banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 09:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 82 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: SUNCANJE
PostPoslato: 19 Apr 2009, 12:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Primam boju samo tako...Nikad u zivotu izgorio nisam. Kad sam bio mali zvali me crnac. Jednom cak htjeli skineri da me tuku jer su mislili da sam cigan. Da se bacim na hip-hop, bio bih instant hit...Ili da odem u Bolivud ...he,he...Mozda i Meksiko, Brazil, Spaniju. Svuda bih mogao proci k'o domaci (ne bi znali ko sam-sta sam, a ono ja - isuncani Srbin :rr: )...Zadnjih godina sam malko pobijelio od faksa i ostalih kucnih aktivnosti, ali cim izadjem na sunce vrati mi se stari crni glanc.
I sta to kao - ''aristokratski bijel'' :-? ?...Mislim, to je dobro samo ako si k'o Svedjanka(ali onda moras biti u svakom pogledu) :). Shala mala, no offence.
Nikome ne skodi da malo pocrni. Od suncanja koza bude nekako lijepa ili privlacna ili seksi ili kotoveckakonaziva i stavectuima...da ne zalazim dalje u tu temu (ovo ne mijesati sa solarijumskim tenom - to se odmah vidi, ruzno je i odbojno)...
Zakljucak - oni koji vole da se suncaju meni izgledaju ''k'o ljudi brate'', a ovi se sto se vjecito kriju od svakog suncevog zraka nekako bolesno, malokrvno, epilepticarski...
Opet shala i opet no offecne :D . Auh, jesam danas nesto vickast, pravi shaljivdzija :) ...(Ua!!! Buuhuu!!!Ua!!!)
Lupam gluposti i odo'.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2009, 13:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Danas si baš vickast... :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2009, 18:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
nasmjeshiti luzer je napisao:
Primam boju samo tako...Nikad u zivotu izgorio nisam. Kad sam bio mali zvali me crnac. Jednom cak htjeli skineri da me tuku jer su mislili da sam cigan. Da se bacim na hip-hop, bio bih instant hit...Ili da odem u Bolivud ...he,he...Mozda i Meksiko, Brazil, Spaniju. Svuda bih mogao proci k'o domaci (ne bi znali ko sam-sta sam, a ono ja - isuncani Srbin :rr: )...Zadnjih godina sam malko pobijelio od faksa i ostalih kucnih aktivnosti, ali cim izadjem na sunce vrati mi se stari crni glanc.
I sta to kao - ''aristokratski bijel'' :-? ?...Mislim, to je dobro samo ako si k'o Svedjanka(ali onda moras biti u svakom pogledu) :). Shala mala, no offence.
Nikome ne skodi da malo pocrni. Od suncanja koza bude nekako lijepa ili privlacna ili seksi ili kotoveckakonaziva i stavectuima...da ne zalazim dalje u tu temu (ovo ne mijesati sa solarijumskim tenom - to se odmah vidi, ruzno je i odbojno)...
Zakljucak - oni koji vole da se suncaju meni izgledaju ''k'o ljudi brate'', a ovi se sto se vjecito kriju od svakog suncevog zraka nekako bolesno, malokrvno, epilepticarski...
Opet shala i opet no offecne :D . Auh, jesam danas nesto vickast, pravi shaljivdzija :) ...(Ua!!! Buuhuu!!!Ua!!!)
Lupam gluposti i odo'.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Baš si lood! :D
Ovo boldovano...
Aristokratski bijel - to je parodija na račun Engleza i "plave krvi".
Nikad se ne izlažem direktno suncu jer i u hodu pocrnim :(
A izbjegavam ga iz prostog razloga jer je ovdje kod mene redovna temperatura ljeti preko 43 C
Sad, da je koža nježnija kada je crna - to je netačno!
Od prevelikog sunčanja koža stari i gubi elastičnost. Koža pokušava da se oslobodi sloja odumrlih ćelija epitela uzrokovanih UV zračenjem i nikako nije "nježna" ni hidrirana.
Tamna koža je možda transparentna pa pokriva nedostatke, ali ti nedostaci se liječe na drugi način.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2009, 23:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja u hodu pocrvenim ako je baš jako sunce... Ili ostanem bijela. Na moru ako ne izgorim, ostanem bijela. Prošle god sam se prvi put vratila crna, sve zbog beta karotena i te genijalne kreme. Ponoviću postupak i ove god. A reče mi nekidan momak da je pocrnio jer ide svaki dan na pecanje... Aaaa znači ja kad odem na more u julu on će već biti crnac... Koji će to bit eurokrem.. Damn.. :evil3:

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2009, 23:50 
Veteran
Veteran

Tamna koza prikriva gomilu nedostataka u mom slucaju, tacno. Ali, jebiga, iz koze se ne moze :D (nit se zeli). Eh da sam pametan koliko sam crn...A ovako, sta ces, tuga.
A i ko jos zeli biti savrsen?...(postoji li veci Narcis od mene? 8) )
Priznajem, katastrofican sam kao pojava i osoba...Probao sam da se mijenjam - ne ide...Sta da se radi? A volim puno da izlijecem pa to ti je.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 13:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
Eileen, sta bi? jel ista pomoglo??

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 16:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma, jeste. Već sam napisala da sam najbolje pocrnila prošle god. Vrijede svaku paru. Mislim da je oboje po 19€ ako se dobro sjećam... Tablete kreneš uzimat mjesec dana prije odlaska na more, a kremu 7 dana svako veče (ja sam je mazala nakon tuširanja). Kad odeš na more koristiš je i kao kremu za sunčanje, a i beta karoten i dalje uzimaš (ja sam imala 40ak tableta). Pomoglo mi je u svakom slučaju jer nisam izgorjela...

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 16:38 
Veteran
Veteran

EiLeen je napisao:
Ma, jeste. Već sam napisala da sam najbolje pocrnila prošle god. Vrijede svaku paru. Mislim da je oboje po 19€ ako se dobro sjećam... Tablete kreneš uzimat mjesec dana prije odlaska na more, a kremu 7 dana svako veče (ja sam je mazala nakon tuširanja). Kad odeš na more koristiš je i kao kremu za sunčanje, a i beta karoten i dalje uzimaš (ja sam imala 40ak tableta). Pomoglo mi je u svakom slučaju jer nisam izgorjela...

Prvi put cujem da je neko postao narkoman da bi pocrnio. :) Al' dobar je izgovor...Sad cu i ja da se navucem. :D

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 16:41 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 07 Apr 2009, 18:08
EiLeen od kojeg su proizvodjaca te tablete?

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 16:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znači, cimeri su me svaki dan zezali kad sam uzimala tabletu za samocrn :iconbiggrin: Nisam narkomanka, samo želim biti kao vi.... :crybaby:
P.S. Slađa, ne znam, bacila sam kutiju, a kremu sam sačuvala... Ne znam ima li ih kupit u Bl, ja sam u It... :confused4:

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2009, 09:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
e hvala! ovi Rougi proizvodi se mogu kupiti u Hrvatskoj, vidjela sam prosle godine, u gotovo svim parfumerijama i apotekama..

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2009, 11:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
vidjala sam i po BL apotekama,neke narandzaste kutije i reklama 40%tamniji ili tako nesto,obicno oni to izbace na izloge s prvim zrakama sunca,e sad ima li efekta ili je cista komercijala ne znam,a isto tako to je individualno,ja nemam pigmenta a i alergicna sam na sunce tako da sam uvijek bijela... 8)

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2009, 11:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
To nije normalno u svakom slučaju...

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2009, 12:15 
Ne vidim razlog zasto nije normalno??

Ja cu uzeti nekakav preparat na bazi beta karotena cim dodje ljeto, ne zelim opet da budem kao rak.

Nije mi toliko bitno da pocrnim, ali mi je bitnije da ne pocrvenim...imam ionako osjetljivu kozu, do sada sam milion puta bio kod dermatovenerologa...

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2009, 12:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
tensSa je napisao:
ionako osjetljivu kozu, do sada sam milion puta bio kod dermatovenerologa...

Da,kao zbog sunca........c c c :D

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2009, 13:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Jebiga majstore-ce nije prirodno, skrnaviš svoju prirodu... Meni pojedini naturaju titulu isfrustrirane osobe (a samo pišem onako kako jeste jer takav mi je posao pa se svašta nagledam u toku dana-noći), pitam se šta ste Vi koji imate potrebu da budete crni iako ste prirodno svjetle puti, ako Vam je priroda dala smedju boje kose a vi je farbate u crno, ili ako su vam oči zelene a kupujete ljubičasta sočiva? Zapravo svi hvalite to sranje a niko se ne zapita o posljedicama uzimanja tih pilula-kremica... Ne može to biti zdravo nikako, nemoguće je da ne dodje do reakcije organizma, da se ne pojeve neke neželjene posljedice - fleke, alergije koje mogu napraviti pravi horor od čovjeka... Sjećam se da je bbc imao neki dokumentarac o ovom karotenu i uopšte o vještačkim vitaminima...

Citiraj:
Gutamo ih kao bombone i pri tom dajemo velike pare iako ne postoje valjani dokazi da vitaminski dodaci mogu da nam produže život, a naučnici čak tvrde da u nekim slučajevima izazivaju prevremenu smrt. Ovu senzacionalnu vest objavili su istraživači sa Univerziteta u Kopenhagenu, nakon što su preispitali 67 studija i zaključili da vitamini A i E mogu da poremete prirodne odbrambene mehanizme ljudskog organizma.

„Štaviše, beta karoten, vitamin A i vitamin E čak povećavaju rizik od smrtnosti“, kaže se u izveštaju ugledne organizacije „Kokrejn kolaborejšen“. U ovom istraživanju izabrane su različite studije od ukupno 817 istraživanja o beta karotenu, vitaminu A, vitaminu C, vitaminu E i selenu da bi se ispitalo eventualno korisno dejstvo vitaminskih dodataka ishrani. Prevladava uverenje da ti dodaci sprečavaju oštećenja koja trpe tkiva u ljudskom organizmu zbog takozvanog oksidativnog stresa na taj način što uništavaju molekule slobodnih radikala, uzročnike tog stresa. Ta oštećenja tkiva se dovode u vezu s nekoliko teških bolesti, uključujući karcinom i srčana oboljenja.
Istraživanjem je obuhvaćeno 233.000 bolesnih i zdravih ljudi, a svima im je bilo zajedničko da su uzimali vitaminske tablete radi sprečavanja bolesti. Istraživači su zaključili da kod ljudi koji uzimaju vitamin A postoji 16 odsto veći rizik od smrti, kod onih koji uzimaju beta karoten taj rizik je sedam odsto, dok kod osoba koje piju vitamin E taj rizik iznosi četiri odsto. Što se tiče vitamina C i selena, naučnici nisu otkrili bitnije povećanje ili smanjenje opasnosti od smrtnog ishoda.
U zaključku se ističe da „nisu pronađeni dokazi u prilog tome da vitaminski dodaci doprinose primarnoj ili sekundarnoj prevenciji bolesti“. Ne zna se tačno zašto vitamini imaju takvo dejstvo, ali tim istraživača pretpostavlja da oni remete normalno funkcionisanje organizma. Recimo, beta karoten menja način na koji telo iskorišćava masti.
Međutim, Informativna služba zdravstvenih dodataka ishrani, koju finansira udruženje proizvođača vitaminskih preparata, tvrdi da mnogi ljudi ne dobijaju kroz hranu sve vitamine neophodne za dobro zdravlje. „Za milione koji ne unose vitamine kroz hranu, tablete su korisni dodaci i oni ne treba da prestanu da ih piju“, smatra Pamela Mejson

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2009, 13:09 
_zoka je napisao:
tensSa je napisao:
ionako osjetljivu kozu, do sada sam milion puta bio kod dermatovenerologa...

Da,kao zbog sunca........c c c :D

A de i ti me je*i, ko da mi nije dosta sto me raja za.... kad sam reko da sam bio kod dermatovenerologa.... :D

Socialbug, ne da mi se raspravljati, ako neces nemoj koristiti dodatke prehrani i dovidjenja, ja kazem opet ako ne koristim te dedatke opet sam u opasnosti jer mi je koza osjetljiva, a zna se da sunce moze dobro ostetiti kozu...pogotovo meni koji imam inace osjetljivu kozu, ja cu probati sa ovim pa sta bude, ako pomogne odluicno, ako ne onda cu prestati koristiti, to sto nas glupi narod konta da je to "hemija" i da "nije prirodno" necu komentarisati jer mi je dosta da slusham svakakve idiote koji su pametni sami od sebe...a za te studije, pa zna se da ih je pola placeno od strane svakakvih kompanija i zna se koje studije sta rade i zasto...ja kad nesto uzimam makar znam da li radi svoj posao ili ne...receno ti je vec, danas ti pola stvari u ishrani ima u sebi svakakvih go**na...i nije mi bitno da li cu pocrniti, to je samo sporedni efekat upotrebe bet karotena...meni je bitno da me ne je*e koza svako ljeto kad trebam ici na kupanje i da ne moram jaukati drugi dan kada dodjem sa kupanja...

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2009, 13:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Iz tvojih rečenica moče se osjetiti odredjena doza agresivnosti... Misliš da ćeš biti ljepši ako budeš crnčuga? :lol:
Ma to je tvoj problem što nemaš argumente da potkrijepiš svoju priču... Samo pokušavam naći dovoljno dobre argumente zašto ne trebaš slušati DRUGE!!!
Po tebi ispada da je bolje da neko oboli (ne daj ti Gospode) a da ga ne upozorimo na posljedice korištenja tog preparata... Idi ti kod svog dermatologa i njega pitaj smiješ li ili ne a nemoj slušati šta ko piše...

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2009, 13:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
tensSa je napisao:
A de i ti me je*i, ko da mi nije dosta sto me raja za.... kad sam reko da sam bio kod dermatovenerologa.... :D

Socialbug, ne da mi se raspravljati, ako neces nemoj koristiti dodatke prehrani i dovidjenja, ja kazem opet ako ne koristim te dedatke opet sam u opasnosti jer mi je koza osjetljiva, a zna se da sunce moze dobro ostetiti kozu...pogotovo meni koji imam inace osjetljivu kozu, ja cu probati sa ovim pa sta bude, ako pomogne odluicno, ako ne onda cu prestati koristiti, to sto nas glupi narod konta da je to "hemija" i da "nije prirodno" necu komentarisati jer mi je dosta da slusham svakakve idiote koji su pametni sami od sebe...a za te studije, pa zna se da ih je pola placeno od strane svakakvih kompanija i zna se koje studije sta rade i zasto...ja kad nesto uzimam makar znam da li radi svoj posao ili ne...receno ti je vec, danas ti pola stvari u ishrani ima u sebi svakakvih go**na...i nije mi bitno da li cu pocrniti, to je samo sporedni efekat upotrebe bet karotena...meni je bitno da me ne je*e koza svako ljeto kad trebam ici na kupanje i da ne moram jaukati drugi dan kada dodjem sa kupanja...

Hajd' da ne bude idiotski... :D fino cura napisala, jela čitavu zimu cveklu, dinje i mrkvu i dobila super boju u sred zime.
Što i ti ne bi probao prirodne preparate? Neće škoditi tvojoj osjetljivoj kožici. 8)

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2009, 13:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
tensSa,daj boze da ti pomogne ako imas osjetljivu kozu i sklon si alergijama i opekotinama,ja sam pokusavala sa raznim dodacima ali nista, setkam ljeti kao da sam upala u kantu jupola,kad vidite spodobu da se u bazenu kupa u majici dugih rukava e to sam ja :lol: (e tu majicu sam kupila,namjenski za kupanje jer navodno ima neke filtere bla bla pa teze izgoris 8))i kremice sa viskom faktorom zastite...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 82 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]