ronny_legenda je napisao:
...ZEDER jeste resenje jedne vrste ,ali mom kolegi se konkretno u BG desilo da su mu auto natovarili na kamion...stoga ni 1 000 000 Zedera neebi pomoglo..
Ne mogu vjerovati da je čovjeku ukralo auto tako što su ga odvezli kamionom.
Koje je onda rješenje? Taj KASKO su upravo izmislili kriminalci. Ako nećeš da platiš kasko, maznu ti kola. I na kraju ne preostaje ništa nego da ga platiš. Moj stari ima Lavlju kandžu na Golf 3 već 5 godina. Koliko je ona sigurna, ne znam, ali eto ulije ti neku sigurnost malu.
Ne znam, kontam ako ikad budem imao keša da kupim dobro auto, da ga ne kupujem, jer eto šta se dešava. Ili jedino da ugradim ZEDER, LAVLJU KADŽU, ALARMNI SISTEM, GPS, ali GPS ako je moguće samo da ja znam da je ugrađen i ako bi mogao da pratim kući preko računara.
Evo jedan slučaj koji sam čuo:
Čovjeku ukrali auto i nakon toga ga zovu na tel. Rekli mu da ne javlja ništa policiji nego da dođe u Crnu Goru po auto i ponese lovu. Čovjek je izgleda imao hrabrosti i ode u CG i ponese lovu. Odradili zamjenu, ne znam kako i rekli mu da vozi auto nazad, a da će ga pratiti neki automobil i da nigdje ne staje i ne govori policiji. Čovjek tako i uradi i pređe granicu kad nakon koji dan mu opet ukradu auto. A znate šta je bilo? čovjek je prevozio u autu drogu a da to nije ni znao. I da ga je murija uhvatila na grani??? - On nadrlja. Ne znam šta je bilo, jeli poslije možda našao auto, ali eto reko da ispričam nečije iskustvo.