azdajica-ny je napisao:
Timotic je napisao:
Prvo uvesti uniforme.
A, zatim treba ukinuti i pametne, da se glupsoni ne bi osjecali manje vrijedni, pa lijepe, pa fizicki sposobne...
Stvorimo svijet u kom ce se kompleksasi osjecati prijatno.
nazalost,nismo daleko od svega ovoga,uz sta i kako nam djeca odrastaju...
cinjenica je jako puno stvari polazi iz kuce,ali isto tako veliki uticaj ima vrtic,skola,mediji,okolina...
uniforme kao uniforme bile bi simpaticne da svaka skola ima svoj grb uniformu itd ali moglo bi se za pocetak krenuti sa zabranama dolaska polugole djece u skolu(a tu je opet kuca bitna,sta ce djetetu od 12 god dekolte ili ofarbana kosa)kao sto je ruzno vidjeti japanke i sorc ili tako nesto...kad sam ja bila srednjoskolka to je bilo zabranjeno,a to i nije bilo tako davno

potpisujem.. danas su se djeca poprilicno promijenila u losijem smislu.. bar sto se tice kulture, ponasanja i oblacenja.. gledam prosle godine matura 9. razred... nisam mogla vjerovati... citava grand parada.. kad to kazem mislim na toliko velike dekoltee i sorceve gdje je ama bas sve ispalo.. to je neka crvena lakirana koza..

strasno, prestrasno..
kad sam ja posla u osnovnu prvih mjesec dana vecina ljudi u razredu nosila je kecelje, one plave, sto neko rece radnicke, samo su kragne bile fine vezene ili cipkane.. sta je ko kupio.. bas super.. a onda je dosla obavijest da to nije obavezno te da su ostale skole to ukinule.. a bilo je simpaticno.. bilo bi fino da svaka skola ima uniformu i neki grb skole i slicno.. ja sam za to..