banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 11:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Elta Kabel
PostPoslato: 14 Apr 2009, 21:40 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2008, 20:51
corttex je napisao:
Evo trenutno u Prijedoru na FOX CRIME nema titlova već nekoliko sati. Ne znam kakvo je stanje na Totalu, a i baš me briga jer plaćam elti a ne Totalu. Zaista mislim da nije nekakav izgovor za eltu to da ako nešto ne valja na Totalu onda je sasvim u redu da ne valja i na elti.
Mislio sam da elta nije samo obični redistributer signala Total TV... ili jeste.

Fox Crime nema veze sa Total TV. Po mojim informacijama trenutno nema po cijeloj Evropi. Sutra cemo traziti od njih informaciju sta je u pitanju.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 21:44 
Pripravnik
Pripravnik

palpantine je napisao:
drug je napisao:
digitalija je napisao:

A ti si im advokat? Ili i ti pripadas veseloj druzini koja sama sebe naziva elta?

Tvoj komentar nije vrijedan komentara...prije nego sto opletes po nekome, procitaj bar par postova o toj osobi na bar istoj temi...mislim da spadam u najostrije kriticare ELTE na ovom forumu ( vidjeti na ovoj temi pa i na temi Total tv ) Ali...u ovom slucaju, posto sam korisnik i jednog i drugog servisa, uporedjujuci i na Elti i na Totalu, iznio sam cinjenice, vezano za FOX Crime, ( on je i na Total tv loseg kvaliteta slike )... sto se tice zemaljskog prijema, posjedujem i DVB-T risiver i na odlicnoj sam lokaciji za prijem analognih zemaljskih signala ( vidjeti na temi TV Balkan ) tako da imam poprilicno solidan uvid u desavanja ( bilo je velikih problema prije par dana sa prijemom 23 kanala OiV i to je cinjenica, kao sto je i cinjenica da Nova TV koja je kod mene u Slatini bila za ocjenu 5 sada za ocjenu jedva 3) ...Uvijek sam za kritiku, ali samo onda, ako ona ima smisla...

Kod mene u Prijedoru na Profel-kablovskoj FOX CRIME cista desetka a u BL na elti jedva 4,pa bice da je do elte

Divna li cuda. Primamo ga sa istog satelita, isti kodirni sistem, potpuno ista kartica, koja nije Totalova nego od tv kuce i odjednom razlika od 60 %. Tehnicki gledano je to nemoguce, a sta te inspirise da tako pises neznam niti me ne zanima.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 21:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Feb 2009, 20:11
Tehnicki gledano ili ne,FOX CRIME I FOX LIFE imamo od dana kada je poceo i u Srbiji i slika je uvek bila odlicna

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 22:00 
Pripravnik
Pripravnik

digitalija je napisao:
drug je napisao:
digitalija je napisao:

A ti si im advokat? Ili i ti pripadas veseloj druzini koja sama sebe naziva elta?

Tvoj komentar nije vrijedan komentara...prije nego sto opletes po nekome, procitaj bar par postova o toj osobi na bar istoj temi...mislim da spadam u najostrije kriticare ELTE na ovom forumu ( vidjeti na ovoj temi pa i na temi Total tv ) Ali...u ovom slucaju, posto sam korisnik i jednog i drugog servisa, uporedjujuci i na Elti i na Totalu, iznio sam cinjenice, vezano za FOX Crime, ( on je i na Total tv loseg kvaliteta slike )... sto se tice zemaljskog prijema, posjedujem i DVB-T risiver i na odlicnoj sam lokaciji za prijem analognih zemaljskih signala ( vidjeti na temi TV Balkan ) tako da imam poprilicno solidan uvid u desavanja ( bilo je velikih problema prije par dana sa prijemom 23 kanala OiV i to je cinjenica, kao sto je i cinjenica da Nova TV koja je kod mene u Slatini bila za ocjenu 5 sada za ocjenu jedva 3) ...Uvijek sam za kritiku, ali samo onda, ako ona ima smisla...

Oprosti ako sam te uvrijedio, nije mi bila namjera da napadnem tebe, post je ispao takav kakav je spletom vise cudnih okolnosti.

Bit je da ne trebaju advokata, nego da oni sami trebaju to reci forumasima. I ne samo forumasima, nego svima, zasto im sluzi info kanal?

Problem je u tome sto su, bar u mojim ocima, izgubili kredibilitet kroz raznorazne gluposti pa im vise nista ne vjerujem. I to ne samo kroz forum, nego i u kontaktu uzivo. Jednom prilikom su se kod mene u kuci (intervencija ;) ) nalupali tolikih gluposti, a nizu ni znali da ih slusaju tri inzenjera elektrotehnike...

Sam sam inzenjer elektrotehnike, odlicno poznajem RF tehniku i kablovske sistemei sigurno je da znanja o RF tehnici i kablovskim mrezama ne dobijas na fakultetu nego se moras sam specializirati. Sta su nalupali serviseri neznam, trebate znati da su oni monteri i da od njih netrebate ocekivati strucna tumacenja.
Cinjenica je da hrvatski kanali dolaze iz odasiljaca iz Hrvatske i sa njima nemamo nikakvog kontakta iz jednostavnog razloga jer oni komuniciraju za potrebe hrvatske , a ne RS i bojim se da se to uskoro nece promjeniti. Tako da smo obicno slabo informisani zbog uzroka problema.
Primjetili ste da dodajemo nove kanale i da sa duplim brojem kanala je prakticno duplo veca verovatnoca da jedan od kanala ima poteskoca.
Razumljivo vase je da upozoravate, a nase da popravljamo ali uvjek imajte u vidu, da su neke stvari van nase jurizdikcije. Npr. Fox Crime ubraja se u grupu od 5 najskupljih kanala, a kad titlovi nestanu u popodnevnim satima, ne vidim, da ima iko dezuran kod Fox Crime da to popravi, a imaju najmanje nekoliko milijona gledaoca u kablovskim mrezama po Evropi.
Ovo je jedan od realnih problema sa kojima se susrecemo za ilustraciju, a vjerujte da ih ima jos.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 22:06 
Pripravnik
Pripravnik

palpantine je napisao:
Tehnicki gledano ili ne,FOX CRIME I FOX LIFE imamo od dana kada je poceo i u Srbiji i slika je uvek bila odlicna

Ne razumjem nesto. Vi ste korisnik u Prijedoru i vi ste ocjenili sliku Fox Crime za 10. Navodite da je ocjena u Banja Luci 4, pa me zanima ko je daje i po kakvom kriterjumu odnosno ako ste se vec odlucili da ocjenujete, uvedite jednak kriterjum i onda uporedite. To znaci treba gledati tv aparat iste marke i istu velicinu, logicno je da manji ekran daje ostriju sliku, npr. plasma ekrana 107 cm ima sigurno prilicno slabiju ostrinu od obicnih tv aparata 32 ". Da ne govorimo o razlici kontrasta 1:8000 i 1:50.000...

Inace dugogodisnja praksa je da se slika ocjenjuje od 1-5 ali nije to neko propisano pravilo.

Nevezano za ovo sutra cu naruciti da se izvrsi dodatna kontrola suma na tom kanalu.

Poslednji put menjao info_elta2 dana 14 Apr 2009, 23:33, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 22:14 
Pripravnik
Pripravnik

fantomacan je napisao:
info_elta2 je napisao:
1.Novi kanal u Banjaluci od 15.4.09

Poštovani od 15.04.2009 godine u Banjalučkoj programskoj šemi KANAL D, o tehničkim detaljima naknadno ćemo vas obavijestiti.

2.B 92 pusten u mrezu

TV AVALA je promijenila vlasničku strukturu i nova uprava ne dozvoljava reemitovanje istog na području BiH, tako da smo prinuđeni da pomenuti kanal isključimo iz ponude, a kao alternativu preduzeće Elta-kabel d.o.o. vam je omogućilo praćenje programa B 92 televizije i to na sledećim frekvencijama: Banjaluka C-34, Doboj C-35 i Prijedor S-22.

Gdje nabavljate ove ultra-mega kvalitetne profi resivere kao za B92 a ranije i za Avalu? Može li to kupiti neko ko nije zaposlen u Elti? Kako stojite sa sluhom inače? Znam da ste grupa TNT koja se sticajem okolnosti bavi kablovskim sistemima, ali dajte malo poradite na prekvalifikacijama. Još će neko pomisliti da ne govorite istinu o tim silnim uspjesima.

Ako je Elta Kabel TNT grupa, sta su onda ostali operateri, imas li primerno ime za njih?
Za tvoju informaciju ako nisi sledio najnovijim dogadjanjima vezano za TNT grupu, tamo se je puno sta promjenilo, kupi zadnji broj Alan Forda bices iznenadjen luksuzom u kakvom danas zivi grupa TNT.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 22:39 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Jan 2009, 21:41
Mislim da ovdje najmanje mjesta treba da bude za humor. Jos nikako mi info_elta NIJE odgovorio na pitanja koja sam postavljao na forumu bezicne televizije! Kad da ocekujem obecana 33 kanala? U svakoj normalnoj zemlji (kakva nije ova ) ne bi bio duzan platiti ono sto mi se ne nudi. Vi i dalje pricate o nekim kanalima koji ne postoje, stampate to na racunima, na vasem sajtu...Molim vas...O cemu pricamo? Ocito je da postoje problemi i nedostaci, a samo iz vama znanih razloga necete to da rijesite.

Zao mi je sto vam placam 12 KM.
Potrudicu se da raskinem ugovor, jer ne dobijam ono sto obecavate, a koliko vidim pomaka nema.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 22:54 
Pripravnik
Pripravnik

banjaluka_u_srcu je napisao:
Mislim da ovdje najmanje mjesta treba da bude za humor. Jos nikako mi info_elta NIJE odgovorio na pitanja koja sam postavljao na forumu bezicne televizije! Kad da ocekujem obecana 33 kanala? U svakoj normalnoj zemlji (kakva nije ova ) ne bi bio duzan platiti ono sto mi se ne nudi. Vi i dalje pricate o nekim kanalima koji ne postoje, stampate to na racunima, na vasem sajtu...Molim vas...O cemu pricamo? Ocito je da postoje problemi i nedostaci, a samo iz vama znanih razloga necete to da rijesite.

Zao mi je sto vam placam 12 KM.
Potrudicu se da raskinem ugovor, jer ne dobijam ono sto obecavate, a koliko vidim pomaka nema.

Evo odgovora:

Zasto jos ne dodajemo kanale? Namjestili smo kodirni sistem i trenutno cekamo kartice i najvjerovatnije sledece sedmice ce se svim korisnicima podjeliti kodirne kartice. Ocekujemo, da ce sve raditi uredu i odma iza toga uvescemo 8 novih kanala, od prilike priblizicemo ponudu kablovske televizije.

2 kanala testiramo za kodiranje i oni se otvaraju samo sa karticomi mislim da je to sigurno bbc ali za cartoon network nisam seiguran ali provjericu. Sto se tice BHT1 koristimo tehniku koja kodira digitalni signal sa satelita, sto je po nama kvalitetnije od zemaljskog prijema. Sada ce tehnicka podrska posebno slediti tom kanalu. Sto se tice RTRS sada neznam, moram provjeriti.

Sto se tice bezicne kablovske, toga je vrlo malo u EU, vrlo je mali izbor opreme i tu je tesko dobiti precizne rokove dobave opreme. Samo kodiranje je prebilo rok vise od 2 mjeseca.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 22:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Predlažem da slika svako svoj televizor i da postira te slike ovde. Ja u računaru imam TV kartu i rado ću to uraditi, pa ćemo upoređivati.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 23:07 
Početnik
Početnik

Priznajem da sam pozitivno iznenadjen odgovorom kao i njegovom brzinom. Ali, nisam zadovoljan kvalitetom odgovora. Mene kao korisnika i laika u tehnicke stvari apsolutno ne zanimaju ta raznorazna kodiranja, probe, testovi, nedostaci, poteskoce...itd. Ja vas samo pitam, hoce li i kad to biti kako treba da bude? Mislim da je bilo bolje da ste sacekali, da to sve fino isprobate, testirate, pa da onda ponudite. Koliko ima kanala na kablu a koliko na bezicnoj? I to za istu cijenu 12 KM. Necu i ne zelim da kazem da ste totalno losi, ima tu i finih kanala koje gledam, ali mi je vec postala muka od silnih obecanja.
Umjesto da ta bezicna televizija napreduje , da povecavate programe, da privucete korisnike, kanali se gube i smanjuju.
Ja vam zelim sve najbolje, zaista. Volio bi da jednog dana napisem kako sam prezadovoljan. Ko zna, mozda se i to desi.

Sve najbolje jos jednom, i hvala na odgovoru kao i na naporima da to bude onako kako treba da bude.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 23:24 
Pripravnik
Pripravnik

Priznajem da sam pozitivno iznenadjen odgovorom kao i njegovom brzinom. Ali, nisam zadovoljan kvalitetom odgovora. Mene kao korisnika i laika u tehnicke stvari apsolutno ne zanimaju ta raznorazna kodiranja, probe, testovi, nedostaci, poteskoce...itd. Ja vas samo pitam, hoce li i kad to biti kako treba da bude? Mislim da je bilo bolje da ste sacekali, da to sve fino isprobate, testirate, pa da onda ponudite. Koliko ima kanala na kablu a koliko na bezicnoj? I to za istu cijenu 12 KM. Necu i ne zelim da kazem da ste totalno losi, ima tu i finih kanala koje gledam, ali mi je vec postala muka od silnih obecanja.
Umjesto da ta bezicna televizija napreduje , da povecavate programe, da privucete korisnike, kanali se gube i smanjuju.
Ja vam zelim sve najbolje, zaista. Volio bi da jednog dana napisem kako sam prezadovoljan. Ko zna, mozda se i to desi.

Sve najbolje jos jednom, i hvala na odgovoru kao i na naporima da to bude onako kako treba da bude.

Apsolutno da ce biti, problem su jedino vremenski rokovi dobave opreme, zbog malog broja izbora dobavljaca, inace tehnologija jeste nova ali svejededno ne fali znanja na tom podrucju. Jedini problem je sto niko nema nista na lageru, sve treba cekati da se proizvodi.
Konkretno o rokovima: Kodiranje ce se zavrsiti u naredne 2-3 sedmice, u narednih 30 dana dodace se novih 8 kanala. To su rokovi koje smo mi postavili u dogovoru sa dobavljacima.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2009, 09:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Dec 2008, 21:05
Lokacija: Univerzitet "Posejdon"- friske diplome na kilu i po pola kile
Jos nikako mi info_elta NIJE odgovorio na pitanja koja sam postavljao na forumu bezicne televizije!

Gdje je taj forum?

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2009, 10:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2008, 21:41
Jos nikako mi info_elta NIJE odgovorio na pitanja koja sam postavljao na forumu bezicne televizije!

Je li mi se samo cini ili ti mijesas MMDS (bezicnu) i DVB-C (dgitalnu) kablovsku tv?

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2009, 17:04 
Pripravnik
Pripravnik

Pusten je Kanal D u Katv mrezi Elta Kabel u Banja Luci na kanalu S28.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2009, 17:56 
Početnik
Početnik

Kada sam napisao "bezicna", mislio sam na "digitalnu tv u kablu", tj. na ona 33 kanala.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2009, 18:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Moze li se znati kojih 8 kanala cemo dobiti

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2009, 18:57 
Pripravnik
Pripravnik

Kada sam napisao "bezicna", mislio sam na "digitalnu tv u kablu", tj. na ona 33 kanala.

Nazalost ja nisam mogao znati sta si ti mislio, pa sam komentarisao ono sto je napisano.
Sto se tice digitalne televizije na to sam vec dao odgovor pa evo kopija:

Sto se tice tv aparata sa dvb-c tunerom u Doboju smo rjesili taj problem, trenutno DVB-C tv aparati sa tunerom primaju 30 kanala od mogucih 32 kanala. Probacemo na isti nacin rjesiti problem u Banja Luci ako problem bude identican. Samo iz tog razloga zadrzavamo dodavanje novih kanala, da se ne bi ponovila ista greska.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2009, 18:59 
Pripravnik
Pripravnik

palpantine je napisao:
Moze li se znati kojih 8 kanala cemo dobiti

Kablovska ima 47, MMDS ih ima 32. Iz razlike od 15 kanala izvucemo 8 najboljih iz analogije i ih dati u MMDS.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2009, 21:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Mislio sam na prosirenje kablovske i jos jedno pitanje zasto pd ima tv1000 u osnovnoj a mi u bl samo na digitali

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2009, 21:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2005, 16:26
Slika na fox crime je stvarno kriminalna.

info_elta2 je napisao:
Npr. Fox Crime ubraja se u grupu od 5 najskupljih kanala

...i zato bi trebali tražiti od vašeg dobavljača usluge da isporuči kvalitetniju sliku. Ovu sada je neko s pravom uporedio sa VHS snimkom. Ako tražite precizniji opis slike, evo ga:

- previše šuma
- kontrast je prejak
- svjetlina slaba
- dinamički raspon mali
- boje vuku na crveno

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]