namjerno ili ne nešto dobro doprinio.
A ti si se ovim jasno otkrio ko si i u čije ime istupaš.
Dobro se drži jer dolazi vrijeme da se pada u jame koje se za druge kopaju, da se vraća dvostruko ono što se na druge ispucava, da se upetljava u sopstvene kučine i mreže (pa i one računarske :D :D ) da se ruše kule od karata na pijesku sagrađene, jer slijede oluje i od istoka i od juga i od zapada i od sjevera...
Dobro se drži(te)! :D :D :D :D
Oni koji se suprote Ocu Nebeskom i Njegovoj volji sami sebi su najveći neprijatelji.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 237 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]