banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 04:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Apr 2009, 01:50 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 10 Mar 2009, 01:35
Prije par dana izvadih VISA karticu, piše u ugovoru VISA NET ... tačnije to je ovo http://www.unicreditbank-bl.ba/visa-net.html

u UniCredit banci ... e sad, ja ću to koristiti tipa: nešto mi se svidi na netu, stavim na nju 100 KM i kupim preko neta...neko mi pošalje novac preko mb i skinem na bankomatu.
ali nije mi jasno sledeće, rekli su mi 5 % od mjesečnih transfera se mora uplatiti do 15. u mjesecu...znači li to ako potrošim 100 KM u jednom mjesecu moram u drugom njima dati 5 kao proviziju ? nije valjda to ili nisam ništa skontao.
ako je neko ima volio bih da kaže iskustvo, jer mi nikako nije jasno...danas sam uplatio 20 KM da je verifikujem na mb al ne uspjeva, pokušao sam nešto kupiti al ne prepoznaje je. nemam pojma :(

U prilogu slika kartice...ukoliko nisam stavio u dobru sekciju molim moderatore da prebace u ekonomiju ili gdje već spada.
Hvala

Prikačeni fajlovi:
Picture 008.jpg
Picture 008.jpg [ 25.82 KiB | Pogledano 1921 puta ]
Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 06:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ovo 5% do 15. ti znaci da ne moras imati na kartici pare koje potrosis, ne moras ih staviti unaprijed. To ti dodje kao neka vrsta kredita, a do 15. u mjesecu moras platiti 5% od onog sto potrosis. Na ostalo ti uzmu lijepu kamatu, pa ti placaj polaaaako. Pazi gdje ostavljas podatke o njoj jer iako ti nisi stavio gotovinu unaprijed imas odredjen limit (100 do 1000KM), zavisno koliko si odredio, i taj iznos ti moze biti skinut iako ga nisi unaprijed uplatio na karticu.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 09:25 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
Ne znam kako bi ti rek'o... al' uzmi VISA classic kreditnu. Ona sigurno svugdje radi. Sa ovim sranjem ces samo probleme imati. Cak i nove VISA debitne prolaze (ako nazad imaju verifikacioni kod) i mozes placati po citavom svijetu. Ako si zaposlen, i primas platu preko banke, sigurno imas debitnu. Ako nisi, mozda ipak zamolis nekog drugog da ti uplati tih par sitnica koje ces da uzmes. Previse skupo ce te sve to doci, na kraju kad sve saberes i oduzmes.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 09:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
To sto on ima jeste Visa Classic kartica, samo ima mali limit jer se koristi na internetu i zbog toga se zove VISA NET.

Ovo sto ti je blaf napisao je tacno. Ako zelis izbjeci kamate unaprijed uplacuj iznose koje ces trositi.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 09:51 
Pripravnik
Pripravnik

Nije to nikakva kreditna kartica. To je hibrid nekakav. Kod kreditne ne moras nista imati na racunu da bi placao. Moras samo izmiriti obaveze kad pristignu 20. u mjesecu za prethodni mjesec. I nikakve kamate nema. Kao i kod debitne, samo sto tamo odmah skida sa tekuceg racuna. Ovo je sranje koje su izmislili bankari da dodatno oderu narod. Eto, rekoh, pa kako god...

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 10:50 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Jul 2007, 19:00
ziggy je napisao:
Nije to nikakva kreditna kartica. To je hibrid nekakav. Kod kreditne ne moras nista imati na racunu da bi placao. Moras samo izmiriti obaveze kad pristignu 20. u mjesecu za prethodni mjesec. I nikakve kamate nema. Kao i kod debitne, samo sto tamo odmah skida sa tekuceg racuna. Ovo je sranje koje su izmislili bankari da dodatno oderu narod. Eto, rekoh, pa kako god...

Hm, ako je naziv kartice "VISA NET revolving" i ako mora uplatiti 5% onda je definitivno kreditna inače se nebi zvala revolving :D .
Sve što kupi djeli mu se na 20 rata (zato i uplaćuje tih 5%). Ako će uplaćivati ratu po ratu onda mu se na preostali dug obračunava kamata (nisam siguran ali je negdje oko 5-7%, zavisi od banke).

@rodni.t ako ćeš koristiti karticu samo za internet plaćanje i hoćeš da izbjegneš kamatu čim nešto kupiš otiđi u banku i uplati iznos koji si potrošio. Nisam siguran da li ovo fukkcioniše Ili ako imaš viška para :) uplati odma čitav iznos do kojeg ti je limit na kartici pa si miran. I da, banka uzima svaki mjesec oko 1MK provizije bez obzira da li imaš transakcija na kartici ili ne.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 10:53 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ja koristim http://www.payoneer.com/

Radim neke poslove za strance pa mi oni direktno na nju uplacuju lovu... Radi sa svim živim i mrtvim sistemima.. Samo malo šupa recesija - Ameri stegli kaiš... :)

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 14:14 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Jul 2006, 22:32
ja imam nekoliko tih kartica, debitna je skoro neiskorišćena na internetu, ništa sa njom ne možeš kupiti, ja sam probao na bar 15 mjesta. em. ima 12 brojeva na kartici pa u pola sistema ne možeš staviti ništa.
a ovi naši nemaju ni internet bankarstvo, nesretnjakovići.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 14:24 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 10 Mar 2009, 01:35
uh ljudi, pa šta mi preporučujete, zezao sam se sa njom 20 dana dok sam izvadio. niko nema pojma ni šta je niti ko zna objasniti. onda Znači taj limit je samo za minus ili totalno, ako mi je limit 100 mogu li na njoj imati 1400 npr. ?

imam ja debitnu, al valjda ne može preko neta ?

naravno da ću uplaćivati unaprijed, tako sam i rekao, e sad bojim se ovog što ste već rekli, da mi mogu skinuti po 1000 KM. Možda da smanjim limit ?

Poslednji put menjao rodni.t dana 16 Apr 2009, 16:22, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 14:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
Citiraj:
ima 12 brojeva na kartici

mozda kucas pogresno, visa kartice imaju 16 cifara. i za kupovini na internetu ti treba CVV2 trocifreni broj sa poledjine kartice.

Citiraj:
ako mi je limit 100 mogu li na njoj imati 1400 npr. ?

U Volksbanci mozes, a mislim da mozes i u Unicredit, posto su oni bili njihov pridruzeni clan kod Visa i radili su kartice po njihovim.

UniCredit banka: broj telefona 051.243.339, kontakt osoba Vesna Jankovic, pa nek' ti oni objasnjavaju, placeni su za to. :D

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 14:50 
Pripravnik
Pripravnik

Limit na kreditnoj kartici znaci da toliko mozes potrositi u toku jednog mjeseca. A onda ti sledeceg mjeseca, 20-og, naplate onoliko koliko si potrosio sa tekuceg racuna (bez kamate, naravno). Ta revolving budzevina ti naplacuje valjda po 5% svaki mjesec, plus kamate zaracuna, kako i odakle pojma nemam. Nadam se da radis i imas tekuci racun, inace stvarno ne vidim svrhu tolike zajebancije. Pa nije kartica igracka.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 16:24 
Pripravnik
Pripravnik

Citiraj:
mozda kucas pogresno, visa kartice imaju 16 cifara. i za kupovini na internetu ti treba CVV2 trocifreni broj sa poledjine kartice.

debitna ima 12 ! to je za bankomate, i dobijaju je oni koji dobijaju platu preko banke ili penziju...

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 17:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja trenutno imam 4 debitne kartice i na svakoj ima 16 brojeva. Ako ti je kartica od NLB Razvojne banke mozda nisi primjetio 4 broja koja su na hologramu iznad naziva maestro ili Visa, a i oni se racunaju. Kod mene se na njoj jedva primjete.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 17:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Mar 2009, 02:36
Dobro, posto ovi u unicredit komplikuju sa limitima i procentima 8) da li u BL postoji banka koja izdaje internet kartice bez zatezanja, kao npr. Visa Virtuon u Rajfajzen Srbija???

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 23:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Jul 2007, 19:00
zalizani_mladez je napisao:
Dobro, posto ovi u unicredit komplikuju sa limitima i procentima 8) da li u BL postoji banka koja izdaje internet kartice bez zatezanja, kao npr. Visa Virtuon u Rajfajzen Srbija???

Pročitaj http://forum.banjaluka.com/viewtopic.php?f=25&t=34069&hilit=ebay

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 17:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
VAK je napisao:
Citiraj:

debitna ima 12 ! to je za bankomate, i dobijaju je oni koji dobijaju platu preko banke ili penziju...

Ma, nema sanse.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 17:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da da, debitna je za bankomate, a kreditna??? Jel to kad hoces kredit a banka ti ga ne da, pa ih zajebes i uzmes kreditnu karticu?
Uvescemo novi model kartice na neznalice - debiLna!!!

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 18:42 
Citiraj:
Uvescemo novi model kartice na neznalice - debiLna!!!

:lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2009, 03:17 
Pripravnik
Pripravnik

Timotic je napisao:
VAK je napisao:
Citiraj:

Ma, nema sanse.

moja ima 12, zovu je debitna, radi na bankomatu i VISA je...brojevi su jednostavno ištampani i ima ih 12...ako ne vjerujes slikaću ti.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 13:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
VAK je napisao:
moja ima 12, zovu je debitna, radi na bankomatu i VISA je...brojevi su jednostavno ištampani i ima ih 12...ako ne vjerujes slikaću ti.

Ma, najvjerovatnije da iz sigurnosnih ili bog te pita kojih drugih razloga, na kartici nisu odstampali prve ili poslednje 4 cifre. To ne znaci da bankomat ne ocitava svih 16...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]