banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 16:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Apr 2009, 20:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
no comment tipicni prelivoda koji nema sopstvena uvjerenja ni stav vec interesdzija teski.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2009, 22:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Feb 2009, 01:51
a svako vece u 7 me vec hvata trema pred RTRS dnevnik, joooooj kad vidim dodu i mjesalicu pored njega negdje na hercegovackom kamenu, samo leptiriiiiici krenu od stomaka pa do cela, neka me milina oblije...sve me neko rodoljublje oblije

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2009, 22:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
BL Boy je napisao:

To ni RTRS ni sam Davidovic nije demantovao, sta dalje reci:) to je bio ministar vjera u vladi za vrijeme rata kada su se rusile dzamije i crkve, ako nije naredio jeste tolerisao i nista nije uradio da isto sprijeci.Ko da se ujedini pa rtrs ne samo da nije u funkciji razotkrivanja vec je i u funkciji pokrivanja kriminala vladajuce strukture tako da im to napamet nepada.

Potpuno tacno, i Davidovic bi trebalo da odgovara. Samo sto na tzv FTV ne vidjeh nikada otkako ona postoji i neku pricu razotkrivanja zlocina nad Srbima u minulom ratu, od etnickog ciscenja u Sarajevu koje je gle cuda vecim dijelom i ostalo u feudu zvanom Federacija BiH, pa do sistematskog ubijanja Srba od Broda, Sijekovca, Kravice, Popovog polja, doline Neretve pa do ofanzive Glamoc – Bocac.
Ne vidjesmo na optuzenickoj klupi nikad ljude koji su obavljali odgovorne funkcije s te tzv druge strane, jbt pa ni Dudakovica nisu u stanju strpat u zatvor, a kamoli Silajdzica, Ganica i ostale gospodare rata I mira… Nikad ne vidjesmo nista po pitanju rusenja pravoslavnih vjerskih objekata u minulom ratu, kao sto ne vidjesmo ko bijase odovogoran za to, pogotovo ne na tom kvazi-olicenju novinarstva zvanom FTV.
Prema dostupnim podacima Srpske pravoslavne crkve (SPC) u BiH, tokom minulog rata srušeno je 125 crkvi, 66 parohijskih domova i ostalih crkvenih zdanja. Istovremeno, oštećene su 172 crkve, odnosno 50 parohijskih domova i ostalih crkvenih zdanja. Zvuci nevjerovatno da za to niko jos nije odgovarao. :roll: :roll:

http://www.bim.ba/bh/110/10/9290/

A sto se tice borbe protiv kriminala, to sto se istrazuje ocit kriminal koji vlada na RTRS-u je lijepo, cak pozeljno da se sazna ko se omastio na novoj zgradi, mada bi takodje bilo lijepo prvo pomesti i na svom pragu pa tek onda glumiti postenje… onako kad se zna da je FTV u teskoj dubiozi od 20-tak miliona KM, a gle cuda nikad niko ne ustanovi gdje nestadose pare, ni ko ih je jamio…pa se cijela prica se svodi na onu narodnu ko o cemu-kurva o postenju. :roll: :roll:

http://www.bhdani.com/default.asp?kat=t ... ekst_rb=14

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2009, 22:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
drug , sve je to OK što ti kažeš i sve to treba ispitati, ali mene iz znatiželje zanima da vidim koliko su veliki kapaciteti novinara FTV da recimo direktora RTRS privedu pred lice pravde.

Ja bih više volio da je RTRS napravila neko istraživanje o svom direktoru, osim što je plasirala njegov demanti.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2009, 23:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
filozof sa vrbasa je napisao:
Ja bih više volio da je RTRS napravila neko istraživanje o svom direktoru, osim što je plasirala njegov demanti.

U potpunosti se slazem sa tobom, samo sto ipak mislim da je to kod nas nemoguce...ne samo na RTRS nego uopsteno...Niti novinari RTRS imaju kapacitet za to, niti na FTV imaju kapacitet da ispitaju kriminal i pronevjere u svojim redovima, a bili smo svjedoci prije nepar mjeseci da to nisu u stanju uraditi ni na HTV-u...
vidjeti ovdje viewtopic.php?f=29&t=40294

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2009, 01:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nema od toga nista pa nece oni protiv sebe i svog direktora taj bi stvarno morao biti avanturista, jer bi ga odmah cekao otkaz na vratima sljedeceg dana.Samo da kazem da su Dragan Davidovic i RTRS dobili su i neku nagradu za novinarstvo i to je pomenuto u emisiji koja je izazvala reakciju RTRS. Drug sto se tice ovoga sto si naveo ne sporim sve se treba istraziti i suditi ni po babu ni po stricevima, ali kazem da to prebacivanje loptice i ukazivanje svako na onog drugog nece nicemu dovesti osim do prepucavanja (svako treba da pocisti kriminal i zlocin u svojim redovima). Rijetko koji glavesina u ovom ratu da je ostao cist toga svi trebamo biti svjesni.Kod nas ljudi automatski zauzimaju odbrambeni stav cim se pomene neko iz njihovog naroda, tako je i sa Silajdzicem u Federaciji, tako je i sa Dodikom u RS, tako sa svima.
Sto se tice kriminala evo danas je izaslo i u Blicu ono sto su na FTV odavno govorili da je oko izgradnje zgrade vlade bilo debelog kriminala (korpa za smece kostala 1700KM) tako da ne treba sve gledati crno bijelo jer istina je obicno negdje izmedju.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2009, 10:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Lako je pisati o tome da prvo treba pocistiti smece iz svog dvorista. Problem ostaje isti.
Na primjer, vlasti RS-a pohvataju i kazne sve one koji su pocinili zlocine ili koji su huskali. Mislis da bi to izazvalo pozitivnu reakciju "onih anamo". Pod tim mislim da vlasti FBiH pohvataju zlocince tipa Nasera, Atifa i ostale bagre. Ja mislim da ne bi. Zavrsilo bi se sa onom poznatom njihovom-" Napokon su priznali da su oni crni i da su agresori i da su oni to sistemski za razliku od nas koji smo to sporadicno i da su...". E to je taj zacarani krug.

Meni nije problem priznati da je odredjeni broj Srba okrvavio ruke "braneci Srpstvo" i da su Srbi (mislim na bolesne umove iz naseg naroda) pocinili najvise zlocina u zadnjem ratu. Poznata je cinjenica da su ogroman procenat tih zlocina pocinili pozadinci i jajare, koji se nisu iz dana u dan valjali u blatu, gledajuci kako da izvuku zivu glavu. Isti takvi mogu se vidjeti i na drugoj strani.
Vidjeli smo Skorpione kako se izivljavaju nad onom sestoricom zarobljenih, Atifa kako naredjuje spaljivanje srpskih sela, Mambe kako malretiraju one ljude i na kraju nekoga ubijaju, Zute Ose kako "ciste" Zvornik, Alijine "oslobodioce" koji ubijaju onog starca i poslije ga vezu za traktor i vuku po ulici na odusevljenje desetina Alijinih "heroja", vidjeli smo i one "nase heroje" koji sutiraju onu mrtvu zenu u Bijeljini, zatim Mudzahedine sa odsjecenim glavama, slike Jelisica u Brckom itd.
Ti maloumnici su imali razlicite razloge: neko je ubijao iz osvete, neko zato sto je bio zatupljen ideologijom, neko zato sto je jednostavno mentalno poremecen itd. Da li iko moze pomisliti da covjek u rovu ima vremena da ide okolo i ubija babe i slicno?!
Problem je sto se ovdje pokusava napraviti crno-bijela slika a svako normalan vidi da je sve crno. Da, u BiH su Srbi pocinili procentualno najvise zlocina. Da, procentualno najveci broj Srba je i kaznjen ili osumnjicen. Da, Bosnjaci uglavnom nisu kaznjeni pa cak ni osumnjiceni za zlocine nad Srbima. Da, neke budale u Sarajevu ne zele da pokrenu te procese. Da, Srbi smatraju da je sud u SA pristrasan(sto je u velikoj mjeri tacno)...
Eh, kada bi se o svemu ovome razgovaralo hladne glave...

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2009, 14:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2007, 12:57
Mozda jednog dana kad bude postojalo pravo istrazivacko novinarstvo, koje ce otkrivati istinu i medijski razapinjati sve odgovorne, bez obzira na kojoj obali rijeke se nalazili, koje ce sa konkretnim dokazima i vjerodostojnim svjedocima biti u stanju da se nadju pred zgradom tuzilastva. Kad ne budu gledali samo kako da ocrne "one tamo" jer ove ovde ne smiju, vec iznoseci objektivne i istinite cinjenice dozvole narodu da sam formira svoje mnjenje.

a sto se tice direktora RTRS, ovo je strasno, cak i da ovakav snimak nikad nije naparavljen, neko ko je bio u onoj administraciji nikako ne zasluzuje da bude u danasnjoj, pogotovo, jer samo kalja obraz narodu i daje povod i opravdanja dusmanima za medijska spletkarenja i podizanja tenzija.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2009, 16:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

passenger57 je napisao:
Mozda jednog dana kad bude postojalo pravo istrazivacko novinarstvo, koje ce otkrivati istinu i medijski razapinjati sve odgovorne, bez obzira na kojoj obali rijeke se nalazili, koje ce sa konkretnim dokazima i vjerodostojnim svjedocima biti u stanju da se nadju pred zgradom tuzilastva. Kad ne budu gledali samo kako da ocrne "one tamo" jer ove ovde ne smiju, vec iznoseci objektivne i istinite cinjenice dozvole narodu da sam formira svoje mnjenje.

a sto se tice direktora RTRS, ovo je strasno, cak i da ovakav snimak nikad nije naparavljen, neko ko je bio u onoj administraciji nikako ne zasluzuje da bude u danasnjoj, pogotovo, jer samo kalja obraz narodu i daje povod i opravdanja dusmanima za medijska spletkarenja i podizanja tenzija.

Apsolutno se slazem dok su osobe iz proslosti jos uvijek na tim nekim bitnim pozicijama, nama nema neke bolje buducnosti. Sto se tice tog nezavisnog novinarstva upravo je zbog njegovog nedostatka i onda , ali i sada je doslo do medijskog rata kojim se najvise putem TV favorizovao govor mrznje i sl.a koje je potom stvorio javno mjenje po zelji onih koji su i glavni krivci za rat i ratna desavanja. Dakle, smatram da je dobar dio odgovrnosti za sve sto se desilo upravo na medijima koji su po instrukcijama svojih vodja uspjeli da zavade ljude i stvore pogodno tlo za rat i ubijanja. Ono sto meni smeta je da se ni onda , a ni sada ne gleda na ispravnost pocinjenih djela, vec se ista pravdaju pod izgovorom i oni su to isto radili, to nije u redu ni po etickim normama ni po vjerskim nacelima jer se u vjerskim knjigama nigdje ne spominje osveta vec oprastanje cak i najgorem neprijatelju. Nikada vise vjernika nikada veci zlocini, postavlja se pitanje da li je bilo vise pravih vjernika prije rata ili sada kada se u crkvu ide iz mode, a ne iz uvjerenja i kada vidimo da su i neki vjerski celnici ozbiljno kompromitovani svojim (ne)djelima.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2009, 18:01 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Dec 2007, 17:57
A sta je uopste lose u pjevanju,ko pjeva zlo ne misli. 8)

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2009, 18:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Moram priznati da dobro pjeva. :D

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2009, 19:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
Meni je tu intersantniji Dragomir Babić koji je kako je TV prikazala obavljao dužnost vojnog policajca, znači guzica mu nije vidjela ratišta. A sada je postao borac za pravdu u Slobodana Vaskovića.

Ti,ocigledno, nisi cuo za bataljon vojne policije 1. krajiskog korpusa (korpusnu policiju).

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2009, 23:22 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Jan 2008, 23:16
Vi niste zdravi pa sta ako neko pjeva srpsku pjesmu. Pjesma je nastala 1903. i poslije modifikovana. Pa nece pjevati ilahije. I sta na kraju pjesma dokazuje: da je neko zlocinac. Taj Vaskovic je psihopata. Al je dobro Davidovicevo saopstenje. Prozva i vojnog policajca Babica i Vaskovicevog mentora Ljubana Ecima.

O rušenjima u ubijanju Vasković da pita Ećima

BANjA LUKA - Generalni direktor Radio-televizije RS Dragan Davidović saopštio je juče da su u proteklih nekoliko godina desetine dobro plaćenih volontera pokušavali da prikupe dokaze o njegovom navodnom kriminalu i ratnim zločinima za potrebe mafijaške grupacije kojoj pripada izvjesni Slobodan Vasković.

Davidović navodi da su od svega što su uspjeli da prikupe prikazali u ponedjeljak u medijsko-propagandnoj konstrukciji političkog magazina "60 minuta" FTV-a, iznoseći gomilu laži.
Davidović ističe da bi bilo "veoma zanimljivo da je Vasković uz ratnog zamjenika komandanta bataljona Vojne policije Prvog krajiškog korpusa u Banjoj Luci Dragomira Babića o rušenjima i ubistvima u ovom gradu priupitao i svog mentora i dugogodišnjeg finansijera ozloglašenog ratnog šefa UDBE Ljubana Ećima".

- I kad smo već kod ubistava bilo bi dobro da se "60 minuta" pozabavi Vaskovićevom ulogom u poslijeratnim ubistvima na istoku RS. Tako gledaoci ovog političkog magazina ne bi ostali uskraćeni za informaciju šta je Vaskoviću šaptao i šta mu šapće Milovan Cicko Bjelica, navodi Davidović.

Davidović ističe da je jedina istina od svega što je objavljeno u "60 minuta" da je pjevao.

- Istina je da sam pjevao što se dobro vidi i čuje u prilogu "60 minuta". I opet ću, navodi Davidović.

Saopštenje

- Izražavajući uverenje da će krivci za rušenje samostana Petrićevac brzo biti otkriveni i kažnjeni, Ministarstvo vera navodi da bi oni koji su došli na ovakvu ideju, trebalo da znaju da srpski narod kao većinski u Republici Srpskoj Ustavom i ostalim zakonskim aktima garantuje građanske i verske slobode pripadnicima drugih nacionalnosti i konfesija, navodi se, između ostalog, u saopštenju Ministarstva vjera iz 1995. godine.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2009, 23:23 
Početnik
Početnik

BL Boy je napisao:
E u to ne ulazim, to spada u isti domen sa zgradom Vlade. Ako su krivi neka ih đavo nosi.

Međutim ovo da je odgovoran za klanje Bošnjaka i rušenje katoličkih crkava je jedna obična glupost. On je bio jedan običan ministarčić i ništa više. Ne mogu da pokupe Harisa Silajdžića a da bivšem ministru informisanja prišiu ove zločine.

Ja sam za to da svi odgovoaraju ako su krivi nema selektivne pravde, mada sad ne mogu da ne argumnetovano tvrdim ni da jeste ni da nije tu je sud koji to treba da radi. Kazes bio ministarcic, ali ministar vjera koji je kao sto sam rekao mogao to sve da sprijeci. Da li je organizovao opet kazem ne moze niko da tvrdi bez dokaza, samo i to je neko morao da radi nije bas slucajno u BL odletjela sve jedna dzamija ipak je tim neko dirigovao. Protiv tog sam da svako svog brani, a proziva onog tamo nekog drugog.

Vaskovicu mozes se barem malo sakriti. Malo mudrije sinko!!!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2009, 15:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

doli bel je napisao:
BL Boy je napisao:
E u to ne ulazim, to spada u isti domen sa zgradom Vlade. Ako su krivi neka ih đavo nosi.

Međutim ovo da je odgovoran za klanje Bošnjaka i rušenje katoličkih crkava je jedna obična glupost. On je bio jedan običan ministarčić i ništa više. Ne mogu da pokupe Harisa Silajdžića a da bivšem ministru informisanja prišiu ove zločine.

Ja sam za to da svi odgovoaraju ako su krivi nema selektivne pravde, mada sad ne mogu da ne argumnetovano tvrdim ni da jeste ni da nije tu je sud koji to treba da radi. Kazes bio ministarcic, ali ministar vjera koji je kao sto sam rekao mogao to sve da sprijeci. Da li je organizovao opet kazem ne moze niko da tvrdi bez dokaza, samo i to je neko morao da radi nije bas slucajno u BL odletjela sve jedna dzamija ipak je tim neko dirigovao. Protiv tog sam da svako svog brani, a proziva onog tamo nekog drugog.

Vaskovicu mozes se barem malo sakriti. Malo mudrije sinko!!!!!!!!

Dobro je SNSD-ovac samo ti po onoj staroj ko nije sa nama protiv nas je. Ja niti branim Vaskovica niti bilo kog drugog vec gledam cinjenice i RTRS, a ni Davidovic nisu uopste demantovali navode FTV(osim sto su rekli da je laz) vec onako pausalno i bez i jednog pisanog ili drugog dokaza poceli da optuzuju Vaskovica za kriminal. Moze biti da ima istine u tim navodima ne kazem ali argumentacija je tanka.za razliku od tih optuzbi FTV je prikazala dokumente banjalucke biskupije gdje poslije rusenja crkve na Petricevcu monsinjor Franjo Komarica, ali i neki i iz evropske zajednice optuzuju i smatraju odgovrnim upravo Davidovica.
Sto se tice pjesme i tvoje konstatacije da tu nema niceg loseg dovoljno govori o tome ko ovdje nije zdrav, jer i samo pjevanje nacionalistickih pjesama dovoljno govori o tome kolika je tolerancija i odnos prema drugom i drugacijem.Koliko znam to je i po zakonu zabranjeno, ali nebitno takvom covjeku nije mjesto na vrhu RTRS koja bi trebao biti objektivan i nepristrasan medij svih gradjana RS.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2009, 10:46 
Početnik
Početnik

Saostenje Dragana Davidovica:
Vaskovićeve manipulacije dokazaćemo na samo jednom primjeru: to je saopštenje ministra Dragana Davidovića poslije rušenja samostana na Petrićevcu 7. maja 1995. godine, objavljeno istoga dana na tadašnjoj Srpskoj radio-televiziji. U odnosu na laži emitovane u "60 minuta" saopštenje izgleda ovako:

"Ministarstvo vera Republike Srpske izdalo je danas saopštenje u kojem najoštrije osuđuje čin miniranja i rušenja franjevačkog samostana Petrićevac kod Banjaluke.

U saopštenju se naglašava da taj čin nema nikakvih dodirnih tačaka sa organima vlasti RS pa makar se motivi za njega nalazili u revanšizmu prema katolicima zbog stravičnih zločina koje njihova braća ovih dana čine nad Srbima u zapadnoj Slavoniji.

U saopštenju se izražava razumijevanje za srpsku ogorčenost i tugu za nestalim, poklanim i strijeljanim još od Drugog svetskog rata a da se i ne govori o egzodusu Srba u 1991. godini i danas.

Svesni smo bola zbog srušenih pravoslavnih hramova, spaljenog parohijskog doma u Pakracu 1991. godine i u svetu čuvene srpske biblioteke i Muzeja zapadnoslavonskih episkopa. Zahvaljujući apsolutnoj pristrasnosti međunarodnih faktora prema Hrvatima i katolicima rušenje jednog verskog objekta će biti stavljeno u istu ravan sa genocidom nad srpskim pravoslavnim stanovništvom Slavonije i drugih srpskih zemalja.

Izražavajući uverenje da će krivci za rušenje samostana Petrićevac brzo biti otkriveni i kažnjeni, Ministarstvo vera navodi da bi oni što su došli na ovakvu ideju trebalo da znaju da srpski narod kao većinski u Republici Srpskoj Ustavom i ostalim zakonskim aktima garantuje građanske i verske slobode pripadnicima drugih nacionalnosti i konfesija."

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2009, 11:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da nisam zivjeo i da ne zivim ovdje mozda bi mi se ovo saostenje i cinilo kao normalno, ali poznato je da su krivci za rusenje crkve uhvaceni pa pusteni. Mogu samo reci da se i u ovom saopstenju nisu pretrgli od osude rusenja objekta, vec mi se cini da su tek reda radi reagovali saopstenjem vise radi stranaca i medjunarodne zajednice vise nego radi toga sto su oni to stvarno htjeli-tako i zvuci ovo saostenje jer se odmah pominje stradanje Srba i samim tim ovaj cin namece kao eventualno opravdanje za ucinjeno. Te gradjanske i vjerske slobode su ispostovali nema sta :lol: i to da revansizma nije bilo mogu pricati maloj djeci. Nismo od juce svi znamo sta se desavalo na svim stranama, u krajnjoj liniji drzava je odgovorna za bezbjednost svojih gradjana i njihove imovine.

Osim tog pomenuti Davidovic se ne pominje samo za to, vec i za kriminal, jer je i on na spisku onih koji su upleteni u aferu oko izgradnje kompleksa oko zgrade vlade tj.integralove zgrade, tako da vidjecemo jos ko je tu ispravan ili nije.

Sto se tice Vaskovica samo mogu da kazem da su mu mogli nesto naci mislis da Sud RS ne bi vec podigao optuznicu i istog strpao u zatvor, kao sto je nedavno PU RS istog teretila za utaju poreza za njegovu firmu koja izdaje novine iako na desetine takvih ima samo sto se oni ne diraju jer su na strani SNSD-a. Dakle isto kao u slucaju ATV samo se pominju one neplatise koje nisu nas niz dalku sa SNSD tako da za neke zakon vazi a za neke i ne mora da vazi.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2009, 21:51 
Početnik
Početnik

Meni je tu intersantniji Dragomir Babić koji je kako je TV prikazala obavljao dužnost vojnog policajca, znači guzica mu nije vidjela ratišta. A sada je postao borac za pravdu u Slobodana Vaskovića.

Nije vidio ratista. Ali svi znaju ste je radio po Banjaluci. Sada se sudi onoj dvojici njegovih policajaca za ubijanje male Medare. Pa pljacke, ubistva. Nije mogao ministar naravno dici u vazduh nesto, ali je mogao vojni policajac koji je vedrio i oblacio gradom i strucnjak je za eksploziv. A tek javna kuca Big ben i banjalucke Bosnjakinje u njoj! O njemu najbolje govore kafane koje obilazi i danas. Normalnog je tamo strah uci.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2009, 23:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Niko od pomenutih aktera u ovoj prici nije vidjeo ratista to je bar jasno. Dakle ni Davidovic ni Babic ni Vaskovic ni Dodik i slicni njemu dobro su znali kako se eskivira to sve i brane interesi naroda iz debele hladovine, a sad opet pametuju i dizu tenzije, pokrecu stalno tu neku visoko patriotsku pricu. Svi znamo i zasto, kako bi se sto bolje svidjeli "svojima" i dobili novi mandat.

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2009, 08:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Citiraj:
BANjA LUKA - Prvom zamjeniku visokog predstavnika u BiH Rafiju Gregorijanu dostavljeni su dokazi o krivici novinara Federalne televizije Slobodana Vaskovića za utaju poreza 2002. godine u njegovoj nekadašnjoj firmi "Patriot", javlja Srna.

Iz izvještaja Ministarstva finansija RS od 15. aprila ove godine o istrazi koja je provedena u Poreskoj upravi RS, kako se u pismu navodi, nepobitno se može vidjeti da je izvršeno krivično djelo utaje poreza u većem iznosu nego što se pretpostavljalo.

Poreska uprava je u stečajnom postupku prijavila potraživanja u iznosu od 131.239 KM umjesto 162.675 KM. Poreska uprava Banja Luka je tako u postupku stečaja prijavila manja potraživanja u iznosu od 31.435 KM.

U pismu se navodi da je Vasković u vrijeme vladavine SDS-a 2005. godine bio zaštićen u Poreskoj upravi RS, te da je banjalučko tužilaštvo 1. aprila ove godine vratilo Poreskoj upravi RS najveći dio dostavljene dokumentacije o ovom slučaju uz ocjenu da je - nepotreban.

U izvještaju Ministarstva finansija o postupcima koje je u slučaju Vaskovićevog preduzeća "Patriot" provedena u Poreskoj upravi RS dostavljenom uz pismo navodi se da tim za prinudnu naplatu nije postupao po rješenjima zbog usmenog naloga pomoćnika direktora Područnog centra Poreske uprave u Banjoj Luci.
Kontrola

U izvještaju Ministarstva finansija navodi se da Područni centar Banja Luka nije odgovornom licu u pravnom licu "Patriot pres" uručio obavještenje o zaostalim obavezama kako je to propisano Zakonom, te da kontrolu poslovanja ovog poreskog obveznika nije vršio od 13. novembra 2002. do 17. maja 2005. godine.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]