banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 12:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Mar 2009, 17:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Pa tacno je da ponekad ima previse kriticara. Pogotovo u posljednje vrijeme. I ja sam sebe iznerviram kada vidim da sam negdje nesto komentarisao...Tako da, kad je rijec o malo sirem znacaju ovoga filma, u potpunosti podrzavam prethodne dvije konstatacije.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 17:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
nasmjeshiti luzer je napisao:
I ja sam sebe iznerviram kada vidim da sam negdje nesto komentarisao.

Тип оф д деј: престани писати на форуму! Сваки дан нешто коментаришеш овдје, сваки дан себе нервираш... чувај здравље! 8)

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 17:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Ha, provokacija! Ali, evo, k'o tebi za ljubav suspendovacu se s foruma na 30 dana, jer mislim da si u ovom slucaju djelimicno u pravu 8) . Uzivaj u zasluzenom odmoru bez mojih naizgled cinicnih a zapravo realnih komentara (jer, vjerovao ili ne, o cemu god da sam govorio, bio sam detaljno upucen...). Vozdra!

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 18:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Jelena S je napisao:
Smijesno je i zalosno sto se jedan ovakav film komentarise na ovaj nacin i popljuvava...pogotovo sto predstavlja prvi veliki ,film koji smo mi "mali" u RS radili svojim snagama (umjecem,novcem,lokacije,studenti,glumci,filmski radnici,organizatori itd)...Film je jaaaako skupa igracka,a ovaj-vidi se iz svega prikazanog jako skupa!Vlada Rs i Vlada Srbije je dala samo mali dio novcanih sredstava za ovaj film,bukvalno podrzala,a ostatak su novca obezbjedili producenti- 6, ulozili ljudi svoj vlastiti novac,ogroman novac i drago mi je da smo i mi iz RS ,Banjaluke imali svog predstavnika u toj prici i firmu koja je ulozila jednako novca koliko i Vlada , iznijela projekat i organizacijski i svakako...A film se nije pravio da bi nasi domaci glumci imali posla,mislim da su i oni prezadovoljni sto su imali priliku uopste da tu glume,pored takvih velicina-Srdan,Dusan,Laza,Lecic...i steknu neko iskustvo,kako se snima veliki film uopste-mislite da su nekad iali prilike za to?Ne bi smjeli biti nezadovoljni...ILI...neki mladi reziser,kamerman itd..iz RS ,sta je to za njih biti s tim ljudima i gledati samo kako rade???Dajte ljudi, jos su bili placeni za to uredno ...A ljudi iz kina su se bar potrudili da dovedu filmsku ekipu na premijeru i nesto prirede u ovom gradu lijepo i urbano,o svom trosku -Ko smo mi da ih sada osporavamo i napadamo? Nama nista ne treba,jer smo stoka,koja tude velica,a svoje pljuje...I TAKO KROZ CIJELI 20.VIJEK....istina

Da, treba svaki film u koji se ulozi novac pohvaliti i reci kako je to nas naj, naj, naj bolji film.
Predstava koja se prikazivala kod nas je mnogo bolje predstavila sjajan tekst i niko nije kritikovao Kovacevicev tekst, ni u filmu ni u predstavi.
Ljudi su poslije tolike propagande ocekivali vise od filma.
I jos nesto, RS nije ucestovala sa malo nego sa 1,5 miliona maraka. Zbog cega??? Meni je jedino moze biti jasno da drzava da toliki novac u slucaju da ce kulturna scena te iste drzave imati nesto od toga. Ovo je tipican primjer finansiranja srbijanskog filma. I dalje smatram da je jedan banjalucki glumac mogao dobiti vecu ulogu. Npr. Gavrila glumi anonimus. Zasto to nije mogao biti nas glumac?!

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 08:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ne kaze se dzabe da se prvi macici u vodu bacaju :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2009, 00:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2006, 22:47
Nisam gledala film, planiram uskoro.
Gavrila u predstavi je sjajno glumio Zeljko Mitrovic ( reklama za Lav pivo: a od kuma, kolor televizor):))) Tako nekako ide reklama, ma znate ga vec

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2009, 14:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Avg 2008, 14:31
Imali su melodramu...Formulu koja se ne moze zeznuti...Sve i jedan film tog zanra
mora biti dobar....

SVETI GEORGIJE UBIVA AZDAHU je UZAS....UZAS....NE gledajte...

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2009, 16:11 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 28 Nov 2008, 15:53
taksi je napisao:
Ko god da je rezirao film "Sveti Georgije ubiva azdahu", nije mogao da napravi los film jer je preradjeni dramski tekst jedan od najboljih Kovacevicevih, ako ne i najbolji. Tako da i ovo nije los film, ali daleko je to od svega sto pricaju i sta se ocekuje.

Najvise se pricalo o tom famozonom budzetu, milionima, sjajnim scenama bitke ( je li neko vidio bitku ili je samo meni promakla?)...Ako je bitka nekoliko scena u jednom rovu gdje kamera ide u krug, i ak oje ono kostalo 6 miliona evra, onda je film zaista tesko snimiti (" Carlston za Ognjenku" je onda kostao 100 miliona evra).

Da je utroseni novac i prikaz cerske bitke jedini problem ovog filma, to bi bila sitnica koju bi zanemarili ali problem je sto je osnova filma zbrzana, nejasna, nedorecena, losa.

Jedna od kljucnih recenica koju je izgovorio Lazar Ristovski u razgovoru sa Branislavom Lecicem (...nije meni problem umrijeti, ja sam ovdje (na front) dosao iz veceg zla). E to "zlo" nismo vidjeli vec smo nesto culi od glumice zbog cega je dosla iz Beograda.
Kada imate toliki budzet i film u kojem mozete, za razliku od predstave prikazati neke dijelove, zasto se to ne odradi, pogotovo ako se zna da je to osnova filma.

Sto se tice glumaca skeptican sam bio prema Natasi Janjic za koju i nisam cuo do ovog filma, ali pokazala se kao dobar izbor, ali je zato glumac koji glumi Gavrila kritican i neuvjerljiv. Lazaru, Mileni, Bori, Zoranu svaka cast, standardno dobri a moram reci da je djecak odlicno odradio posao. Pored Natase ,Boris Milivojevic je sjajno odradio posao.

Nasi glumci, svi zajendo su imali 3 minute u filmu, od cega Mazalica 1,5 minut ( dobar je bio), Aleksandar Stojkovic i Slobodan Perisic...i to je to.

Mislim da je pametnije uloziti 1,5 milion, koji je film dobio od Vlade Rs, u film u kojem ce zaista glumiti nasi glumci i na taj nacin pomoci razvoju filmske industrije na ovim prostorima ( zasto toliki novac nije dat ovom maldom reziseru koji snima film 32 ili nekom buducem projektu??? ) nego finansirati film i to osrednji, a zauzvrat dobiti 3 uloge po minut!!!

E, SGUA ti je primjer da se i iz dobrog teksta moze napraviti jedan od, kad se uzme u obzir koliko je para baceno, najgorih srpskih filmova ikad napravljenih. Ovo sto sam gledao je definitivno potvrda kuloarskih prica o velikoj pljacki koja se desila pod okriljem ovog "projekta" i sto je najzalosnije, dobar dio para tim bezveznjakovicima je dala Vlada RS, da li "ja tebi ti meni" ili lakovjerno, vise nije ni bitno. Pomogli smo "braci" Dragojevicu i Ristovskom da stvore filmsku nakazu i da nas ubjedjuju kako je to dobar film, jer kako drugacija nazvati u cjelinu montirane trailer kadrove koji u stvari cine ovaj film. Ko nije ranije citao tekst ili gledao predstavu ima nista da mu bude jasno. I prica (ne scenario) je jedini klimavi stub na kojem jos stoji ovaj "projekat", ali price je bila i bice, ovo nadam se nece dugo. Poslije ovog, mogu slobodno povuci sve sto rekoh o Markovicevoj "Turneji", jer, nasuprot ovog prepotentnog prevaranta, tamo je iza kamere ipak bio Reziser. Naravno, jos jednom cu da se dotaknem novca iz naseg budzeta (ako je novac dala Vlada RS onda je to nas novac a ne ministarski ili Dodikov ... ili mozda nije?) i pitanja sta je od svega toga dobila RS. Jednom rjecju, veliko nista! Da li je bitno u cijem se blatu snimao film? Da li je bitno je li Drina pravo Drina ili neka voda kraj Omarske? Da li je bitno sto se medju statistima ne mogu prepoznati glumci iz RS? Da li je bitno sto odjavnu spicu gotovo niko i da ne gleda? Da li je za taj 1.5 milion bilo mjesta na nekom drugom mjestu osim u masnim honorarima pojedinih glumaca? Da li je bitno sto se i lik koji je tumacio Gavrila izblamirao i za to dobio novac? Da li je bitno sto film lici na neko pateticno Hollywoodsko sranje? Da li su film vidjeli ministri i premijer Dodik? Da li im je jasno da su zajebani? Da li ce nam opet dovesti Lazara i Srdjana kad Spielberg ne bude zelio raditi film o Jasenovcu? Da li ce u tom filmu da se groteskno gine poput pogibije Leciceve nakon izgovorene istorijske naredbe ... pobogu?
Na kraju, ne slazem se da ovo "i nije los film", jer si i sam u nastavku teksta demantovao ono sto si napisao, ovo je bas to LOS FILM.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 09:10 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 19 Mar 2009, 15:19
blue_in_face je napisao:
E, SGUA ti je primjer da se i iz dobrog teksta moze napraviti jedan od, kad se uzme u obzir koliko je para baceno, najgorih srpskih filmova ikad napravljenih. Ovo sto sam gledao je definitivno potvrda kuloarskih prica o velikoj pljacki koja se desila pod okriljem ovog "projekta" i sto je najzalosnije, dobar dio para tim bezveznjakovicima je dala Vlada RS, da li "ja tebi ti meni" ili lakovjerno, vise nije ni bitno. Pomogli smo "braci" Dragojevicu i Ristovskom da stvore filmsku nakazu i da nas ubjedjuju kako je to dobar film, jer kako drugacija nazvati u cjelinu montirane trailer kadrove koji u stvari cine ovaj film. Ko nije ranije citao tekst ili gledao predstavu ima nista da mu bude jasno. I prica (ne scenario) je jedini klimavi stub na kojem jos stoji ovaj "projekat", ali price je bila i bice, ovo nadam se nece dugo. Poslije ovog, mogu slobodno povuci sve sto rekoh o Markovicevoj "Turneji", jer, nasuprot ovog prepotentnog prevaranta, tamo je iza kamere ipak bio Reziser. Naravno, jos jednom cu da se dotaknem novca iz naseg budzeta (ako je novac dala Vlada RS onda je to nas novac a ne ministarski ili Dodikov ... ili mozda nije?) i pitanja sta je od svega toga dobila RS. Jednom rjecju, veliko nista! Da li je bitno u cijem se blatu snimao film? Da li je bitno je li Drina pravo Drina ili neka voda kraj Omarske? Da li je bitno sto se medju statistima ne mogu prepoznati glumci iz RS? Da li je bitno sto odjavnu spicu gotovo niko i da ne gleda? Da li je za taj 1.5 milion bilo mjesta na nekom drugom mjestu osim u masnim honorarima pojedinih glumaca? Da li je bitno sto se i lik koji je tumacio Gavrila izblamirao i za to dobio novac? Da li je bitno sto film lici na neko pateticno Hollywoodsko sranje? Da li su film vidjeli ministri i premijer Dodik? Da li im je jasno da su zajebani? Da li ce nam opet dovesti Lazara i Srdjana kad Spielberg ne bude zelio raditi film o Jasenovcu? Da li ce u tom filmu da se groteskno gine poput pogibije Leciceve nakon izgovorene istorijske naredbe ... pobogu?
Na kraju, ne slazem se da ovo "i nije los film", jer si i sam u nastavku teksta demantovao ono sto si napisao, ovo je bas to LOS FILM.

Ne mogu da vjerujem koliko iz ovih redova provejava negativna E i isfrustriranost...vjerovatno nekim drugim ljudima i dr.stvarima u ovoj državi,ali se slomilo preko filma SGUA....Možete reći bilo šta za film,da je težak,mračan,ovo-ono...da vam se ne sviđa jednostavno,ali da je LOŠ...nalošiji srpski film ikada snimljen,eeeee to je već jedna veelika hrpa gluposti...Kvalitet u svakom smislu je evidentan (produkcija,slika,scenario,scenografija,spec.efekti,a takođe i gluma glavnih likova)...to sto se tema i radnja filma nekome ne sviđa,ne znači da je film loš...GLUPOSTI!!!A reći da je takva autorska i glumačka ekipa-hrpa BEZVEZNJAKOVIĆA kojima je "jadna" Vlada Rs dala pare(jedan samo dio) da se maltene igraju i uče kako se film snima,je najveća suluda pljuvačina koju sam čula...(bez potrebe i namjere da vrijeđam bilo koga)
Niko se ne pita kada se 100 milione maraka izdvajaju za gluposti u ovoj državi i podržavaj projekti i gluposti sa puno više novca,a za koje niko nije ni čuo kasnije,a kamoli da nesto znače....ovaj film će bar vidjeti jako puno ljudi,ići će na svjetske filmske festivale i promovisati i nas na neki kulturan način,ali to je izgleda nevažan podatak ...
Smijesno je pričati o "velikoj pljački pod okriljem filma" kada su ljudi jedva namakli para da završe film do kraja,i poplaćaju postprodukciju,montažu koja se radi u inostranstvu itd...Zna li iko koliko košta sat koristenja takvih studija i opreme,tehničko osoblje itd....?hahhaa,da jadnih 1,5 miliona od nase Vlade sigurno je bilo vise nego dovoljno ,pa su filmadžije strpale sebi u džep oooogromneee pare...HAHAAHH...moram se nasmijati,jer ko se imalo razumije u takve stvari znaće da je to apsurd teški...Pa koliko samo košta snimanje jednog muzičkog albuma u nešto kvalitetnijem studiju jedne prosječne pop zvjezde i dalje reklama i promocija tog albuma? a jedan ovakav film?Najlakse je optužiti nekog da je prevarant i da je uzeo pare,ali ja ovdje ne vidim čvrstu osnovu za takvo što-nema prostora ,jer film je skuuupa igračka...Ionako se u kulturu nista ne ulaže, nakon ovakvih reakcija-publike,nas obinih građana...na mjestu odgovornih i ljudi koji se bave privatno,ulaganjem svog novca u kulturu na ovim prostorima-ODUSTALA BIH...što vjerovatno i možemo očekivati uskoro,jer kultura i ljudi koji se bave njom polako izumiru...a neka,tako nam i treba

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 09:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Занимљив интервју са Срђаном Драгојевићем, нови детаљи о снимању филма:
http://www.b92.net/kultura/film/vise.ph ... _id=351211
Citiraj:
Prva scena filma trebalo je da bude samoubilački juriš srpske konjice na tursku bateriju u kojoj Gavrilo gubi ruku, a videli ste kako je na kraju ispalo. Najblaže rečeno, skromno. Nema kod nas, nažalost, više ni konja ni kaskadera za tako nešto. A i novca je ponestalo, zato što smo tu uvodnu sekvencu ostavljali za kraj. Žao mi je te scene, još uvek imam story board za sekvencu juriša koji nikako ne počinje zato što jedan vojnik izvadi krišku hleba i jede je. Veli, neće da umre gladan. Onda svi dele hleb, i to postane jedan divan i jeziv ritual pre no što, kao u "Jurišu lake konjice", krenu na bateriju koja ih zasipa kartečom. Drugi primer je sličan – u Bosni sam imao na raspolaganju tri kaskadera. Jedan se, punačak momak, povredio nakon prve kaskade. Onda smo moj pomoćnik režije Balša Đogo i ja od dvestotinak statista na brzinu selektovali dvadesetak „najluđih" momaka i vežbali s njima padanje. Naravno, mi smo im pokazivali. Samo su nam se oči videle ispod blata.

Citiraj:
Uložio sam toliko energije da sam poverovao da će film biti remek-delo. A nije.

Citiraj:
Znate, potpuno razumem i prihvatam gnev i filmadžija i ljubitelja prvih "Anđela" zbog druga dva dela tog filma. "Anđeli 2" su nastali isključivo zbog moje očajničke želje da dođem do sredstava da snimim film za koji sam se borio tri godine, adaptaciju romana Džulijana Barnsa "Bodljikavo prase".

Citiraj:
Kod nas nema više tih važnih filmskih profesija koje su neophodne za snimanje zahtevnijih filmova. Više nema ni kaskadera ni pirotehničara. Stvari se kod nas dešavaju kao incident.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 00:56 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Maj 2007, 18:09
Citiraj:
...ovaj film će bar vidjeti jako puno ljudi,ići će na svjetske filmske festivale i promovisati i nas na neki kulturan način,ali to je izgleda nevažan podatak ...

Ovo gore je kljucna recenica u citavom tvom izlaganju. Reci nam molim te GDJE JE U SVEMU TOME RS i sta smo to mi platili 1.5 miliona KM, konkretno? Jel to ono "film pomogla RS"? Nemoj molim te da pricas kako su u snimanje bili ukljuceni ljudi iz RS koji su tamo nesto mogli nauciti, jer nisi u pravu. Ljudi iz RS (mislim na klince sa Akademije kojih je bilo 2 (dvoje), a ne na vozace i fizikanere) su bili najgori fizicki radnici i to za bijedne dnevnice! Pricam o ljudima koji su zavrsili Akademiju kakva god da je ista (nek je i najgora na svijetu). Pa jel' nas covjek sa Akademijom treba da vuce kablove sa kablomanom koji ima 4 razreda skole i da tako uci o filmu.... (sto ne ide Lemi kod predsednika Zimbabvea da radi u menzi u zgradi njihove vlade i tako uci o vodjenju drzave?). "Uloge" koje su dobili glumci iz RS su uloge koje je mogla odglumiti i moja baba! To nisu uloge to su tkz. "statisti sa zadatkom"!

RS je prevarena sa ovim projektom, da li zbog necije gluposti i naivnosti ili licne koristi sada vise nije ni bitno. Bitno je to sto ce oni opet da daju pare nekom drugom smradu sa strane jer je za njih onaj sa strane uvijek bolji, pametniji, sposobniji nego neko odavde.
Pa da je dok su se pare "dodjeljivale" za ovaj SGUA kao i za nesretnu "Turneju" (kakav je to tek "auto gol") u tom ministarstvu/vladi ili cemu vec sjedio iko KULTURNO OSVJESCEN nikada te pare ne bi otisle za te projekte (ne vjerujem ni da je neko procitao scenarija).

Inace mislim da je film "Sveti Georgije..." jedno veliko smece u svakom smislu. Nema potrebe da potezem pricu od toga kako je glavni glumac krs, kako ima brdo glupih i naivnih scena, kako je dramaturski film sranje, jer mislim da ko to sve ne vidi taj o filmu i kulturi nema blage veze koliko i onaj sto je dao pare iz NASEG budzeta za jednu "Turneju".

Da se razumijemo, ja ni jedne sekunde ne krivim ni ekipu iz SGUA ni Turneje (njima treba cestitati na majstorskom sisanju ovaca jer ovce za to i sluze) vec krivim krajnje NEODGOVORNE ljude koji se razbacuju sa NASIM parama kako da su ih dobili od mame i tate za rodjendan!

p.s.
U toku je ovogodisnji konkurs za film u RS i na raspolaganju imaju 1.5 miliona KM. Zivo me interesuje ko ce da dobije te pare. Ja licno znam da mladi autori odavde imaju preko 10 filmskih projekata (vjerovatno ce ih biti mnogo vise) i jedva cekam da vidim da li ce da daju njima pare i dobiju DOMACE filmove ili ce opet da izvale svih 1.5 miliona za potpis "hvala RS" u nekom tudjem filmu.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2009, 02:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2008, 09:09
nisam ga gledao,samo se nadam da nije glup kao sam naziv filma.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2009, 07:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
nije daleko od toga :lol:

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2009, 11:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
IzgubljeniSlon je napisao:
nisam ga gledao,samo se nadam da nije glup kao sam naziv filma.

:roll:

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2009, 12:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
prcko vitamincic je napisao:
Citiraj:
...ovaj film će bar vidjeti jako puno ljudi,ići će na svjetske filmske festivale i promovisati i nas na neki kulturan način,ali to je izgleda nevažan podatak ...

Ovo gore je kljucna recenica u citavom tvom izlaganju. Reci nam molim te GDJE JE U SVEMU TOME RS i sta smo to mi platili 1.5 miliona KM, konkretno? Jel to ono "film pomogla RS"? Nemoj molim te da pricas kako su u snimanje bili ukljuceni ljudi iz RS koji su tamo nesto mogli nauciti, jer nisi u pravu. Ljudi iz RS (mislim na klince sa Akademije kojih je bilo 2 (dvoje), a ne na vozace i fizikanere) su bili najgori fizicki radnici i to za bijedne dnevnice! Pricam o ljudima koji su zavrsili Akademiju kakva god da je ista (nek je i najgora na svijetu). Pa jel' nas covjek sa Akademijom treba da vuce kablove sa kablomanom koji ima 4 razreda skole i da tako uci o filmu.... (sto ne ide Lemi kod predsednika Zimbabvea da radi u menzi u zgradi njihove vlade i tako uci o vodjenju drzave?). "Uloge" koje su dobili glumci iz RS su uloge koje je mogla odglumiti i moja baba! To nisu uloge to su tkz. "statisti sa zadatkom"!

RS je prevarena sa ovim projektom, da li zbog necije gluposti i naivnosti ili licne koristi sada vise nije ni bitno. Bitno je to sto ce oni opet da daju pare nekom drugom smradu sa strane jer je za njih onaj sa strane uvijek bolji, pametniji, sposobniji nego neko odavde.
Pa da je dok su se pare "dodjeljivale" za ovaj SGUA kao i za nesretnu "Turneju" (kakav je to tek "auto gol") u tom ministarstvu/vladi ili cemu vec sjedio iko KULTURNO OSVJESCEN nikada te pare ne bi otisle za te projekte (ne vjerujem ni da je neko procitao scenarija).

Inace mislim da je film "Sveti Georgije..." jedno veliko smece u svakom smislu. Nema potrebe da potezem pricu od toga kako je glavni glumac krs, kako ima brdo glupih i naivnih scena, kako je dramaturski film sranje, jer mislim da ko to sve ne vidi taj o filmu i kulturi nema blage veze koliko i onaj sto je dao pare iz NASEG budzeta za jednu "Turneju".

Da se razumijemo, ja ni jedne sekunde ne krivim ni ekipu iz SGUA ni Turneje (njima treba cestitati na majstorskom sisanju ovaca jer ovce za to i sluze) vec krivim krajnje NEODGOVORNE ljude koji se razbacuju sa NASIM parama kako da su ih dobili od mame i tate za rodjendan!

p.s.
U toku je ovogodisnji konkurs za film u RS i na raspolaganju imaju 1.5 miliona KM. Zivo me interesuje ko ce da dobije te pare. Ja licno znam da mladi autori odavde imaju preko 10 filmskih projekata (vjerovatno ce ih biti mnogo vise) i jedva cekam da vidim da li ce da daju njima pare i dobiju DOMACE filmove ili ce opet da izvale svih 1.5 miliona za potpis "hvala RS" u nekom tudjem filmu.

ma bravo.
drago mi je da nas ima pa tako razmisljamo.
okrenimo se sebi...

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2009, 10:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
@prcko vitamincic
Оволика фрустрација....у најмању руку, ниси прошао на кастингу за статисту или шта већ...
Оба филма су, најмање, солидна, а ти си их тако попљувао да би од овога направио политичко питање. :roll:
Као домаће снаге, ово-оно... Ма КО ће код нас направити филм да се може приказати у НАШИМ биоскопима, два дана за редом??? Постоје ли те паре на свијету? Са нашим "врсним" глумцима? Мислим, идеш ли ти у наше позориште, човјече??? Ајде не лупетај, наш филм не може напустити границе града (по квалитету који смо у стању да направимо), а камоли отићи на неки ИОЛЕ битан фастивал. У оваквој ситуацији, ВИШЕ вриједи потпис РС, на крају филма, него СВА академија у Бањалуци... Колико год бих ја волио да је обрнуто!

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2009, 12:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
Citiraj:
Onda smo moj pomoćnik režije Balša Đogo i ja od dvestotinak statista na brzinu selektovali dvadesetak „najluđih" momaka i vežbali s njima padanje. Naravno, mi smo im pokazivali. Samo su nam se oči videle ispod blata.

e ovo sam gledao uživo.
samo su stvari malo drugačije izgledale.
bilo je ajmo momci vi jurišate na "neprijateljski položaj", kaskadera nemamo pa ako ko hoće može i da padne požrtvovano (naravno za istu dnevnicu od 25 KM). Zna li iko da pada? Znaju neki koji su trenirali džudo...odlično imamo kaskadere (koji ako se povrijede nemaju nikakvo osiguranje ni odštetu).
Momci demonstriraju znanje, glavonja kaže odlično, snimamo, klapa...scena kupljena, aplauz!

Čuj oni nešto pokazivali?! Mogli su samo da nauče nešto od tih momaka.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2009, 13:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2003, 15:05
bigman je napisao:
Као домаће снаге, ово-оно... Ма КО ће код нас направити филм да се може приказати у НАШИМ биоскопима, два дана за редом??? Постоје ли те паре на свијету? Са нашим "врсним" глумцима? Мислим, идеш ли ти у наше позориште, човјече???

Možeš li mi reći šta ti se ne sviđa kod banjalučkih glumaca i pozorišta?

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2009, 16:21 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Maj 2007, 18:09
bigman je napisao:
Оволика фрустрација....у најмању руку, ниси прошао на кастингу за статисту или шта већ...

Nije frustracija nego gnjev!
Sto se tice uloge, ne bi prihvatio ni kad bi mi nudili glavnu ulogu :D

bigman je napisao:
Оба филма су, најмање, солидна, а ти си их тако попљувао да би од овога направио политичко питање. :roll:

Ne znam sta bih ti rekao za ovaj prvi dio recenice sem da "pomalo" sumnjam u tvoju kompetentnost, no ukusi su razliciti, a pravo na misljenje egzistira (kad vec nemamo pravo da raspolazemo sa svojim novcem mozemo bar da mislimo sta 'ocemo)...
Naravno da je politicko pitanje. Pa neko je za ova dva djubreta dao preko 2.5 MILIONA KM nasih para. Bolje da su povecali penzije, dali crvenom krstu te pare, kupili patike i hlace djeci iz doma, napravili javni wc, ima milion nacina da se bolje potrose te pare od potpisa "hvala RS" (kad god to procitam na nekoj spici STRANOG filma imam osjecaj da pise "hvala vam debili sto ste mi napunili dzepove") .

bigman je napisao:
@prcko vitamincic
Као домаће снаге, ово-оно... Ма КО ће код нас направити филм да се може приказати у НАШИМ биоскопима, два дана за редом??? Постоје ли те паре на свијету? Са нашим "врсним" глумцима? Мислим, идеш ли ти у наше позориште, човјече??? Ајде не лупетај, наш филм не може напустити границе града (по квалитету који смо у стању да направимо), а камоли отићи на неки ИОЛЕ битан фастивал.

Koji si ti to "Domaci film" pa pogledao da na osnovu njega cijenis kakav je filmski potencijal RS? Ja cu ti reci, NIJEDAN. Zato jer "Domaci film RS" NE POSTOJI. Ne postoji upravo zato jer se NASE pare daju za razvoj Srbijanskog, Hrvatskog, Makedonskog, Ceskog, Turskog, Tunguzijskog itd. Dovoljno je da se pojavi bilo ko sa strane da bi ovi nasi pustili niz nogu i dali pare (pogotovo ove otete od naroda, te idu ko alva).

U pozoriste idem REDOVNO, za razliku od tebe, i mislim da imamo dobre glumce i svaka im cast jer samo zahvaljujuci njihovom entuzijazmu opstaje i ta kulturna scena u RS. Slobodno malo prerovi po netu (kad vec ne citas novine, bar ne ono pod "kultura") i pitaj druga Googla pa ces vidjeti gdje sve nasi glumci uzimaju nagrade i priznanja za svoj rad. Mozda i ti promjenis misljenje o njima ako vidis da ih neko sa strane vise cijeni od nas samih.

bigman je napisao:

ВИШЕ вриједи потпис РС, на крају филма, него СВА академија у Бањалуци.

Ti si druze tipican primjer domaceg trupca (tkz. oblovina) kome je sladje tudje govno nego domaca pita. To je tipicno malogradjansko razmisljanje.
Ali nisi ti i tvoje razmisljanje problem (normalno je da na 1.400.000 ljudi ima i odredjeni procenat takvih) ono sto je problem je sto isti takvi kapitalni primjerci sjede u foteljama ministarstava i donose pogresne odluke i svojom gluposcu, neznanjem, tvrdoglavoscu, povodljivoscu itd. iz dana u dan prave samo stetu.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2009, 16:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2001, 01:00
aa jest napljuvaste film, majko moja :)
nisam ga gledo (mada imam namjeru jednog dana..) al baaas dosta ljudi mi je reklo da je dobar (naravno daleko od NAJBOLJEG IKAD, ali...)...
sad ne znam kome da vjerujem :-?

@prcko, slazem se sa vecinom tvog izlaganja, mada opet ne vidim cemu toliki bijes i gnijev?! (sto rece bigman, ko da si dobio korpu na audiciji :D )
meni licno je draze da te pare odu i u los film (koji bar govori o nekoj nasoj istoriji i nesreci) nego u napucavanje objekata vladei njihovog voznog parka

Warren Buffett

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]