Vidi njih sto se bockaju...
A ja svoj faks zavrsio, nja-nja-nja-nja!...
Prvo sam radio i cekao prijemni (primali svake dvije godine, a ja sam zelio samo to i nista drugo...bio sam odlucno dijete).
Onda sam radio i studirao (sve po pravilu sluzbe - sve i jedno predavanje, sve i jedna vjezba itd...) dok nisam nacisto puk'o od trckaranja tamo-vamo, pa sam odlucio da se odreknem kinte.
Onda sam samo studirao i vrijedno obavljao sve studentske zadatke i gledao kako mnogi ''radnici'' madjare faks. Stvarno su madjarili, ali ne mogu da ih krivim jer su oni u principu samo dosli po papir, a ne i po znanje. Tako su i zavrsili - imaju papir ali nisu ni svjesni koliko nemaju pojma. Ali ruku na srce, u par navrata su ti isti pomogli i meni pri nekim vjezbama na faksu, a ne samo ja njima. Tako da znate da i najgori madjari mogu da ispadnu najvece ljudstvo i to bas kad ti zatreba.
Sad imam diplomu, posao nemam ali ga nisam ni trazio, pa ne mogu da se zalim. Takoreci, uzeo sam sam od sebe neplaceni odmor da pozavrsavam neke licne ambiciozne planove. Svima oko sebe sam cudan(''Imas faks, a ne radis?! Ne trazis posao?!! Zenidba, djeca, kuca, posao?!''), ja sebi nisam. Znam svoj put.
Nego sta reci do - sam u se i u svoje kljuse, te, svoj pos'o Roso.
I da dodam jos da me strasno nerviraju ovi sto se za vrijeme studija po citav dan bave politikom, pravima studenata, medjucelijskim interakcijama u organizmu fakulteta itd...Oni po pravilu mnogo kenjaju a malo rade(tj-uce), i zahtijevaju neku paznju i postovanje koje, realno, jos nisu zasluzili. Ne kazem da drugi jesu, nego kazem i ponavljam - svoj ti pos'o Roso.