banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 00:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Apr 2009, 19:04 
tri viska imam.. hvala T, vec sam se pitala da li da provjeravam ili ne.. super.. sad mi srce na mjestu.. ja kontam da imam 6 viska ali mi kazu da sam tad premrsava.. super..

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2009, 21:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
malka je napisao:
Veve draga,moras da se natjeras da jedes posebno kada je dorucak u pitanju i to ti nije za debljanje nego samo za snagu i energiju,dobro ce ti doci i neki napitak od svjezeg voca,mlijeka i meda po mogucnosti,i ne sekiraj se toliko :angry4:
a mrsavo je jos uvijek u modi :wink:

kad si vec kod napitka, dobila sam fenoemnalan recept, sa svimsastojcima koje si navela, samo je banana u pitanju. ma, meni je problem dorucak! to me ubi! radim na gojenju i stalno jedem slatko, ali nekako vise sagorevam nego sto unesem. vec me pomalo plasi! predamnomje naporan mesec i ne budem li izasla na kraj sa ishranom, nece biti dobro... :(

bice bolje...

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2009, 23:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
+1 kg od idealne, pih :(

Evo
veverushka je napisao:
malka je napisao:
Veve draga,moras da se natjeras da jedes posebno kada je dorucak u pitanju i to ti nije za debljanje nego samo za snagu i energiju,dobro ce ti doci i neki napitak od svjezeg voca,mlijeka i meda po mogucnosti,i ne sekiraj se toliko :angry4:

kad si vec kod napitka, dobila sam fenoemnalan recept, sa svimsastojcima koje si navela, samo je banana u pitanju. ma, meni je problem dorucak! to me ubi! radim na gojenju i stalno jedem slatko, ali nekako vise sagorevam nego sto unesem. vec me pomalo plasi! predamnomje naporan mesec i ne budem li izasla na kraj sa ishranom, nece biti dobro... :(

bice bolje...

Med je dobar, ali umjereno, ne bi se trebalo jesti vise od 1g/kg tezine. Ima fruktozu, glukozu i saharozu koje ga cine nevjerovatnim energentom, je problem sto ce ti brzo popuniti energetske nedostatke, i svaki slatkis koji uneses ce dalje ici u stvaranje "robnih rezervi" u tvome potkoznom tkivu ;)
Evo recept za sve koji nemaju vremena, a ne zele da se nezdravo hrane ili da gube tezinu zbog nedostatka vremena, za odrzavanje tjelesne mase, tako isto i misicne, a ne goji provjereno... Puno je protiena koji su nepohodni proteini obnovu svih celija u organizmu, 2 ovakva shejka sadrze dovoljno proteina da podmire dnevne potrebe u proteinima osobe od 80 kg.

3 dl mlijeka = 10g proteina 4,5 g masti (light mlijeko)
200 g mladog sira - 25g proteina, 2g masti
pola banane iliti 100 g= 24 g ugljenih hidrata, 1 g masti
Ubacis 10g kakao instant napitka zbog ukusa = 8g UH.

Ovo ti je kompletan obrok, imas u njemu 2g whey proteina i 33 grama kazeina, oba proteina imaju 1.0 nutritivnu vrijednost (potpuno se iskoriste u tijelu i ugrade), dakle, imas gradivnu materiju za tijelo, a za energente imas ugljene hidrate iz banane i kakaoa i ovo malo masti. Ovakva 2 shejka, koja su ukusna, jedan ujutru uz dorucak, jedan navece, nema boga da smrsas, mozes samo dobiti kvalitetnu tezinu... Smutis u shejkeru, moze ponijeti sa sobom na fax/posao, popijes ga za minut doslovce...

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2009, 08:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
e rakunce hvala, bas si se potrudio! :D

ali gde nadje mladi sir? :-? nesto mi to ne deluje bas ukusno! ali cu definitivno probati, nema mi druge! pa vam javim za 10 dana da li je imalo efekta! :D

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2009, 10:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2008, 23:36
da ces se udebljati od ovog napitka ne garantujem ali ces siguno imati energije (bar za nerviranje ) :wink: to ti govorim iz iskustva :D

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2009, 10:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2002, 08:41
skypostman je napisao:
3kg ispod, sto implicira da moram vise jesti...

Ja sam 3 kile preko, taman da ti prebacim XD

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2009, 10:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2001, 01:00
Rakun_Slavko je napisao:
+1 kg od idealne, pih :(

Evo
veverushka je napisao:
malka je napisao:

bice bolje...

Med je dobar, ali umjereno, ne bi se trebalo jesti vise od 1g/kg tezine. Ima fruktozu, glukozu i saharozu koje ga cine nevjerovatnim energentom, je problem sto ce ti brzo popuniti energetske nedostatke, i svaki slatkis koji uneses ce dalje ici u stvaranje "robnih rezervi" u tvome potkoznom tkivu ;)
Evo recept za sve koji nemaju vremena, a ne zele da se nezdravo hrane ili da gube tezinu zbog nedostatka vremena, za odrzavanje tjelesne mase, tako isto i misicne, a ne goji provjereno... Puno je protiena koji su nepohodni proteini obnovu svih celija u organizmu, 2 ovakva shejka sadrze dovoljno proteina da podmire dnevne potrebe u proteinima osobe od 80 kg.

3 dl mlijeka = 10g proteina 4,5 g masti (light mlijeko)
200 g mladog sira - 25g proteina, 2g masti
pola banane iliti 100 g= 24 g ugljenih hidrata, 1 g masti
Ubacis 10g kakao instant napitka zbog ukusa = 8g UH.

Ovo ti je kompletan obrok, imas u njemu 2g whey proteina i 33 grama kazeina, oba proteina imaju 1.0 nutritivnu vrijednost (potpuno se iskoriste u tijelu i ugrade), dakle, imas gradivnu materiju za tijelo, a za energente imas ugljene hidrate iz banane i kakaoa i ovo malo masti. Ovakva 2 shejka, koja su ukusna, jedan ujutru uz dorucak, jedan navece, nema boga da smrsas, mozes samo dobiti kvalitetnu tezinu... Smutis u shejkeru, moze ponijeti sa sobom na fax/posao, popijes ga za minut doslovce...

pio sam nekad slican shejk, samo -mladi sir, +plazma, extra dobar...
a sta moze umjesto mladog sira, nemerem ovde da ga nadjem 8)

Warren Buffett

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2009, 12:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Eh, mladi sir ces naci u svakoj prodavnici prehrambene robe :)
Nikako kupovati Dukat - ruzan je i skup, niposto Natura - razblazuju ga i ima duplo manje proteina nego sto bi trebao, nekada i 3x manje, dakle, samo, iskljucivo LATEA (negdasnja Kozarska Dubica), 12.5% proteina, 1% mlijecne masti. Pakovanje 500 grama je u velikom Tepou nekih 1.95, po prodavnicama je oko 2.10, znaci, kvalitetan dodatak ishrani za sitne novce...
Imas pravo vjevericO, sir nije ukusan, zato se moraju dodati banana i kakao, da se dobije ukusan shejk, moze proci i bez banane, ali onda nemas ugljenih hidrata toliko, a pozeljno je ubaciti energent, da se ne bi koristili proteini za energiju, vec da oni odu samo u izgradnju i obnovu celija i tkiva.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2009, 12:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Šta fali domaćem mladom siru? Naravno, kad poznaješ osobu koja ga pravi.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2009, 13:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Mar 2009, 02:36
Mjesto sto se maltretirate sa tim namirnicama, zar nije lakse da kupite whey protein o kome je rakun pricao. I od rakuna neka vajda :D ...Ko bi rekao.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2009, 14:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Eh, pa najbolje da ce ljudi dati 100 i viske maraka za 2 kile wheya...
Ovo im je jeftiniji, a dostupniji i prakticniji protein, dobiju 62.5 grama za dvije marke, mogu ga kupiti gdje god zele (a ne u par shopova u gradu), takodje, nece ih starci gledati kao da se drogiras dok jedes sir, a kada uspes 2 kasike wheya u prahu u mlijeko, vec te narucuju kod psihijatra i na testiranja za droge :lol: :lol: :lol: ...
Jedino sto je nasem standardu blisko je sojin izolat, 36 KM/kg, a mozes uzeti koliko grama ti treba, pa pomalo, uzmes za 10 KM da imas za tu sedmicu, bezbolnije je nego lupiti 100 KM na whey...

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2009, 14:54 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Šmrc, imam 3 kile viška... Ajd dobro, mislila sam da je i više...
Pa kad imam krupne kosti!!! :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2009, 17:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2001, 01:00
Rakun_Slavko je napisao:
Eh, mladi sir ces naci u svakoj prodavnici prehrambene robe :)Nikako kupovati Dukat - ruzan je i skup, niposto Natura - razblazuju ga i ima duplo manje proteina nego sto bi trebao, nekada i 3x manje, dakle, samo, iskljucivo LATEA (negdasnja Kozarska Dubica), 12.5% proteina, 1% mlijecne masti. Pakovanje 500 grama je u velikom Tepou nekih 1.95, po prodavnicama je oko 2.10, znaci, kvalitetan dodatak ishrani za sitne novce...
Imas pravo vjevericO, sir nije ukusan, zato se moraju dodati banana i kakao, da se dobije ukusan shejk, moze proci i bez banane, ali onda nemas ugljenih hidrata toliko, a pozeljno je ubaciti energent, da se ne bi koristili proteini za energiju, vec da oni odu samo u izgradnju i obnovu celija i tkiva.

ma znam, samo nisam u bl, lako mi je kad sam tamo...zato i pitam ima li kaki (prirodni) supstitut 8)

Warren Buffett

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2009, 17:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Ah, 4 kg viška... ono što planiram skinuti zadnjih godinu dana... :lol:
Taj dio sa sirom mi se ne sviđa nikako. :-?

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 07:37 
75. Kg, idealan. :) :) :)
Citiraj:

iskljucivo LATEA (negdasnja Kozarska Dubica), 12.5% proteina, 1% mlijecne masti.

Jednu kutijicu svaki dan deknem pred spavanje. :) :)

Baj d WHey, ovaj trenutno koristim, odlichan je:

Slika

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 07:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
Citiraj:

iskljucivo LATEA (negdasnja Kozarska Dubica), 12.5% proteina, 1% mlijecne masti.

Slika

Sta si ti, sicani slavuj kada je 75 idealno? :)
Ma zezam te, meni je kao idealno 76, ali bezveze, bez 85 ne izgledam dobro.

Da nece biti kutijica previse, to je skoro 63g proteina, koliko se sjecam, tijelo ne moze iskoristiti mnogo vise od 30g proteina u jednom obroku?

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 08:00 
Klasichna ljekarska glupost, moze natural i do 45 grama po obroku, zavisi od covjeka do covjeka.. :) :)
Oni koji su na ASS mogu i do 80 grama po obroku... 8)

Ja bih najradije da imam 100. kila, ali ne cvaraka nego prave mase, ali jbg...valja puno josh jesti do toga.... :) :)

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 08:34 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
tensSa je napisao:
Citiraj:

Slika

I koliko onda dnevno uneseš proteina?

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 08:43 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Rakun_Slavko je napisao:
Ovo im je jeftiniji, a dostupniji i prakticniji protein, dobiju 62.5 grama za dvije marke, mogu ga kupiti gdje god zele (a ne u par shopova u gradu), t

Rušim vam iluziju ali jbg.......
Sir mladi:Bjelančevina 12.5gr
Laktoza 4.8 gr
Masti 1gr........................
Sve tu u suvoj materiji...............suve materije min 18%.Trebalo bi da piše tako,na svim drugim sirevima to i piše.Odnos ove tri materije se računa u suvoj materiji.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 10:07 
na 100. grama sira ima 12.5 grama B...ne racuna se to u suvoj materiji... :) :) :)
Citiraj:

I koliko onda dnevno uneseš proteina?

Iz praska samo poslije trcanja ujutru sa ovsenim, a kad se krene sa tegovima onda samo poslije treninga u PWM.
Jbg ipak je to samo dodatak ishrani, ne i hrana. :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]