fantomacan je napisao:
info_elta2 je napisao:
Ovo prvo ne razumjem, kao drugo usluga digitalne tv se ne naplacuje, preplata 12KM odnosi se iskljucivo na analognu tv. Digitalna tv se nece naplacivati sem dodatnih digitalnih paketa van osnovnog paketa. Tvrdnja da komercialno prodajemo resivere nije tacna. Resivere dobijamo iz Njemacke, Slovenije izvezemo ih, platimo carinu i bez da bi dodali ni 1 KM prodamo napred korisniku odnosno po njemackoj cjeni sa kolicinskim popustom na 500 komada. Tako cemo i u buduce raditi, odnosno nikakve zarade na resiverima, cak i Eurosplet je dodao samo 3 % troskova prevoza i nista vise. To nije komercialno, nego neprofitno poslovanje odnosno pokrivanje troskova, jer mi smo kablovski operateri i ne trgovci, zaradjujemo sa distribucijom tv programa i ne prodajom resivera.
Jeste registrovali onda NVO pošto se bavite humanitarnim radom?

S obzirom da dajete takve novotarije i ingenizone izume novog stoljeća besplatno valjda je sve to legalno? Šta ću ako me sutra neko optuži za porijeklo digitalnog signala kojeg besplatno dobijam, a vi niste registrovani kao humanitarna organizacija?
I da, idem uskoro da odjavim analogni priključak kad mogu besplatno gledati digitalnu varijantu. Analogna oprema je za budale. I provjeravam u registru jeste li registrovani kao NVO.
I kako se i po tim lažnim kriterijima može nešto smatrati besplatno kad su ljudi povedeni vašim lažima uložili u opremu a dobili samo gomilu problema? Tako je to sa tim besplatnim stvarima.
Bojim se da nisi procitao ovaj moj odgovor, evo jos jednom ga kopiram, reci ako nebudes razumio, tu smo da ti pomognemo:
Svi programi analogne televizije placaju se po svakom prikljucenom korisniku na mrezu, nevezano dali je korisnik ikad npr. prebacio na kanal Eurosport ili nije. Znaci placanje prava je obaveza, to automatski znaci da je placanje kablovske preplate obavezno.Sve drugo je dodatna usluga, koju korisnik moze naruciti ili ne. Digitalna kablovska televizija do momenta dok nebude ugasena analogna ce se financirati od dodatnih paketa programa za digitalnu tv. Oni ce na analognu preplatu placati dodatak u vrijednosti dodatnog digitalnog paketa. Npr. fillmski paket npr.HBO, HBO Comedy. Te programe cemo kupiti i prodati korisnicima kao dodatni paketi. Kako sada ne nudimo dodatnih paketa tako nista ne zaracunavamo, u dodatnom paketu digitalije bice ukljuceni troskovi digitalizacije osnovnog paketa. Npr. 0,5 KM po korisniku.
Razumljivo novac nije jedini interes, mi digitalni paket ne naplacujemo ali imamo korist sto ga imamo, jer cemo zahvaljuljuci njemu dobiti daleko vise korisnika dodatnih paketa ili obicnim jezikom receno, taj poklon cemo naplatiti samo u dodatnom paketu. Iz najobicnijeg razloga jer ce svaki korisnik digitalnog prijemnika najvjerovatnije kupiti nesto dodatno.
Osnovni paket digitalne se nalazi u kablu u svakom stanu i ko je naprimjer kupio dvb-c resiver npr. u Austriji moze koristiti digitalne kanale bez da bi mi to trebali posebno odobriti.To jeste besplatno ali cemo ga naplatiti u kasnijem periodu prodajom digitalnih paketa. Znaci nema poklona, to je cist poslovni interes koji koristi i nama i korisnicima digitalije, ostali niti gube niti dobijaju.
usluga digitalne tv se ne naplacuje, preplata 12KM odnosi se iskljucivo na analognu tv. Digitalna tv se nece naplacivati sem dodatnih digitalnih paketa van osnovnog paketa. Tvrdnja da komercialno prodajemo resivere nije tacna. Resivere dobijamo iz Njemacke, Slovenije izvezemo ih, platimo carinu i bez da bi dodali ni 1 KM prodamo napred korisniku odnosno po njemackoj cjeni sa kolicinskim popustom na 500 komada. Tako cemo i u buduce raditi, odnosno nikakve zarade na resiverima, cak i Eurosplet je dodao samo 3 % troskova prevoza i nista vise. To nije komercialno, nego neprofitno poslovanje odnosno pokrivanje troskova, jer mi smo kablovski operateri i ne trgovci, zaradjujemo sa distribucijom tv programa i ne prodajom resivera.