banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 09:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Jan 2009, 15:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
BSE je napisao:
znaci, nista od Mastera? :)

jos ne ali sigurno ce biti posto na nekim fakultetima to zvanje ima tako za ocekivati je da ce i to uvesti na efbl

Poslednji put menjao BL Boy dana 29 Jan 2009, 00:48, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 20:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
BSE je napisao:
znaci, nista od mastera?

Već sam ranije napisao da kod nas svako tumači obrazovanje na svoj način.

BL Boy je u pravu. Bilo je raznih prijedloga kod nas. Srećom (ili na nesreću), nisu usvojeni.
Npr. htjeli su da svi oni koji završe 4 god. po starom programu budu masteri.
E sad, na pojedinim odsjecima naših fakulteta nema diplomskog rada, a "završni" rad je potreban za master...

Ako imamo hotele sa četiri/pet zvjezdica koji u nekoj normalnoj (ili nenormalnoj) zemlji ne bi imali ni tri, onda možemo imati mastere svuda...

Što da ne?

Zamislite samo:
KV - master tokar :lol: ili master mesar :lol:
ili
SSS - master tehničar elektrotehnike :lol:

(Ovim ne želim da uvrijedim one koji su tokari, mesari ili su tehničari elektrotehnike, ali kod nas je sve moguće, bar što se tiče titula!!!)

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2009, 18:02 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Apr 2009, 14:53
Ha, ha, ha....odlicni su ovi privatni fakulteti vezani za ekonomiju, cak ni matematiku nemaju... Studiram njemacki, pa kakvo bi ja znanje jezika imala kad zavrsim fakultet da nemam 4 vrste gramatike njemackog jezika, u svakoj godini po jednu.....ne mogu ni nauciti jezik dok ne savladam sve to jer je glavno. Kakvi su to fakulteti bez bar jednog od glavnih predmeta....ma, smesno... :)

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2009, 18:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Ne mozes nauciti jezik ni kad savladas sve to nabrojano.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2009, 20:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
zvanje magistra struke (sto nije isto kao i magistar nauka) na fakultetima koji imaju svrsene studente po Bologni, mogu steci sudenti koji su po starom planu i programu studirali 4 godine.
OVISI od fakultea koji si zavrsio.
znam da su neki fakulteti u Zagrebu vec priznali svoje studente verifikovali kao Mr sa zavrsene 4 godine studija, kod nas jos nije zazivjelo. opet, najbolje je to provjeriti na fakultetu koji si zavrsio.
ne znam, i sam sam zainteresiran jer sam i ja zavrsio 4.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 19:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Ma nece tu biti automatizma nakon 4 godine sigurno. Zasto bi se neko odrekao 2 000KM godisnje (toliko kosta godina na masters studijima na ETF-u)? A sa druge strane, zasto bi i dobili titule koje nismo zasluzili? Zavrsis 3, upisi jos 2, zavrsis 4, upisi jos 1 godinu. Eh, da mi je za iste muke dobiti mastera ...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 21:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Dec 2008, 21:05
Lokacija: Univerzitet "Posejdon"- friske diplome na kilu i po pola kile
ne bi mjenjao svoj dipl. za neke mastere-flastere nema tih para, a kamoli jos da ja dajem pare da me promjene u mastera-flastera :fist:
jebem ti bolonju i ko je izmisli

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2009, 11:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
http://www.novosti.rs/code/navigate.php ... %20Bolonju

Tri stepena za Bolonju

B. BORISAVLJEVIĆ, 13.04.2009 20:15:17

- Prvi nivo studija bačelor imao bi dva stepena, posle treće (pravnik) i posle četvrte godine (diplomirani pravnik), drugi nivo je zvanje master, a treći doktor - objašnjava prof. dr Sima Avramović, predsednik Statutarne komisije BU. - Ne remete se tri nivoa studija, jer u okviru prvog postoji stepenovanje. U Francuskoj, recimo, postoji master jedan i master dva.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 07:47 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 04 Mar 2009, 10:00
korisnik je napisao:
http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=4&status=jedna&vest=142969&title_add=Tri%20stepena%20za%20Bolonju

Tri stepena za Bolonju

B. BORISAVLJEVIĆ, 13.04.2009 20:15:17

- Prvi nivo studija bačelor imao bi dva stepena, posle treće (pravnik) i posle četvrte godine (diplomirani pravnik), drugi nivo je zvanje master, a treći doktor - objašnjava prof. dr Sima Avramović, predsednik Statutarne komisije BU. - Ne remete se tri nivoa studija, jer u okviru prvog postoji stepenovanje. U Francuskoj, recimo, postoji master jedan i master dva.

U BiH zakonu su 3 ciklusa, a ovo su 4 ... glupost

imam Uvjerenje u pdf. file, ali ga ne znam postaviti ovdje
u glavnom pise ovako ....

UNIVERZITET U SARAJEVU
EKONOMSKI FAKULTET SARAJEVO

Sarajevo 14.04.2009. godine

Na osnovu članova 82. i 114. Zakona o visokom obrazovanju (prečišćeni tekst) Kantona Sarajevo (Sl.Novine kantona Sarajevo br 09/07) i člana 5. Okvirong zakona o visokom obrazovanju u BiH (Službeni glasnik BiH 57/07) Ekonomski Fakultet u Sarajevu, izdaje

UVJERENJE

kojim potvrđuje da studenti Ekonomskog fakulteta u Sarajevu koji dobiju zvanje BAKALAUREAT/BACHELOR završili su prvi ciklus visokog obrazovanja po Bolonjskom modelu studija.

Broj položenih ispita i stečeni obim znanja odgovara dosadašnjem zvanju diplomirani ekonomista/visoka stručna sprema.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]