banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 20:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 172 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Apr 2009, 15:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
vim je napisao:
veverushka je napisao:
vim, ja bas imam neki osecaj da si ti smiren i jako tolerantan tip! gresim?

Trudim se 8) Pa sta da ti kazem, sve je to relativno. Sto je za nekog tolerantan, to je za drugog normalno ponasanje ili za treceg budala, za cetvrtog dobar, za petog smiren itd.
Ono sto ja propagiram je slobodan izbor. Znaci, ja necu tjerati nikoga da je sa mnom ako nece. Isto tako ne zelim da mi se namecu neke stvari sa druge strane. Sad da li je to tolerancija ili budalastina neka svako ocijeni sam. Ali nismo u kamenom dobu da rjesavamo stvari necivilizacijski nego sporazumno i tolerancijom sto se pokazalo i kroz istoriju bolje. Znaci, ne grijesis, bar onako kao se ja vidim. A sad ne znam, neki me mozda vide drugacije, cak i na ovom forumu mi neki rekose da sam netolerantan :mad:

ko to kaze, da ga bijem... :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2009, 15:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2005, 17:55
Vanja, pa ne svaki dan :lol: :lol: :lol: :lol: Samo na pocetku stupiti u dodir sa stvarnoscu, to je sve :)

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2009, 15:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
veverushka je napisao:
ko to kaze, da ga bijem... :lol:

ha, ha, znaci kod tebe nema tolerancije :lol: :lol: :lol:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2009, 15:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
2Fast2Furious je napisao:
Vanja, pa ne svaki dan :lol: :lol: :lol: :lol: Samo na pocetku stupiti u dodir sa stvarnoscu, to je sve :)

Kad na početku srušiš iluziju (ako je iluzija) šta ti onda ostaje?

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2009, 16:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Talija je napisao:

Freedom maybe? And ability to love? :)

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2009, 16:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Freedom? Ostaješ bez veze... bezveze...

Čemu onda uopšte trud?

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2009, 16:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ma ne mislim na tu slobodu ... slobodnom covjeku ni zatvor ne moze oduzeti slobodu ... sloboda od vezanosti za ljude, vezanosti za zivot uopste ...

Misljenja sam dok god smo vezani za nekoga, ne mozemo ga voljeti. Mozemo sve ostalo, ali voljeti, ne.

To je samo moje misljenje i moj stav, ne mora znaciti da je istinit/ispravan. Ne mislim se braniti, nek svako zivi i shvata kako mu volja ;)

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2009, 16:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa ok, nisam ni mislila na osobe koje se zalijepe kao taksena marka pa ih ne možeš ni špahtlom odlijepiti od sebe. To je patologija.
Najteže je naći mjeru, tj. sredinu pa ne biti u krajnostima, od taksene marke do egoiste koji je sam sebi dovoljan.
Čovjek je ipak društveno biće, ne može sam.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2009, 16:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Naravno, sva sreca pa su ekstremi koliko toliko rijetki. Ali ako bih morao birati, radije bi vrijeme provodio sa egoistom nego sa taksenom markom :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2009, 19:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Mar 2009, 02:36
Talija je napisao:

Freedom maybe? And ability to love? :)

Niste razumjeli Tajliju, mi zivimo od iluzija, one nam pomazu da bukvalno opstajemo.
Ako bi, recimo, mogli da hirurski odstranimo sve iluzije iz mozga i gledamo realnost bez uljepsavanja nasli bi se na brisanom prostoru gdje bi, ili se odmah ubili ili poludili...a to se odnosi i na emotivne veze.
...znaci, sto vise iluzija, veza ima sanse vise da traje.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2009, 20:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Svi ste pomalo u pravu, a ja imam rješenje od 5 slova: vjera. Ne u religioznom smislu.

Čovjek mora da vjeruje u nešto, jer mu u protivnom nedostaje motiv da radi bilo šta. S tim što to ne mora nužno da bude vjera u nekakvu iluziju, već vjera u vrijednost i mogućnost ostvarenja nekog cilja. Konkretna veza može da pukne iz nekog razloga, ali vjera u to da je veza moguća ne bi nikada trebalo da nestane.

Naravno, ljudi vjeruju u koješta, poneko vjeruje da je uvijek u pravu, neko vjeruje u tako idealnu stvar da upropaštava sve čega se dohvati. Očito, sem vjere potrebna je i inteligencija. Da ne dužim, vjera u nešto je bitna stvar.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2009, 20:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
recimo da jeste tako.
vjera, nada, zelja.
i onda odjednom pukne, ode, nestane sve.
da i dalje vjeruje, nada se i želi?

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2009, 20:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

blue je napisao:
Svi ste pomalo u pravu, a ja imam rješenje od 5 slova: vjera. Ne u religioznom smislu.

Čovjek mora da vjeruje u nešto, jer mu u protivnom nedostaje motiv da radi bilo šta. S tim što to ne mora nužno da bude vjera u nekakvu iluziju, već vjera u vrijednost i mogućnost ostvarenja nekog cilja. Konkretna veza može da pukne iz nekog razloga, ali vjera u to da je veza moguća ne bi nikada trebalo da nestane.

Naravno, ljudi vjeruju u koješta, poneko vjeruje da je uvijek u pravu, neko vjeruje u tako idealnu stvar da upropaštava sve čega se dohvati. Očito, sem vjere potrebna je i inteligencija. Da ne dužim, vjera u nešto je bitna stvar.

Nemoj me pogresno shvatiti, ali mora li tvoje rijesenje biti ispravno? :)

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2009, 20:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Citiraj:
da i dalje vjeruje, nada se i želi?

Tačno tako, to je život.

To što ti vjeruješ u nešto ne znači da će ti sve pasti u krilo proto zato što tako vjeruješ.

Pazi, samo ta tvoja vjera u nešto je ono što te nosilo cijelo vrijeme. Samo ostvarenje cilja nije ono što ti je dalo snagu. Čim više ne vjeruješ u bilo šta, ti si ostao bez snage. Možeš da kvariš sve čega se dohvatiš, ali nemaš snage za bilo šta pozitivno.

Citiraj:
mora li tvoje rijesenje biti ispravno?

Ne mora, već rekoh da ljudi mogu da vjeruju u koješta zbog čega njihova vjera može da ima katastrofalne posljedice. Znači, ne mora da bude ispravno u pogledu posljedica. Ali, što se tiče ove snage koju pominjem, to je možda jedino rješenje.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2009, 20:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Oki, slazem se u potpunosti, nisi me pogresno razumio :)

Ako govorimo na taj fazon, treba volja, vjera i zelja za sve sto radimo, pa tako i u pogledu veza.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2009, 20:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Mislim da je vazna rezonancija izmedju osoba. Ako ja sve ono sto me ispunjava i cini srecnim nalazim u toj osobi i ona u meni, bicemo srecni jedno sa drugim i ljubav nece proci. Mozda ce zaljubljenost proci, ali poslije zaljubljenosti dolazi na red ispitivanje od kakvog materijala su sacinjene niti koje nas vezu. Mora postojati to nesto za cime mi tezimo i sto nalazimo u toj osobi.
Za vjeru se ne bih slozio (nemoj da te to cudi blue, nikad se nas dvojica nismo slagali :D), u redu ako postoji vjera ali vjera u tom pogledu nije regenerisuca snaga kad je u pitanju opstanak veze, moja sreca zavisi i od moje partnerke i njenog odnosa prema meni i mog prema njoj, to je vjecita ravnoteza koja se odrzava manje vise spontano, zavisno od toga koliko smo podesni jedno za drugo. Dozivio sam i jedno i drugo i trece i.... Znaci trajnost ljubavi je rezultanta dinamicnog gibanja cestica uma dvoje ljudi koje kolidiraju ili se harmonicnu dopunjuju u valentnoj ljusci :D

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2009, 20:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

slazem se sa blue da je bitno verovati u ono sto radis, verovati u sebe i u druge. jer, da nije tako, povukli bismo se negde u divljinu i ziveli sami, ili u najcescem slucaju, ubili!

sto se tice ljubavi, covek uvek veruje u ljubav, pa i kad pretrpi silna razocarenja. nije li svakom bicu potrebna paznja, briga, neznost... dodir?! sve u svemu, ljubav?

oni koji pricaju suprotno, nesrecne su osobe.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2009, 21:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Mar 2009, 02:36
Mi biramo partnera iracionalno, dakle, nikada ne znamo sta nas je tacno privuklo, ali energije se poklope. Kada se to desi, jako je bitno koliko je osoba emotivna, bar meni. Znaci, sto je veci emocionalni adrenalin, veza ima sanse da bude duza...i jos ako ste na istoj rezonanci, kako rece Hristov :D onda ona stvarno moze da traje vjecno, naravno, ne istim intenzitetom, ali vi ste na istoj frekvenciji.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2009, 21:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
zalizani_mladez je napisao:
i jos ako ste na istoj rezonanci, kako rece Hristov

Ko si ti i sta si ucinio sa Vittom? :D

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2009, 21:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mislim da je ovo previse teoretisanja! treba biti svestan svojih emocija, ali ne treba da ulazimo u filozofiju i psihologiju... emocije su prelepa i jako jednostavna stvar...ako govorimo o pozitivnim emocijama.

i negativne emocije su jednostavna stvar, samo nisu lepa, vec suprotno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 172 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]